perújrafelvétel??? - - érdemes???forrás főoldal vissza

ObudaFan 2008.05.27. 22:06

Amennyiben az új szakvélemény folytán alappal remélhető a terheltre kedvezőbb ítélet, akkor semmi akadálya a perújításnak.

borembukk 2008.05.27. 13:34

perujrafelvetel kezdemenyezhetü e abban az esetben ha a 6 honap idö eltelt a jogerös itelettől, de uj szakertői velemeny csak most keszült, amit be tudok adni? tehat az uj szakertői velemenyt olvasva jutott tudomasomra az a teny ami az ugyvedem szerint perdöntö es amivel az elsofokon kirendelt muszaki szakerto nem foglalkozott.

Tailor 2008.02.19. 20:55

Köszi ObudaFan. Csak még egy kérdésem lenne: kértem ktg. mentességet, a megfelelő nyomtatványokat meg is kaptam a bírótól. De ugye ez 50-50%. Ha nem ítélik meg, mennyibe fog ez nekem kerülni, mire számítsak? Vagy ha megkapom, akkor az előző per kapcsán felmerült perköltséget, valamint a cég ügyvédi ktg-it meg kell e fizetnem? Mert most is fizetek, csak nem tudom mit pontosan. A vh. ügyintézője azt mondta utalgassak nyugodtan minden hónapban, aztán ha úgy gondolom, majd érdeklődjek, hogy hol tartok pénzügyileg. Hmm...

ObudaFan 2008.02.19. 20:42

Perújítást és a végrehajtás felfüggesztését.

Tailor 2008.02.19. 14:40

Az előzőekhez még anyit, hogy az ügyvédi iroda azt mondta, pereljem be azt, aki átvette a nekem szóló leveleket és nem továbbította felém.A vh. meg kész tényekkel keresett meg: lefoglalja a házamat, letiltja a munkabéremet, stb.

Tailor 2008.02.19. 14:35

Sziasztok!Szeretném megkérdezni, mit tanácsoltok az alábbi ügyben:2004. évben aláírtam az egyik mobiltársaságnál 2 év hűségnyilatkozatot, ami megszakadt, mert késedelmesen adtam fel a csekkeket (2 előfizetésem volt). A cég ennek megfelelően szankcionálta a dolgot 2x 50.000,- Ft-tal + kamat + ügyvédi ktg. Két lakcímem volt, egy állandó és egy ideiglenes. Az ideiglenesre kaptam minden papírt, csekkeket, stb. Az ügyvéd is itt talált meg. Elismertem a hibámat, kértem tőle részletfizetési lehetőséget, mert a cég azt mondta, hogy innentől kezdve nem foglalkozik az üggyel, mert továbbította az ügyvédjüknek. Mivel időközben az állandó lakcímem is megváltozott, és sok egyéb más történt velem, a kapcsolat megszakadt. Tavaly vettem egy házat, ahol a végrehajtó levélben felkeresett.A per számlatartozásról szólt, holott nekem az már nem volt, mert mindent kifizettem egyben, kivéve a két készülékre kikiáltott 2x 50.000,- Ft-ot, erre kértem részletfizetést. A mobilcég levélben megküldte nekem a valós tartozást, mégis más összegről indult a per.Hiába bizonygattam az igazamat, senki nem állt szóba velem, még a végrehajtó sem. Leveleket küldtem az ügyvédnek, a vh-nak, de senki nem méltatott egy szóra sem. Az ügyvédi irodában közölték velem, hogy valóban nem én vettem át a leveleket, de ez őket nem érdekli. Jó, mondtam, de akkor sem annyi a tartozásom és én ki is fizettem volna a maradék pénzt, ha engedik a részletfizetést.Elmentem a városi bíróságra az ingyenes jogi tanácsadásra, ahol azt ajánlották, hogy kérjek perújrafelvételt. Megtettem. Jött a levél a bíróságtól, hogy igazoljam, mi volt az állandó lakcímem a cég által tudott, illetve a mostani lakcímem között. Ezt nem tudtam igazolni, lévén a mostani lakcím van a kártyámon. Ezzel meg is szűnt az eljárás. A végrehajtóból sikerült kicsikarnom egy számlaszámot, ahová november óta utalok havi x összeget. Közben kértem a bíróságtól a vh. megszűntetést és leírtam benne mindent. Ma jött a levél, hogy választhatok: vagy perújrafelvételt kérek, vagy vh. megszűntetést. Mit tegyek? Melyiket kérjem? Én elismerem a tartozást, de nem azt, amiről indult a per, és nem számlatartozást, hiszen az nekem már nem volt.Elnézést, hogy bő lére eresztettem a dolgot, várom válaszotokat, mit tegyek...

Dr.Attika 2007.02.28. 08:59

Itt felülvizsgálatnak lehet helye a büntető anyagi jog szabályainak megsértése miatt.Nincs költség, tehát érdemes megpróbálni, veszteni való nincs , csak nyerhetnek az ügyön. Ha a másod fokon eljárt ügyész is indjtványozta az első fokra "visszaküldést", akkor nagy az esély a felülvizsgálat elrendelésére. Javaslom , hogy érdemes belefogni. Perújítás új bizonyíték előkerülése esetén van lehetőség, itt nem erről van szó.

T r a v e n 2007.02.28. 08:50

Kedves Krisztacsk!

A perújrafelvétel feltétele, hogy olyan nóvum merüljön fel a cselekmény kapcsán, amely lényegesen befolyásolja az ítélet kimenetelét.Tekintettel arra, hogy az egyes eljárások során a jogrovoslati lehetőségeket kimerítettétek, az ítélet jogerős, így az ügy további bírói úton történő megítélésére nincs esély.Egyébként minden költséget nektek kellene viselni. Az ügyvédi képviselet kötelező.

krisztacsk 2007.02.27. 12:34