Bűncselekmény-e ha megfertőztek?

nünüke88 2013.06.25 09:39:56

Csináltattál HIV-tesztet is? Nem kizárt, hogy "meglepett" mással is, aki ennyire felelőtlenül él nemi életet, mint ő, összeszedhetett már egy sor nyavalyát.

Jogi útra akkor terelném, ha kiderülne, hogy HIV-vel is fertőzött, mert akkor életveszélyes másokra, amúgy a megaláztatás miatt hagynám.

Alkalmi kapcsolatban szerintem használj gumit, nemcsak a heteró párokat védi a nemkívánt terhességtől. Jó az efféle fertőzések ellen is.

dr_ius 2013.06.24 21:12:54

Ilyen perben még kétséget kizáróan nem lehetett bizonyítani, hogy kitől kapta el. Sajhető, valószínű, de nem éri el az ítéleti bizonyosságot. Lásd AIDS-es pere, aki két nőt fertőzött meg a vád szerint, már másodszor van hatályon kívül helyezve, mindenki unja már a pert.

Platon 2013.06.24 17:07:03

Súlyos testi sértés, 8 napon túl gyógyul.

Az más kérdés hogy a szándékosságot bizonyítani nehéz lesz, mert simán letagadja és roppant megalázó lesz a tárgyalás.

Coke Girl :-D 2013.06.24 16:39:18

Itt többet is olvashatsz róla:

http://pozitivan.hu/jog/buentetjogi-kerdesek

Coke Girl :-D 2013.06.24 16:37:38

Erre konkrét büntetőjogi tényállás is létezik. Kérdés persze, hogy valójában mivel is fertőzött meg. Hosszadalmas gombás fertőzés nyilván nem esik olyan szigorúan a latba, mintha mondjuk HIV vírussal fertőzött volna meg.

Na persze bizonyítani is kell ám ... ezt mondjuk orvosi papírokkal megteheted. Csak a partnered oda adja-e az orvosi papírjait ...

bacimaci 2013.06.24 16:21:38

Egy fickó elmegy AIDS-szűrésre. 2 hét múlva jelentkezik az eredményért. - Uram, ön homoszexuális? - kérdi az orvos. - Igen, az vagyok. - Nos, ebben az esetben várható volt: sajnos pozitív lett a teszt. Az ürge nagyon berezel: - Doktor úr, meg fogok halni? Nincs semmi orvosság? A doki gondolkodik, majd így szól: - Hát, létezik egy új gyógymód, még nem hozták nyilvánosságra, de biztos a gyógyulás. A következőket kell tennie: tegyen ki 1 liter tejet 4 napra a napsütésre, azután igya meg, egyen hozzá 5 romlott nyers tojást és fél kiló rohadt savanyú káposztát . Ezt csinálja 20 napon keresztül, és meggyógyul. Miután a pasas hálálkodva elmegy, a nővérke odafordul a dokihoz: - Na, de doktor úr, miért csinálta ezt, miért nem mondta meg neki, hogy negatív lett a tesztje? - Most legalább megtanulja a kis buzi, hogy mire való a segge.

bacimaci 2013.06.24 16:21:15

0 a bizonyíthatóság

Törölt nick 2013.06.24 15:55:26

Közel 30 éves Budapesti homoszexuális férfi vagyok. Az egyik korábbi patrtnerem egy szexuális aktus alkalmával, hímtagjával olyan mértékben megfertőzött, hogy azóta is orvoshoz járok a folyamatos gombás fertőzésem és az intim tájékaimról áradó kellemetlen szagok miatt. A közösülés kettőnk megegyező akarata alapján történt, de én csak annak tudatával engedtem Őt magamba hatolni, hogy úgy tudtam semmiféle fertőző betegségben nem szenved. Mint kiderült, Ő tudott a saját fertőzéséről de a várható élvezetre tekintettel ezt nem közölte velem. Kérdésem, hogy van-e valamilyen büntetőjogi következménye a fent leírt -a fertőző részéről történt- magatartásnak?

Üdvözlettel: L. Zsolt