rágalmazásforrás főoldal vissza

Főlökött 2008.03.29. 07:30

Tisztelettel

Kihámozva a történteket, meg kell nevezni a "másik személyt", s a teljes történetet, történteket meg kellene próbálni tisztázni és új alapokra építeni a kapcsolatot.

Magánlaksértés magánvádas ( 30 nap ) bcs., ha nincs minősítő körülmény. Az sem mindegy mikor történt. Bizonyítási kényszerünk van, azaz kell hozzá 1-2 jószituált tanú is. Többi felsorolt vádakat is alá kell támasztani, igazunk bizonyítására.Azért megkérdezem, békítő tárgyaláson a legjobb védekezés - kapcsolat rendezés feltétele a - támadás ?????? Nem hinném.

Azért javasoltam, az álláspontok tisztázását és a békés egymásmellett élés feltételeinek kialakítását.

mamarg 2008.03.25. 18:38

Férjemet közvetlen szomszédom egy másik személynél rágalmazta, jóhírnevét megrontotta, mi erre a cégén keresztül küldtünk egy válaszlevelet, melyre rágalmazási feljelentést tett a XVIII., XIX. kerületi Rendőrkapitányságon, akik továbbították a feljelentést a kerületi Bíróságra. Kérdésem az, hogy az első békítő tárgyaláson férjem miként viselkedjen, szólaljon meg a szomszéd vádaskodásainak leszerelése érdekében. Ügyünkben fennáll korábbi időszakból az alapvető állampolgári jogok közül a magánlak sértése, a jóhírnév megrontása, becsületsértés, mi azonban nem tettünk feljelentést a fiatal ember viselkedése miatt.