Polgári vagy büntető ügy??forrás főoldal vissza

Jaffar 2007.11.05. 18:15

Tisztelt Fórumozók!

Jogi segítségre lenne szükségem, de az ügyem sajnos nem olyan egyszerű, hogy azt a BTK-ból vagy a PTK-ból egyértelműen kiolvashassam.

A problémám kicsit összetett:

Kereskedelemmel foglalkozom egy pár éve mint egyéni vállalkozó. Kialakult partnerkörrel, kölcsönös bizalmi helyzetben ténykedtünk egészen a múlt hónapig. Az üzletfeleimmel harmónikus kapcsolatunk volt, fizetési és teljesítési haladékot adtunk egymásnak és ez az a tényező ami miatt bajba kerültem.

Volt egy megrendelésem amit előre utalással kifizette a partnercég.Mielőtt ezt továbbutaltam volna a fővállalkozómnak, hogy teljesíthessem a megrendelést, a pénzt levette róla a közös számlánk egyik tulajdonosa. (Privát bankszámlám van aminek hárman vagyunk tulajdonosai. Ezt a számlámat használtam minden ügyvitelemhez és nem feltételeztem, hogy ez sül ki belőle. )Egy múltbeli tartozásom miatt kivette ezt az összeget tartozásom egy részének kiegyenlítésére, pedig szóban megegyeztünk, hogy azt részletekben rendezhetem.Azzal indokolta, hogy szüksége volt a pénzre és nem tud várni, de a fennmaradó tartozásra részletfizetést fenntartja. A tartozásomról papír van és a követelése jogos volt, de a cselekedete cseppet sem humánus, hiszen nem ebben egyeztünk meg. Jelenleg nem tudok pénzhez jutni, nem tudom az üzletet teljesíteni, de a vevőm követeli a megrendelt termékeket. A pénzét most nem tudom számára visszafizetni.Fenyegető telefonokat kapok tőle és tartok tőle, hogy feljelent csalás miatt.

A tanácsokat előre is köszönöm!