Önbíráskodás

Veisace 2014.01.09 19:29:48

Tudom visszakézből nekem is jól pofán kellett volna basznom csak mivel peres útra vittem a dolgot, meg fel is vettem így egy támadási felülettől kíméltem meg magam, meg sok magyarázkodástól.

mililiana 2014.01.08 20:23:53

Nem történt semmi.

lxt 2014.01.08 20:14:00

Ez több, mint amit vártam.

Én kérek elnézést.

mililiana 2014.01.08 20:12:10

Az adott témakörben nincsenek emlékeim, de valamikor régen olvastam Benedek István Aranyketrec c. művét. Szerinte nincs reménytelen eset, csak reménytelen környezet.

lxt 2014.01.08 20:05:39

Köszönöm!:-)

Kellenek az ilyen visszaigazolások. Ha írnál még valamit... emlékezetből - de idézhetsz is direkte, bárkitől.:-)

mililiana 2014.01.08 19:56:31

Remek lenne, ha mellékelnéd az elmeorvosi véleményt lehetőleg önmagadról.

lxt 2014.01.08 19:51:57

A meggyőzéses, nonverbális problémarendezés egy munkáltató részéről – mondjuk fizetés helyett - akkor válik bevett gyakorlattá:

- ha, a mindegy milyen fizikai adottságú gyökérnek, nem rögtön és azonnal, a (törvényszéki elmeorvosi szakértők által is definiált, elismerten, kategorikusan létező) pillanat hevében, minimum arányosan (I=m*v) sérted meg a személyiségi jogait (bármilyen tárgyi eszköz igénybe vehető): természetesen, csakis pedagógiai okokból; amikor is nem egyebet teszel, mint azon a nyelven próbálsz meg kommunikálni vele, amit ő használ – amit, ebből következően, szerinted (mert tök jóhiszemű vagy, egyensúlyra, konszenzusra, a világbékére törekszel stb.) meg is ért

- ha meg ráhagyod a dolgot, mint ahogy azt megelőzően, szinte (bizonyosan) mindent ráhagytál, hiszen ő volt a kenyéradó főnököd (A Főnök: amely inkompetenciád okán, ő arra a következtetésre tudott jutni, hogy jó lesz neked fizetés helyett egy maflás is), nos, akkor… vedd figyelembe: még mindig, csak (mintegy) 200 ezer éve létezik az emberi faj. Kész csoda, hogy nem szúrt szíven, ott helyben - majd nem lépett fel veled szemben, kártérítési igénnyel!:-)

mililiana 2014.01.08 19:40:06

Hiányolok két hozzászólást. Ebből az egyik az enyém. Nem ragaszkodom hozzá, hogy megjelenjen, csak különös, hogy nem jelenik meg. Azt a következtetést vonom le, hogy az egész fórum egy szép nagy kamu.

Például nem hiszem el, hogy Áder Jánosnak írt levél valóságos szeméy valóságos problémája.

Veisace 2014.01.08 10:19:28

Ja a szituban kicsit meglőve éreztem magam mivel egy tanú látta valamilyen ügyfél akkor láttam először aki feltehetően navos vagy rendőr volt kajánul vigyorgott az eseten.

Veisace 2014.01.08 10:17:44

Felvetődhet a kérdés egy jogban jártas embertől akinek ezek mind evidens dolgok. Akivel meg életében először találkozik ilyen szituval azt se tudja hogy mit tegyen. Azonban azért én sem vagyok teljesen hülye mert az utolsó 4napról készítettem hangfelvételt mert megszagoltam miben sántikál a munkáltató, illetve a pofonveréses esetről is. A munkaügyi tárgyalás tart azóta is több mint egy éve. Hangfelvételek csatolva volt egy tanú is aki mellettem tanuskodott. Következő tárgyalásra jönne a főnök tanunak. A munkaügyi főfelügyelőség meg egy tróger banda, teljesen az a meggyőződésem hogy korrumpálódtak az ügyemben mert nagy méltósággal kijelentették hogy nem találtak semmit pedig mindent részletesen leírtam nekik. A szembesítésről meg elfelejtették közölni velem hogy az miért lenne olyan fontos tehát nem lettem kioktatva a lehetőségeimről, helyette csak a végzésbe jegyezték meg hogy mivel én azt nem értem így a munkáltatót nem lehetett kérdőre vonni. Vérlázító. A pofánverésről meg csak annyit hogy szerencséjére olyan bénán ütött hogy nem lett semmi bajom. Pedig a lépcsőről is lelökött. Biztosíthatlak hogy abban az esetben azonnal mentem volna az orvoshoz ha valami komolyabb dolog történt volna. Így kérdezem akkor csak a személyiségi jogaimat sértette az illető?

Alex Raps 2014.01.08 09:56:34

Már a kérdést sem értem. Ilyenkor _azonnal_ segítséghívás telefonon a rendőrségre, majd feljelentés testisértés miatt, látlelet (ez a verés után a 2. órában közvetlenül a feljelentést követően) a balesetio sebészeten. Még első nekifutásból feljelentés levélben a munkaügyi ellenőröknél, mivel vélelmezhető hogy nem voltál bejelentve (ez a pofonokat követő 4. óra) és perindítás a munkaügyi bíróságon, merugye elmaradt a szerződés szerinti bér (másnap v. harmadnap az ügyvédeden keresztül). Aztán csak magyarázkodjon és járjon rendőrségre, bíróságra és bólogasson a munkaügyi ellenőrnek aki pofonokkal fizet.

Monjuk az is a sokéves tapasztalataim része, hogy akik így utólag belekérdeznek egy ilyen fórumon a sérelmeikkel kapcsolatos tennivalókról, azoknak nem volt fontos sosem a munkaszerződés megléte, nem hívták fel a rendőrt amikor bántalmazták őket, nem tartották ott (vagy már meg sem tudják nevezni) az esetleges tanukat, nem mentek látleletet venni és nem tettek sehol sem feljelentést. Sőt! Talán még a pofon is járt nekik.

Holl Gold 2014.01.07 22:20:52

j0gi f0rumba kerdezd...

Veisace 2014.01.07 21:25:23

Azt szeretném megtudni hogy egy munkáltató  fizetés osztás helyett szájbaver mert úgy gondolja hogy ez jár inkább, majd eltanácsol ez beletartozik e az önbíráskodásba?