életveszélyt okozó ts.vagy emberölés kísérl.??forrás főoldal vissza

dr Zákányi Csaba 2007.04.12. 15:07

Dehogy az alapból, hisz adót, meg tb-t nagyjából senki sem akar fizetni, akinek erre lehetősége van. (Persze szójátékkel éltem...)De térítésmentesen az biztos.

monalisa1 2007.04.11. 19:10

És természetesen mindezt a jót alapból téritésmentesen...

dr Zákányi Csaba 2007.04.11. 16:27

A dolgok szinte sohasem egyértelműek, nem úgy vannak, ahogy a sajtóban leírják őket, és pláne nem úgy vannak, ahogy politikai hevülettől és a „na most mit csináljak ezzel a sok minkanélüli volt kórházi dolgozóval” című gondtól áthatva egy polgármester felkiált.De ne tévedjünk! Az eü. reformnak lesznek halálos áldozatai. Egyrészt az átmenet nehézségei miatt, másrészt nyilván azért is, mert valakit épp egy bezárt kórház mellet ér baj.Az persze eddig is úgy volt, hogy nem mindegy, hogy valaki a Szívcentrum előtt, vagy a mezőőr kunyhójában esik össze.Csak a hülyék hiszik el, hogy lehet olyan egészségügyet csinálni, ami olyan jól szervezett és annyira gazdag, hogy mnden betegséget meg tud gyógyítani, mert a mentő mindig, minden beteggel beér a tökéletesen felszerelt eü. intézménybe, ahol tévedhetetlen, korlátlan munkabírású, mosolygó orvosok fogadják az önmagával szemben teljesen felelőtlen beteget is.

balek_a_legnagyobb 2007.04.10. 11:19

no, gondoltam en , hogy nem is olyan egyertelmu a dolog, ugyeugye:

http://index.hu/…ld/mind2947/

dr Zákányi Csaba 2007.04.08. 19:00

Kedves Balek!Valóban vannak, akik azt hiszik, hogy a politikusok ("mind e szálla csirkefogó!") magas jövedelme miatt nem lógathatják a lábukat a budai villa medencéjébe. De Bandi ennél okosabb.Sajnos annyi a demagógia az utcán és a médiában, hogy a különben józan eszű emberek is radikalizálódnak és egy politikus szájából elhangzott metaforát (pl. népirtás) komolyan vesz, ráadásul még az inulatait is levezetheti, hiszen nemcsak szeretni, hanem gyűlölni is jól esik néha.

bootmaker 2007.04.07. 17:04

Felesleges szócséplés, úgy sem lehet meggyőzni, ez már hit kérdése, akkor meg már nem a józenész :) és a tények döntenek.

B

balek_a_legnagyobb 2007.04.07. 15:48

Bandi1 most mar csak azt aruld el, hogy mibol fognak neked utat epiteni, amin hasznalhatod a kocsit, mert az allamtitkarok fizetesebol biztos, hogy nem. Alomvilagban elsz, azthiszed, hogy annyi penz folyik be a kasszaba, hogy kb 10x annyit tudnak kifizetni.

Azert azt valahogy nem vagom, ha a szerencsetlen beteget vasarhelyen kezeltek, akkor hogy nem tudtak ott jelen esetben ellatni, a masik, hogy eddig is volt ilyen szallitas (pl emlekeim szerint Budapestrol Szegedre, ahol a komolyabb egesi seruleseket kezeltek)Mielott kimegy az utcara kovet dobalni, azelott azert vard meg az ugy veget, hogy valoban mi tortent.

Bandi_1 2007.04.06. 21:20

Kedves Balek!

Kiegészítem a kérdéseidet, hogy a Választási Bizottság ne utasítsa vissza őket.

„- szeretne e on vissza nem teritendo allami tamogataskent 1200nm-es kertes csaladi hazat a budai hegyekben? IGEN NEM”

Ha igen, akkor ön nem járul hozzá az államtitkárok 200 eFt-os fizetésemeléseihez.

„- szeretne e on vissza nem teritendo allami tamogataskent autot, maximum 20mHUF ertekben? IGEN NEM”

Ha igen, akkor nem járul hozzá ahhoz, hogy netto befizetők legyünk az EU-ban.

„- szeretne e on elete vegeig tarto koltsegmentes ellatast pincerekkel es masszorholgyekkel? IGEN NEM”

Ezt csak arab férfiak tehetik meg, ezért GY.F. utasítása szerint emigráljon, a nyugdíjas mamát tessék itthon hagyni!

„- akarsz adozni? IGEN NEM”

Jelenlegi adód TB-d, ÁFA-d, helyi adód, autópályadíjad, jövedéki adód, lóerőadód, parkolási díjad, vizitdíjaid, kórházi napidíjaid, illetékeid a fizetésed 85 %-át teszi ki. Akarsz- e még további adókat?

Bandi_1 2007.04.06. 21:08

http://index.hu/…ka/belhirek/?…

Fidesz: megvan az egészségügyi reform első halálos áldozataáprilis 6. péntek 20:49[]

Az ügyészséghez fordul Lázár János (Fidesz) hódmezővásárhelyi polgármester egy 67 esztendős mindszenti férfi halála miatt; a férfi pénteken vesztette életét, amikor a hódmezővásárhelyi kórházból Szentesre szállította a mentő - tájékoztatta a városvezető maga az MTI-t.

A mindszenti férfit súlyos rosszulléttel szállította a mentőszolgálat a vásárhelyi kórházba. A beteg szakszerű ellátása után az orvos - a kormány egészségügyi rendeletében meghatározottak szerinti kötelezettségének megfelelően - továbbirányította a 25 kilométerre fekvő szentesi kórházba - áll a polgármester közleményében. Mint írja, a súlyos állapotban lévő betegnek a mentőkocsiban megállt a szíve. A szállítás közben a beteget előbb újraélesztették, ám a kórházba érkezés után az életét már nem sikerült megmenteni.

A politikus emlékeztet, hogy idén április 1-jéig a mindszenti betegeket a hódmezővásárhelyi kórháznak kellett ellátnia. Az egészségügyi intézmény szakmai álláspontja szerint a 67 éves mindszenti férfi életben maradhatott volna, ha nem kell a kórházból továbbküldeni -mutat rá a polgármester.

A politikus úgy fogalmaz, hogy a mindszenti férfi "a kormány egészségügyi reformjának első halálos áldozata". Lázár János az önkormányzat nevében követeli, hogy azonnali hatállyal állítsák vissza az április 1-je előtti ellátási rendet, hiszen a mai helyzet minden itt és a környéken élő életét veszélyezteti.

dr Zákányi Csaba 2007.04.06. 18:21

Bandi 1ad1/E topic témája valóban nem szerény személyed minősítése, de az sem amit te forszírozol itt tiszta erőbőlad2/Tényleg nem szép dolog bocs!ad3/Nem akartam belejogászkodni, mert mások már megtették, ha elolvasod a törvényi tényállást, amit bemásoltál, magad is rájöhetnél miért nem áll meg, egy ilyen bcs.ad4/ Ez a mondat egyszerűen hülyeség, de nem fejtem ki, miért.Szerintem a demokrácia szükséges rossz, nem pedig a mennyország. Biztosan lehetne jobban csinálni, de sajnos mindig a többség akarata érvényesül benne, még ha az csak apró többség is. De engem érdekelne a te demokráciafelfogásod: hogyan lehet eldönteni ki képviselje a "néptömegeket"?

balek_a_legnagyobb 2007.04.06. 12:00

Bandi1:

muhaha.. de jo is lesz nekunk, mindent megszavazhatunk majd:

teszel egy X-et, azt hu de jo lesz a demokracia. Ha a nep akarja megmondani, hogy neki mi lesz a jo, akkor az mar regen rossz. A nemet cikked meg nem erv, mivel ezt siman eljatszak a kozkorhazakban is.

Kovács_Béla_Sándor 2007.04.05. 19:59

Szakadj mér le erről a fellengzősségről! Bármely kísérlet csak szándékosan követhető el, gondatlanságból nem. Különben is mondták már: tegyél feljelentést, és aztán sürgősen állj a sarokba!

Bandi_1 2007.04.05. 17:50

"A Der Spiegel részletesen foglalkozik egy privatizált német kórház esetével, ahol a túlzásba vitt takarékosság számos emberéletet követelt."

http://www.mno.hu/index.mno?…

Ez lesz itt is.

A kérdésem tehát:

Jogilag mit lehet tenni a tömeggyilkossági kísérlet felszámolására? Molnár lemondása nem megoldás.

Bandi_1 2007.04.05. 07:34

Kedves dr Zákányi Csaba!

A demokrácia a kormányok irányítása:

„A demokrácia kormányzati forma, amelyben a hatalom gyakorlásában a nép (majdnem) minden tagja részt vehet származásra való tekintet nélkül. A demokráciában a nép a politikai legitimáció egyetlen forrása. A közpolitikai kérdéseket a nép közvetlenül (népszavazáson) vagy közvetett módon (választott képviselőkön keresztül) kifejezett többségi döntése alapján határozzák el. A demokrácia elsö jól ismert gyakorlata és a demokrácia szó az ógörög δημοκρατία (demokratia) szóból származik, jelentése az emberek uralma.”

Az, hogy négyévente húzhatunk egy x-et egy papírra, az nem demokrácia. Az sem az, hogy egy-egy frakcióvezető beordítja hogy igent, vagy nemet szavazzon az a képviselő, mely a pátját képviseli, nem a néptömegeket. Így az a helyzet áll elő, hogy 15 vagy 23 ezer ember akarata érvényesül 10 millióval szemben.

Legalább ennyit tudnod kellene kedves barátom.

dr Zákányi Csaba 2007.04.03. 18:48

És még annyit kedves Bandi 1:egy felelős kormánynak nem az a feladata, hogy a polgárok igazságérzetét szolgálja ki, meg lakosság kívánságait teljesítse. Továbbá a kormánynak az sem feladata, hogy megkérdezze az embereket, mit kell itten csinálni. A kormányok feladata az, hogy helyettünk is tudja ezt. Nekünk meg az a feladatunk, hogy 4 évenként kitaláljuk, kik legyenek kormányon.

dr Zákányi Csaba 2007.04.03. 18:37

Sajnos gyanús a srác, kedves Monalisa.

monalisa1 2007.04.01. 22:31

Valami bajod van?

Bandi_1 2007.04.01. 21:41

Kezdődik, kezdődik.

A HÍR TV-ben Kapuvár lakói tömeggyilkosoknak, népírtóknak tartják Gyurcsány Ferencet, és kormányát, kiemelve Molnár Lajos, és Horváth Ágnes felelősségét.

Ezek szerint hibás az igazságérzetük?Nem fedi a jog? Mit kell szolgálnia a jognak?Az igazságtalanságot? Meg kell-e változtani a jogot, vagy csak helyesen kell értelmezni? Volt-e fegyverhasználat, ami a népírtás egyik kritériuma? Lesznek-e áldozatai ezeknek az intézkedéseknek? Ha lesznek, akkor az áldozatok, a szétvert kórházak, a kirúgott orvosok, vagy a kitervelők a felelősök? stb.

Ezekre kellene választ adni, nem pedig a kérdezőket bírálni, kedves KBS, és DRATTIKA.Ahogy nézem én is elég hasznos tanácsokat adok magamnak, ha más nem ad, sőt beidézem az alkalmazható, és félreértelmezhető, kiforgatható jogszabályokat.

Miféle jogtanácsadó az, aki nem ismeri fel a tömeggyilkossági kísérletet, amely előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból történik?

Miféle stílus az, hogy Jóember... marhaságod, stb...

Az ilyenfajta hozzászólásokat a Netikett alapból tiltja. Legalább ennyivel tisztában kellene lenniük az itt válaszolóknak, vagy csak kommunikálóknak. Vagy ezt is rosszul tudom?

Dr.Attika 2007.04.01. 20:32

Ez nem igaz. KBS igenis nagyon hasznos jogi tanácsokat szokott adni. Elismerendő a tételes jogi tudásanyaga.Köszönjék meg, hogy megosztja Önökkel.

Kovács_Béla_Sándor 2007.04.01. 20:26

Jóember! Nem is válaszoltam én a te marhaságodra, csak akkor amikor kifejezetten nekem szegezted a kérdés. Azt sem értem, mi kivetni valót találsz annak a válasznak a stílusában, hogy a kifogásolt magatartás nem népirtás, és nem is szerződésszegés.

Bandi_1 2007.04.01. 20:12

Kedves Kovács_Béla_Sándor!

Te még egyetlen normális jogi tanácsot nem adtál senkinek, nem is vagy az ügyvédek között.

Jól elszórakozol itt azzal, hogy lekicsinyled a kérdezőket, sőt a jogi kérdéseket politikaiakká változtatod. Ezzel mintegy eltereled a figyelmet a súlyos jogi proplémákról.

Megkérnélek, hogy a jövőben már ne válaszolj a kérdéseimre, mert tőled nem tartok rá igényt.Neked sem jog, sem igazságérzéked nincs. Emberileg meg nem tudom elfogadni a stílusodat.

Kedves C.t.!Köszönöm a megértésedet, és tanácsodat.Keresek ilyen szervezetet.

Woodslave!Mi lesz? Te már tudsz valamit?

Általános kérdésem?Az Ügyészségnek nem kellene hivatalból őrködnie a törvényesség, az alkotmányosság felett? Mért kell egyes polgároknak helyettük cselekedni?

Kovács_Béla_Sándor 2007.03.30. 19:23

Hagyjátok, abszolút felesleges.

woodslave (törölt felhasználó) 2007.03.30. 15:12

sztem meg tegyél feljelentést ismeretlen személy ellen népírtás miatt. Aztán majd meglátod mi lesz.

c.t. 2007.03.30. 11:56

Ha a jogérzéked mást diktál konzultálj egy emberiség elleni bűncselekményekkel, háborús joggal foglalkozó szervezettel.Tárd eléjük a bizonyítékaidat és ők segítenek.

Bandi_1 2007.03.30. 11:43

Megnyugodtam. Köszönöm.A törvényeket meg majd fordítva olvasom ezután.

Amiket tiltanak az van megengedve, és viszont.


c.t. 2007.03.30. 11:22

„Remélem, hogy valaki csak reagál jogos kérdésemre:Nem egy népírtás kezdődött-e el?”

Nem.

Bandi_1 2007.03.30. 10:49

Alkotmány

35. § (1) A Kormány

70/D. § (1) A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez.(2) Ezt a jogot a Magyar Köztársaság a munkavédelem, az egészségügyi intézmények és az orvosi ellátás megszervezésével, a rendszeres testedzés biztosításával, valamint az épített és a természetes környezet védelmével valósítja meg.70/E. § (1) A Magyar Köztársaság állampolgárainak joguk van a szociális biztonsághoz; öregség, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibájukon kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén a megélhetésükhöz szükséges ellátásra jogosultak.(2) A Magyar Köztársaság az ellátáshoz való jogot a társadalombiztosítás útján és a szociális intézmények rendszerével valósítja meg.

Bandi_1 2007.03.30. 10:35

„A népirtás vagy genocídium egy bizonyos társadalmi identitáshoz tartozó emberek, vallási vagy népcsoportok tagjai ellen elkövetett, azok elpusztítására törekvő tömegméretű és célzatos magatartás, szervezett nagyszámú gyilkosság, vagy az arra tett kísérlet, súlyos testi vagy mentális sérülés okozása, a csoport életkörölményeinek szándékos rongálása, olyan intézkedések implementálása, amelyek célja a csoporton belüli születések korlátozása, valamint a gyermekek erőszakkal való áthelyezése a csoportból egy másik csoportba. A népirtás emberiség és béke elleni bűn, nemzetközi jogi bűncselekmény a Párizsban 1947. évi február 10. napján kelt békeszerződés 6. cikke szerint. A népirtás diktatúrát vagy háborús helyzetet és fegyveres agressziót feltételez. Közismert példája a II. világháborúban a zsidó, valamint más népek ellen elkövetett Holokauszt.”

1978. évi IV. törvény

a Büntető TörvénykönyvrőlNépirtás

155. § 358(1) Aki valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport teljes vagy részleges kiirtása céljából

bűntettet követ el, és tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki népirtásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Magad uram.....Beidéztem a legfrissebb meghatározást a népírtásról.

Remélem, hogy valaki csak reagál jogos kérdésemre: Nem egy népírtás kezdődött-e el?Ha igen, mit lehet tenni?

Ez tisztán jogi kérdés, és semmilyen politika nincs benne.

monalisa1 2007.03.29. 22:39

Bandi1!Én KBS helyett hagynám a fenébe a veled való vitázást (...), mert amiket kérdezel arra ha kapsz is valamiféle választ az neked semmiképpen nem lesz jó...

Bandi_1 2007.03.29. 21:00

KBS!

Állításodat e pillanatban sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. A lehetőséget azonban nem lehet kizárni. Erre vonatkozó dukumentumok vannak, de nem lehet tudni, hogy valódiak, vagy hamisak.

De ne menjünk el semmilyen mellékvágány felé!

Maradjunk a fő kérdéseknél. Várom válaszod.

Kovács_Béla_Sándor 2007.03.29. 18:36

Na, helyben vagyunk: a zsidók tehetnek mindenről.

Bandi_1 2007.03.29. 17:59

Kedves KBS!

Mért nem szerződésszegés ez, és mért nem népírtás. Micsodák ezek tehát?

Szerintem ha egy ember 40 évig fizeti a TB-t, de orvos nem is látja, majd amikor megöregszik, megbetegszik és már szüksége lenne pár gyógyszerre, és kezelésre, és ekkor közlik vele, hogy:

De ezt is csak akkor amikor már kifizette a beteg a 300, 600, vagy 1000 Ft-os vizitdíjat.Miért is? Hogy ne adjon az adócsaló orvosoknak hálapénzt?

Mért nem választási csalás ez az eljárás?Mért nem különösen nagy értékre elkövetett csalás a választási csalás?

Mért nem tömeggyilkosság ez?Mi a tömeggyilkosság?Nem magyar Holokauszt ez? Nem akasztofával, nem fegyverrel, hanem pénzzel való, aljas indokból előre megfontolt szándékkal való tömeggyilkosság.Még összeesküvés elmélet is kialakulhat itt.Mi van, ha valamiféle bosszú ez?Vizsgálni kellene a hátteret is. Kinek az érdeke ez a kórházreformként aposztrofált genocídium?

Egyébként én nem vagyok politikus, és undorom van a politikától. Az egész rendszer egy maffia.

Kovács_Béla_Sándor 2007.03.29. 09:16

Természetesen a jog büntetni rendeli a népirtást. De ez nem az.Természetesen a szerződésszegésnek jogkövetkezményei vannak. De ez nem az.

A politikai viták jogi köntösbe öltöztetése pedig egy rossz szokás. Értem én, hogy a lejáratódott politika a saját hiányzó tekintélye helyett szeretné a jogét kölcsönvenni - de az eredmény az ellenkező lesz. Nem a politika respektusa fog nőni, hanem a jogé is csorbát szenved.

Bandi_1 2007.03.29. 08:13

Úgy értsem, hogy jogi válasz nincs a népírtás problémájára? Nem mondjátok!!!?

A szerződéses fegyelemre sincs megoldás?Az állam bármikor felrúghat bármilyen szerződést? Nem mondjátok!!!?

Mért költői kérdések ezek, és mért sorolja KBS ezt politikai kategóriába? Direkt kértem, hogy jogi megoldást kérnék.

Kovács_Béla_Sándor 2007.03.28. 21:20

Annyi politikai homokozó van a hálón...

Traffic 2007.03.28. 21:07

„Milyen jogi lehetőségek vannak?”

Ez csak költői kérdés lehet, Szota.

Bandi_1 2007.03.28. 20:43

Nyugdíjas fizette 40 évig a biztosítási díjat /OTI, TB/.

Alkotmányunk rögzíti az élethez, és az egészséghez való jogot. Ezeket a jogokat az állam nem biztosítja.

Szerződésszegő, és Alkotmánysértő-e a Molnári egészségügyi ellátást megsemmisítő, nemzetírtó rendelkezéssor, amely ártatlan embereket ítél halálra úgy, hogy ítélet sem volt? Az EU vajon mit szól ehhez a népírtáshoz?

Mért nem csak a friss TB rendszerbe lépőkkel kötnek új szerződést mért vezetik be a vizitdíjat azokra is, akik már nyugdíjasok, és ingyenes egészségügyi biztosításuk volt? Hogyan lehet ezt a rendszert arcátlanul felrúgni?

Ez a kormány választási csalást is elkövetett, hisz nem jelezte, hogy a kórházakat fel fogja számolni. ÍHa ezt tette volna, ma nem lenne hatalmon.

A pártrendszer egyébként végérvényesen megbukott. A 4 évenként egy-egy maffiózóra leadott szavazat, egy X egy papíron, nem demokrácia.

Milyen jogi lehetőségek vannak?

monalisa1 2007.03.28. 10:14

Hát igen...

Kovács_Béla_Sándor 2007.03.28. 08:31

Ugyanúgy túlzol Lisa, mint a kérdező. :)Értelmes párbeszéd? Ezekkel? Tévedés ne essék: "ezek" alatt nem az ellenzéket értem.

monalisa1 2007.03.28. 01:10

Bocs kimaradt: "Addig marad az értelmes párbeszéd megkisérlése,..."

monalisa1 2007.03.28. 01:08

Fáklyát a kézbe aztán beállni a tüntetők/felvonulók sorába, elől megy a Vezér.

Hogy mit lehet itt tenni: a legközelebbi választás talán majd sikerül...

Addig marad az értelmes párbeszéd, a meghozott rendelkezések egynémelyikének remélt megváltoztatása.

Kovács_Béla_Sándor 2007.03.27. 23:31

Jajj.

Bandi_1 2007.03.27. 21:29

Molnár Lajos úr kórházreformja a szakértők szerint, az önkormányzatok szerint, az orvosok szerint, és sok értelmes ember szerint sok ember halálát fogja okozni. Csecsemőkét is.

Kérdésem:Megvalósul-e a tömeggyilkosság, illetve az erre irányuló előre megfontolt kísérlet?Nem népírtás lesz-e, ha többen fognak meghalni az idén, majd a következő években, mint a múlt évben?

Ha igen, mit lehet tenni?

Gabika88 2007.01.25. 19:35

Nem tudja valaki,hogy igaz az a hír miszerint nagyon sok kedvezmény jár az elítélteknek,akik már töltik a büntetésüket??és ha ez igaz,akkor mikortól lép életbe ez az egész??ja és hol lehet ezt megnézni,elolvasni???előre is köszi

ObudaFan 2007.01.22. 23:30

Nincs mit.

Jahel 2007.01.22. 19:08

Kösz szépen Obuda Fan. Köszi

ObudaFan 2007.01.22. 18:42

Meg kell nézni, hogy milyen sérülést okozhat az a spray. Ha okozhat súlyos (8 napon túl gyógyuló) sérülést, akkor már csak kifejezett személy elleni támadás esetén lehet jogszerűen használni, vagyon elleni támadás esetén csak akkor, ha semmilyen más birtokvédelmi eljárás nem vezethetne eredményre. Ha pedig valamilyen maradandó fogyatékosságot is okozhat, akkor vagyon elleni támadás esetén nem használható.

Jahel 2007.01.22. 17:50

Hadd kérdezzem már meg: vettem egy könnygáz spray-t. A helyi kmb. azt mondta, hogy az is engedélyköteles. Jelentsem be a Rendőrségen. Nem akarom bejelenteni.Egyedül élek, lopják a fámat az udvarról, két kutyát is tartok. Ha netán nem várt vendégem volna és piszkosul bespréhelnék a képébe a könnygáz spray-vel, esetleg milyen jogi következményei lehetnének rám nézve? Természetesen önvédelemből sprézek...

ObudaFan 2007.01.22. 11:40

A véleményem az, hogy a leírtak alapján továbbra sem lehet semmi biztosat mondani. Ha segítséget vársz, akkor konkrét kérdést kell feltenni. Az ügy ismeretének teljes hiányában természetesen nehéz bármit mondani. Önamgában az, hogy maguktól álltak le a veréssel, nem zárja ki az emberölést. Kísérlettől visszalépést akkor alapoz meg, ha az elkövetők elállásában semmilyen külső hatás nem valósult meg, nem tudjuk, így volt-e. Az, hogy a saját lábán távozott, önmagában szintén nem perdöntő, mert láthatóan életveszélyes sérüléssel is sokan tudnak saját lábukon távozni.

Gabika88 2007.01.21. 20:48

Kovács_Béla_Sándor

csak azért hittem azt hogy azt kérdezte,mivel Százhalombattán nincs bíróság...de lehet hogy én vagyok a hülye,de akkor honnan tud egytalán ilyet???hogy bármilyen köze is lehet Százhalombattához...egyépként nem valószínü hogy ő a sértett,mert az egy csöves,alkoholista barom...nem hiszem hogy látott már életében internetet,de szerintem még analfabéta is.

Kovács_Béla_Sándor 2007.01.20. 20:29

Lemarka nem azt kérdezte, hogy Százhalombattán történt-e a dolog, hanem azt, hogy az ottani bíróság tárgyalta-e.Egyébként amilyen a stílusa, könnyen lehet, hogy ő volt a sértett.

Gabika88 2007.01.20. 20:07

lamerka

igen Százhalombattán történt a dolog!!!miért te ki vagy,honnan gondoltad ezt??talán ismerjük egymást??

Gabika88 2007.01.20. 20:05

Obuda Fanazt elfelejtettem írni,hogy maguktól hagyták abba a verést,ami max.1,5 percig tartott.ja és még mentőt sem kellett hívni,sőt a saját lábán ment haza az ember,ami kb.300 méterre van a helyszíntől. Magyar György volt az ügyvédünk,de már csak a felülvizsgálati kérelem beadásakor,szóval sajna nem az első foktól,mert akkor már szerintem itthon lenne.és ő is megmondta hogy ez annyira határeseten van,hogy egyetemi vizsga kérdés lehetne,és még ott is elfogadnák mind a kettőnek az indoklását.de még megpróbáljuk a perújítást,mert nagyon sok dolog figyelmen kívül lett hagyva,pl.hogy saját lábán ment haza a sértett,meg volt 1-2 érdekelt tanú is aki alájuk akart vágni.így mi a véleményed a dologról??ja és utánna még a korházban is voltak a sértettnél,rendszeresen érdeklődtek az állapota felől,ja és a sértett meg is bocsájtott nekik,és ő is mondta,hogy nem érezte hogy meg akarták őket ölni,csupán megleckéztetés céljából volt az egész.

dr Zákányi Csaba 2007.01.19. 14:09

Igazad van kbs, az "altum" nem azt jelenti, hogy "más, másként", hanem azt, hogy "magas", vagy fontos, vagy ilyesmi.

Jahel 2007.01.18. 17:43

Száz szónak is egy a vége: Obuda FAn titka marad, mi meg találgathatunk a nagy szélfúvásban, ha egyáltalán lesz... :)

Kovács_Béla_Sándor 2007.01.18. 16:32

Poéngyilkos :)

Én úgy fordítanám, hogy "Mondd latinul - rögtön fontosnak fog hangzani." Az igazi irónia épp abban van, hogy ezt latinul mondod...

dr Zákányi Csaba 2007.01.18. 16:11

"Amit latinul mondanak, másként hangzik"Nem? Engem is érdekelne a megoldás...

ObudaFan 2007.01.17. 18:57

Ennyi titkom lehet. :)

Jahel 2007.01.17. 17:19

:) övön aluli ... mint a legtöbb büntetőítélet :D

Kovács_Béla_Sándor 2007.01.17. 15:18

Nem lehet :) Épp az a lényege...

Jahel 2007.01.17. 14:25

Obuda FAn, légyszíves, írd le, mit jelent magyarul a latin aláírásod, köszi :)

ObudaFan 2007.01.15. 22:49

A leírtakból semmilyen jogellenes voltára nem lehet következtetni az ítéletnek. Eshetőleges szándékkal követi el a bűncselekményt az, aki magatartása eredményébe belenyugszik. Eshetőleges szándékkal elkövetett bűncselekmény esetén is lehet ennek ellenére kísérletről beszélni. Az életveszélyt okozó ts-t meg az esetek túlnyomó többségében csak kísérlettől önkéntes visszalépés esetén állapítják meg.

Kovács_Béla_Sándor 2007.01.15. 00:12

Nemigen. Városi bíróság nem tárgyal sem életveszélyt okozó testi sértést sem emberölést.

lamerka (törölt felhasználó) 2007.01.14. 22:40

[hozzászólás törölve]

Kovács_Béla_Sándor 2007.01.14. 22:20

Mi a kérdés?Egyébként aligha lehetett az fellebbezés a büntetés megkezdése után. Perújítás volt az minden bizonnyal.

Gabika88 2007.01.14. 20:11

A párom 2.fokon 4év letöltendő börtön büntetést kapott egy kocsmai verekedésért,életveszélyt okozó testi sértés minősítésben.Be is ment,majd kapott egy papírt,miszerint az ügyészség fellebbezett súlyosbításért emberölés kísérletére.Ezt el is érték,6 évet kapott érte.Majd ezek után mi beadtunk egy felülvizsgálati indítványt,hogy mind a minősítés mind az évek száma túlzás.Most volt a tárgyalásés bár tudták hogy igazunk van,mégis helyben hagyták az ügyészség véleményét.mert hát neki megfordulhatott volna a tudatában hogy meghalhat az az ember.De ezt az egészet nem lehet ide leírni,mert nagyon hosszú.De felháborító ez a magyar igazságszolgáltatás.Egyszerűen egy nagy 0.mert akik ittasan,jogosítvány nélkül halálra gázolnak valakit azok megússzák egy felfüggesztett bűntetéssel.Szóval felháborító.