Mi az a könnyű testi sértés?forrás főoldal vissza

deaknemaria 2011.06.15. 08:34

Nagyon szépen köszönöm a válaszukat. Igen az szerepel, hogy pénzbüntetés, de az nem, hogy mennyi. Megnyugtat, hogy az erkölcsit azért sikerülhet elintézni. Köszönöm a kedvességüket, hogy segítettek.

Dr.Attika 2011.06.15. 06:07

Igen, de az ügyészi indítvány nem tartalmazza a büntetés mértékét. Ha pénzbüntetést indítványoz, akkor csak az szerepel benne, az nem, hogy mennyi.

Vélhetően a havi jövedelemhez fog igazodni. Lehet kérni részletekben történő megfizetést.

Gabicsek 2011.06.14. 22:22

Az erkölcsit kiadják, mert nem szerepel még a bűntettesek nyilvántartásában. (csak ítélet után)Ha pénzbüntetést kap, annak összegét nem lehet megjósolni, mert először megszabják (jövedelmi, vagyoni viszonyaihoz mérve) az egy napi tétel számát, utána pedig azt, hogy hány napi tételt kell fizetnie.Egyébiránt a vádiratnak tartalmaznia kell az ügyészi indítványt a büntetésre.

deaknemaria 2011.06.14. 19:58

Üdv!Még egy kérdésem lenne: új munkahelye van a fiamnak, ahova erkölcsi bizonyítvány kell. Ettől még most adnak neki, vagy ezt is elfelejthetjük? Kérem segítsenek! Köszönöm!

deaknemaria 2011.06.14. 18:24

Üdv!Abban kérném a segítségüket, hogy a fiam ellen vádirat érkezett, mi szerint 1 rb. a Btk. 271. § (1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő garázdaság vétségével, ill. 1 rb. a Btk. 170. § (1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő könnyű testi sértés vétségével vádolják." A bűncselekmények elkövetését és a vádlott bűnösségét tagadásával szemben tanúvallomásokkal és szembesítési jegyzőkönyvekkel, az okozott sérüléseket ambuláns kezelőlappal és igazságügyi orvosszakértői véleménnyel bizonyítom."A bántalmazás során ..., mely nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülés, annak tényleges gyógytartalma nyolc nap.Kérdésem annyi lenne, hogy most mit csináljunk, illetve, hogy legrosszabb esetben mire számíthatunk? Gondolom pénzbüntetésre biztosan, de ha tudnának abban segíteni, hogy körülbelül mekkorára, megköszönném. Egy kétségbeesett anya.

Kovács_Béla_Sándor 2011.06.09. 14:24

A Btk. éppenséggel nem tekinti két különböző bűncselekménynek. A testi sértés az testi sértés. Minősítő körülmény, ha a sérülés nyolc napon túl gyógyul, vagy ha maradandó fogyatékosságot, károsodást okoz. Nehéz lenne amellett érvelni, hogy ez ne legyen minősítő tényező.

Szerintem az elhamarkodott véleményalkotás vétségét követted el. Azon még gondolkozom, hogy minősített eset-e.

vacsi 2011.06.09. 13:45

Bár csak érintőlegesen tartozik ide, de megírom a véleményemet: szerintem a törvénykezés egyik legnagyobb marhasága, hogy a könnyű- és a súlyos testi sértést különválasztja! Szerintem ilyen nincs, akit testileg megsértettek, megütöttek, megvertek, szándékosan sérülést okoztak neki, annak végül is teljesen mindegy, hogy milyen mértékű a sérülés! A legtöbb esetben az ezzel járó lelki trauma teszi hosszú-hosszú időre elviselhetetlenné az esetet!

Manapság annyi törvényt megváltoztatnak, miért nem lehetne ezt a hülye törvényt is rendbe tenni! A közbiztonság javulását is szolgálná!

ObudaFan 2011.06.08. 13:41

És így is érdemes izgulni még kicsit, hogy ne legyen egy súlyosabban minősülő eset kísérlete.

Kovács_Béla_Sándor 2011.06.08. 11:41

Ha úgy lenne, akkor nem könnyű testi sértésnek minősülne.

kérdező210 2011.06.08. 08:04

Azért itt többről volt szó...Majdnem a baba életébe került...

guba 2011.06.06. 21:37

Nem volt olyan nagyon régen, amikor még azt mondták volna, hogy minden asszony kap néha egy-egy nyakast. Nem érdemelte meg, akkor is hasznára válik.

Kovács_Béla_Sándor 2011.06.06. 16:30

Nem ítélet volt, hanem tipp. Igaz, nagyon jó tipp.

kérdező210 2011.06.06. 14:31

Kedves Guba!

Ha megússza egy megrovással, akkor mégis milyen az az eset, ahol meg is büntetik, pedig könnyű testi sértés kategóriába tartozik?

guba 2011.06.06. 07:44

Milyen belső ellentmondásról beszélsz itt össze-vissza már megint? A kérdező szakértőkről beszél, a véleményeik ütköztetéséről beszél, és egy jogerősen megítélt második szakértői díjról beszél. De szerinted továbbra is egy szakértő járt el, a másikat csak tanúként hallgatták ki és a szakértői véleményét okiratként vette figyelembe a bíróság. És egy kicsit sem zavarja meg a világos logikádat, hogy az első szakértő véleménye és a második vélemény közötti ellentmondás az utóbbi javára oldódott fel a párhuzamos meghallgatás alakalmával, amely aztán el is döntötte a bűnösség kérdését az utóbbi javára.Ne okoskodjál már tovább.

ObudaFan 2011.06.06. 00:17

„Mivel pedig a szakértőket párhuzamosan hallgatta meg a bíróság, ezért az is kiderül, hogy a felkért szakértőt bevonta.”

Ha a kérdésben szereplő "ütköztetés" szót feltétlenül így akarjuk értelmezni, és a kérdés ez által keletkező belső ellentmondásáról nem veszünk tudomást, akkor valóban ez a tényállás alakul ki.

guba 2011.06.05. 21:17

Megrovás.

kérdező210 2011.06.05. 20:56

Mi a gyakorlat az ilyen esetekben?

Férj bántalmazta várandós feleségét, aki ezért fel is jelenti. Látlelet készült, a baba megmaradt.A rendőrség továbbította az ügyet a bíróságra "könnyű testi sértés alapos gyanúja miatt".Milyen büntetés várható? Pénzbírság? Szabadságvesztés?Kényszergyógykezelés?

köszönöm előre is, egy érintett személy

guba 2011.06.05. 17:46

„Nem lett sem látlelet, sem könnyű testi sértés az ügyből csak a mama halt meg azóta rákba.”

Akkor az ügy jogerős ítélettel lezárult.

Tubica 2011.06.05. 17:22

Megjegyzés a könnyű testi sértéshez:

Velünk történt:Az orvos házaspár külföldről hazaérkező lánya és veje többünket megvert egy golf ütővel,mert a mi területünkön akarták a szülők szolgalmi jogát gyakorolni. Mivel nem havonta jártak Ausztráliából haza, így senki nem ismerte fel őket.Ők nem a bemutatkozást, hanem a golfütőt választották. Elmentünk külön-külön látleletet vetetni: DE AZ orvos MAMA TELEFONJAI HAMARABB ODA ÉRTEK AZ ÜGYELETEKRE. Nem lett sem látlelet, sem könnyű testi sértés az ügyből csak a mama halt meg azóta rákba.Na most kérdezem én milyen az ilyen orvos, meg milyen az ügyeletes is?

guba 2011.06.05. 16:05

Itt most éppen az a tényállás amit Attika mondott. :)Mivel pedig a szakértőket párhuzamosan hallgatta meg a bíróság, ezért az is kiderül, hogy a felkért szakértőt bevonta. Ha nem ez történt volna, akkor csak a tanúként való kihallgatására lett volna mód.

ObudaFan 2011.06.05. 12:10

Igen, csak itt nem ez a tényállás, legalábbis a kérdező szerint. Ő ugyanis azt írta, hogy közvetlenül fizetett meg a vádlott egy szakértőt.

Dr.Attika 2011.06.04. 07:14

112. § (1) A terhelt és a védő közölheti az ügyésszel, illetőleg a bírósággal, hogy szakvéleményt kíván készíttetni, és benyújtani.(2) A terhelt vagy a védő által szakvélemény készítésére felkért személy (gazdasági társaság, szakértői intézmény, szervezet, szakértői testület) szakértőként való bevonásáról a bíróság, illetőleg az ügyész határoz. A felkért szakértő - e minőségének elismerése után - önállóan szakértői vizsgálatot végezhet, a bírósági eljárásban a bíróság, illetőleg az ügyész által kirendelt szakértővel azonos jogok illetik meg, és kötelezettségek terhelik. A szakértők az általuk elvégezni kívánt szakértői vizsgálatról kölcsönösen értesítik egymást, az értesített szakértő a másik szakértő által végzett vizsgálaton jelen lehet.(3) Ha a bíróság vagy az ügyész a felkért személy bevonását megtagadja, az elkészített vélemény az okiratra vonatkozó szabályok szerint használható fel.

De bizony szakvélemény ugyanolyan hatállyal, ha a bevonász engedélyezi a bíróság.

ObudaFan 2011.06.03. 23:15

sznékrisztina

Lehet változtatni két éven belül is a gyermek érdekében. Valóban a bíróságnak van rá hatásköre.

ObudaFan 2011.06.03. 23:13

„Attól, hogy a megbízott szakértő a kirendelt szakértő munkadíjának 10 szeresét kéri nem lefizetett, hanem megfizetett. Mind a két esetben köteles valós szakvéleményt adni”

Csak a második esetben a bíróság előtt a véleménye nem tekinthető szakvéleménynek.

sznékrisztina 2011.06.03. 21:28

Köszönöm a válaszokat. Bementem megint a rendőrségre és ragaszkodtam a feljelentésemhez, felvették a jegyzőkönyvet, beadtam a látleleteket is a 4 éves fiamét és az enyémet is.Az mondták, hogy majd az osztályvezető eldönti, hogy hogyan tovább. Bementem a gyámhivatalba is, de elhajtottak, hogy ők nem illetékesek, adjam be a bíróságra, hogy szeretném megváltoztatni a láthatást. Most mit csináljak? Szeptemberben hozta a bíróság az ítéletet a láthatásban, úgy tudom két évig nem lehet változtatni.

Kedves Tordesillas, de igen megengedhet magának egy hivatásos hatósági tűzoltó magának ilyet, letiltottam a fizetéséből már a gyerektartást, azon kívül meg már a fizetése 50 százalékát a különböző végrehajási ügyek miatt, a tartozásaiért mégis a helyén van, most hogy beadtam a feljelentést még neki áll feljebb. Szóval mintha csak fényeztem volna, még magasabb lóra ült. Elképesztő, hogy egy ilyen pozícióju ember ebben a városban minden megtehet és senki nincs aki az orrára koppintana.


Dr.Attika 2011.06.03. 14:22

Kedves Timot!Igazságügyi szakértő bíróság és más hatóság kirendelése alapján vagy megbízás alapján járhat el. Ha hatóság rendeli ki, akkor jogszabályban meghatározott munkadíj és költségtérítés illeti meg, ami béka feneke alatti összeg. Megbízás alapján viszont a díj a felek megállapodásán múlik. Attól, hogy a megbízott szakértő a kirendelt szakértő munkadíjának 10 szeresét kéri nem lefizetett, hanem megfizetett. Mind a két esetben köteles valós szakvéleményt adni. Az, hogy a másod fok Önt kötelezte a szakértői díj megfizetésére jogszerű. Ha közvádas lett volna az ügy, akkor a Magyar Állam viselte volna a szakértő díját és költségeit.

ObudaFan 2011.06.03. 13:43

Meg lehet próbálni az elsőfokú bíróságtól kérni a Be. 578. § alapján, hogy máshogy döntsön a bűnügyi költség viseléséről. Egy próbát megér.

Timot 2011.06.02. 17:59

Kedves Fórumozók,

bepereltem valakit könnyű testi sértésért. Ő az ügyben egy ponton szakértőt kért, a bírónő megadta. A kirendelt szakértő nekem adott igazat (legalábbis annyiban, hogy a sérüléseim keletkezhettek az általam elmondott módon). Ezek után lefizetett egy másik szakértőt, aki ezzel ellentétes véleményt adott. (Nem tartozik ugyan a kérdésemhez, de az ütköztetés során mindkét szakértő azt mondta végül, hogy keletkezhettek a sérüléseim az általam előadott módon.) A per végén felmentették a terheltet. Ő a lefizetett szakértő számláját benyújtotta a bíróságra, hogy fizessem ki. A bíró hozott egy ítéletet, hogy mivel nem ő rendelte ki a szakértőt, nem nekem kell kifizetni a számlát, hanem a terheltnek. Ezt ő megfellebbezte, másodfokon igazat adtak neki, és most az én nyakamba varrták a számlát. Jelen helyzetben az a problémám, hogy a lefizetett szakértő díja tízszerese a kirendelt szakértő díjának (ezért mertem megkockáztatni abbéli véleményem, hogy lefizették), és mivel én kapásból másodfokról jogerős ítéletet kaptam arról, hogy fizetnem kell (elsőfokon nem kellett volna fizetnem), egyáltalán nem is volt lehetőségem tiltakozni a díj mértéke ellen. Lehet ilyenkor bármit tenni?

Tordesillas 2011.06.02. 11:22

El kell menni a gyámhivatalba és beadni a kérelmet a felügyelt kapcsolattartás iránt vagy előtte lehet mediációt is kérni.El kell menni újra a rendőrségre és ragaszkodni ahhoz, hogy jegyzőkönyvbe foglalják a feljelentését, kötelesek rá.Ha mégsem hajlanak rá, akkor írásban beadni, tértivevényesen.Ha az apa nem fizet önként gyerektartást, akkor le kell tiltatni a fizetéséből (írni kell a tartásdíjat megállapító bíróságnak és kérni kell a végrehajtást, a bíróság kiadja a végrehajtónak, az meg majd eljár), továbbá feljelenteni tartás elmulasztása miatt a rendőrségen.Ez eddig szinte ingyen van (postaköltség, utiköltség), kivéve a mediációt, az súlyos 10 ezrekbe kerül, de nem kötelező, önkéntes lehetőség csak az is.

Egy hivatásos tűzoltó nem engedheti meg ezt magának, már a letiltás is mekkora égés ha a munkáltatója megtudja, pláne ha büntetőeljárás(ok) indulnak ellen, akkor veszélybe kerül a szolgálati viszonya is.

ObudaFan 2011.06.02. 11:21

Akkor az ügyészséghez. Vagy a megyei/fővárosi rfk-hoz.

sznékrisztina 2011.06.01. 18:32

Igen van gyermekelhelyezés, a bíróság hozott róla ítéletet. Holnap bemegyek a gyámhivatalba, de nem fűzök hozzá sok reményt, mivel ma a rendőrségen voltam és amint az előző hozzászólásban is írtam, ő túl befolyásos ember ahhoz, hogy bármit is tegyenek. Így történt ez a rendőrségen is, nem vették fel a jegyzőkönyvet, mondván hogy gondoljak a volt férjem karrierjére, és hogy miért hurcolnám meg, meg hogy akkor gyerektartást sem fogok kapni, ha őt meghurcolják. És még azt is, hogy felesleges is lenne, mivel az ő szava állna az enyémmel szemben a bíróságon. Elmondtam, hogy a gyerekekei is bántalmazta, erre az volt a válasz, hogy biztos le fogja tagadni. Megkérdeztem, hogy akkor várjam meg, míg vér fog folyni, azt mondták, ha legközelebb erőszakoskodik, hívjam a rendőrséget. Ezek után vajon minek? Úgy érzem tehetetlen vagyok, túl nagy ember itt, hogy bárki is a fejére koppintson. Bármit megtehet. Ha már a rendőrségen sem foglalkoznak velem, akkor kihez fordulhatnék?

Tordesillas 2011.06.01. 10:23

Van-e Önök között gyermekelhelyezés, kapcsolattartás szabályozás?Ha igen, akkor azt a bíróság vagy gyámhatóság szabályozta?Lehet kérni felügyelt kapcsolattartás elrendelését a gyámhivataltól, mediációt.

sznékrisztina 2011.05.31. 21:39

Tisztelt Fórumozók!

A segítségüket kérem, a volt férjem bántalmazott ma (nem az első eset) és a gyermekeimet (a nagyobbi 4 éves, a kisebbik 11 hónapos), elmentünk hozzá, mert van még nála néhány dolog, amire szükségem lenne, nem akarta odaadni, összeszólalkoztunk és el kezdett rángatni és a gyerekeimet bántotta, a kisebbik az ő fia. A kapcsolatunk a bántalmazások miatt vetettem véget, de most megint nekem jött és a nagyobbik gyermekemre is kezet emelt. Már félek tőle. Kérem mondják meg mit lehet ilyenkor tenni, vasárnap láthatás lesz, de nem merem beengedni, mit tegyek? Menjek a rendőrségre? A gyámhivatalba? Sajnos az a baj, hogy ő egy befolyásos munkahelyen dolgozik, hatósógi tűzoltó, aki jóban van a helyi rendőrkapitánnyal és a gyámhivatal dolgozóival is. Mit tehetek, hogy ne bántson bennünket többet és hogy ne kelljen a lakásomba engedni? Hogyan tudnám távol tartani magunktól?

ObudaFan 2011.05.31. 17:10

Nincs mit.

Jogikerdesp 2011.05.31. 12:48

Tisztelt Obudafan!Köszönöm(immár sokadjára) a kielégítő, közérthető válaszadást!További szép napot!

ObudaFan 2011.05.31. 11:41

Hamis vád esetén is a vádhatóságnak kell bizonyítania a bűncselekmény elkövetését, vagyis jelen esetben azt, hogy a vád hamis volt. Ha tehát nem bizonyítható sem a testi sértés megtörténte, sem a meg nem történte, akkor nem ítélnek el senkit semmiért.

Jogikerdesp 2011.05.31. 10:37

ha testi sértéssel kapcsolatban beadott feljelentésem nem állja meg a helyét a bíróság előtt véletlenül, akkor hamis vádért az alperes visszadobhatja a labdát?(kevés a bizonyító erejű dolog, gyakorlatilag 4szemközt történt)

Dr.Attika 2011.05.31. 07:04

Igaz, igaz.

Kovács_Béla_Sándor 2011.05.30. 22:02

Tudja; nem keveri.A könnyű testim sértés momentán magánvádas is - és ez a lényeg, ez dönti el, hogy a sértett ura marad-e az ügynek vagy nem.

Dr.Attika 2011.05.30. 21:57

guba,A magánvád meg a magánindítvány nem ugyanaz. Kevered.

guba 2011.05.30. 18:06

A magánvádas eljárásoknak van egy személyes meghallgatásnak nevezett megelőző szakasza, amelynek a célja a békítés. Itt vissza lehet vonni a feljelentést, vagy ha úgy tetszik elejteni a vádat. Ha a magánvádló személyesen nem jelenik meg, akkor az egy vélelmezett vádelejtés, és az eljárás nem folytatódik.

kérdező210 2011.05.30. 13:05

Tisztelt hozzászólók!

Kérhetek a 2011.05.19. 10:00 -ra is véleményt?

Előre is köszönöm! :-)

Dr.Attika 2011.05.30. 12:14

Most látom, hogy nem az 1 év 6 hónap van felfüggesztve, hanem valamennyi 3 évre és van- vélhetően jogerős- letöltendő. Itt lényeges, hogy az első kettő is erőszakos bcs?

Dr.Attika 2011.05.30. 12:09

Itt alapvetően magánindítványról van szó, ami ha joghatályos magánindítvány nem vonható vissza ( Btk. 31.§ (6) bek.) Ez a bűncselekmény max. 2 év börtönnel büntethető. ( persze alkalmazhat a bíróság enyhébb szankciót is a kétszeres ) A gond akkor van, ha szabadságvesztést szab ki, mert azt nem függesztheti fel a próbaidő alatti elkövetés miatt, viszont ha végrehajtanót ad, akkor el kell rendelni az 1 év 6 hónap végrehajtását is.

dr.KTK (törölt felhasználó) 2011.05.30. 11:48

Bár a sztori több okból nem tiszta, de:Miért nem lehetett visszavonni a feljelentést?A bocsánatkérés, mint tevékeny megbánás, amit elfogad a sértett fél, jó pont.Hamisan vádolni pedig bűncselekmény...

kérdező210 2011.05.30. 10:08

Szia Guruka!

Biztos vagy benne, hogy megpróbálták visszavonni? Nekem az gyanús, h miért nem lehetett...

guruka 2011.05.22. 19:11

Sziasztok azt szeretném meg kérdezni hogy,olyan történt velem hogy az mentem az orvoshoz és látom hogy az öcsémet meg akarják verni kb négyen voltak és én ezt ahogy láttam odasietem és a srác pont meg akarta ütni az öcsémet és én ellöktem utána haza jöttünk:De a srác be ment az iskolába és azt mondta a tanárnak hogy pofon vágtam többször és fel jelentetek könnyű testi sértésért!!csak az a baj hogy nekem van 3 év felfüggesztettem és 1 év 6 hónap letöltendő!Mire számíthatok?És a bocsánatot kértem még az nap a sráctól és ők másnap vissza akarták mondani a feljelentést de már nem lehetett! és ez számít a bíróságon??

kérdező210 2011.05.19. 10:00

Kedves Fórumozók!

Mire számíthat az a férj, akit felesége feljelent, mivel őt várandósan bántalmazta?Látlelet készült, a baba megmaradt.A rendőrség továbbította az ügyet a bíróságra "könnyű testi sértés alapos gyanúja miatt".Mi ilyenkor a gyakorlat? Pénzbírság? Szabadságvesztés?Kényszergyógykezelés?

köszönöm előre is, egy érintett személy

kérdező210 2011.05.19. 09:53

Kedves Fórumozók!

Mire számíthat az a férj, akit felesége feljelent, mivel őt várandósan bántalmazta?Látlelet készült, a baba megmaradt.A rendőrség továbbította az ügyet a bíróságra "könnyű testi sértés alapos gyanúja miatt".Mi ilyenkor a gyakorlat? Pénzbírság? Szabadságvesztés? Kényszergyógykezelés?

köszönöm előre is, egy érintett személy

Vadmacs 2011.04.27. 08:09

Nem rólam van szó, de egyébként nem ütött meg senkit! Az állítólagos sértett kezét akarta eltolni, hozzá sem ért az orrához. A gyereken semmilyen külsérelmi nyom nem volt látható még bőrpír sem. A diktafon azért volt a tanári fiókban, hogy rögzítse a tanórán történteket, hogy tudja bizonyítani, hogy milyen a magatartásuk órán. Persze hogy más foglalkozás után kell néznie, szerintem is, ezek után ki maradna a pályán?

guba 2011.04.27. 07:51

Én azt mondom, hogy ennek a tanárnak- neked, ha rólad szól - más foglalkozás után kellene néznie. Nem azért, mert súlyos büntetés várható, hanem mert hiányzik a karizmája, verekedéssel, meg nem lehet rendet tartani.

Vadmacs 2011.04.26. 19:41

Ehhez mit szóltok? Mire lehet számítani? Bírósági meghallgatás lesz nemsokára, kérem adjatok tanácsot! A rendőri jelentést írtam be:"Jelentem, hogy 2011. 02. 28. napon telefonon keresztül bejelentést tett B. E lakos aki elmondta, hogy a mai napon a bejelentését megelőzően értesítette őket a XY szakiskola igazgatója aki közölte vele, hogy fiát BJ-t (17 éves) a történelem tanára az óra közben egy alkalommal orron ütötte mely során 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Ezt követően 14 óra 00 perckor megjelentem a szakiskolában ahol szóban hallgattam megBE …..….lakost, aki kérdésemre elmondta, hogy a bejelentést megelőzően telefonon értesítették az iskolából, hogy a fiát a történelem tanár megütötte óra után. Mivel a benti napon a reggeli órákban már a korábbi sérelmek miatt vettek fel jegyzőkönyvet az iskolában, mivel elmondása szerint provokálta a gyerekét a történelemtanár azzal, hogy az órán mindig le akarta járatni a többiek előtt. Mást az üggyel kapcsolatban elmondani nem tudott.

Ezt követően hallgattam megB J …… aki kérdésemre elmondta, hogy a benti napon a történelem óra után a szünetben 12 óra 15 perckor amikor odamentek a tanárhoz mert azt látták, hogy egy diktafon van a padjában és azt le szerették volna fotózni. Amikor odamentek akkor egy alkalommal BJ orrba verte a bal keze külső részével, de ekkor külsérelmi nyom nem keletkezett rajta illetve orvosi ellátást nem igényelt. Az elmúlt hetekben több alkalommal kiabált vele a tanár de tettlegességig még nem fajult az ügy.Mást az üggyel kapcsolatban elmondani nem tudott.

Ezt követően írásban nyilatkoztattam B J ……lakost, B E …. lakos törvényes képviselője jelenlétében miszerint kívánja az eljárás lefolytatását könnyű testi sértés miatt ….lakossal szemben.

Ezt követően szóban hallgattam meg ……aki kérdésemre elmondta, hogy a benti napon a 10/2-es osztályban tartott órát a 106-os tanteremben és az órát a tanulók folyamatosan zavarták bekiabálásokkal és ettek órán . Az óra végén felálltak a diákok és odagyűltek köré és ki akarták húzni a tanári asztal fiókját azzal az indokkal, hogy abban van egy diktafon, és azt le akarják fotózni. Ekkor felállt és H Gy megbökte a vállát azért, hogy figyeljen rá, de ez figyelem felhívó szándékkal történt, V V a hátánál akart elmenni és akkor meglökte de ez se támadó jelleggel történt. B J le akarta fényképezni a fiók tartalmát ekkor el akarta lökni a kezét, hogy ne fotózzon de nem sikerült mert elkapta a kezét, ezt követően BJ neki akart menni de lefogták az osztály társai, ekkor kiment a teremből.Mást az üggyel kapcsolatban elmondani nem tudott.Ezt követően szóban hallgattam megSJ ……aki kérdésemre elmondta, hogy a benti esetet nem látta de viszont tud arról, hogy a történelem tanár és a 10/2-es számú osztály néhány tanulója között feszült a viszony, illetve arról is tud, hogy BJ nincs jóban és provokálja azzal, hogy folyamatosan hátrányos helyzetbe hozza. Mást az üggyel kapcsolatban elmondani nem tudott.

Ezt követően szóban hallgattam meg VV….illetve HGy …. akik egybehangzóan elmondták, hogy történelem tanár egy alkalommal BJ-t orrba ütötte a bal kezével amikor odament lefotózni a tanári asztalban lévő diktafont.Mást az üggyel kapcsolatban elmondani nem tudtak."Adatokat kitöröltem, a rendőri jelentésben foglaltak nem állják meg teljesen a helyüket, az állítólagos tanúk támadó szándékkal mentek neki....

_Wasp_ 2008.03.28. 22:22

van esélye.

azonban leültetni nem fogják a testvért, ha erre gondoltál volna.

Kiara9 2008.03.28. 20:42

Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott eset: Két felnőtt testvér összeveszett, melynek kapcsán a kb 100 kg-os férfi úgy pofon ütötte a 40 kg-os nővérét, hogy az ennek hatására a székről leborult a földre, beverte a fejét enyhén. Kihívtuk a rendőrséget, aki felvette a jegyzőkönyvet. Aki bent volt a szobában az egy 80 éves néni, a nő anyukája, azt nyilatkozta, hogy ő már nem tudja mi történt, valóban soha nem emlékszik semmire már 5 perc múlva sem. Aki még a helyszínen volt az a 3. testvér, de ő kiment, mikor elkezdtek veszekedni. Tehát ő sem látott semmit. A rendőr tanácsára elmentünk, és felvetettünk orvosi látlelelet, amelyen fülsérülés, agyrázkódás gyanu, és karon levő véraláfutás szerepel, könnyű testi sértésként. Átmentünk a papírral a rendőrségre, ahol közölték, hogy vigyük be a bíróságra.Kérdésem: van-e esélye a nőnek a bíróság előtt, hogy a férfi kapjon valamilyen büntetést?Mert közölte a rendőr, hogy azonkívül, hogy a látlelet 3600 Ft volt, még illetéket is kell fizetni a bíróságon. És most nem tudjuk, egyáltalán van értelme a dolognak, vagy nincs.Aki tud, szívesen fogadnék bármilyen hozzászólást.

Főlökött 2008.02.24. 18:51

Tisztelettel

Téli szállás ???? Itt a tavasz :)))))))Nyári lakról kell már beszélni, s az igazságszolgáltatás kerekét ne is említsem. Vagy más 2009 re apellálunk ???? Aha.

Mile - úgy, ahogy írva vagyon. A hölgynek bizonyítási kényszere van. Ha nincs egy jó típusú hamis tanúja és tényleg nem mi voltunk, nincs mitől félni. Megjelenni idézésre, költségtérítés eszközlését kérni.

Max. utána helybehagyni ( elpazarolt idő miatt ), de úgy, hogy senki ne lássa és a Bp.-i telefonkönyvvel, mely nem hagy nyomot :)))))ha alaptalanul vádaskodik, s sok a ráérő szabad ideje.

moby 2008.02.20. 09:46

Az ártatlanságodat nem neked kell bizonyítani, hanem a magánvádlónak kell a bűnösségedet. Ha nem Te követted el, nem kell aggódnod. Ha Te voltál, akkor is neki kell bizonyítania egyrészt azt, hogy Te megütötted, másrészt hogy volt lila folt (enélkül csak tettleges becsületsértés), harmadrészt hogy az előbbi kettő között okozati összefüggés van. A Te bizonyítékaid pusztán abban az esetben bírnak relevanciával, ha a magánvádló alaposan valószínűsíti a fentieket, ekkor fontos neked, hogy bemutasd azokat a tényeket, amik kizárhatják a bűnösségedet (pl. hogy abban az időpontban, amikor a cselekmény a magánvádló állítása szerint történt, Te nem is voltál ott). Az áttételre pedig azért került sor, mert a bíróság elfogult lehet, nem várható el ugyanis attól a bíróságtól, ahol a magánvádló hozzátartozója dolgozik, hogy abban az ügyben pártatlan ítéletet hozzon, vagyis ez éppen a Te érdeked.

_Wasp_ 2008.02.19. 11:57

Milegyenmár

... és ezzel megvalósítod a hamis vád alapesetét. Kiváló stratégia a téli szállás megszerzésére.

Kovács_Béla_Sándor 2008.02.19. 08:45

Ne hisztizz!

Milegyenmár 2008.02.19. 07:28

Tehát ha valakire irígy vagyok valakire akkor részegen elesem , lesz a karomon egy kék folt és magánvádas eljárást indítok a bíróságon ellene, mert azt mondom hogy meglökött az akire irígykedem. Ha a lányom a bíróságon dolgozik ez minden gond nélkül kivitelezhető, mert ez az ország olyan korrupt, hogy csak na. Hogy ez a politikai életben hogy nem harapózott még el, lehet a kotmányváltást is el lehetne vele érni.

ObudaFan 2008.02.18. 21:30

Lehet, magánvádas bűncselekmény. A lila folt, az könnyű testi sértést alapoz meg, ha te okoztad. Addig vagy köteles oda járni, amíg idéznek. A költségeid megtérítését követelheted.

Milegyenmár 2008.02.18. 21:23

A volt szomszédasszonyom aki agybeteg könnyű testi sértés miatt azért citál bíróságra mert állítása szerint meglöktem a lépcsőházban, és ebből kifolyólag lett egy kék folt a karján.Ez nem vicc egyébként?Mivel a helyi bíróságon dolgozik egy "rokona" áttették az ügyet egy tőlem 200 km-re lévő városba.Meddig vagyok köteles oda utazgatni?Nekem kell még védű ügyvédet is fogadnom, mert tanú és minden bizonyíték nélkül ilyen baromsággal bíróságra lehet fordulni?Mit vagyok köteles ott mondani egyáltalán, és mi ez a könnyű testi sértés?Az van a papíron, hogy a pípirokat amivel az áratlanságomat (????) tudom bizonyítani vigyem megammal. A papirokat egyik bíróságról amásikra nem bírják átküldeni?Ha a vasutassztájk miatt nem tudok lemenni legközelebb előállítanak?A bíróság így vonja el a kapacitását a tényleges ügyekről?Micsoda baromság ez?