please help!!!forrás főoldal vissza

Pistone 2009.02.05. 00:05

Kedves Balázs!

Az azért nagyon jó lenne, ha meglenne a blokk, hiszen ezzel tudnád bizonyítani, hogy kereskedelmi forgalomban jóhiszeműen vásároltad a gázsprayt. (Ha nincs meg, akkor elmész a boltba egy tanúval, vagy akár le is fényképezhetitek ott.) Ebben az esetben a szabálysértési hatóság köteles megszüntetni a szabálysértési eljárást felelősséget kizáró ok miatt, hiszen Te tévedésben voltál, amikor vásároltál, és nem várható el tőled, hogy kételkedjél abban, hogy egy legális vadászbolt jogszerűtlenül értékesít gázsprayt.Még egy dolog, ami eszembe jutott. Attól, hogy a gázspray 40 ml-es, még korántsem biztos, hogy a töltőanyag a 20 grammot meghaladja. Ha a folyékony gáz fajsúlya 0,5 alatti, akkor biztos, hogy nem volt jogszabálysértő a gázspray tartása. Egyébként is nehezen tudom elképzelni, hogy egy vadászboltban ne ismernék a jogszabályokat, hiszen nagyon komoly bűntetésre számíthatnak, amennyiben valamit nem megfelelő módon értékesítenek.Szóval ne hagyd magad, szerintem egyáltalán nem reménytelen az ügyed.Másrészről attól, hogy egy szabálysértési eljárásban elmarasztalnak, még nem leszel büntetett előéletű, hiszen nem követtél el bűncselekményt. Tehát a személy és vagyonőr igazolványodat egyáltalán nem fenyegeti veszély. Gondolj bele, így egy figyelmetlenül elkövetett záróvonal átlépésért (ilyen már velem is előfordult), vagy ha lakott területen 51 km/h-val haladsz gépjárművel, akkor is elveszthetnéd igazolványodat, ami pedig aránytalan mértékben súlytana téged.Szóval fel a fejjel, ne hagyd magad, szerintem nagyon jó esélyed van arra, hogy semmilyen büntetést ne kapj.

Üdv: Pistone

bazsázs 2009.02.03. 23:23

Üdv Pistone!

Tehát hangyabokányit sz..ban vagyok...:SÉs csupán tudatlanságom miatt...:(...ekkora cécó 1 spray miatt....megérteném ha valami tüntetésen találnák nálam....de mind1...Egyébként a rendőrökkel nincs semmi bajom...ők is csak a munkájukat végzik...minden tiszteletem az övék...Ekkora szívást...gondolom így a személy és vagyonőr igazolványom is elveszik...:S...hát elszomorítottál...Sz.tem felesleges lenne magyarázkodni hisz valóban nálam volt...gondolom azt meg úgysem veszik figyelembe h.mire kell hisz nálam volt...de legalább bontatlan...De ez a vadászboltos story idegesít....miért nem kérnek ott engedélyt? még asszem a blokkom is megvan róla...nah mind1...azért nagyon köszönöm...legalább már nem ér meglepetés...:S

Üdv...B

Pistone 2009.02.03. 22:44

Kedves Balázs!

A rendőrök a jogszabályoknak megfelelően cselekedtek.

A "175/2003. (X. 28.) Kormány rendelet a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről" szabályozza azt, hogy mik minősülnek közbiztonságra különösen veszélyes eszközöknek. E szerint a 20 grammot meghaladó töltőanyag tömegű gázspray közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül.

A 218/1999. (XII. 28.) Kormány rendelet az egyes szabálysértésekről szerint:"A közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés10. § (1) Aki a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök birtoklására, szállítására, forgalmazására vonatkozó szabályokat megszegi,ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.(2) Azt az eszközt, amelyre az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértést elkövették, el kell kobozni.(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt az eljárás a rendőrség hatáskörébe tartozik.

Mindebből az következik, hogy szabálysértési eljárás indul ellened, amelyet a lakhelyed szerinti rendőrkapitányság folytat le. Kapsz egy szabálysértési határozatot, amelyben kiszabják a büntetésedet. Ez a figyelmeztetéstől (a rendőrség általában nem alkalmazza) maximum 50.000,- Ft-ig terjedő bűntetés lehet. Ezzel a határozattal szemben kifogással élhetsz, amelyet a helyi bíróságnak címezve a rendőrkapitányságon kell benyújtanod. Ha a rendőrkapitányság elfogadja az érveidet, úgy módosítja a határozatot, különben továbbküldi az anyagot a bíróságnak, amely vagy megváltoztatja a határozatot vagy helybenhagyja. Ha ezzel sem értesz egyet, kérheted, hogy a bíróság tartson tárgyalást, és ott személyesen előadhatod a mondandód. Innen aztán nincs tovább, ez a bírói döntés már jogerős lesz.

Üdv: Pistone

bazsázs 2009.02.03. 21:41

Sziasztok!

Rendőrök igazoltattak...volt nálam gázspray...40ml-es...azt mondták h. 20ml-ig nem kell engedély fölötte már igen...elkobozták, írtak 1 papírt miszerint az volt nálam és elkobozták...először is: 1 vadászboltban vásároltam...nekik nem kell kérdezni h. van-e rá engedélyem v. ilyesmi? vagy nem kell kérniük az engedélyt...a másik, h. mi lesz a vége? szabálysértés?...szabadságvesztés...villamosszék?Gőzöm sem volt h. nem mind1 hogy milyet veszek...jah és bizt őr voltam anno...azért vettem mert rendszeresen az elfogott tolvajok megvártak minket munka után de ők húzták a rövidebbet...:Pmost meg azért volt nálam mert a munkahely felé vezető utat 1 darabig gyalog kell megtennem és 3 igen szép kutyus szokott reggelente csorgó nyállal várni...:S....a franc sem gondolta h. ebből ilyen ügyt csinálnak...még a kocsit is átkutatták engem is meg csajom is megmotozták (szerencsétlen szétbőgte az agyát...én meg hallgathattam hazáig)...GÁZ VOLT....NEM KICSIT...NAGYON!!!Ezért ha tudnátok nekem segíteni azt nagyon megköszönném!!!

Sziasztok! Balázs