Jogtalan feljelentés kábítószer ügybenforrás főoldal vissza

Julio 2008.01.22. 15:06

Amennyiben úgy közli a nevedet, hogy amit közöl valótlan (és erről tudomása van, vagy kellene hogy legyen) az alapügy végén hamis vád miatt feljelentheted.

Kontár 2008.01.18. 15:43

Komolyan mondod, hogy a rendőrök nem adtak az esetről semmiféle papírt??Ez szerintem eljárási hiba.

hAliG 2008.01.17. 21:29

Igazából nem pakoltak szét úgy mindent, csak a szobámban néztek körbe felületesen, meg a kertben, hogy nincs-e valamilyen növény... Természetesen nemvolt semmi.Nem volt papírjuk, hogy házkutatást tarthatnak.Nem adtak semmilyen jegyzőkönyvet, semmit.Egy lista volt náluk, amin a nevem szerepelt...

Nagyon úgy tűnik, hogy valaki szándékos kitolásból mondta be a nevemet. És persze a rendőrség tudja,hogy ki volt az!

Milyen jogokkal tudok élni, és érdemes-e az ügyben?Nem szeretném, ha csak úgy palimadárnak néznének,akivel csak úgy szórakozni lehet. Műszaki területenmozgok otthon, így nem értek ezekhez a dolgokhoz :(Arra gondolok, hogy ez becsületsértés?, rágalmazás?annak az embernek a részéről, aki a nevemet bejelentette és szeretnék ellene feljelentést? tenni,hogy érezze a következményeket!De amennyiben ez hosszadalmas kellemetlenségekkel járszámomra, és nem javasolja :( akkor nem teszek semmit.

Gábor

Julio 2008.01.17. 15:31

Kedves Gábor!

Gondolom, hogy az Ön által említett "körbenézés" házkutatást takar, ami a büntetőeljárásról szóló törvény egyik kényszerintézkedése.Ennek mi lett az eredménye? Nyilván akik otthon voltak tudják, hogy határozattal vagy anélkül került-e rá sor, illetve az eljárási cselekményről felvett jegyzőkönyv 1 pédányát is át kellett adnia a nyomozó hatóságnak.Nagy valószínűséggel büntetőeljárás indult ismeretlen vagy ismert tettesekkel szemben kábítószerrel visszaélés bűncselekmény gyanúja alapján, melynek során az Ön neve is felmerült (akár tanúvallomásban).Vizelet mintát azért akar beszerezni Öntől a nyomozó hatóság, hogy megállapítsák, valóban fogyasztott-e az elmúlt pár hét időszakában kábítószert. Amennyiben a gyanújuk megalapozottá válik, úgy gyanúsítottként fogják kihallgatni, ellenkező esetben tanúkihallgatásra számíthat.

Julio

hAliG 2008.01.17. 15:12

Tisztelt Fórumozók!

A problémám az lenne, hogy tegnap megkeresett arendőrség az állandó lakcímemen, de nem voltamotthon.Az ok az volt, hogy valaki bejelentést tett, hogykábítószer gyanús embereket ismer és az én nevem isfelkerült a listára.Az egyik változat, hogy a kv házban, ahova járunk,elkaptak valakit kábítószerrel, és mivel mi is odajárunk így került fel a nevem...A másik az, hogy egy bejelentő (persze titkos) mondta be a nevemet 20-ad magammal és ezért jöttek ki a rendőrök! Egyszer ezt mondták a rendőrök, egyszer azt...

Azért jöttek ki, hogy vizeletet vegyenek meg körbe-nézzenek a házban. Mivel nem voltam otthon ígyvizeletet nem vettek, csak körbenéztek.

A kérdés:Milyen jogi alapja van ennek, hogy akár az egyikváltozat, akár a másik, csak így kijöhetnek nézelődni,vizeletet venni. (Mivel kis városról van szó, apletyka hamar terjed, és a több generáció óta tisztanevű családomról mindenféle szóbeszédek alakulnak majd ki!)Adjak csak simán vizeletet és vizsgálják meg?? Ésnézzenek hülyének, hogy ezek után, ha megint valakiszórakozásból bejelenti a nevemet, akkor megintkijöjjenek?

Egyébként semmi félnivalóm nincs, és nagyon felháboríta dolog ilyen irányú nyílt eljárása.Sőt a listát szüleim előtt is lobogtatták, és szüleimis látták a többi "gyanusított" nevét. Így nagyonhamar be lehet mocskolni valakinek a nevét!

Előre is köszönöm a válaszokat és kérném, hogy aleírásom alapján valamilyen segítséget nyújtsanak.Mert nem akarom magam hagyni és csak úgy lenyelni adolgot!

Üdv,Gábor