Ártatlanul becsuktakforrás főoldal vissza

Főlökött 2007.06.01. 14:04

Tisztelettel

Be. 46. § A büntetőeljárásban védő részvétele kötelező, ha :

Tehát védőt rendeltek ki, ez fix.

Korlátozott info alapján csak kérdezem, az indítványunk, hogy 3 személyt hallgasson meg a hatóság, írásban történt, jegyzőkönyvezték, aláírásunkkal hitelesítettük ? Mert ha nem, akkor gratulálok. Szó elszáll, írás megmarad. Ha írásban indítványoztuk, így a kihallgatásokon is rész vehetünk.

Egy jó jogi képviselő választása nem lenne hátrány !

ObudaFan 2007.05.31. 15:50

Itt lenne az ideje egy védőt meghatalmazni, mert ebben az ügyben igazán hathatós segítséget interneten keresztül aligha fogsz kapni. A poligráfos vizsgálat is egy bizonyítási eljárás, annak eredménye bizonyítékként felhasználható, fel is használják. Azért az mindenképpen indokolt, hogy a gyanúsított által megnevezett személyeket a nyomozó hatóság tanúként kihallgassa. De persze az is elképzelhető, hogy ez már meg is történt, csak nem tudsz róla. Ugyanis csak a nyomozás lezárása után kell megmutatni majd neked a nyomozati iratokat.

Sitti 2007.05.30. 22:03

Tisztelt Jogászok!

Körülbelül két hete betörtek abba az üzletbe ahol dolgozom. Először tanuként, majd mint gyanusított lettem kihallgatva. Tiszta lelkiismerettel mentem el a poligráf vizsgálatra is. Állításuk szerint hazudtam arra a kérdésre, hogy "Tudja-e Ön, hogy ki követte el a bűntettet?" illetve a "Tudja-e Ön biztosan az elkövetők számát?" Azzal gyanusítanak, hogy aktívan részt vettem a betörésben. AMI TERMÉSZETESEN NEM IGAZ. Csak az a gond, hogy hárman is igazolhatják, hogy itthon aludtam. Így nem vehettem rész benne. Három napig voltam őrizetben.Kérdéseim a következőek:

Számomra elfogadhatatlan, hogy ártatlanul ilyen mértékben megalázzanak, és rossz híremet keltsék. Hiszen a fél város már rólam pletykál.

Előre is köszönöm a válaszokat.