bolti lopás ? mit tehetek ?forrás főoldal vissza

KrisztiánBp (törölt felhasználó) 2007.09.22. 17:46

Tisztelt Jogász Urak!

Egy nagyon izgalmas helyzetbe kerültem: Magam is kereskedő vagyok, ill. voltam, de ilyenre én még nem láttam példát, ami velem történt. Nehéz röviden összefoglalni, mert számtalan apró részletből áll össze, de megkísérlem jogi szempontból kiemelni ami szerintem fontos:

Egy elektronikai áruházból kifele jövet becsipogott (bár mint kiderül később, ez is kérdéses) a jelzőkapu, mely szerint valami van nálam. Nos, átvizsgálták, a táskámat, abszolút semmi nem sípolt utána már, hanem mint kiderült, a zsebemben levő mágneses kulcs volt a bűnös vagy a biztonsági őrök manipulálták és hozták működésbe távolról a biztonsági kaput, amire nagyon jó indokal feltételezés van.A történtek kronológiai sorrendben:

Én a tanúmban bízom valamint az aláírás megtagadásában, de kérném szépen, hogy aki jártas ebben, az bármilyen pitiáner ügyről is van szó, ne akarom, hogy tolvajnak nevezzenek, és töb 10 ezres büntetésre sincs pénzem természetesen, na főleg nem felesleges kidobásként.

oghoz értők szerint, ezzel a felállással hogyan tud lejátszódni ez a folyamat? Milyen kimenetele lehet? Mire számíthatok? A videofelvétel az erősebb vagy a tanúm és a tény, hogy én átadtam átvizsgálásra az őrnek belépés előtt?

Kérem, segítsen valaki, tudom, hogy nem egy hatalmas bűncselekmény, de én mégis napok óta nem alszom emiatt, és akkor nem is beszélek az esetleges olyan erkölcsi károkról, hogy ott az áruházban ordibáltak velem, és ki tudja háényan láttak engem akik ismertek, és egyáltalán, nem egy kellemes dolog ilyennek áldozatul esni. Tudom, hogy hihetetlen a történet, de mégis megtörtént, nagyon is reális (sajnos).

Ha pedig a legrosszabbra fordul minden, és nekik hisz a szabálysértési osztálya az önkormányzatnak (mert ha jól trudom, ez oda kerül ugye?), akkor mire számíthatok a legrosszabb esetben, mert azegy dolog, hogy nem nyelem le könnyen a dolgot, és hogy mekkora pénzbüntetést szabnak ki rám, na de az meg a másik, hogy isten ments attól, hogy utána fellebbezzek, és akkor meg bírósági eljárás keretében ismét felülvizsgálás, ahol a videofelvétel alapján a bírótól megintcsak nem várhatok más döntést, és akkor ráadásul a barátomat is esetleg hamis tanuzással vádolják meg...

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeket, bár megvalom, én már azt se értem, hogy ha nem írtam alá vmit, ill. a valóságnak nem megfelelő ténykeet foglaltak a feljelentésbe, akkor az alapján hogyan lehet eljárást indítani ellenem?

KöszönömKrisztián