viszonvádforrás főoldal vissza

ObudaFan 2009.02.07. 14:36

Valószínúleg nem. A határidő 30 nap lett volna attól a naptól, amikor az elkövető kilétéről tudomást szereztél - ez jelen esetben valószínűleg az elkövetés napja.

izett 2009.02.07. 12:13

"..mi. tételére nyitvaálló határidő.."...hát,ezt nem sikerült beazonosítanom:)A meghallgatáson csatoltam a látleletet,egyben viszont feljelentettem a magánvádlót.Ez esetben határidőn belül,avagy túl voltam?Válaszodat(válaszaidat) egyébként köszönöm szépen,nézd el nekem a hozzá nem értésemet,de hát ezért vagyok itt.:)

ObudaFan 2009.02.07. 11:41

Ez büntetőeljárás, nincs alperes, meg felperes. Magánvádló van és vádlott. Ha a magánindítvány tételére nyitvaálló határidőn túl volt a viszonvád, akkor a magánvádló vádelejtése folytán megszűnik az eljárás a viszonvád tekintetében is.

izett 2009.02.07. 10:26

Sziasztok!A köv. kérdésekre szeretnék választ kapni:Feljelentést követő bírósági meghallgatás után kb. mennyi időn belül kapom meg az idézést a tárgyalásra.Tudom,hogy ezt nem lehet pontosan megmondani,mégis esetleg egy -ig határidő,amin belül meg kellene kapnom?A másik kérdésem:könnyű testi sértéssel vádolnak,viszonváddal éltem.Ha a feljelentő megszűnteti az eljárást,a viszonvádnak ettől függetlenül helye van?Vagy a viszonvádat képviselő alperesből felperes lesz,és ennek fényében folytatódnak a tárgyalások?Előre is köszi a válaszokat!