Vizsgálat kérése az ügyészségen?forrás főoldal vissza

Pjotr 2007.09.15. 13:23

Lamerka hányszor fogsz még előjönni a baromságaiddal?

Guadalahara 2007.09.13. 17:57

Köszi, az ügyészségen van, az ügye, érdeklődtem az ügyészségen ;)

giuseppex 2007.07.18. 11:36

Bármi bizonyitékként jöhet szóba és mindent bevihetsz az ügyészségre is. Kérd a kihallgatásodat az ügyészségen és a kihallgatás során csatoltasd az ügy irataihoz a bizonyitékaidat.

A jövőben meg ne irj alá semmit, amivel nem értesz 100%-osan egyet!!!!! Egy feljelentő tanút már azért csak nem mernek megverni a rendőrök, bár láttam én már karón varjút!

A sz.gépes meg netes és IP-cimes adatlefoglalások, szakértői vélemények rohadt sokáig tartanak, tehát mielőbb lépned kell.

Üdv.: egy volt vizsgálótiszt

Guadalahara 2007.07.18. 11:10

2-3 héttel ezelőtt bementem az ügyésgére, elmondták, hogy a rendőrség lezárta a nyomozást, akkor volt kb egy hete ,hogy megkapták az íratokat a rendőrségtől, és 30 napon belül döntenek a vádemeléssel kapcsolatban az illető ellen. Igen ám, de azóta eszembe jutott még valami a feljelentett ellen, és találtam még bizonyítékot a bűncselekményre. Bevihetem e ezt az ügységre ? A bizonyíték írásosnak számít, mivel a google gtalk nevezetű messengerének, a google szerverein tárolt logfájljáról van szó. Ezeket már le is fotoztam, és ki is van nyomtatva. A törvény szerint a számítástechnikai rendszerek által rögzített logfájlok okiratnak minősülnek és bizonyító erejűek. A feljelentett személy egy nyilvános helyről internetezik, mindig ugyanarról a gépről, és még azt is elérte, hogy azon a gépen egy kis particóra a saját használatára, magának linuxot telepítsen. A nyílvános hely eme gépének lefoglalását bizonyítékként mivel azóta is ugyanazzal a gtalk, illetve msn címmel jelentkezik be onnan lehet e indítványozni? Illetve, hogy a hatóság a google magyaroszági képviseletétől kérje ki az IP címet mellyel a gtalkot használta?

ObudaFan 2007.06.20. 20:22

Téged akkor lehet ebben a kérdésben bűncselekmény elkövetésével vádolni, ha az derül ki, hogy olyan valótlan tényt közöltél a nyomozó hatósággal, ami arra utal, hogy a feljelentett bűnselekményt követett el.

Guadalahara 2007.06.20. 13:04

Szeretnék pár fontos kérdést megérdeklődni.

Csak feltételezést írok, nem állítok semmit, mert jogilag így helyes.

írtam, hogy meglehetősen hátszeles a feljelentett személy, és hogy ennek a "hátszelességnek is" köze lehet ahoz, hogy én még nem kaptam semmilyen értesítést, hogy megszüntették volna a nyomozást, de arról sincs tudomásom, hogy lett volna házkutatás nála. Bárcsak leírhatnám kevésbé burkoltabban a dolgokat, akkor érthetőbb lenne, csak hát mindentől félni kell , mert minden szót szinte kilehet fordítani :(

Ha valóban nem volt házkutatás nála, és ha kiszivárgott hozzá, hogy feljelentés történt, akkor eltüntethetett mindent...Ha most mondjuk az ügyészség, vagy akár a rendőrség, kimegy hozzá egy mondjuk ügyészségnél benyújtott panaszra, és nem találnak nála semmit - ennek kicsi valószínűséget adok - pl azért nem mert kiszivárogtatták hozzá , akkor a feljelentőt vádolhatnák? Vegyük figyelembe, hogy a bejelentést telefonon tettem, és csak hetekkel rá hívtak vissza a rendőrségtől (kb 2 hét), tehát már itt elment sok idő, és azt is, hogy az írásba foglalat feljelentésig, további kb 2 hét telt el, azóta pedig kb 1 év. Az ügyészség a nyomozóhatóság hibáját is megállapíthatja ebben? .

ObudaFan 2007.06.05. 20:06

Nézd, téged arról kell tájékoztatni, ha megszüntetik a nyomozást. Arról nem feltétlenül, hogy most éppen milyen bizonyítási eljárást folytatnak. Már csak azért sem, mert ez a nyomozás érdekeivel is ellentétes lehet.

chutzpah 2007.06.04. 16:15

"A bejelentést megtettem de utána egy kicsit megbántam nem akartam én utólag ebből ügyet".

Még ha szerepel is ez az abszurt mondat a jegyzőkönyvben, a cselekmény társadalomra veszélyességében nem lehet mérlegelési tényező.

chutzpah 2007.06.04. 16:10

Én meg sértettet ilyen besózva nem láttam, már ne is haragudj...

Guadalahara 2007.06.04. 14:26

Átolvastam a feljelentést, és van benne egy ilyen rész, hogy:"A bejelentést megtettem de utána egy kicsit megbántam nem akartam én utólag ebből ügyet".

Ez azér került bele, mert akkora hátszele van az egyik rokona miatt.

Azt akarom kérdezni, hogy nem e indokolhatják ezzel a mondattal az eljárás elmaradását? Akkor azt mondták a rendőrségen, hogy mindenképpen lesz eljárás ellene, ezt meg csak azért írom, mert ha ezzel indokolnák, akkor ellentmondás van. Persze amit ott akkor mondtak, az csak szóban volt.

Valamintmegszeretném kérdezni, hogy a Be. melyik paragrafusára lehet hivatkozni, ha nem nagyon akarnak tájékoztatni?

ObudaFan 2007.06.03. 12:21

Nem fognak kivágni, más kérdés, hogy amit ő mondott, azt tényleg nem nézheted meg.

Guadalahara 2007.06.02. 14:08

A rendőrségen kell feltételezem érdeklődni. Nem fognak kivágni ? Elég hátszeles sajnos az akit feljelentettem, és már majdnem egy éves a dolog, szóval lehet lekoppintanak azzal, hogy miért nem érdeklődtem előbb nem? Azt mondták amikor felvették a feljelentést, hogy ha kimentek házkutatásra és eljárás indul a fickó ellen, akkor lesz iratismertetés amibe én is belenézhetek, de csak a saját vallomásomat nézhetem meg az övét nem, így aztán sok értelme van... Még valami az ügyészség azért is fontos lenne ,mert a rendőrségen nem pontosan azt írták le amit mondtam, vannak benne tévedések, pl én direkt mondtam, hogy az eszköz nem az övé hanem a családjáé, erre úgy írták le, hogy mintha azt mondtam volna az övé. Mondtam a rendőrségen, hogy ez pontatlanul van megfogalmazva, mire ők azt mondták, hogy nem lényeges, írjam csak alá. Szóval nehéz úgy pontosítani, ha nem írják le pontosan azt amit mondok, nekem meg alá kell írni .

ObudaFan 2007.06.02. 13:57

Először érdeklődj, hogy hogy áll az ügy. Majd ha esetleg megkapod a nyomozást megszüntető határozatot, az ellen panassual élhetsz, és azt kivizsgálja az ügyészség.

Guadalahara 2007.06.02. 13:54

Sziasztok!

Tettem egy bejelentést, bűncselekmény gyanújával, de legjobb tudomásom szerint nem történt semmilyen előrelépés, mégcsak kisem értesítettek, hogy volt e az illetőnek idézés kiküldve, vagy házkutatás nála. Bizonyítékokat is vittem a feljelentés mellé , melyeket a hatóság rendelkezésére bocsájtottam. Ezek a bizonyítékok kinyomtatott emailek és logolt beszélgetések, melyek köztem és a másik fél között zajlottak, és melyekkel azt lehett bizonyítani, hogy az illető valószínűleg bcs-t követett el.

Lehet e az ügyészségen kérni, hogy vizsgálják ki az ügyet, vagy sem? Milyen pragrafusra lehet hivatkozni amennyiben lehetséges?