Szabadlábon kertészkedik a gereblyés gyilkosforrás főoldal vissza

guba 2008.04.09. 07:34

Mivel a letartóztatás nem büntetés, hanem az eljárás lefolytatását biztosító kényszerintézkedés, ezért sok értelmét nem látom az olyan laikus felkiáltásoknak, hogy „márpedig gyilkosok ne járkáljanak szabadon az utcán”.Majd a bíróság ki fogja szabni a büntetést is, és akkor remélhetőleg minden elítélt a méltó helyére fog kerülni.A sajtónyilvánosság sok esetben segítheti a büntetőeljárást, de az ilyen közhangulatot felkorbácsoló felesleges cikkek inkább csak ártanak az igazságszolgáltatás jó hírének. Egyetértek Bélával.

Zorall 2008.04.09. 03:05

Itt emberölésről volt szó. Az elkövetéskor azokat a tanukat is életveszélyesen megfenyegette az elkövető, akik számonkérték rajta, hogy miért ütlegeli az áldozatot.Itt pesten lopásokért vannak hónapokat előzetesben!

justizmord 2008.04.05. 10:16

Bűnismétlés veszélye... Én kinézem belőle... Aki első alkalommal indok és ok nélkül gyilkol - bocsánat, annak alapos gyanújával meggyanusították - az másodszor is képes lehet ugyanilyenre.

Egyjogász 2008.04.03. 08:40

A törvény szerint a terhelt előzetes letartóztatásának szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt folytatott eljárásban, és akkor van helye, ha

A cikket elolvasva szerintem a d.) pont utolsó fordulata állhat fenn, mivel a helyiek rettegnek attól, hogy a nő újra megtámad valakit.

Nem tudom, a bírósági döntés meghozata előtt megvizsgálta-e a nőt pszichológus szakértő (szerintem kellett volna), de végül is ez abszolut bírói mérlegelés kérdése, hogy a bíró "kinézi-e" az elkövetőből, hogy újabb bűncselekményt követhet el.

Kovács_Béla_Sándor 2008.04.03. 08:33

Nem szabadon engedték, hanem nem rendelték el az előzetes letartóztatását. Az meg úgy lehet, hogy vagy az ügyész eleve nem is indítványozta, vagy a bíró úgy ítélte meg, hogy nem állnak fenn a feltételek.

A szenzációhajhász sajtónak - és az általa befolyásolt közönségnek - pedig semmi se jó. Ha előzetesbe varrnak valakit, akkor "oda az ártatlanság vélelme"; ha meg nem kasztliznak be valakit, akkor "micsoda szörnyű felelőtlenség".Remélem az illetékes hatóságok ismerik a molnár, a fia és a szamár meséjét.

Zorall 2008.04.03. 00:38

Hogy lehet, hogy emberölés esetén valakit 72 óra után szabadon engedjenek?A hírt itt olvastam!http://index.hu/…alasica0402/hogy lehet?