Jogsegély!forrás főoldal vissza

Vivy 2007.05.04. 20:30

Valóban előfordulhat, hogy egy ilyen jogsegélyt másfél év múlva küldenek meg?

Vivy 2007.04.25. 15:26

Köszönöm! Igen azt tudom és azt is hogy azt kérte az ügyész illetve kérdezte, hogy büntetle előéletű-e és hogy folyik-e ellene büntető eljárás jelen pillanatban kint Romániában! Természetesen ez nemleges a válasz, viszont, hogy meg legyen sürgetve anyósom fogadott kint egy ügyvédet és ő kb két hét alatt elintézte, igaz nagyon nehezen adták ki, de megvan a jogsegély! Ami holnap ér oda az ügyvédnőhöz! Vajon van ilyen és elméletileg el kellene ezt fogadni az ügyésznek? Állítása szerint, ha ez megvan akkor kiengedi szabadlábra! Nem tudok mit tegyek vagy hogy tudnám meggyorsítani, hiszen így is közel fél éve van bent és azóta erre várnak!

ObudaFan 2007.04.25. 15:22

A jogsegély azt jelenti, hogy az egyik állam valamilyen segítséget nyújt a másik állam valamilyen hatóságának eljárásához. Ez azonban ezerféle dolog lehet. Az is jogsegély, ha csak egy hivatalos iratot kell kézbesíteni a másik állam területén, de az is, ha a másik állam hatósága által beszerzett bizonyítékot bocsátanak rendelkezésre.

Ha kicsit többet írnál az ügyről, esetleg többet lehetne segíteni is.

Vivy 2007.04.25. 11:19

Valaki segítsen! Konkrétan mi ez a jogsegély Magyar ország és Románia között? Úgy tudom, hogy olyan, mint az erkölcsi?! És miért érkezik meg ennyire hosszú idő alatt? Lehetséges, hogy ott kiadják hozzátartozónak kézbe? Előre is köszönöm aki tud segíteni!