Hibás szakértői vélemény - 329 / A gyanú :(forrás főoldal vissza

Kovács_Béla_Sándor 2008.07.13. 15:38

OFF:)) Nem pókerozol eleget. Fold=eldobja a lapjait.Na, majd ezután. :)ON

guba 2008.07.13. 13:48

„Fold. :)”

Biztos fantáziátlan vagyok, de nem jöttem rá, ez mit jelentsen!

Megkaptam, köszi, de még nem regisztráltam.

Kovács_Béla_Sándor 2008.07.13. 11:00

Fold. :)OFFKüldtem emilt a linkkel, ahol regisztrálhatsz. Megkaptad?ON

guba 2008.07.13. 09:24

Mivel a bíróság a védszakértőt nem köteles bevonni, ezért értékelhető akár szerecseként, ha mégis megteszi azt.

guba 2008.07.13. 09:22

Én erre gondoltam, hogy te miről beszélsz azt nem tudom.

Be. 112. § (1) A terhelt és a védő közölheti az ügyésszel, illetőleg a bírósággal, hogy szakvéleményt kíván készíttetni, és benyújtani.(2) A terhelt vagy a védő által szakvélemény készítésére felkért személy (gazdasági társaság, szakértői intézmény, szervezet, szakértői testület) szakértőként való bevonásáról a bíróság, illetőleg az ügyész határoz. A felkért szakértő - e minőségének elismerése után - önállóan szakértői vizsgálatot végezhet, a bírósági eljárásban a bíróság, illetőleg az ügyész által kirendelt szakértővel azonos jogok illetik meg, és kötelezettségek terhelik. A szakértők az általuk elvégezni kívánt szakértői vizsgálatról kölcsönösen értesítik egymást, az értesített szakértő a másik szakértő által végzett vizsgálaton jelen lehet.(3) Ha a bíróság vagy az ügyész a felkért személy bevonását megtagadja, az elkészített vélemény az okiratra vonatkozó szabályok szerint használható fel.

Kovács_Béla_Sándor 2008.07.11. 16:40

Mondtam én, hogy ne vegye igénybe?!Annyit jegyeztem meg, egyszer sem biztos, hogy szerencse, ha a bíróság elfogadja azt az indítványt.

Hogy pókeros hasonlattal éljek, az még nem szerencse, ha a kézbe bubi pároddal all inra emelsz, és valaki megadja. Akkor van szerencséd, ha az a két bubi a riveren is kitart.

guba 2008.07.11. 15:31

Béla, te találkoztál már olyan terhelttel, aki egy rendelekzésre álló bizonyítékot, vagy védekezési eszközt azért nem használt fel, mert a bűnügyi költségeket mérlegelte? Én még nem.Mintha azért nem mennél orvoshoz, mert drága a gyógyszer!

Kovács_Béla_Sándor 2008.07.10. 08:52

„Ha helytad neki a bíróság, akkor szerencséd van”

Nu, az egyszer sem biztos. Előfordulhat, hogy csak a megfizetendő bűnügyi költségeket növeli meg vele. Azt pedig én nem mondanám szerencsének. :)

guba 2008.07.10. 08:24

Indítványozd ellenszakértő kirendelését. Ha helytad neki a bíróság, akkor szerencséd van, ha nem, akkor is megteheted még, hogy okirati bizonyíték gyanánt beterjesztve perrendszerűvé teszed.

kismukk 2008.07.09. 01:27

És megvan a gyártó IRÁSOS nyilatkozata? hivatalos magyar forditással? amelyben állitja, hogy látta az általad vásárolt terméket és arról kijelenti hogy az nem az övé, hanem 3. gyártóé? stb.Én érteni vélem, amit irsz, ha viszont már eljárás folyik szakértői vélemény alapján, akkor ellen-szakértőt kellene állitanod.

RZoltan 2008.07.08. 17:45

Akkor lefordítom magyarra :)

Van egy régi termék, meg van egy új. A régire azt mondja a gyártó (akit megkárosítottam), hogy idézem "ha meg szeretnél építeni vagy vásárolni egy harmadik gyártó által gyártott a interfészt, semmi problémánk vele, azonban ne kérj technikai segítséget!"A biztonság kedvéért meg is kérdeztem a cég alapítóját, aki azt mondta, hogy "egyáltalán nem illegális ilyen terméket vásárolni."

Ezek után miért jogsértés valóban megvennem?

kismukk 2008.07.07. 13:24

Ők nem fognak keresni, neked kell találnod ellen-szakértőt, lehetőleg hatóságit.Ajánlott fórumok: www.pcforum.hu, www.sg.hu és mások is vannak.

Kovács_Béla_Sándor 2008.07.07. 12:23

Kínai, a világ végéről történő szállítással ötödannyiba kerül mint a nálunk kapható legális - és nem hamisítvány? LOL

Ezeket az érveket majd add elő a bíróságon. Elősze szólok: nem fogják érteni - én sem értem -, ezért a szakértő véleményét fogják elfogadni, és az alapján hozzák meg az ítéletet.

RZoltan 2008.07.07. 10:18

Sziasztok,

pár hónapja rendeltem az internetről egy autódiagnosztikai interfészt, összesen 20USD értékben. Azért vetemedtem ilyen gaztettre, mert idehaza négyszeres-ötszörös áron vesztegetik ugyanezt a cuccot. Hogy tisztán lássatok, ezt rendeltem: http://uiftech.com/productInfo.jsp?…A vámon annak rendje-módja szerint fennakadt a cucc, mivel "felmerült a gyanú, hogy az előtalált szoftver illetve csatoló illegális hamisítvány"

A vámosok találtak a kábel mellett egy cd-t is, amin a lekérdező program shareware veziója volt. Sajnos a program sehogy sem adható tovább a felhasználói szerződés értelmében, így megáll a jogsértés vádja, csakhogy a drága kínai egy árva szóval sem említette, senem írta, a honlapon sincs fenn, hogy ad szoftvert is, így annak a megrendeléskor sem lehettem tudatában.

A vámosok felkértek egy szakértőt, aki véletlenül a program és az interfész hazai forgalmazója, aki képről megállapította, hogy a kábel és a szoftver "egészen bizonyosan illegális másolat és hamisítvány".Hogy érteni lehessen miért nem állja meg a helyét a fenti állítás:

Természetesen a bűnjeleket 4000ft előtalálási értéken lefoglalták, engem meg feljelentettek.

A minap jött az idézésem, hogy BTK 329/A (1)-be ütköző vétség miatt gyanúsítottként kihallgatnak. Hogy érjem el, hogy keressenek egy olyan szakértőt, aki ért is a témához, és tényleg meg tudja állapítani, hogy nem hamis a termék?