Nyomozás - Személyi adatok megszerzése

2013.10.25 07:59:51

Voltam a rendőrségen.

Azt mondták, hogy ők - maguktól - nem adhatnak ki semmilyen adatot. Azt mondták, hogy vagy a közjegyző vagy a bíróság szólíthatja fel őket az adatok kiadására.

szálkaaszemben 2013.10.23 18:31:56

Igen,"abszurdisztánban "minden elképzelhető.:-(

Meg mindennek az ellenkezője is,,,,:-(

2013.10.23 08:55:01

Nálad az lehet a helyzet, hogy a szolgáltató hosszú távú kapcsolatban áll a behajtócéggel, akivel olyan megállapodást kötött, hogy összegétől függetlenül átadhat neki minden követelést.

Ezzel együtt elképzelhető, hogy nekem nem a számomra megfelelő behajtócégeket sikerült felkeresnem.

szálkaaszemben 2013.10.23 06:46:13

"Kerestem már meg behajtócégeket is, de ők ilyen relatíve kis összegű követelésekkel nem foglalkoznak. Érthető."

???

780 azaz hétszáznyolcvan HUF állítólagos tartozás miatt (ami jelenleg 2800FT-ra "hízott")

a szolgáltató behajtó céget bízott meg, akik kettő éve zaklatnak,,,:-(((

Azért írom, hogy állítólagos, mert mikor először a szolgáltató szólított fel fizetésre, megkérdeztem tőlük, hogy miféle tartozás is az ominózus összeg nem tudták megmondani,,,:-(

Természetesen nem fizettem, erre átadták a behajtó cégnek,,,:-(

2013.10.22 23:39:31

Nem tettem feljelentést, mert nem volt bűntett.

Az egész ügy egy nem megfelelően egyeztetett adásvétellel indult, ami után megállapodtunk, hogy azt semmisnek nyilvánítjuk: én visszaadom neki az árut, ő visszaadja nekem az általam kifizetett összeget. Visszaküldtem neki az árut. Majd ő közölte, hogy a pénzemet elköltötte, de "majd megpróbál rajtam segíteni". Felajánlottam neki a részletfizetést, amit elfogadott. De már az első részletet sem rendezte. Ekkor azonnal fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelmet nyújtottam be a közjegyzőnél.

halaloszto 2013.10.22 22:12:43

Rajottem. Nem tettel bunteto feljelentest, ezert nem volt nyomozas. A birosag meg ugylatszik van olyan laza, hogy be lehet perelni es meg is lehet nyerni polgari pert nemdefinialt ember ellen. Nem semmi.

Vajk

2013.10.22 11:27:55

Én is azt hittem, hogy a bíróság végezni vagy végeztetni fog ezirányú nyomozást, de nem tette.

Viszont a keresetlevelemben, a tárgyaláson elhangzottakban és az ítéletben is rögzítve vannak azok az egyéb adatok (mobil száma, e-mail címe, hirdetéseinek URL címe, volt élettársának lakcíme stb.), melyek alapján az adós személye egyértelműen beazonosítható.

2013.10.22 11:22:11

Nem. Érdekes, de tényleg nem.

Az illető nem vette át a hivatalos leveleket, illetve ugye a volt élettársa állítása szerint ismeretlen helyre költözött. Ezért először kezdeményezni kellett hirdetmény útján a megkeresését. Ez valami olyasmit jelenthetett, hogy a helyi polgármesteri hivatalban a hirdetőtáblára felkerült a neve. A keresés sikertelen volt. Az a lehetőségem maradt, hogy a bírósági tárgyalást a jelenléte nélkül, de egy általam előre megfizetett úgynevezett ügygondnok kirendelésével tartsák meg. Gyakorlatilag én fizettem az ügyvédjét.

Egyébként a tárgyalás után közvetlenül -, de még az ítélethoztal és eredményhirdetés előtt hetekkel - a bíró megkérdezte tőlem, hogy mi a tervem arra az esetre, ha számomra kedvező döntés születik, miután az alperes pontos személyazonossága ismeretlen. Mondtam neki, hogy megyek tovább előre: rendőrségre, behajtócéghez vagy ahova kell.

halaloszto 2013.10.22 09:28:30

Ezt nem ertem. Van egy itelet, ami elmarasztalja az illetot. De a birosag szamara nem ismert az elmarasztalt szemely szemelyazonossaga? Vagy csak nem adja ki? Azt gondolnam itelet csak konkret szemely ellen szulethet, ergo szerepel benne az elitelt neve, szuletesi hely datum es anyja neve. Nem?

Vajk

hátszelet 2013.10.22 08:34:16

A bírósági szakaszban, mely ítélettel végződött, ezek az adatok nem szerepeltek?

2013.10.21 23:01:03

Köszi az infót.

Ugye nem egy újabb bírósági eljárásra gondolsz, hanem rendőrségire? Tehát a rendőrség kérésére rendeli majd el a bíróság az adatok kiadását. Jól gondolom?

PomberMaci 2013.10.21 22:54:13

A bíróség rendelheti el a rendőröknél is, hogy lakcímet, ezt-azt kiadjanak. Úgyhogy indítsd eljárást az üygben.

2013.10.21 22:42:40

Sziasztok!Egy magánszemély B. Gábor tartozik nekem nyolcvanezer forinttal, melyet a bíróság jogerős ítéletben mondott ki. Fizetési meghagyás végrehajtásának elrendelése iránti kérelmet szeretnék benyújtani, de ahhoz ismernem kell az adós

Ezzel szemben az általam ismert adatok az alábbiak:

Az alábbi adatokra van még szükségem:

A feladat tehát adott. Megoldása nem lehetetlen - sok az ismert adat.

Tervezem, hogy a napokban elmegyek a rendőrségre. Az információim alapján ők már a nyilvántartásokból is elő tudják nekem keresni az adatokat. Kérdés, hogy van-e hozzá jogosítványuk, hogy ilyen jellegű nyomozást végezzenek.

Tőletek valamilyen frappáns ötletet várok, amivel B. Gábortól akár követlenül is ki lehet csalni az adatokat. Jelentkeztem már például érdeklődőként az egyik meghirdetett termékére. Nem jutottam el addig, amíg szerettem volna. De akkor tudtam meg, hogy még mindig az általam ismert címen lakik, és állítása szerint nincs Facebook profilja.

Az adós óvatos, élettársának címén nem vesz át semmilyen a nevére érkező hivatalos papírt, amit alá kell írni.

Még valami. Debrecenben lakik, tőlem kétszáz kilométerre. A távolság miatt nem akarok személyesen odamenni, felkeresni, helyben nyomozgatni. Nem akarom ugyanis további komolyabb költségekbe verni magam. Így is kérdéses még, hogy ha meglesznek a szükséges adatok, akkor mikor fogom tudni behajtatni tőle a tartozást. Telefonálni viszont korlátlanul tudok.

Kerestem már meg behajtócégeket is, de ők ilyen relatíve kis összegű követelésekkel nem foglalkoznak. Érthető.

Szívesen veszek bármilyen ötletet, segítséget, amivel szolgálni tudtok.

Előre is köszönöm!

Üdv.

Euro