Kábítószer, birtoklás előkészületforrás főoldal vissza

Géza0228 2018.04.24. 14:19

Köszönöm a választ!

Az lenne még a kérdésem hogy egy ilyen ügy meddig húzódik illetve ha bemegy az illető a rendőrségre hogy tisztázza magát az egyfajta beismerő vallomásnak minősül vagy gyanusítotti kihalgatás keretein belül valósítható meg időpont egyeztetés után? Elsősorban azokat kérdezném akik voltak hasonló helyzetben vagy találkoztak hasonlóval. A nyomozási szakasz és további határidőket tudom itt elsősorban tapasztalati példára lennék kíváncsi.

ObudaFan 2018.04.24. 13:52

Nem valószínű, hogy érdemes messzemenő következtetést levonni abból, hogy egy ilyen határozatban az előkészületet nem írták le.

Géza0228 2018.04.19. 07:47

Kedves fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi kibontakozni látszó kálváriához.

Idén március elején egyik hozzátartozóm kapott egy levelet amiben egy ismeretlen feladó által küldött Holland levél volt az ő nevére címezve tartalma 27 gramm később ectasy tesztre pozitív eredményt mutató tabletta.Ekkor még a levél visszatartásáról jött határozat és ismeretlen tettes ellen kábítószer birtoklás előkészületének gyanújával indult nyomozás.

Április elején jött egy újabb levél amiben végzés címszó alatt felfüggesztették a lefoglalt levél visszatartását illetve kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatti nyomozásra hivatkoznak.

A kérdésem az lenne hogyan jutott el a birtoklás előkészületétől a birtoklás megalapozott gyanújáig a nyomozó hatóság, hiszen házkutatás nem volt.

Azt mondanom sem kell házkutatás kihallgatás 2 hónap alatt még nem történt, ez után még várható egyáltalán?

Természetesen erről nem tudtak semmit mindaddig amíg levelet küldtek róla tehát az érintett nem bűnös hiszen nem tudott semmiről, és most épp az ellenkezőjét próbálják bizonyítani, milyen eredmény születhet ha a konkrét lefoglalt borítékon kívül semmi más bizonyíték nincs illetve az esetleges kihallgatáson is csak az ártatlanságát tudja megerősíteni az érintett?