Elkövető fizess / ne fizessforrás főoldal vissza

Kovács_Béla_Sándor 2007.11.28. 18:48

Tudtam én, hogy megoldod.:) Még ilyen későn is.

Traffic 2007.11.28. 18:24

Valóban félreértettelek, így késő este -ha nehezen is- de összeállt a kép :)

Traffic 2007.11.28. 18:22

Elolvastam az első hozzászólást :)Az elkövetőn a bűnözői csoportot kell érteni a hozzászólásomban...

Kovács_Béla_Sándor 2007.11.28. 18:22

Félreértettél, de nem baj. És megtisztellek vele, hogy nem magyarázom meg.

Ami a tulajdonjogi fejtegetéseidet illeti, kétségkívül igazad van - de aligha vigasztalna, mondjuk öt évvel a lopás után, hogy az az autó még mindig a tiéd. Cask éppen ki tudja, hol van.

Traffic 2007.11.28. 18:18

T. taxi!

Nem bűncselekmény, azonban így az elkövetők elfogásának reális lehetősége meghiúsult. A visszavásárlást azonban jó lenne tudatni a nyomozó hatósággal, hiszen vélhetően még mindig körözik a gépjárművet.

Kedves KBS!

Nem az "egykori" autóját vásárolja meg a vevő, hanem fizet azért, hogy a még mindig a tulajdonát képező járművet visszakaphassa. A jármű ellopásával a tulajdonjog nem változott.Az elkövető miért mentesülne, ha az átadáskor a nyomozó hatóság tagjai elfogják? Miért károsodna a sértett, ha az "elkövetőtől" (nem tudni, hogy a harmadik fél az-e) lefoglalt járművet a részére kiadják, tekintettel arra, hogy a bűncselekmény elkövetésekor ő volt a tuladonos?

Kovács_Béla_Sándor 2007.11.28. 08:36

Na és ha igen? Egyébként miért lenne bűncselekmény, ha valakitől, aki harmadik személyként megszerezte, megvásárolom az egykori autómat? Honnan kellene azt nekem tudni, hogy jóhiszeműen szerezte vagy nem?Jól néznénk ki, ha az elkövető mentesülne, a sértett meg károsodna - csak mert utóbbi nem akarta nyomozás bizonytalan kimenetelére bízni, hogy visszakapja-e valaha a járművet.

taxi 2007.11.28. 03:33

Üdv kedves fórumozók

A gépkocsi visszavásárlása, az ügyben nyomozók megkerülésével, nem jogsértő?

Ha a visszavásárlás lehetőségéről a tulajdonos értesíti a hatóságot, akkor ellehetett volna fogni a bűnözői csoportot az átadás - átvételkor, és nem kellett volna kifizetni 2.M Ft-ot sem.

A tulajdonos részéről bűnpártolás, orgazdaság, nem kerülhet szóba?

Előre is elnézést kérek, ha buták a felmerülő kérdéseim.Tisztelettel: taxi

ObudaFan 2007.11.24. 13:12

És pernyertes is lesz, ha az a kocsi így használtan is ért legalább 2M-t.

taxi 2007.11.24. 04:08

Elkövető fizess / ne fizess

Sorházi ingatlan udvaráról eltulajdonítanak egy lezáratlan személygépkocsit, melyben az indító kulcs és a bejárati kapu távirányító kulcsa is megtalálható.Az elkövető a 6.M Ft-os személygépkocsit 300.000. Ft-ért értékesíti egy másik bűnözői csoport részére.Ez a bűnözői csoport felkínálja a visszavásárlás lehetőségét 2.M Ft-ért az eredeti tulajdonos számára.A tulajdonos nem értesíti az ügyben nyomozó szervet, hanem magán akciót kezdeményezve visszavásárolja 2.M Ft-ért a gépkocsit.

Az elkövető bíróság elé kerül, a bűnözői csoport kilétére nem derül fény.

Tárgyaláson a tulajdonos az elkövetőtől követeli vissza a bűnözői csoportnak átadott 2.M Ft-ot.

Tisztelettel: taxi