Tandíj elévülése

dr.szeléné 2012.10.10 15:24:28

Szia!

Az elévülési idő valóban 5 év. (persze ez megszakadhat, nyugodhat stb. de sztem ez a ti esetekben egyértelműen eltelt, az egyetem az ügyintézőt rúgja ki, mert elcseszte , már bocsánat)

Tehát 5 év után már nem kötelező teljesítened. (ha valóban 2007 júniusa volt a lejárat, akkor nem kényszeríthetik ki rajtad, és ha a bíróságra is viszik az ügyet, nem érnek vele semmit, neked csak az elévülésre kell hivatkoznod.

(Zárójelben megjegyzem, hogy ez a követelés amúgy is gyenge lábakon áll, mert:

habár nem "passziváltatta" a státuszát, nem is aktiválta be. TEhát könnyen lehet bizonyítani, hogy valójában nem is volt hallgató...egyébkén elárulom neked, hogy miután az emberfia végzett az egyetemmel, és ne adj' isten nincs nyelvvizsgája, semmit nem kell a rendszerben csinálni (nem kell passzív félév) , tárgyat nem vesz fel, tehát tandíj sincs....és nem számít, hogy 2 évig még nincs diplomád.

Törölt nick 2012.10.10 07:13:54

"mi dolga (kiadása) van vele az egyetemnek?"

Aki járt már egyetemre az tudja, hogy mekkora egy ilyen intézményben a zűrzavar, és mennyire szivatják az embereket. Tehát ha a kedves hallgató delikvens nem zár le maga után minden ügyet/kiskaput, az előbb-utóbb utól fogja érni és szívni fog vele. Ennek a példáját láthatjuk alant.

Vajk 2012.10.09 23:18:09

Hát ha nem iratkozott be, akkor nem volt tanulói jogviszonya. Innentől lehet követelni a tandíjat, de az is hülye, aki kifizeti.

Törölt nick 2012.10.09 18:54:37

A hozzáértő kollegák valószínűleg mélyebben bele tudnak menni, én csak egyet tudok mondani: az egyetemen minden paprímunka az adott ember felelőssége, mert különben ez lesz belőle.

Törölt nick 2012.10.09 18:13:14

Üdvözletem!

Egy ismerősöm pár éve a Debreceni Egyetemen tanult, és az utolsó három félévet véletlenül nem rakta passzívba, pedig nem iratkozott be egyik félévre sem, nem járt be órákra, nem vizsgázott, satöbbi, egyszerűen csak eljött onnan. Mindhárom félév fizetős volt. Az egyetem most követeli rajta a három félév tandíját.

A vizsgaszabályzat szerint csak az első két félévet kérheti rajta számon az egyetem, a harmadikat nem.

Az illető munkanélküli, havi 22.800 segélyt kap, vagyontárgya nincs. Ez jelenthet valamilyen szociális helyzet alapján történő felmentést? Ha képtelen kifizetni a tartozását, akkor jön a dutyi?

Valamint:

Elévültnek számít-e az egyetem ezen követelése? Hiszen a három közül csak az első két félévet lehet figyelembe venni, az első két félév vége pedig 2007 júniusára esik, ergo az öt év letelt.

Előre is köszönöm a választ.