Kártérítésforrás főoldal vissza

ObudaFan 2008.09.24. 14:19

Nézz be az iratokba a bíróságon.

Big Joe 2008.09.24. 10:54

Nos? Valaki tudna mondani valamit erre?

Big Joe 2008.09.23. 23:06

Üdvözletem Mindenkinek!

Nem kaptam idézőt büntető perre.Magánvádas rágalmazási ügy,a felperes vagyok ebben a históriában.Feljelentést voltam kénytelen tenni,de azt hittem hogy rá se bagóztak (eltelt 1 év a kerenkívüli elbeszélgetés óta).Javaslatra keresetet adtam be nemvagyoni kártérítésre,ami ugye megyei bírósági ügy és a tárgyalás ki is lett tűzve.Ott tudtam meg,hogy a megyei megkérdezte a városit,hogy lesz-e per a büntetőben és állítólag szept. végét mondták nekik.A megyei halasztotta a büntető miatt a tárgyalást.Nem kellene valamit küldeniük?Vagy nekem kell érdeklődnöm 1 év után? Hogy van ez?Zavaros így az egész.telefonon nem adhatnak felvilágosítást.Mivel az alperes X helyen lakik,nekem el kellene autóznom oda-vissza 300km-t,egy nap szabi.

Kacsa11 2008.09.23. 11:38

Kedves zsuzsi18,

ha a motoros pénzt akar, mindegy milyen alapon (motorban esett kàr, kiesett jövedelem, bàrmi...),és ha a rendörség hatàrozata szerint a baràtod a hibàs (ez esetben valszeg közúti baleset okozàsàért fog felelni és valszeg pénzbüntit kap - de csak, ha ö a hibàs),akkor adjàtok meg a kötelezö biztositótok elérhetöségét...DE semmiképpen se fizessetek neki!meccselje le a biztosítóval, az majd kifizeti neki, ami jàr, a baràtodnak meg 2vel romlik a bonus/malus-a.

guba 2008.09.23. 09:13

Zsuzsi, ez alapján ki tudná neked megmondani, hogy jogos-e a követelése? Ha az ismerősöd okozta a balesetet, akkor jogos, ha nem, akkor nem. A tényleges kárt igazolni kell, a biztosító majd fizet. A bűncselekményi értékelés lehetősége még szintén nyitott.

mint az ék 2008.09.23. 08:58

Szerintem várja meg, mit mond a Rendőrség. Amennyiben az ismerősöd a hibás, úgy a gépjármű kötelező biztosítás alapján a biztosító kifizeti a motorban keletkezett kárt.

zsuzsi18 2008.09.23. 08:37

Tudna nekem ebben segíteni valaki?

guba 2008.09.22. 20:13

Miért fizetne bármennyit is, ha még az sem tisztázott, hogy ki okozta a kárt?

zsuzsi18 2008.09.22. 20:07

Az alábbi ügyben kérnék segítséget:

Egy ismerősöm baleset részese volt. Tolatás közben egy motorkerékpárossal ütközött.Az autóban is kár keletkezett, de a nagyobb baj, hogy a motoros 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Megsérült a keze, elpattant benne egy ér.

Rendőrségi határozat még nem született, nem egyértelmű hogy ki a hibás az ismerősöm jogsiját be sem vonták. Kétséges továbbá, hogy a motoros nem tartotta be Kreszt, gyorsan ment, illetve valószínűleg ittas is volt. Ezt biztosan még nem tudni, a rendőrség nem mondta meg. Az autós ismerősöm alkohol szondája negatív volt, nem ivott.Most a motoros azzal állt elő, hogy egyezzenek meg, fizessen 4 millió forintot az ismerősöm, mivel a motorban 1.5 milliós kár keletkezett ( egy Suzuki Change Explorer robogó) illetve a munkából való kiesés miatt a fennmaradó összeget, mivel állítólag nem tudja használni a kezét.De úgy tudjuk, hogy külföldön dolgozik feketén, táppénzt sem kap, hiszen nincs biztosítása sem itthon sem külföldön. Jogos-e a követelése? Megegyezzenek-e, vagy érdemes megvárni mit mond a rendőrségi határozat illetve a biztosító?Azzal fenyegetőzik, hogy a biztosító 8-10 milliós kárt fog megállapítani.Megtudható-e az, hogy volt-e biztosítása, jogos-e a kárigénye?Köszönet.