Gépjármű adásvétel

Krammer András 2014.09.18 18:24:03

Nem hiszem, hogy nálam ez ennyire drámai lenne, nekem megvan a papírja a kocsinak, ha nagyon nincs más lehetőség, akkor kivonatom én, vagy eladom, de ha ez sem megy, akkor mivel törvénytisztelő állampolgár vagyok, bennefelejtem a kulcsot és otthagyom valahol, aztán ha véletlenül lába kél, akkor arról nem kell hazudnom se.

A végrehajtó meg vonogatja majd a minimálbérből, nekem kamatozik majd. Öt évente újra indítom az eljárást, és ezt addig csinálom, amíg csak tudom!

sxdr 2014.09.18 10:33:44

LEsz következmény. Rajta vagy leveri a végrehajtó a kocsi árát, --vagy sem--- és általában az utóbbi a valoszinű...

Te meg egész életedben fizeted rá a súlyadót, ahogy én is, nem egy elbontott autóra, vagy 20 éve, majd minden évben.

Jogi megoldás nincs, marad a csalás, a kiskapu, a kenőpénz, és az sem biztos, mert az ilyen autók mikor az önkormi pénzszükében van, hirtelen határozattal "visszakerülnek" a kp. nyilvántartás alapján, és újra kiróják az adót, eltüntetni végleg pedig gyak. lehetetlen.

Amig nem volt ez ennyire véres dolog, ügyvéddel is körüljártunk pár autót, mit lehetne, került egy valag pénzbe, majd legfeljebb átmeneti megoldást nyujott.

A végső történés mindig az, valami nagyon-nagyon-nagyon régi és alapvető nyilvántartásban még mindig én vagyok a tulajdonos, onnan visszakerül mindenhova idővel, és már jön is a határozat a pénzéhes önkormányzattól.

Ez költözésnél szinte törvényszerű, mindenféle pöcsétes papirral valahogy az aktuális önkormi végül lemond róla(amit persze elvesznek, max fénymásolatok maradnak amivel kitörölhetem), de egy uj helyen ez mindig és mindig ujra kiszabásra kerül.

Krammer András 2014.09.17 20:47:03

Nem nagyon értek a fél szavakból jelen esetben!Bírósági ítéletem van arról, hogy fizessen, én meg ez után adjam vissza a kocsit.

Már túl vagyunk a mindenféle határidőn a teljesítés kapcsán.

Minek a közjegyzős felszólítás? Megy a végrehajtó.

Az önkormányzaton pont vissza akarom íratni a tulajdonjogot, így nem nekem kell fizetnem semmit sem a kocsira.

Tárolásra napi díjat ki fogja nekem törvényerőre emelni?

Rendőrségen mire tegyek feljelentést, ha már van jogerős ítéletem?

Jó magyar munkásember csinálta ezt.

Nem értem az emberi ostobaságot, hogy mit gondolnak egyesek, hogy azt csinálnak, amit akarnak, és ott b---nak át másokat, ahol akarnak, és ennek nem lesz következménye!?

A jármű egyébként nem képvisel jelentős értéket, és már nem is nagyon érdekel, az elv a fontos nekem. Nem hagyom annyiban, ha átvernek.

csakazértis magamura 2014.09.16 21:55:23

Ja kihagytam: addig semmit sem elismerni, amíg a pénzed a kezedben nincs.

csakazértis magamura 2014.09.16 21:52:07

Tehát: hivatalos, jogerős papírod van az eredeti állapot visszaállításáról.

Tőszavakban mondom, remélem érted.

közjegyző - fizetési felszólítás - gk nemmozdítás, eszedbe se jusson azzal 1 métert sem gurulni, tárolási díj kérése (100000 ft/nap (NEM KEVESEBB)(őrzés nélkül)),  OKMÁNYIRODÁT LERÁZNI A BÍRÓSÁGI PAPÍRRAL, rendőrségen csalásként feljelentést tenni (mivel van bírósági papírod), ha erre sem válaszol, megbízni egy behajtó céget, úgy kell számolni, hogy te is jól járjál (lelki - fizikai károkozás + idődíj), ha szerencséd van 3 év múlva megoldódik. (előbb is, de ezt nem lehet reklámozni. Ha cigánytól vetted semmi esélyed)

Tombolda 2014.09.16 15:59:33

0

Krammer András 2014.09.16 14:58:33

Sziasztok!

Vásároltam egy személyautót, amivel volt pár probléma, ezért peres úton az eredeti állapot helyreállítását rendelte el a bíróság, másodfokon is.

Természetesen az eladó nem kívánja visszafizetni az összeget, ezért nem tudom visszaadni neki az autót.

Az okmányirodában pedig nem hajlandóak visszaírni a nevére a járművet, amíg a visszaadásról nem mutatok be papírt.

Így kell tovább fizetni a súlyadót, meg elvileg a biztosítást is!

Na ilyenkor mi van, ha az eladónak nem is kell az autó? Soha többet nem tudom leíratni a nevemről?

Elvileg az ítélet alapján nekem már semmiféle jogosítványom nincsen az autóval kapcsolatban, véglegesen nem tudom bontatni, eladni sem adhatom el, viszont a kötelezettségeket nekem kellene fizetnem!

Mi van ilyenkor?