könnyű testi sértés - látleletforrás főoldal vissza

etamara 2008.10.28. 21:23

Egyáltalán nem fölösleges,hanem ez az igzság és az ügyvédek is csak arra valók hogy lehúzzanak tisztelet a kevés kivételnek.Ilyen alapon bárkit elítéltethetek ha nem tetszik nekem. Ha neked ez jó akkor nem vagyunk egy erkölcsi szinten.

guba 2008.10.23. 08:26

„Magyarországon van jogrendszer ,de nincs igazság!!!!!!”

Teljesen feleslegesek az ilyen összefoglalások. Ha egy sötét sikátorban követne el erőszakot rajtad a szomszédod, majd tanúk és egyéb bizonyítékok hiányában a bíróság felmentené, akkor ugyanezt mondanád.

etamara 2008.10.22. 18:32

Biztosan vannak ilyen esetek is ,de mi van akkor ,amikor kimondják valakiről ,hogy bűnös,pedig semmit nem csinál?Miért ad a bíróság hitelt egy olyan vádnak ,amiben nincs tanú,csak a sértett vallomása és a férjé,aki hallomásból értesült a történtekről.Következő a helyzet: Ha haragszolma szomszédodra ,várdd meg ,amig a gyereked szerez egy lila foltot ,győződj meg róla hogy nincs tanú és beszéld meg a gyerekkel ,illetve a férjeddel,mit kell mondani a pszihológusnál és a biróságon.Nem kell hozzá szem tanú elég a amit te mondasz ,amit a gyerekedtől "hallottál" ezt megosztod a férjeddel elmész vetetsz a lila foltról egy látleletet ,feljelentést teszel a rendőrségen.Nyert ügyed van . Ha nincs tanú a szomszédot elítélik.Magyarországon van jogrendszer ,de nincs igazság!!!!!!

babba 2008.10.12. 14:28

Remélhetőleg,mert nem állapot,hogy minden egyes alkalommal megtörténik a testi sértés és az elkövető megússza a dolgot mert a sértet már fél,hogy legközelebb mi fog történni.

guba 2008.10.12. 13:36

Jó, akkor le fogják ültetni. És ez holtbiztos!

babba 2008.10.12. 10:00

És ha a sértet már fél az elkövetettől,és hogy az elkövetőt figyel meztették első esetben,hogy ha még egyszer előfordul akkor büntet előéletű lesz.Mert csak egy híján kitekerte a sértet nyakát szóval majdnem ölési kísérlet volt.

guba 2008.10.12. 07:44

Jogszabály szerint igen, de a bíróság az eset összes körülményét mérlegelve dönt, mely körülményeket mi nem ismerünk, tehát nem lehet az ilyen kérdésekre válaszolni. Valószínűleg nem fog letöltendő szabadságvesztést kapni.

babba 2008.10.12. 01:21

Kaphat érte börtön büntetést?

guba 2008.10.11. 00:10

„és most nem tudni mit kap azért hogy megint megtörtént az eset”

Igen, ez az egy biztos!

babba 2008.10.09. 20:53

Volt magán inditvány,az élkövetőt figyelmeztették ha még egyszer megtörténik büntettet előéletü lesz és most nem tudni mit kap azért hogy megint megtörtént az eset

guba 2008.10.09. 20:31

Első esetben volt magánindítvány? Ki figyelmeztette, a sértett?

babba 2008.10.09. 11:05

Azért mert az illető elfogadta a bocsánat kérést,de sajnos megint előfordult a testi sértés,akkor figyelmeztették,hogy ha még egyszer előfordul akkor büntettet előéletű lesz.Most,hogy megint megtörtént milyen büntetésre számíthat az elkövető.

Kovács_Béla_Sándor 2008.10.09. 08:11

Miért nem kapott elsőre büntetést?

babba 2008.10.09. 00:49

Sziasztok!Következő esetben kérném a segítséget.Mi van akkor ha már második esetben fordul elő a könnyű testi sértés,van látlelet az első esetről is és a másodikról is első esetben nem kapott büntetést az illető most számithat valamilyen büntetésre.

Vikk 2008.02.20. 14:56

A delikvens egyébként túl messzire ment az eljárás befolyásolásában, folyton üvöltözik az ablakból, hogy "megjött a hamis tanú".Egy másik ügyben, mint eljárás alá vontnak meghallgatása volt az önkorm-nál, én is ott voltam, sértettként. Folyamatosan rágalmazott, megfenyegetett, hogy feljelent a munkahelyemen.....és lám-lám, tényleg felhívta a főnökömet, hogy őneki problémája van velem, x idős már, nem akar verekedni, úgyhogy beszéljen velem és állítson le. Plusz rágalmazott, hogy részegen randalírozok otthon (egy ház, osztatlan közös), hamisan tanúskodtam az önkorm-nál, stb. A főnököm meg azonnal hívatott és kihangosította a telefont..élmény volt hallgatni a hazugságait.

Vikk 2008.02.20. 14:48

az eljárás könnyű testi sértés, súlyos kísérlete miatt folyik, a bíróság az ügyészségre tolta, ők meg a rendőrségre, most vizsgálják.

Vikk 2008.02.20. 14:46

Szia Krisztián!

Másnap láttam a verekedést kezdeményezőt, kb 2m-ről fenyegetett, hogy engem is megszívat majd, egy karcolás nem látszott rajta....A verekedés estéjén, miután megérkezett a kórházból, még becsöngetett hozzánk és felsprintelt a lakásába (ezt meg a szomszédasszony látta). Ha olyan nagyon megverték, nem futkározik..

Egyébként érintett vagyok (tanúként, az előzményeknél), illetve folyamatban van egy szabálysértési ügy is + fenyegetés, zaklatás, becsületsértés, stb. Kétszer próbáltam leírni a fórumra, de úgy tűnik, túl hosszú volt..

Krisztián2006 2008.02.20. 14:39

Szia!

Természetesen vannak olyan sérülések amelyek esetlgesen nem jelentkeznek azonnal, így később visszavezethető a verekedésre. Valószínűleg a 8 napon túlit foglyák figyelmebe venni mert eben az esetben már hivatalból folyik az eljárás. Azonban érdemes egy ig. orvosszakértőt kirendelteteni, hogy az első szakvélemény és a második szakvélemény köszönő viszonyban van e egymással, kvázi keletkezhetett e az a sérülés a verekedésből amit 8 napon túlinak minősítettek.

Saját vélemény.

Vikk 2008.02.20. 10:36

Sziasztok!A következő esetben szertném segítségeteket kérni:Egy ismerősömet valaki a lakásába hívta, szóváltásba keveredtek és az illető nekiesett, ütni kezdte, az ismerős védekezett és elszaladt. Rendőri intézkedés, helyszíni jegyzőkönyv, aztán irány a kórház, látleletet felvetetni. Mindketten magánindítvánnyal éltek. Az ismerősömnek 8 napon belül gyógyuló sérülései voltak, a másik félnek 5 napon belüli. Aztán - valahogy - bekerült a rendszerbe egy 8 napon túl gyógyuló sérüléseket megállapító látlelet a verekedést kezdeményezőtől. Egyéb részletet nem tudok (dátum, kiállító, stb.)Az lenne a kérdésem, hogy melyiket veszik figyelembe? Közvetlenül az eset után mindketten a János Kórházban voltak, ugyanannál az orvosnál. Lehetséges utólag felvett látlelettel überelni az elsőt?

Tisztelettel,Vikk