taxis balesetforrás főoldal vissza

Gyusz 2007.12.24. 23:23

Én örülnék ha nem hívnának sehova, de a rendőrök polgári peres eljárásról beszéltek, meg h majd engem behivnak, és majd el kell mondanom mi történt, meg kárszakértő, szoval komolyabbnak tűnt.

5-en voltunk az autoban, az ablaknál ülő haverom adatait is felirták.. a csaj meg fényképezett is. Még neki állt feljebb.. igazi 'Magyaros' hozzáállással, tenyérbemászóan..Kár h ilyenek miatt alakul ki ez a magyaros kép rólunk.. :/

Köszi a választ!

ObudaFan 2007.12.24. 19:55

Téged nem idéznek sehova. Az, hogy fogja-e fizetni a biztosítást, tökmindegy, ha eddig fizette, akkor az ő biztosítója majd megfizeti a kár egy részét (mert ha a rendőri jkv. szerint te is hibás vagy, az azt jelenti, hogy 50%-nak már örülhetsz). Ha a biztosító nem hajlandó fizetni, akkor keresetet indíthatsz a bíróságon. Amennyiben eddig sem fizette a kötelezőt, akkor tényleg MABISZ.

Gyusz 2007.12.24. 11:51

Sziasztok!

Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

Én most karácsonyra kaptam egy kis problémát a nyakamba és ez ügyben kérném a segítségeteket.

Pesten parkoltam, mikor szálltunk be az autoba egy taxis megállt mellettem, várakoztam kicsit, dudáltam.. megint vártam kicsit, dudáltam.. majd hátratolattam, és kikerültem. Mikor mellé értem a taxi hátsó ajtaja kinyilt és az én hátsó ajtómon egy kis horpadást okozott. Miután kiszálltam megnéztem a sérülést, és sajnos törölgetni kezdtem h jobban lássam. A fényezés nem sérült, csak kicsit benyomodott. A taxiban részeg nők voltak. Kötözködni kezdtek, h ezt nem ők okozták.. elismerték h hallották a koppanást amikor kinyitották az ajtót, dehát ezt nem okozhatta.. hivtunk rendőrt.A rendőr szerint énis hibás vagyok, mert záróvonalat lépve át kerültem ki. De ez nem előzés volt, hanem kikerülés.. dudáltam kettőt is, vészvillogo nélkül csak ugy állt a taxi, semmit sem reagállt, ráadásul sötétitett üveg volt, nem láttam h éppen vannak benne..A rendőr szerint a taxis a hibás, mert ő felel az utasaiért, h azok h és mikor szállnak ki.A taxis mondta h majd a MABISZ fogja a káromat rendezni, meg h ő a biztosítást nem fogja fizetni, már volt ilyen ügye.. meg a taxis a csajjal fog pereskedni.. A taxis mondta a csajnak h vmi háztartási biztosításra próbállja elntézni a kárt.. h abbol fizesse ki.. de nem akarta.. pedig nem nagy összeg a kár..

A kérdésem az lenne, h ennek az egésznek mi lesz a menete.. mikor, hova idéznek.. meg most akkor majd bíroságra kell járkálnom? Ebből kijöhetek én jol? Kell ügyvédet fogadnom? Még nem volt ilyen ügyem, érdekelne mire számíthatok..

Üdv