Segítsetek!forrás főoldal vissza

ObudaFan 2008.02.16. 10:56

A letartóztatottal a házirendben ezeket a szabályokat is közölni fogják. Azt is hozzá kell tenni, hogy a jutalmazási-fegyelmi mechanizmusnak köszönhetően az ő saját magatartásától is függ, hogy mennyi időnként kaphat csomagot, fogadhat látogatót. A magánelzárást pl. célszerű elkerülni.

Krisztián2006 2008.02.15. 18:13

Az attól függ, hogy hol tartják előzetes letartóztatásban.

Az első esetben azaz a rendőrségi fogdában általában heti 2 meghatározott napon. Ezt a fogda határozza meg, telefonon érdeklődj s megmondják, oda bárki beviheti a csomagot.A második esetben azaz a BV-Intézetben már bonyolultabb az ügy. Ott a fogvatartottnak kell kezdeményezni a csomag küldést. Általában egy hónapban 2 alkalommal kaphat csomagot mindenféle megkötésekkel, súly-tartalom, stb. Ezek BV-Intézetekként változhatnak. A bentlévőnek kellene levélben tájékoztatni, hogy mi a szabáyl vagy neked telefonon érdeklődni.A beszélőt mindkét esetben a bentlévőnek kell kezdeményezni, s azt levélben küldheti ki neked.

hsz2 2008.02.15. 16:53

Előzetes letartoztatásban levőnek hogyan lehet élelmiszer és tisztaségi csomagot küldeni,hány alkalommal?Ki küldhet?Előre is köszönöm!