Objektív felelősség a rendőrőkre nézve?forrás főoldal vissza

szota 2008.06.15. 11:54

ennyit a jog előtti egyenlőségről..Pff...

Egyjogász 2008.06.15. 06:58

Volt olyan esetem, hogy egy város végét jelző tábla előtt 20-30 méterrel eléggé el nem ítélhető módon elkezdtem gyorsítani, úgy hogy a táblánál már kb. 60-nal mentem. Ott radarozott a pénzbeszedő csapat, sorba állították le a kocsikat.

Egyszer csak eldöngetett mellettünk kb 100-zal, megkülönböztető jelzés használata nélkül egy másik rendőrautó.

Egy másik leállított halkan megjegyezte, hogy rájuk nem vonatkozik a KRESZ, őket nem kellene megbírságolni?

Mi a tipped, mi volt a válasz?1.) A rendőrmotoros utánamegy a rendőrautónak lemeszeli és megbírságolja?2.) Harsány röhögés.

A válasz megkönnyítéséhez: "Holló a hollónak nem vájja ki a szemét".

ObudaFan 2008.06.12. 20:35

A szolgálatban levő rendőr nem üzembentartó, de ebben az esetben az üzembentartó gond nélkül meg tudja nevezni a jármű használóját.

gnanet 2008.06.12. 10:00

Felmerült bennem pár kérdés, és érdekelne a jogban jártasak véleménye.

A szabálytalankodó rendőr esetében ki a jármű üzembentartója, mert ugye az adott, szolgálatban lévő rendőr nem az üzembentartó?Milyen felelősségre vonás jár annak a személyi felelősnek?

Eddig a kérdéseim, most meg a dühöngésem:Ha szigorúan kellene venni és jól fogom fel, akkor a személyi felelős ellen kellene ugyanúgy azonnal eljárást indítani, és ugyanúgy, eljárás során kellene bizonyítania, hogy ki volt a valós felelős. A bizonyításhoz, mivel ellene eljárás folyik nem használhatna fel rendőrségi eszközöket.

Ebben az esetben kicsit jobban oda kellene figyelni a rendőri szabálysértésekre, ugyanúgy ahogy mostanában a rendőrök odafigyelnek ránk.

Valahogy hiányolom a rendőrök által elkövetett közúti szabálysértések, és bűncselekmények, és okozott/elszenvedett balesetek statisztikáit.

Most már kezdem sérelmezni, hogy a törvény betartására foganatosított szerv átment törvényhozóvá.