Közlekedési szab. sértés Kinek kell bizonyítani ??forrás főoldal vissza

benko laszlo 2008.07.30. 13:15

Tisztelt Mohos Úr!

Értem azt amit leírt, de nem tartom logikusnak egyáltalán….

Sajnos nem tudtam lefényképezni a ponyvás teherautót, mert akkor már nem állt a tábla előtt.Ellenben van egy tanúm aki majdnem ugyanúgy járt mint én. Ő tudja igazolni mint szemtanú hogy ott állt a teherautó.Megoldás lehet ez a szabálysértési eljárás megszüntetésére? Megállhat ez bizonyításként a közterület felügyelet és a rendőrség előtt??

Viktor

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) 2008.07.30. 12:32

A tévedésre, mint kizáró okra magának kell hivatkoznia. A maga feladata, hogy bizonyítsa, hogy egy ideiglenes akadály miatt nem látta a táblát ( gondolom, csak áruszállítók hajthatnak be abba az utcába, a ponyvás autó ezért állt ott).

benko laszlo 2008.07.30. 12:01

Igen igen....

Feltettem korábban ezt a kérdést, de nem kaptam választ. A kérdés pedig egyszerű.

Kinek kell bizonyítani az ártatlanságomat??

Én valóban nem láttam a behajtani tilos táblát !!!

Viktor

Kovács_Béla_Sándor 2008.07.30. 11:48

Ezt a dézsát már láttam valahol...

benko laszlo 2008.07.30. 11:35

Üdvözlöm,

Nemrég megbüntetett a közterület-flügyelet, mert egy olyan helyen parkoltam, ahová egy behajtani tilos táblás utcán hajtottam be. Tehát nem a parkolás miatt hanem a behajtani tilos tábla miatt találtam meg a szélvédőn a büntetőpapírt.Amikor megtaláltam a kocsin a bírságot, visszasétáltam hogy megkeressem a behajtani tilos táblát. Meg is találtam, de emlékeztem hogy azért hajtottam, be mert pontosan előtte egy magas ponyvás teherautó eltakarta azt.Jogtévedés történt.

Kinek kell bizonyítani a magasponyvás teherautó meglétét ??

Állítólag mindig annak kell bizonyítani aki állít valamit, vagyis nekem. Ellenben a kresszben valahol le van írva hogy szabálysértések esetén mindig a hatóság feladata a bizonyítás. Mi az igazság ?

Megjegyzés: Nyilvánvaló hogy a közterületesek által készített fénykép csak azt bizonyítja hogy én behajtottam vagyis szabályt sértettem, nem pedig azt hogy a ponyvás autó eltakarta a behajtani tilos táblát !!!

Köszi a választ:

viktor