Fellebbezés???forrás főoldal vissza

GabiN1 2008.09.26. 11:52

A helyszínit nem is akartam beleírni, azt csak nektek írtam le, hogy ha a baj jön, jön az csőstül :-)

Mégegyszer köszönöm, hétvégén megírom és feladom!

Prosecutor (törölt felhasználó) 2008.09.26. 11:01

,,helyszíni" ,,kapcsolatban" és ,,tűnne":)Siettem, de töröm még a magyart :D:D

Prosecutor (törölt felhasználó) 2008.09.26. 10:57

A heylszíni bírsággal kapocsolatban nem élhettek kifogással, ha átvettétek a csekket (csak az 50.000 Ft-os pénzbírság ellen).Ehhez lsd a Szabs. tv. (1999. évi LXIX. törvény) 135. §-át, megtalálod a magyarorszag.hu-n, a jogszabálykeresőben.

Az illetékbélyeget magára a kifogásra ragaszd rá, érdemes fénymásolni a feladás előtt magadnak az így learagasztott kifogásból, ha esetleg eltűne, tudd bizonyítani.

Sok sikert.A tv-ben egyébként a kifogásnak is utána nézhetsz.

GabiN1 2008.09.26. 09:59

Páromék dolgán most már nem csodálkodozom, mert sok esetet olvastam itt az autós fórumba, csak tudod az a szomorú, hogy meg szokott állni a gyalogosoknak, és most nem állt ott senki. Ez ahogy többen a másik fórumon leírták a pénzbehajtásról szólt. Sajnáltam szegényt, mert majdnem elsírta magát, hogy hiába mondta a rendőrnek hogy nem volt ott senki, a 15 éves fiam is állította, 4 rendőr volt az autóban.

GabiN1 2008.09.26. 09:55

Monalisa1: köszönöm a választ, illetékbélyeg kell mert beleírták hogy 5ezer forint ezért kérdeztem hogy hová ragasszam.

monalisa1 2008.09.26. 00:28

Ja, az, hogy a férjed "sietett" mert késésben voltak a suliba, az nem mentség a zebránál való kötelező megállásnál, ahogy a piros lámpánál is csak megállt volna...

monalisa1 2008.09.26. 00:26

Pech hogy a kocsisorból a férjedet intették félre, de hát 4 rendőr állításával szemben...

Valószínűleg a közelben egy iskola és ennek okán a rendőri buzgalom - egyenlőre...

Ird le az esetet ahogy azt Prosecutor javasolta, és fénymásolatban csatold hozzá a helyszíni bírság nyugtáját. (A levél másolatát tedd el magadnak.) A városi/kerületi bíróságnak címzett levelet ajánlott-tértivevényként add postára.

Pár sorban a családi helyzetről is tegyél említést.Kérd a méltányos mérséklést.

Mivel jelen esetben semmiféle hatósági határozat nem kerül megfellebezésre - lévén ilyen az esetről nem is készült -, illetékfizetés nem áll fenn - ha csak rosszul nem írom.

Persze az lehet, hogy x Ft eljárási költséget majd meghatároznak, de ezt a bíróság majd közli, és illetékbélyegként kell megfizetni.

Monalisalaikus hozzászóló

GabiN1 2008.09.25. 22:26

Esetleg azt még meg tudnád mondani, hogy hogyan kell feladni egy ilyen kérelmet, amikor illetékköteles? Illetékbélyeg ráragasztva, ajánlottként feladva?Köszönöm!

GabiN1 2008.09.25. 21:11

Köszönöm szépen a hozzászólást!

Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy a fiúk szerint nem volt ott gyalogos egyáltalán, 4 rendőr szerint igen. 4-ük állítása állt kis családommal szemben, helyszíni bírság volt, fizettek!

Második sztorinál pedig egyet értek a rokkantparkolók védelmével, de nekem a két gyerek mellett az 5-10 ezer is büntetés, az 50ezer a fél fizetésem.

Prosecutor (törölt felhasználó) 2008.09.25. 20:39

Szerintem érdemes kifogással élni a szabálysértési hatóság határozata ellen, a szabálysértési ügyekben eljáró bírák méltányosak mérsékelni szokták. a saját szavaiddal, indokaiddal jó lesz, csak rérdemes gépelve beadni.

sőt már oylan is volt, hogy a bíróság mérsékelte, s a csökkentett összegről a rendőrség elfeljtett küldeni felhívást, így elévültr.szóval hajrá!

GabiN1 2008.09.25. 19:16

Véleményeteket szeretném kikérni!

Tegnap páromat megállították a rendőrök (4-en ültek az autóban) és állították, hogy gyalogos állt a zebra előtt a járdán de ő nem állt meg. 14ezer forinttal büntték meg. A lényeg, hogy lassan egy kocsisorban haladt előre, fiamnak már rég a suliban kellett volna lennie, előtte-utána járművek a sorban, és egyedül őt (gondolom túl szép volt a Megan büntessük meg alapon) megállították a sok kocsi közül. Ők fiammal gyalogost sem láttak a zebra előtt a járdán, de akár lehetett is, hisz fél 8-kor mindenhol vannak gyalogosok. Persze fiam elkésett, a büntetést kifizették. Ha tudtuk volna hogy ez egy új jogszabály és mostantól lépett életbe, akkor is megbüntették volna, hisz 5 kocsi között harmadikként ő nem állt meg hanem haladt a forgalommal.

Ez után mai sztrorink:

Új standunk bejáratánál parkolók vannak. Egyik nap fél 6-kor mentem anyukámért és a kisfiamért a strandra. Ilyenkor már alig van autó ezekben a parkolókban, akik délelőtt jöttek lassan hazamennek a strandról. Bementem anyuért és a fiamért, mire kiértem (kb. 10 perc), rendőrségi cetli volt az autómon, hogy eljárást indítottak ellenem, 17.40-kor tilosban parkolás miatt. A parkoló rokkantparkoló, egyéb járműveknek behajtani tilos. Szomorúan beletörődtem, hogy így jártam, megbüntetnek vagy 10ezer forintra.Ma megkaptam a csekket 50ezer forintról.A kérdésem az lenne, hogy ki mit gondol, érdemes-e fellebbezni.Méltányosságból szeretném kérni a büntetés eltörlését a következőkre hivatkozva:

Válaszaitokat köszönöm szépen!