Magánindítvány visszavonása S.O.S.forrás főoldal vissza

ObudaFan 2007.06.27. 14:42

Annyira nincs mit visszavonni, hogy még a vádat sem lehet ejteni, mert az meg nincs. :)

A tanú meg nem válogathatja meg, hogy el kíván-e menni a tárgyalásra, vagy sem, legfeljebb, ha tudja igazolni, hogy az időpont alkalmatlan, kimentheti magát, és akkor egy másik időpontban idézik.

Kovács_Béla_Sándor 2007.06.27. 08:59

Akkor nem is kell senkinek képviselni. :P

amatőr 2007.06.27. 07:09

Ez szabálysértés, nincs vád.

Kovács_Béla_Sándor 2007.06.27. 07:04

Nem lehet feljelentést visszavonni. (A címben magánidítványt írtál, ami itt nincs is.)A vádat az ügyészség képviseli. A tanúként megidézett sértett indokolt esetben kérheti, hogy a vallomását megkereséssel a külföldi bíróság vegye fel.

rectum 2007.06.26. 23:07

Kedves ObudaFan, neharagudj, de nem értem ,hogy-hogy nincs mit visszavonni?Nem lehet a feljelentést visszavonni, vagy ha azt vissza is vonják akkor is lefolytatják a tárgyalást?Nem tekintenek el tőle, ha a sértett kifejezetten kéri azt a bíróságtól? Hiszen április óta már nem történi semmi, és az ismerősömnek igen nagy terhet jelentene, ha emiatt haza kellene utaznia külföldről, arról nem is beszélve, hogy így a munkáját is elveszítené emiatt!!! Õt tanúként idézték, akkor ki a vád? Remélem nem tettem fel nagyon hülye kérdéseket, de én egy laikus vagyok:)))))))

ObudaFan 2007.06.26. 20:05

A veszélyes fenyegetés nem magánindítványos szabálysértés, így nincs mit visszavonni.

rectum 2007.06.26. 10:23

Sziasztok!

Gyorsan segítségre lenne szükségem: a történet elég hosszú, és még korán sincs vége!Egyik női ismerősömet folyamatosan zaklatta a pasija volt menyasszonya, névtelen hívogatások ugy, hogy nem szólt bele a telefonba, de a nap 24 órájából 20-at hívta, sms üzenetek!Mert Õ meg volt győződve róla, hogy az ismerősöm csábította el tőle!Ezt megunva az ismerősöm bement a rendőrségre, ahol felvették a vallomását, ez kb áprilisban volt! A mai napokban kapott egy levelet a bíróságról, hogy augusztusban lesz a tárgyalás "életveszélyes fenyegetés" ügyében.Õt, mint tanút idézték be! Ismerősöm külföldön dolgozik, nem szeretne emiatt hazajönni, a feljelentés óta nem zaklatják!Lehetőség van - e a visszavonásra, hogy ne legyen bírósági tárgyalás és mi ennek a módja, költsége?Válaszaitokat előre is köszönöm!!!rectum