szabálysértésforrás főoldal vissza

W_Wallace 2008.04.11. 11:12

A szabálysértési hatóság mérsékelte a bírság összegét. Ha ez ellen is kifogással élsz az illetékes helyi bírósághoz kerül az ügy (persze először megvizsgálja a kifogást a szabálysértési ügyintéző, de nem tartom valószínűnek, hogy ismét csökkentené a bírságot; így pedig ha a kifogásban foglaltakkal nem ért egyet, megy az ügy a bíróságra).

pestigyerek 2008.04.11. 10:27

Köszönöm az eddigi segítséget.Ma kaptam egy módosító határozatot, ami szerint a pénzbírságot 10e ft-ra csökkentették.Van még szerintetek értelme bármit is tenni vagy ezt már fogadjam el?

pestigyerek 2008.03.29. 12:36

Nem voltam Mo-n, ezért kicsit kicsúsztam az időből.Az lenne a kérdésem, hogy a 8 napon belüli határidőbe beleszámítanak a hétvégi napok és az ünnepnapok is?Szóval én március 21-én vettem át a határozatot, akkor ma jár le a 8 nap, vagy az ünnepek miatt később?

Betelgeuse 2008.03.27. 16:34

Sziasztok !Idén február közepén lefotóztak, hogy 50 helyett 63-mal száguldoztam.Most még csak adatlapot küldtek, gondolom a többi majd ezután fog jönni. Amit szeretnék kérdezni, hogy ha jól tudom már nem lehet arra hivatkozni, hogy hozzátartozó vezette stb.Így van ez ? De mintha azt mondták volna, hogy ápr.1.-ig nem büntetnek azzal a vaskos méretű - esetenként többszázezres - pénzbüntetéssel,hanem csak figyelmeztetnek. Szerintetek mit várhatok ezügyben? Kösz előre is a válaszokat.

monalisa1 2008.03.23. 17:32

Rossz helyen rossz időben...

Ismerősöm egy hasonló szitut 5 ezer Ft-os helyszíni bírsággal megúszott.

Mi a fenének kellett a te rendőreidnek feljelentést tenniük? (Bizonyára nem volt meg az aznapi "kvótájuk" még...)

Tényleg írj egy kifogást, és tértivevényként add fel.

Julio 2008.03.23. 17:23

Mindenesetre érdekesnek tartom, hogy az intézkedő rendőrök szerint is "csak" figyelmeztetést érdemelsz. Akkor miért nem részesítettek Ők figyelmeztetésben? Még akkor is jobban jártál volna, ha egy-két ezer forintos helyszíni bírságot szabtak volna ki.Nem voltak túl fair-ek :-((

TomSecret! 2008.03.22. 20:51

kézhezvételtől számított nyolc napon belül küldjél be kifogást (részletek a határozatban), a kifogásban írd le alaposan a körülményeket, részletezd a sanyarú kereseti viszonyaidat (hitelek, önálló háztartás, gyerekek, gyógyszerek etc.) és kérd a bírság mellőzését, másodsorban enyhítését, mivel a cselekmény súlya és a bírság összege nem áll arányban, részletfizetést még később is kérhetsz, meg addig sem kell fizetni. A levelet ajánlva küldjed.

bewiched 2008.03.22. 19:28

Pestigyerek!

Itt, a fórumon a jogszabálykeresőben megtalálod az alábbi törvényt: 1999. évi LXIX. sz. , olvasgasd, hátha segít.

pestigyerek 2008.03.22. 12:06

Pár hete késő este úgy mentem át a zebrán (gyalogosan), hogy közben piros volt a lámpa.Egy rendőrautó megállított, szabálysértési feljelentést tettek ellenem, most pedig kaptam egy határozatot ami szerint 20e ft bírságot kell fizetnem.Az indoklás szerint maximum 30e-t szabhattak volna ki, és mivel korábban nem volt ilyen ügyem, a cselekmény súlyával arányos ez a bírság.Én ezt kicsit eltúlzottnak érzem, tekintettel a körülményekre. Este volt, forgalom semmi, balesetveszély kizárva. Az intézkedő rendőrök is azt mondták, hogy szerintük egy figyelmeztetést kapok.Van-e valami mód arra, hogy kérvényezzem a bírság mérséklését?

Azt is tartalmazza a határozat, hogy a helyszínen elismertem a szabálysértés elkövetését. Én ott semmi papírt nem írtam alá, részemről gyakorlatilag egy igazoltatásnak tűnt a dolog.Van-e esetleg értelme annak, hogy vitassam azt, hogy egyáltalán megtörtént-e a dolog, és úgy ahogy a rendőrök állítják?

Tekintettel arra, hogy jelenleg munkanélküli vagyok a 20e ft nekem problémát okoz. Részletfizetést kérhetek, de kicsit viccesnek érzem, hogy a kérelemhez is 2200ft illetékbélyeg kell.

Van valakinek tapasztalata hasonló ügyben? Mit tehetnék hogy ne kelljen ekkora összeget kifizetnem? (elzárást természetesen nem akarok :)