Telefonszámla tartozás

kicsimag 2013.11.21 08:31:01

A telefonszámla tartozást a volt párodon fogja behajtani a "behajtó cég" nem pedig rajtad, mivel, az előfizetés az ő nevén van.

Téged a behajtó cég egyáltalán meg sem kereshetne ez ügyben. A telefonszolgáltatót meg végképp nem érdekli, hogy nem az használta a telefont, akinek az előfizetése volt.

majomteve 2013.11.20 22:07:02

Nem nagyon lehet, szvsz. hiszen nem az ő nevén volt.

Ha a fentiekből nem következik a szolgáltató által követelt összeg

Valszeg következik.

Az a szokásuk, hogy a behajtatlan tartozásokat kiadják követelésbehajtó cégeknek.

1. azokkal lehet alkudozni.

2. germózni.

Én az eos faktorra ráverettem 10 millás bírságot.

Saját érdekében azonnali visszahívását várom" - ilyen tartalmú üzeneteket küldött az EOS Faktor az adósainak. Ez azonban túlzott pszichés nyomás, a PSZÁF büntetett érte.

Tízmillió forintra bírságolta az EOS Faktor Magyarország Zrt.-t a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) és megtiltotta az általa elkövetett jogsértő magatartás további folytatását, mivel a társaság az ügyfeleinek küldött fenyegető SMS-ekkel és levelezőlapokkal többszörösen megsértette az agresszív kereskedelmi gyakorlatot tiltó rendelkezést.

Előre szóltam nekik, hogy ez lesz.

Kiröhögtek.

Azóta hetente egyszer felhívom őket, és megkérdem, megérte-e, és hogy "ugye megmondtam, hogy ez lesz."

PETYUS 2013.11.20 21:46:09

> ebből nekem lehet bármilyen problémám,

Igen, lehet.

Az a szokásuk, hogy a behajtatlan tartozásokat kiadják követelésbehajtó cégeknek.

Célszerű az egész történetet leírva levélben kérni valamilyen méltányos rendezést.

Közben érdemes átböngészni a konkrét előfizetői szerződést,

meg a szolgáltató általános szerződési feltételeit,

meg a 2003 évi C törvényt is.

Ha a fentiekből nem következik a szolgáltató által követelt összeg, akkor a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elé lehet vinni az ügyet.

majomteve 2013.11.20 20:17:43

Sz0lgáltató.

ZsVivien 2013.11.20 19:52:05

A probléma, hogy én 1,5 évvel ezelőtt kaptam egy telefon előfizetést, ami nem az én nevemen volt, csak én használtam, az akkori páromtól. De mi időközben szakítottunk és én a kártyát neki visszaadtam. Na már most megkeresett engem, hogy kiküldtek neki így 1,5 év után a végrehajtók egy 360 ezer forintos számlát, ami abból keletkezett, hogy az utolsó számlát nem fizette(m) be, és, hogy ő utána azt a telefont nem használta, ezáltal felmondták az amúgy hűségidős előfizetést.De mivel az én címemre jött a csekk, és én időközben elköltöztem, ezért Ő állítja, hogy csak most kapott értesítéstA kérdésem az lenne, hogy ebből nekem lehet bármilyen problémám, mivel én használtam a telefont?Előre is köszönöm.