Van e lehetőség levélben feljelentést tenni?forrás főoldal vissza

ObudaFan 2007.11.23. 20:45

Tökmindegy.

Guadalahara 2007.11.23. 19:39

A levél boritékára tárgyként rákell írni, hogy feljelentés, vagy tanúvallomás ? Najó most hogy így belegondolok, tavaly személyesen amikor kihallgattak, akkor a jegyzőkönyv fejlécén az volt, hog a tanú vallomása azthiszem, - most pont nincs előttem az irat - de valami ilyesmi volt.

Tehát Fel jelentés vagy bejelentésként kell e megcímezni ?Büntetőfeljelentésről van szó, ezt jobb leszögezni.

Guadalahara 2007.11.23. 19:35

Hát tavaly amikor feljelentettem egy eljárás alá vontat, akkor a telefontanút hívtam fel elsőként. Ott egy hölgy közölte, hogy hát lehet anoniman is bejelentést tenni, de ahhoz, hogy házkutatás legyen az azóta már eljárás alá vont személynél, nekik valakire támaszkodni kell, tehát szépen elkérte a nevemet meg a címemet, és aztán leadta az adatokat az itteni rendőrkapitányságon. kb kettő hét múlva hívtak is a mobilomon, hogy fáradjak be a tanúvallomást megtenni, majd ezután ismét kaptam egy idézést. Az illetőnél volt házkutatás is, és beismerő vallomást is tett (érdeklődve lett a hatóságoknál az ügy felől).

monalisa1 2007.11.23. 16:26

Van a rendőrségnek egy zöld telefonszáma - én nem tudom, de az ők honlapján biztosan megtalálod -, ahová bárki bármikor bármilyen közérdekű bejelentést tehet. És ha a mondókádat egy MATÁV nyílvános telefonfülkéből teszed, nem tudják a személyedet visszanyomozni.

Guadalahara 2007.11.23. 15:46

Köszi szépen a válaszokat.

Tavaly személyesen jelentettem fel egy illetőt, aki egyébként beismerő vallomást is tett, amit ksstomi itt írt azt tapasztaltam, hogy j.könyvben a j.könyvfelvevőjének a megfogalmazása volt, ezért is szeretném megírni magam, hogy az legyen szóról szóra amit írok/mondok.Ráadásul tavaly is úgy akartam, hogy ismeretlen tettes ellen, de aztán mégis nevesített lett a feljelentés.Ezzel máris elérkeztünk a következő kérdéshez.

Tehetek e úgy feljelentést írsában, hogy ismeretlen tetes ellen, de a hatóság tudomására hozom a gyanúsítottak nevét ? Anno láttam céges feljelentést ismeretlen tettes ellen úgy, hogy a gyanúsítottakat maga a cég nevezte meg.Azonban én magán állampolgárként szeretnék büntetőfeljelentést tenni, de ismeretlen tettes vagy tettesek ellen (jelenleg 2 személyről van szó), mivel így biztonságosabb a dolog.

ksstomi 2007.11.23. 09:30

hozzászólás törölve

ObudaFan 2007.11.22. 21:32

Viszont a feljelentőt tanúként meg szokták hallgatni, azt azért nem úszod meg.

woodslave (törölt felhasználó) 2007.11.22. 15:52

hogyne

Guadalahara 2007.11.22. 15:44

Sziasztok!

Büntető feljelentést van e lehetőség levélben tenni - természetesen úgy, hogy az írásos bizonyítékokat a levélhez csatolva-. Azért lenne kényelmesebb mert akkor az ember szépen megfogalmazza, és úgy adja át a rendőrségnek. Mivel büntetőfeljelentésről van szó, a bünügyi osztálynak vagy lehet hogy bűnmegelőzési osztálynak kell küldeni?A bizonyítékok egyrészét lehetne írásban csatolni a levélhez, de a többi részének a felkutatása a rendőrség feladata lenne, mivel házkutatás során lehetne a további tárgyi bizonyítékot lefoglalni, illetve elkobozni az elkövetőktől.

Várom a mielőbbi szíves válaszaitokat.