Telefon lehallgatás

Vajk 2013.11.20 17:44:36

Nem vagyok szakértő.

A lehallgatási anygot tartalmazó DVD-t szerintem nem kell hitelesíteni, viszont a leiratnak szerintem összevethetőnek kell lennie a hanganyaggal, amit a védelemnek is meg kell ismernie.

A szervezet neve: TASZ.

pipppen 2013.11.20 09:50:50

telef0n

K. Béla 2013.11.19 20:46:56

Üdvözlet!

Egy Barátom miatt írom ide ezt a pár kérdést akinek szüksége lenne jogi tanácsokra és segítségre mert ártatlanul ítélték el.. Rengeteg ügyvédet keresett már fel ezekkel a kérdésekkel de kimondottan egy sem értett hozzájuk pontosan. Elsősorban olyan ügyvédre lenne szükség aki kimondottan a lehallgatási engedélyek és a titkos információ gyűjtés specialistája. .Másodsorban pedig egy olyanra aki a kábítószer függőségi vizsgálatokban jártas.

A két problémát leírom nagyvonalakban:

1). Lehallgatási anyaggal kapcsolatos:

Bírói engedély volt a telefonlehallgatásról és a titkos információgyűjtésről. Viszont a DVD nincs elektronikai úton hitelesítéssel ellátva.

-          Kell-e olyan papírnak lennie az iratanyagban  amiből kiderül, hogy az írásba foglalt hanganyag megegyezik a DVD szereplő hanganyaggal ?

-          A DVD lemezt is hitelesíteni kell?

-          A DVD Lemez elvan látva egy titkos kóddal a hatóságok által, a leírt papírok nincsenek kóddal ellátva.

Mivel jelenleg barátom jogerősen tölti szabadságvesztését a bíróság nem adja ki a hanganyaggal kapcsolatos iratokat, hogyan lehetne ezt megvizsgáltatni, mert ha ezeknek a papíroknak a hiánya alkalmas lenne egy felülvizsgálatra élni szeretnénk a lehetőséggel.

Illetve Van-e olyan szervezet aki a lehallgatási anyagokkal foglalkozik esetleg ezekről szakvéleményt készít?

2). Kábítószer függőségi vizsgálat:

Tudomásom szerint a kábítószer függőségi vizsgálatot egy nemzetközileg előirt 21 pontú módszertani levél alapján vizsgálják meg, amit BNO 10 vizsgálatnak neveznek. Ebből döntik el a szakvéleményt kiállítok , hogy a vizsgált személy kábítószer függő-e vagy sem.

-          Mi az a 21 pont ami alapján eldöntik , hogy ki függő és ki nem?

Az ügyben szerepel több szakértői vélemény is, volt amelyik a Fővárosban, volt amelyik Veszprémben vagy Győrben. Ebből egy szakértő függőnek állapította meg (Főváros) de a másik kettő viszont Nem (Győr, Veszprém)

A Győri vizsgálat mindössze 20 percig tartott, alig volt pár kérdés és a vizsgálat véget is ért.

A Győri szakvélemény nem felel meg a BNO 10 féle kötelező vizsgálatnak.

-          Van e olyan szervezet aki bírói kirendelés alapján az összes függőségi papírból  felülvizsgálja a szakvéleményeket, esetleg új szakértői vizsgálatot rendeltet el?

-          Illetve megvizsgálja a régi szakvélemények hitelességét!

Ami fontos, az ügyben már jogerősen ítélet van de mindenféleképp elszeretnénk vinni felülvizsgálatra, és ebben kellene a segítség. Cél a perújrafelvétel a rengeteg eljárási hiba miatt.

Előre is Köszönöm segítségüket.