kulfoldi kiutasitasaforrás főoldal vissza

akopasz 2011.12.15. 21:37

Magyar állampolgár vagyok, a feleségemnek lesz állása. eltudom tartani az nem gond. a gond a vizummal van...ha megkapja és visszatudunk menni onnantól már minden simán megy...najó azért simán nem, de menni fog.

pazs 2011.12.12. 16:31

Te milyen állampolgár vagy? És meg tudtok élni az EU területén (a feleségednek van/lesz állása és/vagy te el tudod tartani)?

akopasz 2011.12.12. 15:59

Üdv.

Páromat kiutasitották az EU-ból mert a vizum lejárta után is itt tartózkodott...az útlevelébe nem irták bele hogy meddig nem lépheti át újra a schengeni határt és azt mondták újra kaphat vizumot....igényelte is, és nem kapta meg....mondván hogy ki lett utasitva....na most jelenleg itt vagyok dél-afrikába hogy összeházasodjunk (mivel magyarországon nem tududnk) majd újraigényeljük a vizumot számára, ezúttal nem látogatói hanem család egyesitéses vizumot....találtam egy jogszabályt miszerint kiutasitott EGT-tagállam állampolgára vagy családdtagja a tiltás fenntartása mellett egyszeri belépésre jogositó 3 hónapot meg nem haladó vizumot kaphat...Hol tudnak belénk kötni? mi a módja hogy a párom (jövő héten már feleségem) hazajöhessen velem magyarországra??? illetve ha nem határozzák meg a kiutasitás idő intervallumát mikor kaphat újra vizumot.....családtagként már illő lenne vizumot kapnia....az ok amiért nem kapta meg idézem "nem lehetett bizonyossággal megállapitani,hogy a vizum lejárta előtt el szándékozik hagyni a tagállamok területét" Soha sehonnan nem utasitották ki korábban, egy ártatlan lányról van szó nem egy terrorista....mit tehetünk?????

Válaszukat előre is köszönöm

Üdvözlettel: Bendali Braham Samir

évi 2003.09.22. 13:28

Köszi a választ!

Nick Name 2003.09.21. 20:27

Az, amit lent írtam.

Btk 61. § (1) Azt a nem magyar állampolgár elkövetőt, akinek az országban tartózkodása nem kívánatos, a Magyar Köztársaság területéről ki kell utasítani. A kiutasított köteles az ország területét elhagyni, és a kiutasítás tartama alatt nem térhet vissza.(2) Nem utasítható ki az, akit a külön törvényben meghatározottak szerint menekültként ismertek el.(3) A kiutasítás végleges hatályú, vagy határozott ideig tart. Végleges hatállyal az utasítható ki, akinek az országban való tartózkodása - figyelemmel az elkövetés jellegére, az elkövető kapcsolataira - a közbiztonságot jelentősen veszélyeztetné. A határozott ideig tartó kiutasítás legrövidebb tartama egy év, leghosszabb tartama tíz év.(4) A kiutasítás tartama az ítélet jogerőre emelkedésével kezdődik. A kiutasítás tartamába nem számít bele az az idő, amely alatt az elítélt a szabadságvesztés büntetését tölti.(5) A végleges hatályú kiutasítás alól a bíróság a kiutasítottat, kérelmére mentesítheti, ha arra érdemes és a kiutasítás óta tíz év eltelt.

évi 2003.09.18. 19:58

Nem, nem volt mar elotte is kiutasitva, csak nem volt utlevele, es igy jogellenesen tartozkodott belfoldon. A kiutasitas oka (ha egyaltalan kiutasitottak) pedig pontosan ez, hogy a zoldhataron jott at es nem volt utlevele.Nyugat-Europaban tudom hogy van egy kialakult biroi gyakorlat, hogy a torvenyi hatarokon belul hany evre szoktak a kulfoldit kiutasitani. Magyarorszagon tud valaki ilyenrol?

Nick Name 2003.09.17. 21:19

Ha jogellenes belföldi tartózkodásért kapták el, akkor már előtte is kiutasítottnak kellett lennie.

A kiutasítás tartama 1-10 évig terjedhet, vagy lehet végleges is. Pontosabbat a kiutasítás okának ismerete nélkül még becsülni sem lehet, konkrétumot mondani meg a határozat ismerete nélkül nem lehetséges.

évi 2003.09.17. 20:51

A segitsegeteket kernem. Szerintetek ha egy kulfoldit 1999-ben elkaptak tiltott hataratlepesert es jogellenes belfoldi tartozkodasert,hozhattak kiutasito hatarozatot es az ervenyes lehet e meg.Az illeto nem varta meg ezekre a valaszt, hanem tovabbment, de most szeretne ujra bejonni. Hany evre szokott szolni egy ilyen kiutasitas elso alkalommal?