Hamis magánokirat alapján hamis magánokiratforrás főoldal vissza

hypo 2008.03.29. 10:39

Köszönöm a választ

Hypo

monalisa1 2008.03.28. 22:54

Nehezen hihető, hogy a munkaviszony megszüntekor ne nézted volna meg a papírjaidat...

Ennek ellenére, és mielőtt a hatósághoz fordulnál, javaslom írj egy ajánlott-tértivevényes levelet a volt munkáltatódnak és kérd az általad nem valósnak tartott adatok ellenőrzését - jobb esetben utólagos kijavítását.

Szándékosság még akkor sem feltételezhető - ezt amúgy is bizonyítani kell(ene) tudni -, hanem hogy az ügyintéző valamit elnézett- elírt a kartonodon, és ennek okán a probléma.

Zárójelben: mi haszna származhatott a cégnek az esetleges hamis adatközlésből?

hypo 2008.03.28. 22:16

Az ügy a következő. Egy cég meghamisította kilépési dátum és átlagkereset alapján munkaügyi okmányaimat. Munkanélküli lettem, és persze leadtam több mint 3 éve az említett munkaügyi okmányaimat. Később egyéb ügy kapcsán a munkaügytől kivizsgálást kértem, amelyre válaszlevelükben ez a munkaviszony a hamis papírok alapján szerepet játszott.

Kérdés: megreklamáljam-e vagy milyen jogorvoslati módszerek vannak, ha 3 éve elévült hamis munkaügyi okmányok alapján valótlan tartalmú válaszlevelet kapok. Rendörségre kell-e menni magánokirathamisításért, vagy nem minősül bűncselekménynek a munkaügyi központ kivizsgálási eredménye?

Előre is Köszi a Választ

Hypo