fenyegetésforrás főoldal vissza

Agent Cooper 2014.05.16. 17:01

Kedves Zoé!

Akár így is mehet a rendőrségre, de talán célszerűbb küldeni előbb egy ügyvédi felszólítást, és ha ezt követően sem szűnik meg a zaklatás, abban az esetben már nyugodt szívvel tehet feljelentést.

Üdvözlettel: Agent Cooper

Dnalor 2014.05.15. 20:06

Üdv!

A kérdésem az, hogy mit lehet tenni az alábbi esetben:

Egy illető már egy jó ideje írogat. Az első levélváltás egy társkereső oldalon történt, de nem találkoztunk sosem. Mikor elutasítottam, bekattant. Azóta hiába tiltom le, lopja a Facebookos profilképem - ugyanis megtalált (természetesen kis méretben tudja csak lopni a prtscr segítségével). A társkereső oldalon is használta, persze jelentettem mind a két platformon a kamuprofilt.

Hiába tiltom le a profilját, kreál egy újat teljesen más néven és előkerül a "kifilézlek" és társai szójárás. Legutóbb az is előjött, hogy egy vízilabda csapat fog utánam járni.

Mi a teendő? Próbáltam ugyanis beszélni vele, hogy álljon le - de más ismerőseimmel is eljátszotta már, de nem ennyire durván.

Előre is köszi!

Gabicsek 2012.02.12. 19:20

Ha pedig csak hallották és olvasták, akkor tanúk lehetnek.

ObudaFan 2012.02.12. 14:32

Csak a lényeg maradt ki. :)

Btk. 176/A. §(2)Aki félelemkeltés céljából

vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A többiek legfeljebb bűnsegédek lehetnek, ha bátorították az illetőt.

Walpurgis 2012.02.12. 13:34

köszönöm a választ. azok az emberek is feljelenthetőek akik mindezt végighallgatták, és akik mindezt olvasták és még tetszett is nekik? elvégre szórakoznak egy ember megverésén.

Véleményem 2012.02.10. 19:42

Tehetsz feljelentést. Majd a rendőrség eldönti hogy minek minősül.

Veszélyes fenyegetés

151. § (1) Aki

elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt az eljárás a bíróság hatáskörébe tartozik.

Rendzavarás

142. §192 (1) Aki

Garázdaság

142/A. §194 (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Walpurgis 2012.02.10. 15:38

sziasztok!

egyik "ismerősöm" barátja megfenyegetett hogy "ha még egyszer azt mondom megölöm a kutyáját kinyír-ez az állítás valótlan, soha nem mondtam ilyet-kettő-megkeres és agyonver (van róla írásos bizonyíték) akkor feljelenthetem fenyegetésért?

melindaanyu 2010.11.29. 22:21

OK, bocsánat elfogadva:-)feljelenteni nem akarom, max. elbeszélgetnék egy hatósági személlyel, hogy ha apuka netán "beváltja az ígéretét", akkor milyen lépéseket lehet tenni...Kiszámíthatatlan személyiség, és ezt csak x év együttélés után tudtam meg....ja, és antidepresszánst szed (függő)

A_Mester_Sikolya 2010.11.29. 17:24

Jójó, bocsánat, csak egy feltételezés, vagy "megérzés" miatt nem jó tönkretenni mások életét. Nem értik meg sokan, hogy az erőszak erőszakot szül. Például, ha Te feljelentesz valakit, aki eddig nem tett ellened semmi erőszakosat, de amúgy is már kezd nála elszakadni a cérna, akkor, ha feljelented, lehet olyan, hogy olyat tesz, ami durva, mert "nincs már mit vesztenie"!

melindaanyu 2010.11.29. 15:27

kedves A_M_S,köszi az értékes hozzászólást....de!

A_Mester_Sikolya 2010.11.29. 15:13

Ne légy azon szukák egyike, akik tönkretesznek egy apát, kérlek...

melindaanyu 2010.11.29. 14:34

Kedves Fórumozók!Az exem, miután megtagadtam tőle, hogy a következő hétvégén elvigye a közös gyermeket, ui. nem "apás" hétvége lesz, fenyegető hangon, hangosan, durván ezt mondta az este:" Ez volt az utolsó csepp a pohárban...ez volt az utolsó csepp a pohárban, hogy nem engedted el. Hogy minden, ami ez után fog történni...Majd meglátod, ezt nagyon megbánod. Ezt nagyon meg fogod bánni...."

Ez jogi szempontból fenyegetésnek minősül? a rendőrséghez érdemes fordulni?Az igazság szerint, elég félelmetesnek hangzott ez számomra, mivel ő eléggé kiszámíthatatlan...

Főlökött 2010.11.26. 13:19

Tisztelettel :

Ha megmutatja, akkor kiderül, hogy mire is tette meg a feljelentést, ha megtette ténylegesen. Elsődlegesen az, hogy "megverlek" egy esetben, egy magánlevélben történő közlés esetén nem látok semmi olyan cselekményt, ami miatt eljárás indulhatott volna vagy eljárás lenne, hacsaknem más is történt, vagy a hölgy fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy foglalkozzunk már vele, ezért hinta - palintába tett bennünket....

Büntetési tételről naivitás lenne így beszélni.

Zsanett92 2010.11.26. 13:03

És ha mégis tett feljelentést?akkor mik lehetnek a következmények?kaphatok én azért valamit?

Zsanett92 2010.11.26. 12:44

rendben.meg fogom kérdezni.és köszönöm

Főlökött 2010.11.26. 12:41

Tisztelettel :

Egy régi barátom mondta annó :

Ha áramszedőm lenne, én lennék a trolibusz. Majdnem hittem Neki...../ de csak majdnem/

Sok mindent mondhat bárki, bármiről, de mik a tények. Mire is tett feljelentést ? Egy darab magánlevélre ? Vagy csak azt szeretné, hogy foglalkozzunk vele. Akkor a fél ország feljelenthetné a másikfelét ( Pl. sok-sok feljelentés lenne az Apeh felé, mert azok a frányák még pénzt is kérnek....és még fenyegetnek is, hogy behajtás következik, ha nem fizetünk.... ). Én megkérném szépen a hölgyet, hogy tán mutassa meg a feljelentését, mivel úgy is kapott egy példányt, ha tényleg megtette.Ha nincs ilyen, akkor a véleményem, hanyagolni kellene egymást, vagy ha kölcsönös a szimpátia egymás iránt, akkor össze kell bújni vele, nincs más lehetőség.:) - mit van mit tenni.....

Zsanett92 2010.11.26. 12:22

én nem láttam semmilyen papírt hogy feljelentett vagy nem.ő ezt állította.én pedig csak egy levelet írtam neki.

Főlökött 2010.11.26. 12:19

Tisztelettel :

kenomajas, abcdef :

Mindkettőjüknek -

Zaklatás :Btk. 176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.1405 1406(2) Aki félelemkeltés céljából1407

(3) Aki a zaklatást

sérelmére követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig terjedő szabadságvesztéssel, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

kenomajas - esetén ( még lehetséges ) :

Levéltitok megsértése :Btk. 178. § (1) Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.Levéltitok megsértése|3539(2) A büntetés egy évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt foglalkozás vagy közmegbízatás felhasználásával követik el.540 541(3) A büntetés542

jelentős érdeksérelmet okoz.

abcdef - esetén ( még lehetséges ) :

Tartás elmulasztása :Btk. 196. § (1) Aki jogszabályon alapuló és végrehajtható hatósági határozatban előírt tartási kötelezettségét önhibájából nem teljesíti, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.589 590 591(2) 592(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a tartás elmulasztása a jogosultat súlyos nélkülözésnek teszi ki.(4) Az (1) bekezdés alapján az elkövető nem büntethető, a (3) bekezdés esetén pedig büntetése korlátlanul enyhíthető, ha kötelezettségének az első fokú ítélet meghozataláig eleget tesz.593 594

Javaslatom, feljelentés megtételét a nyomozó hatóságnál. Nem kell figyelembe venni az "elhajtást", ha lenne ilyen, mert akkor tájékoztatni kell a közeget, hogy írásban, fogjuk megtenni a feljelentésünket.A nyomozó hatóság, az eljárás során fogja tisztázni a történteket. Amiket felsoroltam, csak tippek, mert a tényleges nyomozás megállapításai után derül ki, ki és mit követett - valósított meg még. Elképzelhető, hogy bővülni fog az elkövetett bűncselekmények köre. Egy számomra biztos, olvasatomban mindkét esetben zaklatás megállapítható, szóval véleményem szerint ezen indok alapján kell feljelentést tenni, ismeretlen tettes ellen !Az más kérdés, hogy a feljelentés érdemi részében elregéljük, ki is az elkövető :)

Azért a feljelentés megtétele előtt fel kell készülni (!), hogy mikor, milyen eszközzel és hányszor is zaklatott az ismeretlen elkövető. ( esetlegesen kinyomtatott ócsárló levelek, kapott ocsárló sms-ek, becsatolása stb. ) és a gyerektartásról szóló bírósági ítélet másolatát is becsatoljuk....stb.

Zsanett92 - biztos az a feljelentés, vagy csak ugratás ? Biztos az az egy levél, vagy több volt ? Elég hézagos így az egész...../hogy érdemben lehessen róla nyilatkozni/

Zsanett92 2010.11.26. 11:48

Jó napot.nekem egy olyan kérdésem lenne hogy volt egy kis összetűzésem egy lánnyal és írtam neki egy közösségi oldalon egy levelet és az volt benne hogy megverem.ő pedig feljelentett a rendőrségen.és érdekelne hogy ezért mit lehet kapni vagy egyáltalán eljárást indítanak e ellenem.köszönöm

abcdef 2008.11.07. 13:27

Szép jó napot mindenkinek!Szeretnék itt egy tanácsot kérni, ha valakinek van valami jó ötlete, tanácsa, kérem írja le.2,5 éve váltam el a férjemtől, igen nehezen, mert ő nem akart válni. Miután elköltözött, szóban fenyegetett(soha nem fogok megszabadulni tőle, tönkre teszi az életemet, nekem nem lesz senkim.....), napi 30-szor hívott fel, az új barátomat is megfenyegette(per¬sze ennek a kapcsolatnak vége is lett). Elmentem a rendőrségre feljelenteni, mert már nem bírtam. A rendőr elhajtott, nincs bizonyítékom, nincs tetlegesség. Jegyzőkönyv felvétel nem történt. Mivel ez egy közepes méretű város, volt férjem 1 óra múlva felhívott és tudta, hogy ott jártam. Ez is igen érdekes volt számomra!Sűrgősségi ideiglenes gyerekelhelyezést kellett kérnem, mert telefonban megfenyegetett, hogy hamis útlevéllel külföldre viszi. (Erről bírósági papírom is van.)kb. 1/2 év szenvedés után, abba maradtak ezek a dolgok.Ezek után Ausztriában letartóztatták és 1,5 évig börtönben volt. 2 hónapja szabadult(1 évvel korábban, mint a kiszabott büntetése). A múlt héten ismét megfenyegetett, persze négyszemközt, hogy ha nem viselkedek normálisan(nem beszélgetek vele, hogy kerüljem a konfrontálódást), akkor olyan világ következik számomra, hogy azt el sem tudom képzelni.Mindezt persze fenyegető hangnemben, kiabálva.Gyerektartás persze nincs, végrehajtás alatt áll az autója. Persze ezért is üvöltözik velem.Gyereket elviszi amikor a láthatás előírt, úgy tudom vele normális. (5 éves, el tudja mondani mi történt)Kérdésem, feljelentést tehetek ilyen fenyegetések mellett vagy tűrnöm kell továbbra is!? Van valami szerv, gyerekjóléti szolgálat, bíróság, rendőrség, stb…akihaz fordulhatok, mert ez így nem élet.Előre is köszönöm a segítséget!

kenomajas 2008.11.06. 17:45

kerem valaki valaszoljon. Fontos az ugy!Koszi

kenomajas 2008.11.06. 01:50

na a csillagok eltuntek, es a fele szoveg vastag lett, de azert remelem ertheto, mi tortent.

kenomajas 2008.11.06. 01:48

Egy kedves no ismerosomtol kaptam egy szornyu levelet, melyben a baratjaval valo szakitasrol ir, es hogy emiatt egy forumrol szeretne magat toroltetni, ahol en admin vagyok.

Olyan durva dolgokat irt neki az ember MSN-en, hogy valosaggal a lelekzetem elallt.Nem tudom, hogy ez kimeriti e az eletveszelyes fenyegetest, megfelemlitest stb, mert interneten zajlott. Nem tudom azt sem, hogy az internetes fenyegetes mennyire szamit komolynak a mai jogrendszerben, es mennyire szamit valos buncselekmenynek.

Ime a level, amit a holgytol kaptam:(a neveket kicsillagoztam)

"-al a kapcsolatunk megszakadt több mint egy hete,de nagyon csúnyán!Ezért innen is törlöm magamat!Csak szólok,h vigyázzatok az iwiwen és a levelező rendszereken(freemail,gmail,citromail...)mert feltörte az iwiwemet,és a nevemben írogatott embereknek,persze nagyon csúnya dolgokat!Olvasgatta a leveleimet,mind az iwiwen,mind a gmailen,freemailen. Ezért szólok,hogyha valami furcsaság lenne..mert ő nem dolgozik,és mostanában csak otthon ül és ilyenekkel szórakozik.Barátnőm iwiwjét is feltörte!Msn-en ilyen szöveget írt nekem :

üzenete (2008.11.04. 6:26):tönkre foglak tenni ahogy te engem üzenete (2008.11.04. 6:26):Rettegj a haragomtól!!! Ribanc! üzenete (2008.11.04. 6:30):sőt te még pásztón is tönkre leszel téve üzenete (2008.11.04. 6:30):ha kilépsz az utcán meg fognak vetni a szomszédok az emberek üzenete (2008.11.04. 6:30):én teszek rola üzenete (2008.11.04. 6:30):ja és rettegj hazafelé meg mindenkor üzenete (2008.11.04. 6:31):mert véged ha elkaplak üzenete (2008.11.04. 6:31):elmetszem a torkodat! üzenete (2008.11.04. 6:31):na menny a pusztulatba szija üzenete:és a myviped is fel lesz törve üzenete:mert tönkre teszlek én attol üzenete:a busszú édes üzenete:de szenvedni fogsz üzenete:és kitapasom a beled üzenete:vadászok rád üzenete:nem hagyom annyiban üzenete:a lelkemnek könnyebb lesz ha korházban leszel üzenete:ok üzenete:majd mikor nem számítasz rá

Sajnálom,pedig nagyon szerettem ezt a társaságot, által ismertem meg, és sajnos most itt kell hogy hagyjam!

Eddig a level.Szerintetek ez alapjan lehet jogi utra terelni a dolgot? Vagy az illeto azt mondja, hogy "en ilyet nem irtam"?

Varom a tisztelt szakerto velemenyet

kenomajas

erdo 2008.10.02. 18:07

"Jut eszembe: ha megtagadnák a feljelentésed felvételét, akkor írd le azt és tértivevényes levélben küldd el a rendőrkapitány­ságra, a kapitánynak vagy a bűnügyi osztály vezetőjének címezve.

Üdv,Traffic"

Üdv mindenkinek,Kedves Traffic, ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a páromat és munkatársát életveszélyesen megfenyegette egy illető ( aki mellesleg országos csaló, mint kiderült) többször is, telefonon is rendszeresen zaklatja őket már hónapok óta. Most végre rászánták magukat, hogy feljelentést tegyenek, hogy lebuktassák...a rendőrségen azt mondták nekik, hogy ha megteszik a feljelentést, kiderül, hogy ki és hol tette meg azt, nem tudják szavatolni a biztonságukat ezesetben...kvázi eltanácsolták őket...Ez így kóser? én nem értek hozzá, de honnan "derülhet ki", ki és hol tett feljelentést?! (Hozzáteszem, hogy elvileg mások, "ügyfelei", akiktől pénzt csalt ki, jelentették már fel több helyen is.)

Felteszem azt a költőinek szánt kérdést is, hogy minek van a rendőrség?A csaló vígan folytatja a tevékenységét, te meg retteghetsz, mikor váltja be az a bűnöző valóban a fenyegetését.

rocco22 2008.10.01. 09:52

Tiszteletem.

A következő kérdésre szeretnék választ kapni:Egy testvérpár (egyikük nagykorú, másikuk kiskorú) ingatlant örökölt. A nagykorúnak van saját lakása, a kiskorú (6 éves) természetesen anyjával él, akinek szintén van lakása. A kiskorú gyámja azonban folyamatosan kulcsot követel az örökölt házhoz (ami teljesen üres), ám a kulcsok a nagykorúnál vannak, és még hivatalos felszólítást nem kap, addig nem adja át azokat a gyámnak. A gyám azzal fenyegette meg a nagykorút, ha nem adja át a kulcsokat, feltöri a lakást, és lecseréli a zárakat!!! Azt szeretném tudni, hogy ha ezt megteszi, annak milyen jogi következményei lehetnek?(Kis adalék, amiért a nagykorú nem kívánja átadni a kulcsokat: ha a gyám kezébe kerülne a kulcs, úgy az saját nevén lévő lakását értékesíthetné, az örökölt házba beköltözhetne - szeretőjével együtt -, és ha jól tudom nincs olyan törvény, amivel őt onnan - 6 éves gyermeke miatt - ki lehetne tenni. Így a másik örökös várhatna min. 12 évet - a nagykorúvá válásig - , míg jogos örökségét megkaphatná.)


Traffic 2008.09.18. 20:14

Jut eszembe: ha megtagadnák a feljelentésed felvételét, akkor írd le azt és tértivevényes levélben küldd el a rendőrkapitányságra, a kapitánynak vagy a bűnügyi osztály vezetőjének címezve.

Traffic 2008.09.18. 20:12

Ez nem így van. Kérni kell, hogy vegyék fel írásban a feljelentésedet, ehhez ragaszkodj. Ha a feljelentés elutasításáról döntenek határozatban, azt neked ki kell küldeniük, amely ellen fellebbezéssel élhetsz.A nyomozó hatóság feladata a tanúkat kihallgatni (akiket megnevezel), továbbá a híváslistát lekérni.Ne hagyd annyiban!

verde 2008.09.18. 10:00

A büntető eljárás megindításának feltétele egy semleges tanú, vagy hangfelvétel a fenyegetésről. Ezt a választ kaptam a hatóságtól.

Traffic 2008.09.17. 20:28

Bocsánat: ellen.

Traffic 2008.09.17. 20:27

T. verde!

Menj el a rendőrségre és tégy feljelentést zaklatás miatt. El fogják indítani a büntetőeljárást a zaklatód elen.

verde 2008.09.17. 10:20

Kedves szakértők!Egy bizonyos rosszakaróm, aki erre tette fel az életét, állandóan zaklat telefonon, mindennek lehord, fenyeget, zsarol, követ, zaklatja a családtagjaimat.Mit tudok tenni ellene?A telefonszámomat nem titkolhatom el, mert bizonyos családi okoból köteles vagyok vele tudatni. Ez viszont, ami most van elviselhetetlen és türhetetlen.A rendőrség hogyan tud segíteni?

Kovács_Béla_Sándor 2008.09.04. 21:16

Ugyan...

Zoé 2008.09.04. 21:00

Ha feljelent, akkor megütheted a bokád, sajnos ilyenek a magyar törvények, viszont butaság volt azt írni, hogy legyen boldog a pénzeddel. Én sajnos hasonló esetbe vagyok csak az én helyzetembe az apámnak adtam és amikor kértem vissza a lóvét (60.000 Ft-ról van szó), azt mondta, hogy majd a fejfámra ráakasztja. Most jutottam el odáig, hogy senkinek semmit még szülőnek se.

davemixwell 2008.09.04. 19:13

Helló Mindenki!

Történt velem, hogy valakinek kölcsönadtam 20.000.- forintot. Úgy volt, hogy hó elején megadja, de nem veszi fel a telefont, SMS-re nem válaszol. Többször is hívtam már de semmi. Erre írtam neki egy emailt, hogy ez és ez a bankszámlaszámom, és ajánlom, hogy szerdára rajta legyen a pénz a saját érdekében.

Utána írtam neki még egy emailt, hogy szarok rá, legyen vele boldog.

A kérdés, hogy ez fenyegetésnek minősül? Mi lehet a következménye, ha rendőrségre megy?

Feri29 2008.09.02. 23:30

Szerintem a rendőrség akkor is le tudja kérni a híváslistát ha a hivó fél nem jelezte ki a számát.Gyanítom ennél még sokkal-sokkal többet is le tudnak kérni....

shushu 2008.09.02. 21:10

Mármint a te telefonszámodé. Egy új Domino kártya, és kész.

shushu 2008.09.02. 21:09

Tehát nem írja ki a számát? ez nem azért van, mert te Dominós vagy, hanem mert ő letiltatta, hogy az ő száma megjelenjen. Egy kollégám egy hasonló dolgot úgy került ki, hogy csak azokra a hívásokra válaszolt, akiket ismert. Ha nem írta ki a telefon a számot, hagyta, hogy a hangpostán hagyjanak üzenetet. Esetleg szóbajöhet még a telefonszám megváltoztatása...

Zoé 2008.09.02. 19:11

magánindítvánnyal kapcsolatban a következő kérdésem lenne, ha feljelentés tesz az ember a rendőrségen egy ügy véget, de a másik ismeretlen, akkor a magánindítványt mikor kell beadni vagy az ügy automatikusan bekerül a bírósághoz illetve az ügyészséghez? Mert én nem szeretnék olyan magánindítványt beadni, nem szeretném, ha bírósági ügy lenne belőle, mert az nekem költség lenne, legalább is az ügyvéd azt mondta.

Zoé 2008.09.02. 18:55

Köszönöm az eddigi segítséget! Ezekre én is gondoltam, de a telefonon ha hív mindig magán telefonként jelenik meg a telefonomba illetve a szám (dominó) nem az én nevemen van és így nem tudok részletes listát kérni. A munkahelyemről meg azért megyek mindig ki, mert én egy ügyfélszolgálaton dolgozom és nem szeretném, ha ott az ügyfelek előtt zaklatna. Ilyenkor mit csinálhatok?

shushu 2008.08.30. 11:48

Előre bocsájtom, nem vagyok jogász. De laikusként a következőket tenném:

Így hirtelen ezek jutottak eszembe.

Főlökött 2008.08.30. 10:37

Tisztelettel

Lehetséges a nyomozó hatóságnál feljelentést tenni zaklatás miatt. Ismeretlen tettes ellen !!!!

lajoska32 2008.08.26. 21:01

Mehetsz a rendőrségre,de amíg szóba állsz vele,kimész a munkahelyedről,felveszed a telefont,nem tudnak mit csinálni úgyse.Kérj kölcsön.hívd fel sírva ,hogy befektetted a pénzed,elbuktad(nézz utána)benne van minden reményed,lehet,hogy eltűnik.

Zoé 2008.08.26. 19:52

Hova lehet fordulni, ha valakit egyik rokona állandóan fenyeget, zaklat (pénzt kér), zsarol, stb... Mindezt telefonon vagy a munkahelyemen zajlik, de már félek, hogy kirugnak ezért. A munkahelyemről is mindig kicsalogat és akkor mondja a magáét én meg tiszta idegállapotban megyek mindig vissza az irodámba, ezt csak a munkatársam látja, a telefonokat meg senki nem hallja, mert egyedül élek a kislányommal, az meg nem lehet tanu. Mert úgy tudom, hogy a rendőrségen feljelentést tehetnék, de nincs tanúm. A munkatársam is csak az tudja amit én mondok neki, de nem látja és nem hallja a dolgokat, amikor a fenyegetőzés és zsarolás történik. Mit lehetne tenni ezügyben, vagy így is feljelentést tehetek?