Gázóra STOPforrás főoldal vissza

bigdady 2009.01.16. 07:41

:DBeindult az óra, ment egy kicsit és megint megállt.:-DDDDDDÚgy tűnik csak 0 alatt áll meg. Melegbe beindul:-DDDDD

Főlökött 2009.01.15. 15:23

Tisztelettel

Oké, köszönöm, várom a fejleményeket.....

monalisa1 - tiszteletem :)Hangyányit el voltam havazva, meg a pocim is lefagyott :) Lefordítva, a benti munka után olyan voltam mint a mosott rongy, értelmesen nem bírtam volna nyilatkozni, segíteni.Most szabin vagyok, így kicsit kötetlenebb. Motort sem tudom szépíteni, mert hidegecske a garázs. Amúgy már fel vagyok doppingolva a tavaszra, és a nagy túrázásra a baráti körömmel. Mindenki most veszegeti a motorokat. Nekem is lesz mégegy....csak már nincs hova rakni.Megállapítottam, hogy a 110 Le. chopperrel, ott vagyok a szeren, s mindez tengerkékben, kómmal és fekete tatyókkal.Jó téged is látni.

bigdady 2009.01.14. 22:24

Nincs átlagfogyasztás. Új az óra meg a ház is.És én fogom bejelenteni, még éves leolvasás előtt.Több ismerősömnek volt így aztán kicserélték és kész.shátha bejön és nyerek rajta ha nem akkor nem. ennyit megér.Én azért örülök, hogy megállt. Majd írok mi lett. (nyáron :))

monalisa1 2009.01.14. 20:12

Szia Löki, már elég régen...

Főlökött 2009.01.14. 18:38

Tisztelettel

Kumming-nak igaza van. Tekintettel arra, hogy mint fogyasztó, vannak elvégzendő feladataim ( pl óra meghibásodás jelzése szolgáltató felé ), így az órát a szolgáltató leszerelteti, bevizsgáltatja, saját szakértőjével. Megállapítja szolgáltató, hogy hibás, átlagfogysztás alapján vélelmezett fogysztás után fizetés. Eléggé nehézkes a megúszás, mivel vélelmezik a csere utáni teljes időtertamot fogyasztásnak + kamatok......

Én mint fogyasztó, bizonyítgathatom, hogy nem úgy van az, új szakértőt... saját pénzen, stb. de eléggé mókuskerék, nehéz belőlle kilépni, s szerencse kérdése.

Szóval nem sok remény fűznék hozzá....

Kumming 2009.01.13. 11:43

Te tényleg értetlen vagy. Senki sem mondta hogy megbüntetnek, csak azt, hogy majd kifizettetik veled azt, amit szerintük fogyasztottál. És azt bizony keményen behajtják, és mint mondták, ebben az országban velük szemben nem nyerhetsz. Annyit fogsz fizetni, amennyit mondanak. Lehet több lesz, mint eredetileg lett volna.

bigdady 2009.01.08. 09:48

Miért szerinted megbüntetnek mert megállt az óra?Na ne :DDDD

Enteki 2009.01.08. 09:19

Ez kb olyan hozzáállás mintha elhagysz egy számlatömböt és utána magyarázod az APEH-nak hogy üres volt... :) Sok sikert!

bigdady 2009.01.08. 09:05

Több ismerősömnél is volt ilyen hiba és kicsrélték az óráját és annyi volt az egész.Ha nálam nem akkor Na bumm, félrerakom a pénzt és ha kérik akkor kifizetem ha nem akkor nem. Ez nagyon nagy felelőtlenség jaja.

kadaj01 2009.01.08. 08:43

bigdady! Te egy iszonyatosan naiv, és elképesztően felelőtlen ember vagy! Majd megtanulod (nagyon nagy károk után), hogy vannak cégek akik ellen nem lehet nyerni, akiknek nem lehet hazudozni! A gáz és áramszolgáltató pont ilyen...

bigdady 2009.01.08. 08:20

Én azt mondtam, hogy bizonyítsa be, hogy elfogasztottam azt a mennyiséget amit kiszámolnak. Nem bírja.Amúgy meg megyek külföldre, meg van hogy villannyal fűtünk. Azt nem mondtam, hogy mennyi időre meg mennyit, így ne vádaskodj, hogy masszív hazugság, mert nem az. Rágalom miatt szokott börtön lenni :)

justizmord 2009.01.08. 06:55

Vigyázz, mert ezek a kijelentések már masszívan hazugságok, és ez csalás bűncselekménye, ha akár egyszer is kiejted az ügyben akár szóban, akár írásban. Kínosan óvakodj a hamis tények állításától, mert börtön lesz!!!!

bigdady 2009.01.07. 07:37

Meg nehogy már rám tudjanak verni olyat, amire nem is tudják bizonyítani hogy elfogyasztottam.Hiszen a mai gázárak mellett inkább "villannyal fűtöttem sokáig, majd külföldön is voltam egy ideig" stb.

És még én is jelentem majd éves leolvasás előtt stb stb

bigdady 2009.01.07. 07:31

Érdekes becslés lesz, hiszen fél éve sem kötötték be és abból 3 hónap volt fűtési szezon. Új építésű ház szigetelve kondenzációs kazánnal stb.Én fizetem az átalányt majd bejelntem nyáron ennyi.

justizmord 2009.01.06. 23:39

Ha a kérdés csak ennyi, és nem több, akkor a válasz az, hogy SEMMIT.

Ha tényleg ez történt, hogy az a fránya óra csak úgy megállt, akkor semmit. Ha viszont ő állította meg, bármilyen módszerrel, és az bizonyítható is, akkor csalás bűncselekménye, aminek büntetési tétele nagyjából az elcsalt gáz értékével arányos. Sok elcsalt gáz, sok börtön, kevés gáz, kevés börtön vagy felfüggesztett.

A Btk. nem ismer olyat, hogy magától megállt gázóra bejelentési kötelezettsége, vagy annak elmulasztása.

A csalás tényállása az a tévedésbe ejtés vagy tévedésben tartás anyagi haszonszerzés céljával. A tévedésbe ejtés nem valósul meg azzal, hogy nem szól, de még csak a tévedésben tartás sem, szerintem. Ilyenkor azért célszerű úgy intézni az ember dolgait, hogy ne legyen otthon, amikor a gázóraleolvasó leolvassa a megállt gázórát, nehogy véletlenül hazugságot ejtsen ki az ember fia vagy lánya a száján a leolvasóúr irányába. Vagy, nehogy később egyáltalán csak azt tudja a leolvasó úr állítani, hogy hazudott neki a tulajdonos úr. Egészségesebb nem otthon lenni inkább.

Mellékesen megjegyzem, igen igen csökkent elméjűnek kell lennie a leolvasónak, ha januárban nem veszi észre, hogy gyanús, ha a gázóra nem meg arréb egy teljes hónapnyi fűtés ellenére sem...

Szintén mellékesen jegyzem meg, hogy a fogyasztott mennyiséget ki kell a végén fizetni rossz gázóra esetén is. Vagyis anyagi nyereségre nem nagyon lehet számítani. A gázóra elromlása nem jelent ingyen gázt. Hogy mi lesz akkor? Megmondom: becslés. Szakértő fogja megbecsülni, mikor romolhatott el a gázóra, és mennyi lehetett a fogyasztott mennyiség. Pl. az egy évvel korábbi fogyasztási szokásokat alapul véve. Szóval, lesz pénzügyi fizetnivaló. Még durvább becslés is lehet, mint pl. az utca teljes fogyasztásából levonják minden, az utcában található gázóra adatát, és a különbözetet aszongyák, te fogyasztottad. Ha valakinek meg van patkolva az órája, az nálad fog ilyen módon lecsapódni, és rád fogják kenni, hogy te fogyasztottad. Vitatni ugyan a végeredményt majd lehet, de nem lesz egy kellemes folyamat, bárhogyan is zárul.

Ugyanakkor, visszatérve az eredeti felvetésre, büntetés, mármint büntető törvénykönyvi büntetés nem lesz, ha nem te rontottad el, de extrafizetés lesz, emit nem büntetésnek fognak nevezni, csak az elmaradt fizetés pótlásának. De, te büntetésnek fogod érezni, amikor ki kell fizetned.

bigdady 2009.01.06. 20:39

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy "mit kaphat az a bűnös" akinek megállt a gázórája és elfelejt szólni a szolgáltatónak, a házában pedig jó meleg van, ő pedig csak fizeti az átalányt (kvázi túlfizeti magát óraálláshoz képest).Mit tehetnek vel ha kb fél év múlva kiderül?