Orvosszakértőforrás főoldal vissza

nagynéni 2007.07.13. 21:29

Csak kb. sejtem Dr.Attika,hogy mit kérdezel.Csak szimpla nagynéni vagyok,sem tanu,sem semmi szerepem az egész ügyben.Ezt kérdezted?

Dr.Attika 2007.07.13. 20:46

Gondolom a gyanusított nagynénje. Mi a büntetőeljárás szerinti jogállása? Ennek ismeretében lehet tanácsot adni, hogy hogyan tovább.

nagynéni 2007.07.13. 20:24

Az a baj,hogy az elkéséssel lehetetlenné tette,hogy elmondjam a furcsaságokat amit észrevettem.Pedig ezekre kellett volna választ kérni a szakértőktől!Pl.büncselekmény szombaton történt 15 órakor / verekedés /Az áldozatot szerdán találták meg,a helyszinelő orvos szerint 48-72 órája halt meg.Az orvosszakértő a sérüléseket 72 órán belüli időre tette.Ha visszaszámolok,szerda 12-től,akkor a 72 órán belül vasárnap 12 után lehetett!Tehát akkor szenvedte el a halálát okozó sérüléseket,ellenben a rokonom szombaton verekedett vele!Azt hiszem ez azért furcsa?!De vannak még ilyenek számosan!

monalisa1 2007.07.12. 20:43

Ha esetleg készül egy prívát elvégeztett szakvélemény - költsége akár több tízezer forint is lehet - és ha az nagyon ellentétes végkövetkeztetésekre jut, a másodfokú bíróság esetleg értékeli azt és hivatalból elrendelheti a hatósági orvosszakértői vélemény felülvizsgálatát, kiegészítését.

Nem tudom, minden esetre ha az ügyvéd elszúrta a dolgokat (...), emiatt többet kapni büntetésként nem lenne igazságos.

Egyébként azt írtad: az ügyvéd "csak" megkéste a tárgyalás kezdetét, de végül is jelen volt. Vélem köteles lett volna korrigálni a hibáját, és ha semmi más de NAGYON rövid időn belül azokat az omnimozus kérdéseket be kellett volna adnia a bíróságnak.

monalisa1 2007.07.12. 20:31

Laikusként: talán segít a dologban, ha az ügyvéd akár így utólag is, de kéri a bíróságot hogy a szakértőhöz jutassák el a kérdéseket., vagy átmegy a dolog vagy nem - megjósolni nem tudom.

De végül is nem árt ha a peranyagban megtalálhatók lesznek a kérdések - remélve csak látja majd a másodfokú bíróság.

nagynéni 2007.07.12. 18:34

Én is ezt szerettem volna,de a fogadott ügyvédünk éppen a szakértői napon késett el,és nem volt lehetőségem ujra felhivni a figyelmét,hohy okvetlenül kérdezzen rá dolgokra!Ugyhogy,már csak abban bizhatok ,hogy másogfokon talán teritékre kerülnek a furcsaságok.Köszönöm,hogy irtál!

monalisa1 2007.07.12. 18:12

Lehet kérni prívát szakvéleményt, de nem biztos hogy azt a bíróság figyelembe veszi. Inkább javasolt a bíróság által kirendelt szakértőnek kérdéseket feltenni, és kérni a bíróságot hogy azokat a szakértővel válaszoltassa meg.

nagynéni 2007.07.12. 17:44

Kétségeim vannak egy rokonom büntetőügyében keletkezett orvosszakértői vélemények felhasználásával kapcsolatban.Csekély tudásommal is ugy érzem,bizonyos tények nincsenek feltárva,ezért megbeszélném egy i.ü.orvosszakértővel!Hogy fogjak hozzá?Mennyibe fog kerülni?Bármilyen segitséget,tanácsot szivesen fogadok!