Nem vagyoni kártérítés

Filmstúdió 2014.02.07 16:07:28

Olyan emberek jelentkezését várjuk akiket az elmúlt 5 évben közlekedési balesetben megsérültek és a biztosító nem fizetett nekik.

A járműre kifizetett kártérítés nem egyezik meg a személyi sérülés kártérítésével, ezért egymástól függetlenül kell kezelni!

Minden személyi sérüléssel járó baleset esetében INGYEN segítünk! Jár a pénz!

Érdeklődni:szemelyiserulesugy@gmail.com

dr_ius 2013.07.03 20:29:28

Vagyoni kártérítésre van esély, nem tudom fizet-e kötbért a szolgáltató, nem valószínű, hacsak nem indokolatlanul hosszú volt a kijavítás.

jelenlegi Ptk. nem ismeri a sérelemdíj fogalmát. Nam vagyoni kártérítés körében sem nagyon van iylenre gyakorlat, ez nem Amerika. Alaptörvényben biztosított személyiségi jogot kell találni, és elég kockázatos megpróbálni. Mondjuk egy zaklatásért fizetnek, de hogy iylen esetben megáll-e ez alaposabb böngészést igényelne.

gitaRock 2013.07.03 17:13:39

Kisfiammal 2 hetet szerettünk volna eltölteni június közepétől családunk balatoni nyaralójában. Érkezésünkkor derült ki, hogy nincs a nyaralóban hálózati feszültség. A helyszínre érkező EON szakemberek megállapították, hogy a hálózati földkábel szakadt el valahol. A földkábel feltárásakor megállapításra került, hogy azt a szomszéd telekre történt gázbekötést végző emberek vágták el. A hiba észlelése és kijavítása között 9 nap telt el. A két hétre tervezett nyaralás első 9 napján a nyaraló használhatatlan volt elektromos áram nélkül. Sem világítás, sem meleg víz nem volt és a hűtőt sem lehetett használni. Így a nyaralás első 9 napját itthon, Budapesten töltöttük. A feltárás és javítás költségei 50000 Ft-ot tettek ki, de egyéb károm is keletkezett, hiszen a két hétből csak 5 nap nyaralás lett.

Kérdésem a következő: 2 személy 9 nap kiesett nyaralásáért mekkora kártérítés követelhető a károkozótól és milyen jogszabály alapján?

Elsősorban jogi szakember válaszát szeretném kérni!