sértett idézéseforrás főoldal vissza

Főlökött 2007.03.21. 17:59

Tisztelettel

Vélelmezem senkit nem idéztek, pro-kontra, csak a gyanúsítottat, az eredmény hírdetésre.

Hozott anyagból dolgoznak ( keletkezett jegyzőkönyvekből ). Megvizsgálják, hogy az eljárás törvényes volt-e, felderítésre került-e minden tényező, tényállás, s ha minden rendben, ítélet születik.

Ezért felesleges az ügyben érintetteket belicitálni. Felesleges költség is lenne. De ha kíváncsiak vagyunk, akkor ott lehetünk, az értesítésben szereplő időben és helyen, a született eredményt el fogják mondani, kihírdetik.

amatőr 2007.03.07. 17:48

Nincs semmilyen összefüggés a két dolog között.

kabala 2007.03.07. 11:20

Köszönöm a választ dr. Attika,Sajnos az eljárási cselekményről sem kaptam értesítést, úgy tudtam meg, hogy lesz tárgyalás, hogy bementem a bíróságra megkérdezni.Az, hogy nem értesítettek, az nem jelenti azt, hogy valszeg jóváhagyják az elsőfokú ítéletet?

Dr.Attika 2007.03.07. 10:15

A sértettet nem idézik, hanem értesítik az eljárási cselekményekről. Nyugodtan elmehet a nyilvános ülésre értesítés nélkül, ott indítványt, észrevételt tehet.

kabala 2007.03.06. 22:25

Egy testi sértést követtek el ellenem, első fokon elitélték a vádlottakat, az ítélet ellen fellebbeztek, most másodfokon kijelölték a tárgyalást, jövő héten lesz, de engem (sértettet) és a tanúimat nem idézték be.Az ügyész azt írta, hogy nem kell nyílt tárgyalás, teljesen rendben van az első fokú ítélet, csak a vádlottak kérték, hogy legyen.Végig hazudtak, tagadtak eddig, az orvosi látlelet ellenére is.Attól félek, hogy felmentik őket, és akkor bosszút állnak rajtam.Én örülök, hogy nem kell velük találkoznom, de félek, hogy lehazudják a csillagot is az égről.