Kutyatámadás

gombóc63 2010.03.13 10:49:37

Köszönöm a válaszodat. Bár mi egy 16-18 nm-es kennelben tartjuk a kutyánkat ( szombat-vasárnap kiengedjük) de nem gondolom, hogy szenvedne tőle. Ellenben a kertünkben egy autószerelőműhelyt működtetünk és amikor az ügyfél kiszáll és a kerítésnek nekiugrik egy bernáthegyi és egy másik keverék nagytestű kutya.....szóval inkább az embert védjük. Nagyon sokan megijednek és ezért kértük, hogy zárják el őket, mert normális kerítést viszont pénzhiányában nem tudnak építeni. Még egyszer köszi.

Beubabu 2010.03.12 15:22:58

Kedves Gombóc63!

A helyileg illetékes önkormányzatnál vagy a helyi jegyzőnél tudsz érdeklődni a pontos számról. Általában egyébként 2 kutya tartható, de ez kerületenként (vagy falunként-városonként) változó. Az tuti, hogy a kutya gazdáinak kell gondoskodnia arról, hogy a kutyái senkiben és semmiben ne tudjanak kárt tenni, tehát pl. a megfelelő kerítésről neki kell gondoskodnia. Nem köteles viszont kennelben vagy láncon  tartania őket - ez nem is lenne túl kutyabarát megoldás.

gombóc63 2010.03.02 15:08:23

Egy ingatlanon a jelen helyzetben hány kutya tartható? Kötelezhető-e a gazda, hogy kennelbe zárja a nagytestű kutyákat ha a szomszédos ingatlan kerítésének nekimennek és az ottlévőket félelemben tartják!?

Pötty1 2009.10.15 20:13:54

Lenne egy olyan kérdésem, hogy kinek kell az állatorvos illetve az eljárás költségeit viselnie akkor, ha a kutya kerítésen belül van, ki sem tudja dugni a fejét és valaki benyúl simogatni, az meg megkapja. Mert az a helyzet, hogy az én nyakamba akarják varrni az egész eljárás költségeit csak azért mert egy barom úgy gondolta jó ötlet egy kaukázusit megsimogatni. Én úgy gondolom ez a saját birtokomon belül történt, amit egyébként a megharapott is elismert, mármint, hogy ő nyúlt a kerítésen belülre.Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert én nem vagyok tisztában a jogi szabályozással, de szerintem ez esetben jogtalan lenne velem kifizettetni ezt a költséget.

MadDekken 2008.11.04 22:04:50

Családon belüli esetről van szó, feljelentés nem lesz. Köszönöm a válaszod!

csakegynick 2008.11.04 16:33:01

szia,

a kutyaharapást ellátó orvos hivatalból jelenti az esetet. A kutya tulajdonosát kötelezni fogják majd, hogy jelenjen meg a kutyával és az oltási könyvvel a kerületi /területi/ állatorvosnál asszem kétszer, hogy megnézze a kutyát.

a többi meg azon múlik, hogy akinek a gyerekét megharapta a kutya, az tesz-e feljelentést a kutya gazdája ellen.

az, hogy most kuvasz vagy sem, szerintem teljesen tökmindegy. egy harapásnál mindig a kutya gazdáját terheli a felelősség. az állat sosem tehet semmiről, de ez a magánvéleményem.

MadDekken 2008.11.04 13:52:00

Kutyatámadás esetén, ha a kutya kisgyereket támadott meg, akkor a gyereket ellátó orvosnak értesítenie hivatalból kell-e állatorvost, gyámügyet? A sérülések nem súlyosak, de szerintem a kutyát el kellene altatni (kuvasz kutya). A kutya gazdája erről hallani sem akar.

zdroid 2007.03.23 07:20:00

bocsi, nem vettem észre, h ez a jogi csoport. Teljesen jogos!

Modestinvs 2007.03.22 23:59:12

Mit keres ez a jogi rovatok között? Moderatos, pakold át a bulvárba.

zdroid 2007.03.22 17:54:35

Nyolcéves gyerekre támadtak a kutyák Nemtiben2007. március 22., csütörtök 16:34 (MTI) Életveszélyesen megsérült az a nyolcéves kisfiú, akit két nagytestű németjuhász kutya támadott meg a Nógrád megyei Nemtiben csütörtökön. A kisfiú a kerékpárját vitte ki a házuk kertjéből, amikor a szomszédban lakó rokonainál tartott két kutya rátámadt. A gyerek kiabálását a szomszédok hallották meg, akik vasvillákkal és egyéb eszközökkel kergették el a kutyákat. Nem tisztázott, hogy az állatok hogyan tudtak átmenni a kertbe, és az sem, hogy miért támadták meg a gyereket. A gyereket a mentősök kórházba szállították, az állatokat megfigyelésre Salgótarjánba vitték. A bátonyterenyei rendőrkapitányság megkezdte az ügy vizsgálatát. A gyerek mindkét combján, lábszárán, valamint arcán és hasán vannak harapásos sérülések, a mentősök súlyos, életveszélyes állapotot diagnosztizáltak.

csakegynick 2007.03.12 17:44:20

általában nem az állat a hibás, hanem a gazdája... ebből a pár sorból nem lehet eldönteni, viszont arra pont elég ez a pár sor, hogy gyűlöletet keltsen a kutyák iránt... mindig ismerni kell a miértet. ha utálod a kutyákat, nézz be ide inkább:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9073100&la=62783176

zdroid 2007.03.11 21:00:21

Saját kutyája támadt a nyugdíjasra március 11. vasárnap 19:37; (MTI) Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt az idős nőt, akit vasárnap otthonában támadott meg saját rottweiler kutyája. Az idős nő segítségére sietett szomszédja, akit szintén megharapott az eb. A rendőrség a kutyát elzárta.

Bimbum 2007.03.04 00:01:35

Egy spray vagy egy ultrahangos riasztó azért egyszerűbben beszerezhető, s nem kell miatta ülnöd.

csandi67 2006.08.10 17:11:19

bix70!

Meg fogom tenni!! Mindig azt mondom,hogy eljön az igazság pillanata.

bix70 2006.08.10 16:19:42

A mai jogállamban csak JOGa van mindenkinek.Neked is jogod van,hogy helyre tedd a lelkivilágát.

csandi67 2006.08.06 16:29:21

A  X !!

Én most nagyon őszinte leszek hozzád! Már megfordult ilyesmi is a fejemben,persze nem akarok megölni senkit! De a gáz az,hogy én nem a kutyát szeretném elintézni,hanem.....

a_x 2006.08.06 14:29:37

Le kell lőni az ebet. Ez nem egyszerű, mert kell hozzá legális fegyver, és hogy az eb épp támadjon, valamint a lövés ne veszélytessen senkit.De aránylag egyszerűbb és főleg hatékonyabb, mint Bíróságra szaladgálni.

csandi67 2006.07.22 14:52:29

Szia!

Nem volt ügyvédünk. Az önkormányzatba adtuk be a papirt ,hogy nézzenek rá a kutyára,mert közveszélyes.A közjegyzőnél indultak a dolgok,aki meg is büntette.Júni 13.-án volt az utolsó tárgyalás,de engem ,mint felperest be sem idéztek.Azóta semmi papir nem jött,de a nyanya hangoztatja,hogy ő nyert.Érdekesnek tartom az egészet.Ráadásul az izomagyú unokája meg is fenyegetett bennünket.Azt mondta,hogy jó kapcsolatai vannak és ,majd elintéztet minket.Holnap megyünk nyaralni,de ha haza jövünk akkor azonnal bemegyünk a biróságra és megkérdezzük,hogy mi a valóság. Ja és a lényeg,hogy az egyik hamis tanú a haragosom,mert tavaly ráhivtam a köjált és jól kiciánozták a kéglijüket,mert elárasztotta a piszok miatt mindenféle élősködő. :(((( Szószó! Ezekkel vagyok körülvéve !

Miki69 2006.07.21 23:49:15

Döbbenetes történet. Az ügyvédednek rá kellett volna mennie a hamis tanuzásra. Avval is pórúl lehet ám járni. Jól be kellett volna ijeszteni.Amúgy meg nem értem. A harapások és a sérülések mit igazolnak a vénasszony oldalán? Ha van szájkosár a kutyáján hogy a fenébe tudott harapni? Erre nem jött rá a bíró?Volt egyébként ügyvéded?

csandi67 2006.07.18 15:29:07

Hello!

Nekem is van egy történetem és persze egy folyamatban lévő bírósági perem.Szeptemberben lesz 1 éve,hogy az akkor 11 éves fiam reggel fél 8-kor levitte a 6 éves mopszunkat sétálni.Lakik a házunkban egy 75 éves nő,akinek az unokája a rextől kihozott egy hatalmas kutyát.A néni nem bírja megtartani a kutyát és a séta kb 1 percig tart náluk.Szószó,a fiam jött a lépcső felé,a néni meg ment le,de a bokroktól nem látták egymást.Az öregasszony kutyája kitépte magát és neki a gyereknek meg a kutyának.A kisfiam védte a kiskutyáját így neki is jutott a térdére egy harapás.A mopszinak pedig átharapta a jobb első lábát.A gyerek sírva jött fel,én meg lementem,hogy felelősségre vonjam.Elhordott az öregasszony mindenféle idiótának és azt kiabálta,hogy nem érti mért sétaálunk arra ,amerre ő.Feljelentettem és csatoltam a zárójelentéseket.Van egy közért a házunk alatt és onnan a közértes meg a bennt vásárló férfi mindent hallottak és kijöttek.Látták,hogy a kutyán nincs szájkosár.A fiatalember eljött tanunak és érdekes módon az öregasszonynak is volt tanuja.(a szomszédnője).A kerület jegyzője megbüntette,de a nő fellebbezett.Június 13-án volt egy tárgyalás,ahova a mi tanunkat is behivták.A bírónő az öreglány pártján állt,hiszen már 2 hamis tanuval jelent meg.Mindenkinek dicsekszik,hogy pert nyert és beleröhög a szemembe.Igaz mi Június 13 óta semmiféle végzést nem kaptunk.Most pedig hallom a házban lakóktól,hogy fél a nő és 2 naponta hajnali 3-kor egyszer viszi le a kutyát.Nem értem az egészet és azt sem,hogy hol az igazság.Persze azt sem tudom mit tudnék tenni!

Rianon 2006.07.18 12:17:06

Sziasztok!

Ezzel kapcsolatban nekem van egy történetem. Igaz már nagyon régi, de azért elmesélem. Akkoriban 10 éves voltam (11 éve). Gyanútlanúl sétáltunk Gyálon az egyik utcában az uncsitesómmal amikor megpillantottam egy nyitott kaput és ott egy hatalmas kaukázusi kutya volt én mondtam, hogy forduljunk vissza inkább kerüljünk, de az unokatesóm győzött és tovább mentünk ekkor a kutya kiszaladt én megfordultam és csak arra emlékszem hogy a derekamat elkapta. A többire már csak elmesélésből. Az igazság az hogy elájultam. Előszőr a derekamat marcangolta majd a lábamat. És a morbid az benne amikor a másik kutyus egy húsdarabot vitt a gazdihoz ugyanis erre jöttek ki. Hetekig kórházba jártunk megjegyzem taxival mert anya egyedül nevel és sajnos kispénzüek voltunk vagyis nem volt pénz autóra és tömegközlekedéssel nem mehettem a nyilt sebek miatt. Gondolhatjátok mennyi pénzbe került. Amúgy meg majdnem belehaltam mert kb 1 cm volt még a vesémig hogy elérje a kutyus a fogával. Amúgy 10 000 Ft-ot kapott anya. Hát az akkor sem volt sok pénz, a kutyus él, a derekam és combom olyan amilyen. Viszont egy papírt aláírattak velünk hogy nem kérünk több pénzt. Hát igen aki nem ismeri ezeket az nem tudja.....

bix70 2006.06.06 22:52:56

Annak ellenére,hogy 3 kutyám van,teljesen egyetértek a felvetésben.Aki tart kutyát, igenis van kötelessége,de mint máshol ebben az országban mindenkinek csak joga van.

Ellenpéldát is tudok mondani.Töbször bejelentettek a kutyáim miatt,2-szer megpróbálták megmérgezni őket.Az ok egyszerű.A zárt kertembe,lakásomba nem tudnak vagy mernek bejönni lopni.Pedig a szomszédomnak nagyon fáj a foga valamire.Dehát 2 dobi és egy német juhász nagy úr a területén.

Náluk 3 év alatt 4 kutya pusztult el.Az egyik kánikulában az 50 cm-es lánccal ásta be magát a földbe víz és árnyékot keresve.Ezzel viszont senki nem hajlandó foglalkozni.Sem állatvédők,sem önkormányzat,sem rendőrség.

Na ez a szomorú.

Miki69 2006.03.29 23:00:32

Igen, a kidobás főleg a városokban jellemző. Pedig azért már büntetnek. Hallottam olyan esetről mikor meglátták a járókelők, hogy autóból raknak ki kutyát. Megjegyezték a rendszámot és bejelentették.A kerítésen kiszökött kutya gazdája meg nincs tisztába a büntetőjogi és kártérítési felelősségével, ha a kutya rosszat tesz.

Infomaker 2006.03.29 10:06:20

Érdekes, de nálunk vidéken ilyenről alig hallani. Inkább az van, hogy kiszökött. De úgy bezsélnek arról, hogy kiszökött, mintha teljesen normál dolog lenne, hogy szar a kerítés..Nekünk olyan kerítés van, hogy azon egy medve is nehezen menne át, hacsak nem ugorja át. Pedig nem erődítmény, csak normális szerkezet hegesztve.Mondjuk a Goldenünk nem szökik ki..olyan félős, hogy csak na, pedig 45 kiló :D

Miki69 2006.03.28 22:07:44

Vagy mert kicsapják. Amíg a a kölyökkutya kicsi és aranyos, a gyerek is jót játszik vele, kell. De az annyja úristenit nem felnő az a kutya? Már mindenki unja az etetését, lakótlepi emberek a napi sétáltatást mint egyre nagyobb kényszert és nyűgöt. Ki vele hát az erdő szélére, és gázt az autónak. Elfér a szeméthalom mellett.Ez a magyarországi valóság. Döbbenetesen bunkó népség. Állítólag egész Európában Magyarországon dobják ki a legtöbb állatot. Szégyenmagyarok.

Infomaker 2006.03.28 10:11:02

Most nem azért, de:Csak abba gondoljatok bele, hogy normális esetben annak a fogalomnak, hogy "elveszett a kutyám" ismeretlennek kellene lennie.Miért veszik el egy kutya? Szar a kerítés.Az nagyon ritka, hogy sétálás közben elszalad, mert elszakad a póráz (póráz nélkül eleve megintcsak nem kéne)

kriszpi76 2006.03.27 16:33:37

Köszönöm, igen, asszem veszek egy kutyariasztót, muszály. Az ára nekem megéri a biztonságért cserébe.

Miki69 2006.03.22 21:07:17

Ne reménykedj, nem fog változni semmi ebben az országban. Szarok bele ország. Impotens helyhatóságok, agresszív nemtörődöm kutyások. A törvények maximálisan a törvénysértőket védi, mert alkotóik ezt képzelik demokráciának.Azt javaslom ne edd magad ezen, mert akkor 20 év múlva is bosszankodni fogsz. Ahogy látom többször is majdnem megjártad, és nagy problémát jelentenek az elszabadult kutyák. Muszály leszel magadat megvédeni, mert senki más nem fog. Én a te helyedben vennék egy önvédelmi gázsprayt (legálisan megveheted), vagy létezik hordozható ultrahangos kutyariasztó (Dazer márkájú). Úgy tudom kísérlet képpen valahol postásokat szereltek ezzel föl, teljes sikerrel. Teljesen legális eszköz. A Neten megtalálod ha rákeresel. Kb 25000 Ft ami nem kevés, de minden telatív, kinek mi éri meg. Ha min. egyszer megóv egy csúnya harapástól, már megérte!

kriszpi76 2006.03.21 09:26:13

Felháborító a kutyatulajdonosok arcátlansága (tisztelet a kivételnek): manapság már nem tud az ember kockázat nélkül vállalkozni egy biciklitúrára, mert kiteszi magát kóbor, elszabadult kutyák támadásának.Jónéhányszor kellett mentenem már az irhámat, csoda,hogy EDDIG megúsztam. Mindegyik nagy "állatbarát" a jogaival tisztában van,csak a kötelességeit nem teljesíti. Felhívnám a figyelmüket,hogy vagy kössék meg a kutyájukat,vagy biztonságos erős, zárt kapus kerítés mögött tartsák az ebeket. Kicsiny vaddemokráciánk jellemzője, a szabályok figyelmen kívül hagyása , a kissebbségi komplexusokból eredő "kuruckodás", kiskapuk,joghézagok kihasználása, +a tehetetlen hatóság. Meg a kutya szempontjából sem értem a tulajdonosaikat:nem érdekli,hogy elkóborol a kutyája, nem érdekli mi történik vele? Pl. a prosztó háza mellet nincs kerítés a pusztában, DE A Kutya már ott acsarog, és megkötve sincsen.Nademár álljon meg a menet! Amúgy nemcsak a bringázásnál,hanem pl,gyalogtúrázásnál is veszélyt jelentenek,ha pl. ilyen helyek mellett turistaút vezet. Ld.piros sáv jelzés,Csillaghegy után, a Nagy-Kevély hegy felé. Az ottani hétvégi telkekről kiszabaduló kutyák,nemegyszer fenyegették testi épségemet/illetve társaim testi épségét. Hasonló a helyzet a szentedrei-sziget Horány üdülőtelepén,ahol sokat bringázom.Felhívom az illetékes önkormányzatok figyelmét,hogy SZEREZZENEK ÉRVÉNYT A TÖRVÉNY BETŰJÉNEK, szigorúan büntessék meg a felelőtlen kutyatulajdonosokat, a kóbor kutyákat pedig szállítsák a sintértelepekre. Az élethez, testi épségemhez,egészségemhez, biztonságomhoz való ALKOTMÁNYOS JOGAIM SÉRÜLNEK FOLYAMATOSAN!!!A kutyatartás felelősségteljes,komoly dolog,aki erre nem képes,vagy nem hajlandó betartani az alapvető szabályokat, az NE TARTSON KUTYÁT.

Miki69 2006.03.18 18:39:11

Mondasz valamit. Talán egy jó erős gázspray is megteszi. Kapjon az orrába, szemébe, azonnal nyüszítve a földön fog rángatózni.Legközelebb ha meglát elbújik.

gombóc63 2010.03.13 10:49:37

Köszönöm a válaszodat. Bár mi egy 16-18 nm-es kennelben tartjuk a kutyánkat ( szombat-vasárnap kiengedjük) de nem gondolom, hogy szenvedne tőle. Ellenben a kertünkben egy autószerelőműhelyt működtetünk és amikor az ügyfél kiszáll és a kerítésnek nekiugrik egy bernáthegyi és egy másik keverék nagytestű kutya.....szóval inkább az embert védjük. Nagyon sokan megijednek és ezért kértük, hogy zárják el őket, mert normális kerítést viszont pénzhiányában nem tudnak építeni. Még egyszer köszi.

Beubabu 2010.03.12 15:22:58

Kedves Gombóc63!

A helyileg illetékes önkormányzatnál vagy a helyi jegyzőnél tudsz érdeklődni a pontos számról. Általában egyébként 2 kutya tartható, de ez kerületenként (vagy falunként-városonként) változó. Az tuti, hogy a kutya gazdáinak kell gondoskodnia arról, hogy a kutyái senkiben és semmiben ne tudjanak kárt tenni, tehát pl. a megfelelő kerítésről neki kell gondoskodnia. Nem köteles viszont kennelben vagy láncon  tartania őket - ez nem is lenne túl kutyabarát megoldás.

gombóc63 2010.03.02 15:08:23

Egy ingatlanon a jelen helyzetben hány kutya tartható? Kötelezhető-e a gazda, hogy kennelbe zárja a nagytestű kutyákat ha a szomszédos ingatlan kerítésének nekimennek és az ottlévőket félelemben tartják!?

Pötty1 2009.10.15 20:13:54

Lenne egy olyan kérdésem, hogy kinek kell az állatorvos illetve az eljárás költségeit viselnie akkor, ha a kutya kerítésen belül van, ki sem tudja dugni a fejét és valaki benyúl simogatni, az meg megkapja. Mert az a helyzet, hogy az én nyakamba akarják varrni az egész eljárás költségeit csak azért mert egy barom úgy gondolta jó ötlet egy kaukázusit megsimogatni. Én úgy gondolom ez a saját birtokomon belül történt, amit egyébként a megharapott is elismert, mármint, hogy ő nyúlt a kerítésen belülre.Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert én nem vagyok tisztában a jogi szabályozással, de szerintem ez esetben jogtalan lenne velem kifizettetni ezt a költséget.

MadDekken 2008.11.04 22:04:50

Családon belüli esetről van szó, feljelentés nem lesz. Köszönöm a válaszod!

csakegynick 2008.11.04 16:33:01

szia,

a kutyaharapást ellátó orvos hivatalból jelenti az esetet. A kutya tulajdonosát kötelezni fogják majd, hogy jelenjen meg a kutyával és az oltási könyvvel a kerületi /területi/ állatorvosnál asszem kétszer, hogy megnézze a kutyát.

a többi meg azon múlik, hogy akinek a gyerekét megharapta a kutya, az tesz-e feljelentést a kutya gazdája ellen.

az, hogy most kuvasz vagy sem, szerintem teljesen tökmindegy. egy harapásnál mindig a kutya gazdáját terheli a felelősség. az állat sosem tehet semmiről, de ez a magánvéleményem.

MadDekken 2008.11.04 13:52:00

Kutyatámadás esetén, ha a kutya kisgyereket támadott meg, akkor a gyereket ellátó orvosnak értesítenie hivatalból kell-e állatorvost, gyámügyet? A sérülések nem súlyosak, de szerintem a kutyát el kellene altatni (kuvasz kutya). A kutya gazdája erről hallani sem akar.

zdroid 2007.03.23 07:20:00

bocsi, nem vettem észre, h ez a jogi csoport. Teljesen jogos!

Modestinvs 2007.03.22 23:59:12

Mit keres ez a jogi rovatok között? Moderatos, pakold át a bulvárba.

zdroid 2007.03.22 17:54:35

Nyolcéves gyerekre támadtak a kutyák Nemtiben2007. március 22., csütörtök 16:34 (MTI) Életveszélyesen megsérült az a nyolcéves kisfiú, akit két nagytestű németjuhász kutya támadott meg a Nógrád megyei Nemtiben csütörtökön. A kisfiú a kerékpárját vitte ki a házuk kertjéből, amikor a szomszédban lakó rokonainál tartott két kutya rátámadt. A gyerek kiabálását a szomszédok hallották meg, akik vasvillákkal és egyéb eszközökkel kergették el a kutyákat. Nem tisztázott, hogy az állatok hogyan tudtak átmenni a kertbe, és az sem, hogy miért támadták meg a gyereket. A gyereket a mentősök kórházba szállították, az állatokat megfigyelésre Salgótarjánba vitték. A bátonyterenyei rendőrkapitányság megkezdte az ügy vizsgálatát. A gyerek mindkét combján, lábszárán, valamint arcán és hasán vannak harapásos sérülések, a mentősök súlyos, életveszélyes állapotot diagnosztizáltak.

csakegynick 2007.03.12 17:44:20

általában nem az állat a hibás, hanem a gazdája... ebből a pár sorból nem lehet eldönteni, viszont arra pont elég ez a pár sor, hogy gyűlöletet keltsen a kutyák iránt... mindig ismerni kell a miértet. ha utálod a kutyákat, nézz be ide inkább:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9073100&la=62783176

zdroid 2007.03.11 21:00:21

Saját kutyája támadt a nyugdíjasra március 11. vasárnap 19:37; (MTI) Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt az idős nőt, akit vasárnap otthonában támadott meg saját rottweiler kutyája. Az idős nő segítségére sietett szomszédja, akit szintén megharapott az eb. A rendőrség a kutyát elzárta.

Bimbum 2007.03.04 00:01:35

Egy spray vagy egy ultrahangos riasztó azért egyszerűbben beszerezhető, s nem kell miatta ülnöd.

csandi67 2006.08.10 17:11:19

bix70!

Meg fogom tenni!! Mindig azt mondom,hogy eljön az igazság pillanata.

bix70 2006.08.10 16:19:42

A mai jogállamban csak JOGa van mindenkinek.Neked is jogod van,hogy helyre tedd a lelkivilágát.

csandi67 2006.08.06 16:29:21

A  X !!

Én most nagyon őszinte leszek hozzád! Már megfordult ilyesmi is a fejemben,persze nem akarok megölni senkit! De a gáz az,hogy én nem a kutyát szeretném elintézni,hanem.....

a_x 2006.08.06 14:29:37

Le kell lőni az ebet. Ez nem egyszerű, mert kell hozzá legális fegyver, és hogy az eb épp támadjon, valamint a lövés ne veszélytessen senkit.De aránylag egyszerűbb és főleg hatékonyabb, mint Bíróságra szaladgálni.

csandi67 2006.07.22 14:52:29

Szia!

Nem volt ügyvédünk. Az önkormányzatba adtuk be a papirt ,hogy nézzenek rá a kutyára,mert közveszélyes.A közjegyzőnél indultak a dolgok,aki meg is büntette.Júni 13.-án volt az utolsó tárgyalás,de engem ,mint felperest be sem idéztek.Azóta semmi papir nem jött,de a nyanya hangoztatja,hogy ő nyert.Érdekesnek tartom az egészet.Ráadásul az izomagyú unokája meg is fenyegetett bennünket.Azt mondta,hogy jó kapcsolatai vannak és ,majd elintéztet minket.Holnap megyünk nyaralni,de ha haza jövünk akkor azonnal bemegyünk a biróságra és megkérdezzük,hogy mi a valóság. Ja és a lényeg,hogy az egyik hamis tanú a haragosom,mert tavaly ráhivtam a köjált és jól kiciánozták a kéglijüket,mert elárasztotta a piszok miatt mindenféle élősködő. :(((( Szószó! Ezekkel vagyok körülvéve !

Miki69 2006.07.21 23:49:15

Döbbenetes történet. Az ügyvédednek rá kellett volna mennie a hamis tanuzásra. Avval is pórúl lehet ám járni. Jól be kellett volna ijeszteni.Amúgy meg nem értem. A harapások és a sérülések mit igazolnak a vénasszony oldalán? Ha van szájkosár a kutyáján hogy a fenébe tudott harapni? Erre nem jött rá a bíró?Volt egyébként ügyvéded?

csandi67 2006.07.18 15:29:07

Hello!

Nekem is van egy történetem és persze egy folyamatban lévő bírósági perem.Szeptemberben lesz 1 éve,hogy az akkor 11 éves fiam reggel fél 8-kor levitte a 6 éves mopszunkat sétálni.Lakik a házunkban egy 75 éves nő,akinek az unokája a rextől kihozott egy hatalmas kutyát.A néni nem bírja megtartani a kutyát és a séta kb 1 percig tart náluk.Szószó,a fiam jött a lépcső felé,a néni meg ment le,de a bokroktól nem látták egymást.Az öregasszony kutyája kitépte magát és neki a gyereknek meg a kutyának.A kisfiam védte a kiskutyáját így neki is jutott a térdére egy harapás.A mopszinak pedig átharapta a jobb első lábát.A gyerek sírva jött fel,én meg lementem,hogy felelősségre vonjam.Elhordott az öregasszony mindenféle idiótának és azt kiabálta,hogy nem érti mért sétaálunk arra ,amerre ő.Feljelentettem és csatoltam a zárójelentéseket.Van egy közért a házunk alatt és onnan a közértes meg a bennt vásárló férfi mindent hallottak és kijöttek.Látták,hogy a kutyán nincs szájkosár.A fiatalember eljött tanunak és érdekes módon az öregasszonynak is volt tanuja.(a szomszédnője).A kerület jegyzője megbüntette,de a nő fellebbezett.Június 13-án volt egy tárgyalás,ahova a mi tanunkat is behivták.A bírónő az öreglány pártján állt,hiszen már 2 hamis tanuval jelent meg.Mindenkinek dicsekszik,hogy pert nyert és beleröhög a szemembe.Igaz mi Június 13 óta semmiféle végzést nem kaptunk.Most pedig hallom a házban lakóktól,hogy fél a nő és 2 naponta hajnali 3-kor egyszer viszi le a kutyát.Nem értem az egészet és azt sem,hogy hol az igazság.Persze azt sem tudom mit tudnék tenni!

Rianon 2006.07.18 12:17:06

Sziasztok!

Ezzel kapcsolatban nekem van egy történetem. Igaz már nagyon régi, de azért elmesélem. Akkoriban 10 éves voltam (11 éve). Gyanútlanúl sétáltunk Gyálon az egyik utcában az uncsitesómmal amikor megpillantottam egy nyitott kaput és ott egy hatalmas kaukázusi kutya volt én mondtam, hogy forduljunk vissza inkább kerüljünk, de az unokatesóm győzött és tovább mentünk ekkor a kutya kiszaladt én megfordultam és csak arra emlékszem hogy a derekamat elkapta. A többire már csak elmesélésből. Az igazság az hogy elájultam. Előszőr a derekamat marcangolta majd a lábamat. És a morbid az benne amikor a másik kutyus egy húsdarabot vitt a gazdihoz ugyanis erre jöttek ki. Hetekig kórházba jártunk megjegyzem taxival mert anya egyedül nevel és sajnos kispénzüek voltunk vagyis nem volt pénz autóra és tömegközlekedéssel nem mehettem a nyilt sebek miatt. Gondolhatjátok mennyi pénzbe került. Amúgy meg majdnem belehaltam mert kb 1 cm volt még a vesémig hogy elérje a kutyus a fogával. Amúgy 10 000 Ft-ot kapott anya. Hát az akkor sem volt sok pénz, a kutyus él, a derekam és combom olyan amilyen. Viszont egy papírt aláírattak velünk hogy nem kérünk több pénzt. Hát igen aki nem ismeri ezeket az nem tudja.....

bix70 2006.06.06 22:52:56

Annak ellenére,hogy 3 kutyám van,teljesen egyetértek a felvetésben.Aki tart kutyát, igenis van kötelessége,de mint máshol ebben az országban mindenkinek csak joga van.

Ellenpéldát is tudok mondani.Töbször bejelentettek a kutyáim miatt,2-szer megpróbálták megmérgezni őket.Az ok egyszerű.A zárt kertembe,lakásomba nem tudnak vagy mernek bejönni lopni.Pedig a szomszédomnak nagyon fáj a foga valamire.Dehát 2 dobi és egy német juhász nagy úr a területén.

Náluk 3 év alatt 4 kutya pusztult el.Az egyik kánikulában az 50 cm-es lánccal ásta be magát a földbe víz és árnyékot keresve.Ezzel viszont senki nem hajlandó foglalkozni.Sem állatvédők,sem önkormányzat,sem rendőrség.

Na ez a szomorú.

Miki69 2006.03.29 23:00:32

Igen, a kidobás főleg a városokban jellemző. Pedig azért már büntetnek. Hallottam olyan esetről mikor meglátták a járókelők, hogy autóból raknak ki kutyát. Megjegyezték a rendszámot és bejelentették.A kerítésen kiszökött kutya gazdája meg nincs tisztába a büntetőjogi és kártérítési felelősségével, ha a kutya rosszat tesz.

Infomaker 2006.03.29 10:06:20

Érdekes, de nálunk vidéken ilyenről alig hallani. Inkább az van, hogy kiszökött. De úgy bezsélnek arról, hogy kiszökött, mintha teljesen normál dolog lenne, hogy szar a kerítés..Nekünk olyan kerítés van, hogy azon egy medve is nehezen menne át, hacsak nem ugorja át. Pedig nem erődítmény, csak normális szerkezet hegesztve.Mondjuk a Goldenünk nem szökik ki..olyan félős, hogy csak na, pedig 45 kiló :D

Miki69 2006.03.28 22:07:44

Vagy mert kicsapják. Amíg a a kölyökkutya kicsi és aranyos, a gyerek is jót játszik vele, kell. De az annyja úristenit nem felnő az a kutya? Már mindenki unja az etetését, lakótlepi emberek a napi sétáltatást mint egyre nagyobb kényszert és nyűgöt. Ki vele hát az erdő szélére, és gázt az autónak. Elfér a szeméthalom mellett.Ez a magyarországi valóság. Döbbenetesen bunkó népség. Állítólag egész Európában Magyarországon dobják ki a legtöbb állatot. Szégyenmagyarok.

Infomaker 2006.03.28 10:11:02

Most nem azért, de:Csak abba gondoljatok bele, hogy normális esetben annak a fogalomnak, hogy "elveszett a kutyám" ismeretlennek kellene lennie.Miért veszik el egy kutya? Szar a kerítés.Az nagyon ritka, hogy sétálás közben elszalad, mert elszakad a póráz (póráz nélkül eleve megintcsak nem kéne)

kriszpi76 2006.03.27 16:33:37

Köszönöm, igen, asszem veszek egy kutyariasztót, muszály. Az ára nekem megéri a biztonságért cserébe.

Miki69 2006.03.22 21:07:17

Ne reménykedj, nem fog változni semmi ebben az országban. Szarok bele ország. Impotens helyhatóságok, agresszív nemtörődöm kutyások. A törvények maximálisan a törvénysértőket védi, mert alkotóik ezt képzelik demokráciának.Azt javaslom ne edd magad ezen, mert akkor 20 év múlva is bosszankodni fogsz. Ahogy látom többször is majdnem megjártad, és nagy problémát jelentenek az elszabadult kutyák. Muszály leszel magadat megvédeni, mert senki más nem fog. Én a te helyedben vennék egy önvédelmi gázsprayt (legálisan megveheted), vagy létezik hordozható ultrahangos kutyariasztó (Dazer márkájú). Úgy tudom kísérlet képpen valahol postásokat szereltek ezzel föl, teljes sikerrel. Teljesen legális eszköz. A Neten megtalálod ha rákeresel. Kb 25000 Ft ami nem kevés, de minden telatív, kinek mi éri meg. Ha min. egyszer megóv egy csúnya harapástól, már megérte!

kriszpi76 2006.03.21 09:26:13

Felháborító a kutyatulajdonosok arcátlansága (tisztelet a kivételnek): manapság már nem tud az ember kockázat nélkül vállalkozni egy biciklitúrára, mert kiteszi magát kóbor, elszabadult kutyák támadásának.Jónéhányszor kellett mentenem már az irhámat, csoda,hogy EDDIG megúsztam. Mindegyik nagy "állatbarát" a jogaival tisztában van,csak a kötelességeit nem teljesíti. Felhívnám a figyelmüket,hogy vagy kössék meg a kutyájukat,vagy biztonságos erős, zárt kapus kerítés mögött tartsák az ebeket. Kicsiny vaddemokráciánk jellemzője, a szabályok figyelmen kívül hagyása , a kissebbségi komplexusokból eredő "kuruckodás", kiskapuk,joghézagok kihasználása, +a tehetetlen hatóság. Meg a kutya szempontjából sem értem a tulajdonosaikat:nem érdekli,hogy elkóborol a kutyája, nem érdekli mi történik vele? Pl. a prosztó háza mellet nincs kerítés a pusztában, DE A Kutya már ott acsarog, és megkötve sincsen.Nademár álljon meg a menet! Amúgy nemcsak a bringázásnál,hanem pl,gyalogtúrázásnál is veszélyt jelentenek,ha pl. ilyen helyek mellett turistaút vezet. Ld.piros sáv jelzés,Csillaghegy után, a Nagy-Kevély hegy felé. Az ottani hétvégi telkekről kiszabaduló kutyák,nemegyszer fenyegették testi épségemet/illetve társaim testi épségét. Hasonló a helyzet a szentedrei-sziget Horány üdülőtelepén,ahol sokat bringázom.Felhívom az illetékes önkormányzatok figyelmét,hogy SZEREZZENEK ÉRVÉNYT A TÖRVÉNY BETŰJÉNEK, szigorúan büntessék meg a felelőtlen kutyatulajdonosokat, a kóbor kutyákat pedig szállítsák a sintértelepekre. Az élethez, testi épségemhez,egészségemhez, biztonságomhoz való ALKOTMÁNYOS JOGAIM SÉRÜLNEK FOLYAMATOSAN!!!A kutyatartás felelősségteljes,komoly dolog,aki erre nem képes,vagy nem hajlandó betartani az alapvető szabályokat, az NE TARTSON KUTYÁT.

Miki69 2006.03.18 18:39:11

Mondasz valamit. Talán egy jó erős gázspray is megteszi. Kapjon az orrába, szemébe, azonnal nyüszítve a földön fog rángatózni.Legközelebb ha meglát elbújik.

gombóc63 2010.03.13 10:49:37

Köszönöm a válaszodat. Bár mi egy 16-18 nm-es kennelben tartjuk a kutyánkat ( szombat-vasárnap kiengedjük) de nem gondolom, hogy szenvedne tőle. Ellenben a kertünkben egy autószerelőműhelyt működtetünk és amikor az ügyfél kiszáll és a kerítésnek nekiugrik egy bernáthegyi és egy másik keverék nagytestű kutya.....szóval inkább az embert védjük. Nagyon sokan megijednek és ezért kértük, hogy zárják el őket, mert normális kerítést viszont pénzhiányában nem tudnak építeni. Még egyszer köszi.

Beubabu 2010.03.12 15:22:58

Kedves Gombóc63!

A helyileg illetékes önkormányzatnál vagy a helyi jegyzőnél tudsz érdeklődni a pontos számról. Általában egyébként 2 kutya tartható, de ez kerületenként (vagy falunként-városonként) változó. Az tuti, hogy a kutya gazdáinak kell gondoskodnia arról, hogy a kutyái senkiben és semmiben ne tudjanak kárt tenni, tehát pl. a megfelelő kerítésről neki kell gondoskodnia. Nem köteles viszont kennelben vagy láncon  tartania őket - ez nem is lenne túl kutyabarát megoldás.

gombóc63 2010.03.02 15:08:23

Egy ingatlanon a jelen helyzetben hány kutya tartható? Kötelezhető-e a gazda, hogy kennelbe zárja a nagytestű kutyákat ha a szomszédos ingatlan kerítésének nekimennek és az ottlévőket félelemben tartják!?

Pötty1 2009.10.15 20:13:54

Lenne egy olyan kérdésem, hogy kinek kell az állatorvos illetve az eljárás költségeit viselnie akkor, ha a kutya kerítésen belül van, ki sem tudja dugni a fejét és valaki benyúl simogatni, az meg megkapja. Mert az a helyzet, hogy az én nyakamba akarják varrni az egész eljárás költségeit csak azért mert egy barom úgy gondolta jó ötlet egy kaukázusit megsimogatni. Én úgy gondolom ez a saját birtokomon belül történt, amit egyébként a megharapott is elismert, mármint, hogy ő nyúlt a kerítésen belülre.Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert én nem vagyok tisztában a jogi szabályozással, de szerintem ez esetben jogtalan lenne velem kifizettetni ezt a költséget.

MadDekken 2008.11.04 22:04:50

Családon belüli esetről van szó, feljelentés nem lesz. Köszönöm a válaszod!

csakegynick 2008.11.04 16:33:01

szia,

a kutyaharapást ellátó orvos hivatalból jelenti az esetet. A kutya tulajdonosát kötelezni fogják majd, hogy jelenjen meg a kutyával és az oltási könyvvel a kerületi /területi/ állatorvosnál asszem kétszer, hogy megnézze a kutyát.

a többi meg azon múlik, hogy akinek a gyerekét megharapta a kutya, az tesz-e feljelentést a kutya gazdája ellen.

az, hogy most kuvasz vagy sem, szerintem teljesen tökmindegy. egy harapásnál mindig a kutya gazdáját terheli a felelősség. az állat sosem tehet semmiről, de ez a magánvéleményem.

MadDekken 2008.11.04 13:52:00

Kutyatámadás esetén, ha a kutya kisgyereket támadott meg, akkor a gyereket ellátó orvosnak értesítenie hivatalból kell-e állatorvost, gyámügyet? A sérülések nem súlyosak, de szerintem a kutyát el kellene altatni (kuvasz kutya). A kutya gazdája erről hallani sem akar.

zdroid 2007.03.23 07:20:00

bocsi, nem vettem észre, h ez a jogi csoport. Teljesen jogos!

Modestinvs 2007.03.22 23:59:12

Mit keres ez a jogi rovatok között? Moderatos, pakold át a bulvárba.

zdroid 2007.03.22 17:54:35

Nyolcéves gyerekre támadtak a kutyák Nemtiben2007. március 22., csütörtök 16:34 (MTI) Életveszélyesen megsérült az a nyolcéves kisfiú, akit két nagytestű németjuhász kutya támadott meg a Nógrád megyei Nemtiben csütörtökön. A kisfiú a kerékpárját vitte ki a házuk kertjéből, amikor a szomszédban lakó rokonainál tartott két kutya rátámadt. A gyerek kiabálását a szomszédok hallották meg, akik vasvillákkal és egyéb eszközökkel kergették el a kutyákat. Nem tisztázott, hogy az állatok hogyan tudtak átmenni a kertbe, és az sem, hogy miért támadták meg a gyereket. A gyereket a mentősök kórházba szállították, az állatokat megfigyelésre Salgótarjánba vitték. A bátonyterenyei rendőrkapitányság megkezdte az ügy vizsgálatát. A gyerek mindkét combján, lábszárán, valamint arcán és hasán vannak harapásos sérülések, a mentősök súlyos, életveszélyes állapotot diagnosztizáltak.

csakegynick 2007.03.12 17:44:20

általában nem az állat a hibás, hanem a gazdája... ebből a pár sorból nem lehet eldönteni, viszont arra pont elég ez a pár sor, hogy gyűlöletet keltsen a kutyák iránt... mindig ismerni kell a miértet. ha utálod a kutyákat, nézz be ide inkább:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9073100&la=62783176

zdroid 2007.03.11 21:00:21

Saját kutyája támadt a nyugdíjasra március 11. vasárnap 19:37; (MTI) Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt az idős nőt, akit vasárnap otthonában támadott meg saját rottweiler kutyája. Az idős nő segítségére sietett szomszédja, akit szintén megharapott az eb. A rendőrség a kutyát elzárta.

Bimbum 2007.03.04 00:01:35

Egy spray vagy egy ultrahangos riasztó azért egyszerűbben beszerezhető, s nem kell miatta ülnöd.

csandi67 2006.08.10 17:11:19

bix70!

Meg fogom tenni!! Mindig azt mondom,hogy eljön az igazság pillanata.

bix70 2006.08.10 16:19:42

A mai jogállamban csak JOGa van mindenkinek.Neked is jogod van,hogy helyre tedd a lelkivilágát.

csandi67 2006.08.06 16:29:21

A  X !!

Én most nagyon őszinte leszek hozzád! Már megfordult ilyesmi is a fejemben,persze nem akarok megölni senkit! De a gáz az,hogy én nem a kutyát szeretném elintézni,hanem.....

a_x 2006.08.06 14:29:37

Le kell lőni az ebet. Ez nem egyszerű, mert kell hozzá legális fegyver, és hogy az eb épp támadjon, valamint a lövés ne veszélytessen senkit.De aránylag egyszerűbb és főleg hatékonyabb, mint Bíróságra szaladgálni.

csandi67 2006.07.22 14:52:29

Szia!

Nem volt ügyvédünk. Az önkormányzatba adtuk be a papirt ,hogy nézzenek rá a kutyára,mert közveszélyes.A közjegyzőnél indultak a dolgok,aki meg is büntette.Júni 13.-án volt az utolsó tárgyalás,de engem ,mint felperest be sem idéztek.Azóta semmi papir nem jött,de a nyanya hangoztatja,hogy ő nyert.Érdekesnek tartom az egészet.Ráadásul az izomagyú unokája meg is fenyegetett bennünket.Azt mondta,hogy jó kapcsolatai vannak és ,majd elintéztet minket.Holnap megyünk nyaralni,de ha haza jövünk akkor azonnal bemegyünk a biróságra és megkérdezzük,hogy mi a valóság. Ja és a lényeg,hogy az egyik hamis tanú a haragosom,mert tavaly ráhivtam a köjált és jól kiciánozták a kéglijüket,mert elárasztotta a piszok miatt mindenféle élősködő. :(((( Szószó! Ezekkel vagyok körülvéve !

Miki69 2006.07.21 23:49:15

Döbbenetes történet. Az ügyvédednek rá kellett volna mennie a hamis tanuzásra. Avval is pórúl lehet ám járni. Jól be kellett volna ijeszteni.Amúgy meg nem értem. A harapások és a sérülések mit igazolnak a vénasszony oldalán? Ha van szájkosár a kutyáján hogy a fenébe tudott harapni? Erre nem jött rá a bíró?Volt egyébként ügyvéded?

csandi67 2006.07.18 15:29:07

Hello!

Nekem is van egy történetem és persze egy folyamatban lévő bírósági perem.Szeptemberben lesz 1 éve,hogy az akkor 11 éves fiam reggel fél 8-kor levitte a 6 éves mopszunkat sétálni.Lakik a házunkban egy 75 éves nő,akinek az unokája a rextől kihozott egy hatalmas kutyát.A néni nem bírja megtartani a kutyát és a séta kb 1 percig tart náluk.Szószó,a fiam jött a lépcső felé,a néni meg ment le,de a bokroktól nem látták egymást.Az öregasszony kutyája kitépte magát és neki a gyereknek meg a kutyának.A kisfiam védte a kiskutyáját így neki is jutott a térdére egy harapás.A mopszinak pedig átharapta a jobb első lábát.A gyerek sírva jött fel,én meg lementem,hogy felelősségre vonjam.Elhordott az öregasszony mindenféle idiótának és azt kiabálta,hogy nem érti mért sétaálunk arra ,amerre ő.Feljelentettem és csatoltam a zárójelentéseket.Van egy közért a házunk alatt és onnan a közértes meg a bennt vásárló férfi mindent hallottak és kijöttek.Látták,hogy a kutyán nincs szájkosár.A fiatalember eljött tanunak és érdekes módon az öregasszonynak is volt tanuja.(a szomszédnője).A kerület jegyzője megbüntette,de a nő fellebbezett.Június 13-án volt egy tárgyalás,ahova a mi tanunkat is behivták.A bírónő az öreglány pártján állt,hiszen már 2 hamis tanuval jelent meg.Mindenkinek dicsekszik,hogy pert nyert és beleröhög a szemembe.Igaz mi Június 13 óta semmiféle végzést nem kaptunk.Most pedig hallom a házban lakóktól,hogy fél a nő és 2 naponta hajnali 3-kor egyszer viszi le a kutyát.Nem értem az egészet és azt sem,hogy hol az igazság.Persze azt sem tudom mit tudnék tenni!

Rianon 2006.07.18 12:17:06

Sziasztok!

Ezzel kapcsolatban nekem van egy történetem. Igaz már nagyon régi, de azért elmesélem. Akkoriban 10 éves voltam (11 éve). Gyanútlanúl sétáltunk Gyálon az egyik utcában az uncsitesómmal amikor megpillantottam egy nyitott kaput és ott egy hatalmas kaukázusi kutya volt én mondtam, hogy forduljunk vissza inkább kerüljünk, de az unokatesóm győzött és tovább mentünk ekkor a kutya kiszaladt én megfordultam és csak arra emlékszem hogy a derekamat elkapta. A többire már csak elmesélésből. Az igazság az hogy elájultam. Előszőr a derekamat marcangolta majd a lábamat. És a morbid az benne amikor a másik kutyus egy húsdarabot vitt a gazdihoz ugyanis erre jöttek ki. Hetekig kórházba jártunk megjegyzem taxival mert anya egyedül nevel és sajnos kispénzüek voltunk vagyis nem volt pénz autóra és tömegközlekedéssel nem mehettem a nyilt sebek miatt. Gondolhatjátok mennyi pénzbe került. Amúgy meg majdnem belehaltam mert kb 1 cm volt még a vesémig hogy elérje a kutyus a fogával. Amúgy 10 000 Ft-ot kapott anya. Hát az akkor sem volt sok pénz, a kutyus él, a derekam és combom olyan amilyen. Viszont egy papírt aláírattak velünk hogy nem kérünk több pénzt. Hát igen aki nem ismeri ezeket az nem tudja.....

bix70 2006.06.06 22:52:56

Annak ellenére,hogy 3 kutyám van,teljesen egyetértek a felvetésben.Aki tart kutyát, igenis van kötelessége,de mint máshol ebben az országban mindenkinek csak joga van.

Ellenpéldát is tudok mondani.Töbször bejelentettek a kutyáim miatt,2-szer megpróbálták megmérgezni őket.Az ok egyszerű.A zárt kertembe,lakásomba nem tudnak vagy mernek bejönni lopni.Pedig a szomszédomnak nagyon fáj a foga valamire.Dehát 2 dobi és egy német juhász nagy úr a területén.

Náluk 3 év alatt 4 kutya pusztult el.Az egyik kánikulában az 50 cm-es lánccal ásta be magát a földbe víz és árnyékot keresve.Ezzel viszont senki nem hajlandó foglalkozni.Sem állatvédők,sem önkormányzat,sem rendőrség.

Na ez a szomorú.

Miki69 2006.03.29 23:00:32

Igen, a kidobás főleg a városokban jellemző. Pedig azért már büntetnek. Hallottam olyan esetről mikor meglátták a járókelők, hogy autóból raknak ki kutyát. Megjegyezték a rendszámot és bejelentették.A kerítésen kiszökött kutya gazdája meg nincs tisztába a büntetőjogi és kártérítési felelősségével, ha a kutya rosszat tesz.

Infomaker 2006.03.29 10:06:20

Érdekes, de nálunk vidéken ilyenről alig hallani. Inkább az van, hogy kiszökött. De úgy bezsélnek arról, hogy kiszökött, mintha teljesen normál dolog lenne, hogy szar a kerítés..Nekünk olyan kerítés van, hogy azon egy medve is nehezen menne át, hacsak nem ugorja át. Pedig nem erődítmény, csak normális szerkezet hegesztve.Mondjuk a Goldenünk nem szökik ki..olyan félős, hogy csak na, pedig 45 kiló :D

Miki69 2006.03.28 22:07:44

Vagy mert kicsapják. Amíg a a kölyökkutya kicsi és aranyos, a gyerek is jót játszik vele, kell. De az annyja úristenit nem felnő az a kutya? Már mindenki unja az etetését, lakótlepi emberek a napi sétáltatást mint egyre nagyobb kényszert és nyűgöt. Ki vele hát az erdő szélére, és gázt az autónak. Elfér a szeméthalom mellett.Ez a magyarországi valóság. Döbbenetesen bunkó népség. Állítólag egész Európában Magyarországon dobják ki a legtöbb állatot. Szégyenmagyarok.

Infomaker 2006.03.28 10:11:02

Most nem azért, de:Csak abba gondoljatok bele, hogy normális esetben annak a fogalomnak, hogy "elveszett a kutyám" ismeretlennek kellene lennie.Miért veszik el egy kutya? Szar a kerítés.Az nagyon ritka, hogy sétálás közben elszalad, mert elszakad a póráz (póráz nélkül eleve megintcsak nem kéne)

kriszpi76 2006.03.27 16:33:37

Köszönöm, igen, asszem veszek egy kutyariasztót, muszály. Az ára nekem megéri a biztonságért cserébe.

Miki69 2006.03.22 21:07:17

Ne reménykedj, nem fog változni semmi ebben az országban. Szarok bele ország. Impotens helyhatóságok, agresszív nemtörődöm kutyások. A törvények maximálisan a törvénysértőket védi, mert alkotóik ezt képzelik demokráciának.Azt javaslom ne edd magad ezen, mert akkor 20 év múlva is bosszankodni fogsz. Ahogy látom többször is majdnem megjártad, és nagy problémát jelentenek az elszabadult kutyák. Muszály leszel magadat megvédeni, mert senki más nem fog. Én a te helyedben vennék egy önvédelmi gázsprayt (legálisan megveheted), vagy létezik hordozható ultrahangos kutyariasztó (Dazer márkájú). Úgy tudom kísérlet képpen valahol postásokat szereltek ezzel föl, teljes sikerrel. Teljesen legális eszköz. A Neten megtalálod ha rákeresel. Kb 25000 Ft ami nem kevés, de minden telatív, kinek mi éri meg. Ha min. egyszer megóv egy csúnya harapástól, már megérte!

kriszpi76 2006.03.21 09:26:13

Felháborító a kutyatulajdonosok arcátlansága (tisztelet a kivételnek): manapság már nem tud az ember kockázat nélkül vállalkozni egy biciklitúrára, mert kiteszi magát kóbor, elszabadult kutyák támadásának.Jónéhányszor kellett mentenem már az irhámat, csoda,hogy EDDIG megúsztam. Mindegyik nagy "állatbarát" a jogaival tisztában van,csak a kötelességeit nem teljesíti. Felhívnám a figyelmüket,hogy vagy kössék meg a kutyájukat,vagy biztonságos erős, zárt kapus kerítés mögött tartsák az ebeket. Kicsiny vaddemokráciánk jellemzője, a szabályok figyelmen kívül hagyása , a kissebbségi komplexusokból eredő "kuruckodás", kiskapuk,joghézagok kihasználása, +a tehetetlen hatóság. Meg a kutya szempontjából sem értem a tulajdonosaikat:nem érdekli,hogy elkóborol a kutyája, nem érdekli mi történik vele? Pl. a prosztó háza mellet nincs kerítés a pusztában, DE A Kutya már ott acsarog, és megkötve sincsen.Nademár álljon meg a menet! Amúgy nemcsak a bringázásnál,hanem pl,gyalogtúrázásnál is veszélyt jelentenek,ha pl. ilyen helyek mellett turistaút vezet. Ld.piros sáv jelzés,Csillaghegy után, a Nagy-Kevély hegy felé. Az ottani hétvégi telkekről kiszabaduló kutyák,nemegyszer fenyegették testi épségemet/illetve társaim testi épségét. Hasonló a helyzet a szentedrei-sziget Horány üdülőtelepén,ahol sokat bringázom.Felhívom az illetékes önkormányzatok figyelmét,hogy SZEREZZENEK ÉRVÉNYT A TÖRVÉNY BETŰJÉNEK, szigorúan büntessék meg a felelőtlen kutyatulajdonosokat, a kóbor kutyákat pedig szállítsák a sintértelepekre. Az élethez, testi épségemhez,egészségemhez, biztonságomhoz való ALKOTMÁNYOS JOGAIM SÉRÜLNEK FOLYAMATOSAN!!!A kutyatartás felelősségteljes,komoly dolog,aki erre nem képes,vagy nem hajlandó betartani az alapvető szabályokat, az NE TARTSON KUTYÁT.

Miki69 2006.03.18 18:39:11

Mondasz valamit. Talán egy jó erős gázspray is megteszi. Kapjon az orrába, szemébe, azonnal nyüszítve a földön fog rángatózni.Legközelebb ha meglát elbújik.

gombóc63 2010.03.13 10:49:37

Köszönöm a válaszodat. Bár mi egy 16-18 nm-es kennelben tartjuk a kutyánkat ( szombat-vasárnap kiengedjük) de nem gondolom, hogy szenvedne tőle. Ellenben a kertünkben egy autószerelőműhelyt működtetünk és amikor az ügyfél kiszáll és a kerítésnek nekiugrik egy bernáthegyi és egy másik keverék nagytestű kutya.....szóval inkább az embert védjük. Nagyon sokan megijednek és ezért kértük, hogy zárják el őket, mert normális kerítést viszont pénzhiányában nem tudnak építeni. Még egyszer köszi.

Beubabu 2010.03.12 15:22:58

Kedves Gombóc63!

A helyileg illetékes önkormányzatnál vagy a helyi jegyzőnél tudsz érdeklődni a pontos számról. Általában egyébként 2 kutya tartható, de ez kerületenként (vagy falunként-városonként) változó. Az tuti, hogy a kutya gazdáinak kell gondoskodnia arról, hogy a kutyái senkiben és semmiben ne tudjanak kárt tenni, tehát pl. a megfelelő kerítésről neki kell gondoskodnia. Nem köteles viszont kennelben vagy láncon  tartania őket - ez nem is lenne túl kutyabarát megoldás.

gombóc63 2010.03.02 15:08:23

Egy ingatlanon a jelen helyzetben hány kutya tartható? Kötelezhető-e a gazda, hogy kennelbe zárja a nagytestű kutyákat ha a szomszédos ingatlan kerítésének nekimennek és az ottlévőket félelemben tartják!?

Pötty1 2009.10.15 20:13:54

Lenne egy olyan kérdésem, hogy kinek kell az állatorvos illetve az eljárás költségeit viselnie akkor, ha a kutya kerítésen belül van, ki sem tudja dugni a fejét és valaki benyúl simogatni, az meg megkapja. Mert az a helyzet, hogy az én nyakamba akarják varrni az egész eljárás költségeit csak azért mert egy barom úgy gondolta jó ötlet egy kaukázusit megsimogatni. Én úgy gondolom ez a saját birtokomon belül történt, amit egyébként a megharapott is elismert, mármint, hogy ő nyúlt a kerítésen belülre.Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert én nem vagyok tisztában a jogi szabályozással, de szerintem ez esetben jogtalan lenne velem kifizettetni ezt a költséget.

MadDekken 2008.11.04 22:04:50

Családon belüli esetről van szó, feljelentés nem lesz. Köszönöm a válaszod!

csakegynick 2008.11.04 16:33:01

szia,

a kutyaharapást ellátó orvos hivatalból jelenti az esetet. A kutya tulajdonosát kötelezni fogják majd, hogy jelenjen meg a kutyával és az oltási könyvvel a kerületi /területi/ állatorvosnál asszem kétszer, hogy megnézze a kutyát.

a többi meg azon múlik, hogy akinek a gyerekét megharapta a kutya, az tesz-e feljelentést a kutya gazdája ellen.

az, hogy most kuvasz vagy sem, szerintem teljesen tökmindegy. egy harapásnál mindig a kutya gazdáját terheli a felelősség. az állat sosem tehet semmiről, de ez a magánvéleményem.

MadDekken 2008.11.04 13:52:00

Kutyatámadás esetén, ha a kutya kisgyereket támadott meg, akkor a gyereket ellátó orvosnak értesítenie hivatalból kell-e állatorvost, gyámügyet? A sérülések nem súlyosak, de szerintem a kutyát el kellene altatni (kuvasz kutya). A kutya gazdája erről hallani sem akar.

zdroid 2007.03.23 07:20:00

bocsi, nem vettem észre, h ez a jogi csoport. Teljesen jogos!

Modestinvs 2007.03.22 23:59:12

Mit keres ez a jogi rovatok között? Moderatos, pakold át a bulvárba.

zdroid 2007.03.22 17:54:35

Nyolcéves gyerekre támadtak a kutyák Nemtiben2007. március 22., csütörtök 16:34 (MTI) Életveszélyesen megsérült az a nyolcéves kisfiú, akit két nagytestű németjuhász kutya támadott meg a Nógrád megyei Nemtiben csütörtökön. A kisfiú a kerékpárját vitte ki a házuk kertjéből, amikor a szomszédban lakó rokonainál tartott két kutya rátámadt. A gyerek kiabálását a szomszédok hallották meg, akik vasvillákkal és egyéb eszközökkel kergették el a kutyákat. Nem tisztázott, hogy az állatok hogyan tudtak átmenni a kertbe, és az sem, hogy miért támadták meg a gyereket. A gyereket a mentősök kórházba szállították, az állatokat megfigyelésre Salgótarjánba vitték. A bátonyterenyei rendőrkapitányság megkezdte az ügy vizsgálatát. A gyerek mindkét combján, lábszárán, valamint arcán és hasán vannak harapásos sérülések, a mentősök súlyos, életveszélyes állapotot diagnosztizáltak.

csakegynick 2007.03.12 17:44:20

általában nem az állat a hibás, hanem a gazdája... ebből a pár sorból nem lehet eldönteni, viszont arra pont elég ez a pár sor, hogy gyűlöletet keltsen a kutyák iránt... mindig ismerni kell a miértet. ha utálod a kutyákat, nézz be ide inkább:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9073100&la=62783176

zdroid 2007.03.11 21:00:21

Saját kutyája támadt a nyugdíjasra március 11. vasárnap 19:37; (MTI) Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt az idős nőt, akit vasárnap otthonában támadott meg saját rottweiler kutyája. Az idős nő segítségére sietett szomszédja, akit szintén megharapott az eb. A rendőrség a kutyát elzárta.

Bimbum 2007.03.04 00:01:35

Egy spray vagy egy ultrahangos riasztó azért egyszerűbben beszerezhető, s nem kell miatta ülnöd.

csandi67 2006.08.10 17:11:19

bix70!

Meg fogom tenni!! Mindig azt mondom,hogy eljön az igazság pillanata.

bix70 2006.08.10 16:19:42

A mai jogállamban csak JOGa van mindenkinek.Neked is jogod van,hogy helyre tedd a lelkivilágát.

csandi67 2006.08.06 16:29:21

A  X !!

Én most nagyon őszinte leszek hozzád! Már megfordult ilyesmi is a fejemben,persze nem akarok megölni senkit! De a gáz az,hogy én nem a kutyát szeretném elintézni,hanem.....

a_x 2006.08.06 14:29:37

Le kell lőni az ebet. Ez nem egyszerű, mert kell hozzá legális fegyver, és hogy az eb épp támadjon, valamint a lövés ne veszélytessen senkit.De aránylag egyszerűbb és főleg hatékonyabb, mint Bíróságra szaladgálni.

csandi67 2006.07.22 14:52:29

Szia!

Nem volt ügyvédünk. Az önkormányzatba adtuk be a papirt ,hogy nézzenek rá a kutyára,mert közveszélyes.A közjegyzőnél indultak a dolgok,aki meg is büntette.Júni 13.-án volt az utolsó tárgyalás,de engem ,mint felperest be sem idéztek.Azóta semmi papir nem jött,de a nyanya hangoztatja,hogy ő nyert.Érdekesnek tartom az egészet.Ráadásul az izomagyú unokája meg is fenyegetett bennünket.Azt mondta,hogy jó kapcsolatai vannak és ,majd elintéztet minket.Holnap megyünk nyaralni,de ha haza jövünk akkor azonnal bemegyünk a biróságra és megkérdezzük,hogy mi a valóság. Ja és a lényeg,hogy az egyik hamis tanú a haragosom,mert tavaly ráhivtam a köjált és jól kiciánozták a kéglijüket,mert elárasztotta a piszok miatt mindenféle élősködő. :(((( Szószó! Ezekkel vagyok körülvéve !

Miki69 2006.07.21 23:49:15

Döbbenetes történet. Az ügyvédednek rá kellett volna mennie a hamis tanuzásra. Avval is pórúl lehet ám járni. Jól be kellett volna ijeszteni.Amúgy meg nem értem. A harapások és a sérülések mit igazolnak a vénasszony oldalán? Ha van szájkosár a kutyáján hogy a fenébe tudott harapni? Erre nem jött rá a bíró?Volt egyébként ügyvéded?

csandi67 2006.07.18 15:29:07

Hello!

Nekem is van egy történetem és persze egy folyamatban lévő bírósági perem.Szeptemberben lesz 1 éve,hogy az akkor 11 éves fiam reggel fél 8-kor levitte a 6 éves mopszunkat sétálni.Lakik a házunkban egy 75 éves nő,akinek az unokája a rextől kihozott egy hatalmas kutyát.A néni nem bírja megtartani a kutyát és a séta kb 1 percig tart náluk.Szószó,a fiam jött a lépcső felé,a néni meg ment le,de a bokroktól nem látták egymást.Az öregasszony kutyája kitépte magát és neki a gyereknek meg a kutyának.A kisfiam védte a kiskutyáját így neki is jutott a térdére egy harapás.A mopszinak pedig átharapta a jobb első lábát.A gyerek sírva jött fel,én meg lementem,hogy felelősségre vonjam.Elhordott az öregasszony mindenféle idiótának és azt kiabálta,hogy nem érti mért sétaálunk arra ,amerre ő.Feljelentettem és csatoltam a zárójelentéseket.Van egy közért a házunk alatt és onnan a közértes meg a bennt vásárló férfi mindent hallottak és kijöttek.Látták,hogy a kutyán nincs szájkosár.A fiatalember eljött tanunak és érdekes módon az öregasszonynak is volt tanuja.(a szomszédnője).A kerület jegyzője megbüntette,de a nő fellebbezett.Június 13-án volt egy tárgyalás,ahova a mi tanunkat is behivták.A bírónő az öreglány pártján állt,hiszen már 2 hamis tanuval jelent meg.Mindenkinek dicsekszik,hogy pert nyert és beleröhög a szemembe.Igaz mi Június 13 óta semmiféle végzést nem kaptunk.Most pedig hallom a házban lakóktól,hogy fél a nő és 2 naponta hajnali 3-kor egyszer viszi le a kutyát.Nem értem az egészet és azt sem,hogy hol az igazság.Persze azt sem tudom mit tudnék tenni!

Rianon 2006.07.18 12:17:06

Sziasztok!

Ezzel kapcsolatban nekem van egy történetem. Igaz már nagyon régi, de azért elmesélem. Akkoriban 10 éves voltam (11 éve). Gyanútlanúl sétáltunk Gyálon az egyik utcában az uncsitesómmal amikor megpillantottam egy nyitott kaput és ott egy hatalmas kaukázusi kutya volt én mondtam, hogy forduljunk vissza inkább kerüljünk, de az unokatesóm győzött és tovább mentünk ekkor a kutya kiszaladt én megfordultam és csak arra emlékszem hogy a derekamat elkapta. A többire már csak elmesélésből. Az igazság az hogy elájultam. Előszőr a derekamat marcangolta majd a lábamat. És a morbid az benne amikor a másik kutyus egy húsdarabot vitt a gazdihoz ugyanis erre jöttek ki. Hetekig kórházba jártunk megjegyzem taxival mert anya egyedül nevel és sajnos kispénzüek voltunk vagyis nem volt pénz autóra és tömegközlekedéssel nem mehettem a nyilt sebek miatt. Gondolhatjátok mennyi pénzbe került. Amúgy meg majdnem belehaltam mert kb 1 cm volt még a vesémig hogy elérje a kutyus a fogával. Amúgy 10 000 Ft-ot kapott anya. Hát az akkor sem volt sok pénz, a kutyus él, a derekam és combom olyan amilyen. Viszont egy papírt aláírattak velünk hogy nem kérünk több pénzt. Hát igen aki nem ismeri ezeket az nem tudja.....

bix70 2006.06.06 22:52:56

Annak ellenére,hogy 3 kutyám van,teljesen egyetértek a felvetésben.Aki tart kutyát, igenis van kötelessége,de mint máshol ebben az országban mindenkinek csak joga van.

Ellenpéldát is tudok mondani.Töbször bejelentettek a kutyáim miatt,2-szer megpróbálták megmérgezni őket.Az ok egyszerű.A zárt kertembe,lakásomba nem tudnak vagy mernek bejönni lopni.Pedig a szomszédomnak nagyon fáj a foga valamire.Dehát 2 dobi és egy német juhász nagy úr a területén.

Náluk 3 év alatt 4 kutya pusztult el.Az egyik kánikulában az 50 cm-es lánccal ásta be magát a földbe víz és árnyékot keresve.Ezzel viszont senki nem hajlandó foglalkozni.Sem állatvédők,sem önkormányzat,sem rendőrség.

Na ez a szomorú.

Miki69 2006.03.29 23:00:32

Igen, a kidobás főleg a városokban jellemző. Pedig azért már büntetnek. Hallottam olyan esetről mikor meglátták a járókelők, hogy autóból raknak ki kutyát. Megjegyezték a rendszámot és bejelentették.A kerítésen kiszökött kutya gazdája meg nincs tisztába a büntetőjogi és kártérítési felelősségével, ha a kutya rosszat tesz.

Infomaker 2006.03.29 10:06:20

Érdekes, de nálunk vidéken ilyenről alig hallani. Inkább az van, hogy kiszökött. De úgy bezsélnek arról, hogy kiszökött, mintha teljesen normál dolog lenne, hogy szar a kerítés..Nekünk olyan kerítés van, hogy azon egy medve is nehezen menne át, hacsak nem ugorja át. Pedig nem erődítmény, csak normális szerkezet hegesztve.Mondjuk a Goldenünk nem szökik ki..olyan félős, hogy csak na, pedig 45 kiló :D

Miki69 2006.03.28 22:07:44

Vagy mert kicsapják. Amíg a a kölyökkutya kicsi és aranyos, a gyerek is jót játszik vele, kell. De az annyja úristenit nem felnő az a kutya? Már mindenki unja az etetését, lakótlepi emberek a napi sétáltatást mint egyre nagyobb kényszert és nyűgöt. Ki vele hát az erdő szélére, és gázt az autónak. Elfér a szeméthalom mellett.Ez a magyarországi valóság. Döbbenetesen bunkó népség. Állítólag egész Európában Magyarországon dobják ki a legtöbb állatot. Szégyenmagyarok.

Infomaker 2006.03.28 10:11:02

Most nem azért, de:Csak abba gondoljatok bele, hogy normális esetben annak a fogalomnak, hogy "elveszett a kutyám" ismeretlennek kellene lennie.Miért veszik el egy kutya? Szar a kerítés.Az nagyon ritka, hogy sétálás közben elszalad, mert elszakad a póráz (póráz nélkül eleve megintcsak nem kéne)

kriszpi76 2006.03.27 16:33:37

Köszönöm, igen, asszem veszek egy kutyariasztót, muszály. Az ára nekem megéri a biztonságért cserébe.

Miki69 2006.03.22 21:07:17

Ne reménykedj, nem fog változni semmi ebben az országban. Szarok bele ország. Impotens helyhatóságok, agresszív nemtörődöm kutyások. A törvények maximálisan a törvénysértőket védi, mert alkotóik ezt képzelik demokráciának.Azt javaslom ne edd magad ezen, mert akkor 20 év múlva is bosszankodni fogsz. Ahogy látom többször is majdnem megjártad, és nagy problémát jelentenek az elszabadult kutyák. Muszály leszel magadat megvédeni, mert senki más nem fog. Én a te helyedben vennék egy önvédelmi gázsprayt (legálisan megveheted), vagy létezik hordozható ultrahangos kutyariasztó (Dazer márkájú). Úgy tudom kísérlet képpen valahol postásokat szereltek ezzel föl, teljes sikerrel. Teljesen legális eszköz. A Neten megtalálod ha rákeresel. Kb 25000 Ft ami nem kevés, de minden telatív, kinek mi éri meg. Ha min. egyszer megóv egy csúnya harapástól, már megérte!

kriszpi76 2006.03.21 09:26:13

Felháborító a kutyatulajdonosok arcátlansága (tisztelet a kivételnek): manapság már nem tud az ember kockázat nélkül vállalkozni egy biciklitúrára, mert kiteszi magát kóbor, elszabadult kutyák támadásának.Jónéhányszor kellett mentenem már az irhámat, csoda,hogy EDDIG megúsztam. Mindegyik nagy "állatbarát" a jogaival tisztában van,csak a kötelességeit nem teljesíti. Felhívnám a figyelmüket,hogy vagy kössék meg a kutyájukat,vagy biztonságos erős, zárt kapus kerítés mögött tartsák az ebeket. Kicsiny vaddemokráciánk jellemzője, a szabályok figyelmen kívül hagyása , a kissebbségi komplexusokból eredő "kuruckodás", kiskapuk,joghézagok kihasználása, +a tehetetlen hatóság. Meg a kutya szempontjából sem értem a tulajdonosaikat:nem érdekli,hogy elkóborol a kutyája, nem érdekli mi történik vele? Pl. a prosztó háza mellet nincs kerítés a pusztában, DE A Kutya már ott acsarog, és megkötve sincsen.Nademár álljon meg a menet! Amúgy nemcsak a bringázásnál,hanem pl,gyalogtúrázásnál is veszélyt jelentenek,ha pl. ilyen helyek mellett turistaút vezet. Ld.piros sáv jelzés,Csillaghegy után, a Nagy-Kevély hegy felé. Az ottani hétvégi telkekről kiszabaduló kutyák,nemegyszer fenyegették testi épségemet/illetve társaim testi épségét. Hasonló a helyzet a szentedrei-sziget Horány üdülőtelepén,ahol sokat bringázom.Felhívom az illetékes önkormányzatok figyelmét,hogy SZEREZZENEK ÉRVÉNYT A TÖRVÉNY BETŰJÉNEK, szigorúan büntessék meg a felelőtlen kutyatulajdonosokat, a kóbor kutyákat pedig szállítsák a sintértelepekre. Az élethez, testi épségemhez,egészségemhez, biztonságomhoz való ALKOTMÁNYOS JOGAIM SÉRÜLNEK FOLYAMATOSAN!!!A kutyatartás felelősségteljes,komoly dolog,aki erre nem képes,vagy nem hajlandó betartani az alapvető szabályokat, az NE TARTSON KUTYÁT.

Miki69 2006.03.18 18:39:11

Mondasz valamit. Talán egy jó erős gázspray is megteszi. Kapjon az orrába, szemébe, azonnal nyüszítve a földön fog rángatózni.Legközelebb ha meglát elbújik.

gombóc63 2010.03.13 10:49:37

Köszönöm a válaszodat. Bár mi egy 16-18 nm-es kennelben tartjuk a kutyánkat ( szombat-vasárnap kiengedjük) de nem gondolom, hogy szenvedne tőle. Ellenben a kertünkben egy autószerelőműhelyt működtetünk és amikor az ügyfél kiszáll és a kerítésnek nekiugrik egy bernáthegyi és egy másik keverék nagytestű kutya.....szóval inkább az embert védjük. Nagyon sokan megijednek és ezért kértük, hogy zárják el őket, mert normális kerítést viszont pénzhiányában nem tudnak építeni. Még egyszer köszi.

Beubabu 2010.03.12 15:22:58

Kedves Gombóc63!

A helyileg illetékes önkormányzatnál vagy a helyi jegyzőnél tudsz érdeklődni a pontos számról. Általában egyébként 2 kutya tartható, de ez kerületenként (vagy falunként-városonként) változó. Az tuti, hogy a kutya gazdáinak kell gondoskodnia arról, hogy a kutyái senkiben és semmiben ne tudjanak kárt tenni, tehát pl. a megfelelő kerítésről neki kell gondoskodnia. Nem köteles viszont kennelben vagy láncon  tartania őket - ez nem is lenne túl kutyabarát megoldás.

gombóc63 2010.03.02 15:08:23

Egy ingatlanon a jelen helyzetben hány kutya tartható? Kötelezhető-e a gazda, hogy kennelbe zárja a nagytestű kutyákat ha a szomszédos ingatlan kerítésének nekimennek és az ottlévőket félelemben tartják!?

Pötty1 2009.10.15 20:13:54

Lenne egy olyan kérdésem, hogy kinek kell az állatorvos illetve az eljárás költségeit viselnie akkor, ha a kutya kerítésen belül van, ki sem tudja dugni a fejét és valaki benyúl simogatni, az meg megkapja. Mert az a helyzet, hogy az én nyakamba akarják varrni az egész eljárás költségeit csak azért mert egy barom úgy gondolta jó ötlet egy kaukázusit megsimogatni. Én úgy gondolom ez a saját birtokomon belül történt, amit egyébként a megharapott is elismert, mármint, hogy ő nyúlt a kerítésen belülre.Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert én nem vagyok tisztában a jogi szabályozással, de szerintem ez esetben jogtalan lenne velem kifizettetni ezt a költséget.

MadDekken 2008.11.04 22:04:50

Családon belüli esetről van szó, feljelentés nem lesz. Köszönöm a válaszod!

csakegynick 2008.11.04 16:33:01

szia,

a kutyaharapást ellátó orvos hivatalból jelenti az esetet. A kutya tulajdonosát kötelezni fogják majd, hogy jelenjen meg a kutyával és az oltási könyvvel a kerületi /területi/ állatorvosnál asszem kétszer, hogy megnézze a kutyát.

a többi meg azon múlik, hogy akinek a gyerekét megharapta a kutya, az tesz-e feljelentést a kutya gazdája ellen.

az, hogy most kuvasz vagy sem, szerintem teljesen tökmindegy. egy harapásnál mindig a kutya gazdáját terheli a felelősség. az állat sosem tehet semmiről, de ez a magánvéleményem.

MadDekken 2008.11.04 13:52:00

Kutyatámadás esetén, ha a kutya kisgyereket támadott meg, akkor a gyereket ellátó orvosnak értesítenie hivatalból kell-e állatorvost, gyámügyet? A sérülések nem súlyosak, de szerintem a kutyát el kellene altatni (kuvasz kutya). A kutya gazdája erről hallani sem akar.

zdroid 2007.03.23 07:20:00

bocsi, nem vettem észre, h ez a jogi csoport. Teljesen jogos!

Modestinvs 2007.03.22 23:59:12

Mit keres ez a jogi rovatok között? Moderatos, pakold át a bulvárba.

zdroid 2007.03.22 17:54:35

Nyolcéves gyerekre támadtak a kutyák Nemtiben2007. március 22., csütörtök 16:34 (MTI) Életveszélyesen megsérült az a nyolcéves kisfiú, akit két nagytestű németjuhász kutya támadott meg a Nógrád megyei Nemtiben csütörtökön. A kisfiú a kerékpárját vitte ki a házuk kertjéből, amikor a szomszédban lakó rokonainál tartott két kutya rátámadt. A gyerek kiabálását a szomszédok hallották meg, akik vasvillákkal és egyéb eszközökkel kergették el a kutyákat. Nem tisztázott, hogy az állatok hogyan tudtak átmenni a kertbe, és az sem, hogy miért támadták meg a gyereket. A gyereket a mentősök kórházba szállították, az állatokat megfigyelésre Salgótarjánba vitték. A bátonyterenyei rendőrkapitányság megkezdte az ügy vizsgálatát. A gyerek mindkét combján, lábszárán, valamint arcán és hasán vannak harapásos sérülések, a mentősök súlyos, életveszélyes állapotot diagnosztizáltak.

csakegynick 2007.03.12 17:44:20

általában nem az állat a hibás, hanem a gazdája... ebből a pár sorból nem lehet eldönteni, viszont arra pont elég ez a pár sor, hogy gyűlöletet keltsen a kutyák iránt... mindig ismerni kell a miértet. ha utálod a kutyákat, nézz be ide inkább:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9073100&la=62783176

zdroid 2007.03.11 21:00:21

Saját kutyája támadt a nyugdíjasra március 11. vasárnap 19:37; (MTI) Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt az idős nőt, akit vasárnap otthonában támadott meg saját rottweiler kutyája. Az idős nő segítségére sietett szomszédja, akit szintén megharapott az eb. A rendőrség a kutyát elzárta.

Bimbum 2007.03.04 00:01:35

Egy spray vagy egy ultrahangos riasztó azért egyszerűbben beszerezhető, s nem kell miatta ülnöd.

csandi67 2006.08.10 17:11:19

bix70!

Meg fogom tenni!! Mindig azt mondom,hogy eljön az igazság pillanata.

bix70 2006.08.10 16:19:42

A mai jogállamban csak JOGa van mindenkinek.Neked is jogod van,hogy helyre tedd a lelkivilágát.

csandi67 2006.08.06 16:29:21

A  X !!

Én most nagyon őszinte leszek hozzád! Már megfordult ilyesmi is a fejemben,persze nem akarok megölni senkit! De a gáz az,hogy én nem a kutyát szeretném elintézni,hanem.....

a_x 2006.08.06 14:29:37

Le kell lőni az ebet. Ez nem egyszerű, mert kell hozzá legális fegyver, és hogy az eb épp támadjon, valamint a lövés ne veszélytessen senkit.De aránylag egyszerűbb és főleg hatékonyabb, mint Bíróságra szaladgálni.

csandi67 2006.07.22 14:52:29

Szia!

Nem volt ügyvédünk. Az önkormányzatba adtuk be a papirt ,hogy nézzenek rá a kutyára,mert közveszélyes.A közjegyzőnél indultak a dolgok,aki meg is büntette.Júni 13.-án volt az utolsó tárgyalás,de engem ,mint felperest be sem idéztek.Azóta semmi papir nem jött,de a nyanya hangoztatja,hogy ő nyert.Érdekesnek tartom az egészet.Ráadásul az izomagyú unokája meg is fenyegetett bennünket.Azt mondta,hogy jó kapcsolatai vannak és ,majd elintéztet minket.Holnap megyünk nyaralni,de ha haza jövünk akkor azonnal bemegyünk a biróságra és megkérdezzük,hogy mi a valóság. Ja és a lényeg,hogy az egyik hamis tanú a haragosom,mert tavaly ráhivtam a köjált és jól kiciánozták a kéglijüket,mert elárasztotta a piszok miatt mindenféle élősködő. :(((( Szószó! Ezekkel vagyok körülvéve !

Miki69 2006.07.21 23:49:15

Döbbenetes történet. Az ügyvédednek rá kellett volna mennie a hamis tanuzásra. Avval is pórúl lehet ám járni. Jól be kellett volna ijeszteni.Amúgy meg nem értem. A harapások és a sérülések mit igazolnak a vénasszony oldalán? Ha van szájkosár a kutyáján hogy a fenébe tudott harapni? Erre nem jött rá a bíró?Volt egyébként ügyvéded?

csandi67 2006.07.18 15:29:07

Hello!

Nekem is van egy történetem és persze egy folyamatban lévő bírósági perem.Szeptemberben lesz 1 éve,hogy az akkor 11 éves fiam reggel fél 8-kor levitte a 6 éves mopszunkat sétálni.Lakik a házunkban egy 75 éves nő,akinek az unokája a rextől kihozott egy hatalmas kutyát.A néni nem bírja megtartani a kutyát és a séta kb 1 percig tart náluk.Szószó,a fiam jött a lépcső felé,a néni meg ment le,de a bokroktól nem látták egymást.Az öregasszony kutyája kitépte magát és neki a gyereknek meg a kutyának.A kisfiam védte a kiskutyáját így neki is jutott a térdére egy harapás.A mopszinak pedig átharapta a jobb első lábát.A gyerek sírva jött fel,én meg lementem,hogy felelősségre vonjam.Elhordott az öregasszony mindenféle idiótának és azt kiabálta,hogy nem érti mért sétaálunk arra ,amerre ő.Feljelentettem és csatoltam a zárójelentéseket.Van egy közért a házunk alatt és onnan a közértes meg a bennt vásárló férfi mindent hallottak és kijöttek.Látták,hogy a kutyán nincs szájkosár.A fiatalember eljött tanunak és érdekes módon az öregasszonynak is volt tanuja.(a szomszédnője).A kerület jegyzője megbüntette,de a nő fellebbezett.Június 13-án volt egy tárgyalás,ahova a mi tanunkat is behivták.A bírónő az öreglány pártján állt,hiszen már 2 hamis tanuval jelent meg.Mindenkinek dicsekszik,hogy pert nyert és beleröhög a szemembe.Igaz mi Június 13 óta semmiféle végzést nem kaptunk.Most pedig hallom a házban lakóktól,hogy fél a nő és 2 naponta hajnali 3-kor egyszer viszi le a kutyát.Nem értem az egészet és azt sem,hogy hol az igazság.Persze azt sem tudom mit tudnék tenni!

Rianon 2006.07.18 12:17:06

Sziasztok!

Ezzel kapcsolatban nekem van egy történetem. Igaz már nagyon régi, de azért elmesélem. Akkoriban 10 éves voltam (11 éve). Gyanútlanúl sétáltunk Gyálon az egyik utcában az uncsitesómmal amikor megpillantottam egy nyitott kaput és ott egy hatalmas kaukázusi kutya volt én mondtam, hogy forduljunk vissza inkább kerüljünk, de az unokatesóm győzött és tovább mentünk ekkor a kutya kiszaladt én megfordultam és csak arra emlékszem hogy a derekamat elkapta. A többire már csak elmesélésből. Az igazság az hogy elájultam. Előszőr a derekamat marcangolta majd a lábamat. És a morbid az benne amikor a másik kutyus egy húsdarabot vitt a gazdihoz ugyanis erre jöttek ki. Hetekig kórházba jártunk megjegyzem taxival mert anya egyedül nevel és sajnos kispénzüek voltunk vagyis nem volt pénz autóra és tömegközlekedéssel nem mehettem a nyilt sebek miatt. Gondolhatjátok mennyi pénzbe került. Amúgy meg majdnem belehaltam mert kb 1 cm volt még a vesémig hogy elérje a kutyus a fogával. Amúgy 10 000 Ft-ot kapott anya. Hát az akkor sem volt sok pénz, a kutyus él, a derekam és combom olyan amilyen. Viszont egy papírt aláírattak velünk hogy nem kérünk több pénzt. Hát igen aki nem ismeri ezeket az nem tudja.....

bix70 2006.06.06 22:52:56

Annak ellenére,hogy 3 kutyám van,teljesen egyetértek a felvetésben.Aki tart kutyát, igenis van kötelessége,de mint máshol ebben az országban mindenkinek csak joga van.

Ellenpéldát is tudok mondani.Töbször bejelentettek a kutyáim miatt,2-szer megpróbálták megmérgezni őket.Az ok egyszerű.A zárt kertembe,lakásomba nem tudnak vagy mernek bejönni lopni.Pedig a szomszédomnak nagyon fáj a foga valamire.Dehát 2 dobi és egy német juhász nagy úr a területén.

Náluk 3 év alatt 4 kutya pusztult el.Az egyik kánikulában az 50 cm-es lánccal ásta be magát a földbe víz és árnyékot keresve.Ezzel viszont senki nem hajlandó foglalkozni.Sem állatvédők,sem önkormányzat,sem rendőrség.

Na ez a szomorú.

Miki69 2006.03.29 23:00:32

Igen, a kidobás főleg a városokban jellemző. Pedig azért már büntetnek. Hallottam olyan esetről mikor meglátták a járókelők, hogy autóból raknak ki kutyát. Megjegyezték a rendszámot és bejelentették.A kerítésen kiszökött kutya gazdája meg nincs tisztába a büntetőjogi és kártérítési felelősségével, ha a kutya rosszat tesz.

Infomaker 2006.03.29 10:06:20

Érdekes, de nálunk vidéken ilyenről alig hallani. Inkább az van, hogy kiszökött. De úgy bezsélnek arról, hogy kiszökött, mintha teljesen normál dolog lenne, hogy szar a kerítés..Nekünk olyan kerítés van, hogy azon egy medve is nehezen menne át, hacsak nem ugorja át. Pedig nem erődítmény, csak normális szerkezet hegesztve.Mondjuk a Goldenünk nem szökik ki..olyan félős, hogy csak na, pedig 45 kiló :D

Miki69 2006.03.28 22:07:44

Vagy mert kicsapják. Amíg a a kölyökkutya kicsi és aranyos, a gyerek is jót játszik vele, kell. De az annyja úristenit nem felnő az a kutya? Már mindenki unja az etetését, lakótlepi emberek a napi sétáltatást mint egyre nagyobb kényszert és nyűgöt. Ki vele hát az erdő szélére, és gázt az autónak. Elfér a szeméthalom mellett.Ez a magyarországi valóság. Döbbenetesen bunkó népség. Állítólag egész Európában Magyarországon dobják ki a legtöbb állatot. Szégyenmagyarok.

Infomaker 2006.03.28 10:11:02

Most nem azért, de:Csak abba gondoljatok bele, hogy normális esetben annak a fogalomnak, hogy "elveszett a kutyám" ismeretlennek kellene lennie.Miért veszik el egy kutya? Szar a kerítés.Az nagyon ritka, hogy sétálás közben elszalad, mert elszakad a póráz (póráz nélkül eleve megintcsak nem kéne)

kriszpi76 2006.03.27 16:33:37

Köszönöm, igen, asszem veszek egy kutyariasztót, muszály. Az ára nekem megéri a biztonságért cserébe.

Miki69 2006.03.22 21:07:17

Ne reménykedj, nem fog változni semmi ebben az országban. Szarok bele ország. Impotens helyhatóságok, agresszív nemtörődöm kutyások. A törvények maximálisan a törvénysértőket védi, mert alkotóik ezt képzelik demokráciának.Azt javaslom ne edd magad ezen, mert akkor 20 év múlva is bosszankodni fogsz. Ahogy látom többször is majdnem megjártad, és nagy problémát jelentenek az elszabadult kutyák. Muszály leszel magadat megvédeni, mert senki más nem fog. Én a te helyedben vennék egy önvédelmi gázsprayt (legálisan megveheted), vagy létezik hordozható ultrahangos kutyariasztó (Dazer márkájú). Úgy tudom kísérlet képpen valahol postásokat szereltek ezzel föl, teljes sikerrel. Teljesen legális eszköz. A Neten megtalálod ha rákeresel. Kb 25000 Ft ami nem kevés, de minden telatív, kinek mi éri meg. Ha min. egyszer megóv egy csúnya harapástól, már megérte!

kriszpi76 2006.03.21 09:26:13

Felháborító a kutyatulajdonosok arcátlansága (tisztelet a kivételnek): manapság már nem tud az ember kockázat nélkül vállalkozni egy biciklitúrára, mert kiteszi magát kóbor, elszabadult kutyák támadásának.Jónéhányszor kellett mentenem már az irhámat, csoda,hogy EDDIG megúsztam. Mindegyik nagy "állatbarát" a jogaival tisztában van,csak a kötelességeit nem teljesíti. Felhívnám a figyelmüket,hogy vagy kössék meg a kutyájukat,vagy biztonságos erős, zárt kapus kerítés mögött tartsák az ebeket. Kicsiny vaddemokráciánk jellemzője, a szabályok figyelmen kívül hagyása , a kissebbségi komplexusokból eredő "kuruckodás", kiskapuk,joghézagok kihasználása, +a tehetetlen hatóság. Meg a kutya szempontjából sem értem a tulajdonosaikat:nem érdekli,hogy elkóborol a kutyája, nem érdekli mi történik vele? Pl. a prosztó háza mellet nincs kerítés a pusztában, DE A Kutya már ott acsarog, és megkötve sincsen.Nademár álljon meg a menet! Amúgy nemcsak a bringázásnál,hanem pl,gyalogtúrázásnál is veszélyt jelentenek,ha pl. ilyen helyek mellett turistaút vezet. Ld.piros sáv jelzés,Csillaghegy után, a Nagy-Kevély hegy felé. Az ottani hétvégi telkekről kiszabaduló kutyák,nemegyszer fenyegették testi épségemet/illetve társaim testi épségét. Hasonló a helyzet a szentedrei-sziget Horány üdülőtelepén,ahol sokat bringázom.Felhívom az illetékes önkormányzatok figyelmét,hogy SZEREZZENEK ÉRVÉNYT A TÖRVÉNY BETŰJÉNEK, szigorúan büntessék meg a felelőtlen kutyatulajdonosokat, a kóbor kutyákat pedig szállítsák a sintértelepekre. Az élethez, testi épségemhez,egészségemhez, biztonságomhoz való ALKOTMÁNYOS JOGAIM SÉRÜLNEK FOLYAMATOSAN!!!A kutyatartás felelősségteljes,komoly dolog,aki erre nem képes,vagy nem hajlandó betartani az alapvető szabályokat, az NE TARTSON KUTYÁT.

Miki69 2006.03.18 18:39:11

Mondasz valamit. Talán egy jó erős gázspray is megteszi. Kapjon az orrába, szemébe, azonnal nyüszítve a földön fog rángatózni.Legközelebb ha meglát elbújik.

gombóc63 2010.03.13 10:49:37

Köszönöm a válaszodat. Bár mi egy 16-18 nm-es kennelben tartjuk a kutyánkat ( szombat-vasárnap kiengedjük) de nem gondolom, hogy szenvedne tőle. Ellenben a kertünkben egy autószerelőműhelyt működtetünk és amikor az ügyfél kiszáll és a kerítésnek nekiugrik egy bernáthegyi és egy másik keverék nagytestű kutya.....szóval inkább az embert védjük. Nagyon sokan megijednek és ezért kértük, hogy zárják el őket, mert normális kerítést viszont pénzhiányában nem tudnak építeni. Még egyszer köszi.

Beubabu 2010.03.12 15:22:58

Kedves Gombóc63!

A helyileg illetékes önkormányzatnál vagy a helyi jegyzőnél tudsz érdeklődni a pontos számról. Általában egyébként 2 kutya tartható, de ez kerületenként (vagy falunként-városonként) változó. Az tuti, hogy a kutya gazdáinak kell gondoskodnia arról, hogy a kutyái senkiben és semmiben ne tudjanak kárt tenni, tehát pl. a megfelelő kerítésről neki kell gondoskodnia. Nem köteles viszont kennelben vagy láncon  tartania őket - ez nem is lenne túl kutyabarát megoldás.

gombóc63 2010.03.02 15:08:23

Egy ingatlanon a jelen helyzetben hány kutya tartható? Kötelezhető-e a gazda, hogy kennelbe zárja a nagytestű kutyákat ha a szomszédos ingatlan kerítésének nekimennek és az ottlévőket félelemben tartják!?

Pötty1 2009.10.15 20:13:54

Lenne egy olyan kérdésem, hogy kinek kell az állatorvos illetve az eljárás költségeit viselnie akkor, ha a kutya kerítésen belül van, ki sem tudja dugni a fejét és valaki benyúl simogatni, az meg megkapja. Mert az a helyzet, hogy az én nyakamba akarják varrni az egész eljárás költségeit csak azért mert egy barom úgy gondolta jó ötlet egy kaukázusit megsimogatni. Én úgy gondolom ez a saját birtokomon belül történt, amit egyébként a megharapott is elismert, mármint, hogy ő nyúlt a kerítésen belülre.Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert én nem vagyok tisztában a jogi szabályozással, de szerintem ez esetben jogtalan lenne velem kifizettetni ezt a költséget.

MadDekken 2008.11.04 22:04:50

Családon belüli esetről van szó, feljelentés nem lesz. Köszönöm a válaszod!

csakegynick 2008.11.04 16:33:01

szia,

a kutyaharapást ellátó orvos hivatalból jelenti az esetet. A kutya tulajdonosát kötelezni fogják majd, hogy jelenjen meg a kutyával és az oltási könyvvel a kerületi /területi/ állatorvosnál asszem kétszer, hogy megnézze a kutyát.

a többi meg azon múlik, hogy akinek a gyerekét megharapta a kutya, az tesz-e feljelentést a kutya gazdája ellen.

az, hogy most kuvasz vagy sem, szerintem teljesen tökmindegy. egy harapásnál mindig a kutya gazdáját terheli a felelősség. az állat sosem tehet semmiről, de ez a magánvéleményem.

MadDekken 2008.11.04 13:52:00

Kutyatámadás esetén, ha a kutya kisgyereket támadott meg, akkor a gyereket ellátó orvosnak értesítenie hivatalból kell-e állatorvost, gyámügyet? A sérülések nem súlyosak, de szerintem a kutyát el kellene altatni (kuvasz kutya). A kutya gazdája erről hallani sem akar.

zdroid 2007.03.23 07:20:00

bocsi, nem vettem észre, h ez a jogi csoport. Teljesen jogos!

Modestinvs 2007.03.22 23:59:12

Mit keres ez a jogi rovatok között? Moderatos, pakold át a bulvárba.

zdroid 2007.03.22 17:54:35

Nyolcéves gyerekre támadtak a kutyák Nemtiben2007. március 22., csütörtök 16:34 (MTI) Életveszélyesen megsérült az a nyolcéves kisfiú, akit két nagytestű németjuhász kutya támadott meg a Nógrád megyei Nemtiben csütörtökön. A kisfiú a kerékpárját vitte ki a házuk kertjéből, amikor a szomszédban lakó rokonainál tartott két kutya rátámadt. A gyerek kiabálását a szomszédok hallották meg, akik vasvillákkal és egyéb eszközökkel kergették el a kutyákat. Nem tisztázott, hogy az állatok hogyan tudtak átmenni a kertbe, és az sem, hogy miért támadták meg a gyereket. A gyereket a mentősök kórházba szállították, az állatokat megfigyelésre Salgótarjánba vitték. A bátonyterenyei rendőrkapitányság megkezdte az ügy vizsgálatát. A gyerek mindkét combján, lábszárán, valamint arcán és hasán vannak harapásos sérülések, a mentősök súlyos, életveszélyes állapotot diagnosztizáltak.

csakegynick 2007.03.12 17:44:20

általában nem az állat a hibás, hanem a gazdája... ebből a pár sorból nem lehet eldönteni, viszont arra pont elég ez a pár sor, hogy gyűlöletet keltsen a kutyák iránt... mindig ismerni kell a miértet. ha utálod a kutyákat, nézz be ide inkább:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9073100&la=62783176

zdroid 2007.03.11 21:00:21

Saját kutyája támadt a nyugdíjasra március 11. vasárnap 19:37; (MTI) Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt az idős nőt, akit vasárnap otthonában támadott meg saját rottweiler kutyája. Az idős nő segítségére sietett szomszédja, akit szintén megharapott az eb. A rendőrség a kutyát elzárta.

Bimbum 2007.03.04 00:01:35

Egy spray vagy egy ultrahangos riasztó azért egyszerűbben beszerezhető, s nem kell miatta ülnöd.

csandi67 2006.08.10 17:11:19

bix70!

Meg fogom tenni!! Mindig azt mondom,hogy eljön az igazság pillanata.

bix70 2006.08.10 16:19:42

A mai jogállamban csak JOGa van mindenkinek.Neked is jogod van,hogy helyre tedd a lelkivilágát.

csandi67 2006.08.06 16:29:21

A  X !!

Én most nagyon őszinte leszek hozzád! Már megfordult ilyesmi is a fejemben,persze nem akarok megölni senkit! De a gáz az,hogy én nem a kutyát szeretném elintézni,hanem.....

a_x 2006.08.06 14:29:37

Le kell lőni az ebet. Ez nem egyszerű, mert kell hozzá legális fegyver, és hogy az eb épp támadjon, valamint a lövés ne veszélytessen senkit.De aránylag egyszerűbb és főleg hatékonyabb, mint Bíróságra szaladgálni.

csandi67 2006.07.22 14:52:29

Szia!

Nem volt ügyvédünk. Az önkormányzatba adtuk be a papirt ,hogy nézzenek rá a kutyára,mert közveszélyes.A közjegyzőnél indultak a dolgok,aki meg is büntette.Júni 13.-án volt az utolsó tárgyalás,de engem ,mint felperest be sem idéztek.Azóta semmi papir nem jött,de a nyanya hangoztatja,hogy ő nyert.Érdekesnek tartom az egészet.Ráadásul az izomagyú unokája meg is fenyegetett bennünket.Azt mondta,hogy jó kapcsolatai vannak és ,majd elintéztet minket.Holnap megyünk nyaralni,de ha haza jövünk akkor azonnal bemegyünk a biróságra és megkérdezzük,hogy mi a valóság. Ja és a lényeg,hogy az egyik hamis tanú a haragosom,mert tavaly ráhivtam a köjált és jól kiciánozták a kéglijüket,mert elárasztotta a piszok miatt mindenféle élősködő. :(((( Szószó! Ezekkel vagyok körülvéve !

Miki69 2006.07.21 23:49:15

Döbbenetes történet. Az ügyvédednek rá kellett volna mennie a hamis tanuzásra. Avval is pórúl lehet ám járni. Jól be kellett volna ijeszteni.Amúgy meg nem értem. A harapások és a sérülések mit igazolnak a vénasszony oldalán? Ha van szájkosár a kutyáján hogy a fenébe tudott harapni? Erre nem jött rá a bíró?Volt egyébként ügyvéded?

csandi67 2006.07.18 15:29:07

Hello!

Nekem is van egy történetem és persze egy folyamatban lévő bírósági perem.Szeptemberben lesz 1 éve,hogy az akkor 11 éves fiam reggel fél 8-kor levitte a 6 éves mopszunkat sétálni.Lakik a házunkban egy 75 éves nő,akinek az unokája a rextől kihozott egy hatalmas kutyát.A néni nem bírja megtartani a kutyát és a séta kb 1 percig tart náluk.Szószó,a fiam jött a lépcső felé,a néni meg ment le,de a bokroktól nem látták egymást.Az öregasszony kutyája kitépte magát és neki a gyereknek meg a kutyának.A kisfiam védte a kiskutyáját így neki is jutott a térdére egy harapás.A mopszinak pedig átharapta a jobb első lábát.A gyerek sírva jött fel,én meg lementem,hogy felelősségre vonjam.Elhordott az öregasszony mindenféle idiótának és azt kiabálta,hogy nem érti mért sétaálunk arra ,amerre ő.Feljelentettem és csatoltam a zárójelentéseket.Van egy közért a házunk alatt és onnan a közértes meg a bennt vásárló férfi mindent hallottak és kijöttek.Látták,hogy a kutyán nincs szájkosár.A fiatalember eljött tanunak és érdekes módon az öregasszonynak is volt tanuja.(a szomszédnője).A kerület jegyzője megbüntette,de a nő fellebbezett.Június 13-án volt egy tárgyalás,ahova a mi tanunkat is behivták.A bírónő az öreglány pártján állt,hiszen már 2 hamis tanuval jelent meg.Mindenkinek dicsekszik,hogy pert nyert és beleröhög a szemembe.Igaz mi Június 13 óta semmiféle végzést nem kaptunk.Most pedig hallom a házban lakóktól,hogy fél a nő és 2 naponta hajnali 3-kor egyszer viszi le a kutyát.Nem értem az egészet és azt sem,hogy hol az igazság.Persze azt sem tudom mit tudnék tenni!

Rianon 2006.07.18 12:17:06

Sziasztok!

Ezzel kapcsolatban nekem van egy történetem. Igaz már nagyon régi, de azért elmesélem. Akkoriban 10 éves voltam (11 éve). Gyanútlanúl sétáltunk Gyálon az egyik utcában az uncsitesómmal amikor megpillantottam egy nyitott kaput és ott egy hatalmas kaukázusi kutya volt én mondtam, hogy forduljunk vissza inkább kerüljünk, de az unokatesóm győzött és tovább mentünk ekkor a kutya kiszaladt én megfordultam és csak arra emlékszem hogy a derekamat elkapta. A többire már csak elmesélésből. Az igazság az hogy elájultam. Előszőr a derekamat marcangolta majd a lábamat. És a morbid az benne amikor a másik kutyus egy húsdarabot vitt a gazdihoz ugyanis erre jöttek ki. Hetekig kórházba jártunk megjegyzem taxival mert anya egyedül nevel és sajnos kispénzüek voltunk vagyis nem volt pénz autóra és tömegközlekedéssel nem mehettem a nyilt sebek miatt. Gondolhatjátok mennyi pénzbe került. Amúgy meg majdnem belehaltam mert kb 1 cm volt még a vesémig hogy elérje a kutyus a fogával. Amúgy 10 000 Ft-ot kapott anya. Hát az akkor sem volt sok pénz, a kutyus él, a derekam és combom olyan amilyen. Viszont egy papírt aláírattak velünk hogy nem kérünk több pénzt. Hát igen aki nem ismeri ezeket az nem tudja.....

bix70 2006.06.06 22:52:56

Annak ellenére,hogy 3 kutyám van,teljesen egyetértek a felvetésben.Aki tart kutyát, igenis van kötelessége,de mint máshol ebben az országban mindenkinek csak joga van.

Ellenpéldát is tudok mondani.Töbször bejelentettek a kutyáim miatt,2-szer megpróbálták megmérgezni őket.Az ok egyszerű.A zárt kertembe,lakásomba nem tudnak vagy mernek bejönni lopni.Pedig a szomszédomnak nagyon fáj a foga valamire.Dehát 2 dobi és egy német juhász nagy úr a területén.

Náluk 3 év alatt 4 kutya pusztult el.Az egyik kánikulában az 50 cm-es lánccal ásta be magát a földbe víz és árnyékot keresve.Ezzel viszont senki nem hajlandó foglalkozni.Sem állatvédők,sem önkormányzat,sem rendőrség.

Na ez a szomorú.

Miki69 2006.03.29 23:00:32

Igen, a kidobás főleg a városokban jellemző. Pedig azért már büntetnek. Hallottam olyan esetről mikor meglátták a járókelők, hogy autóból raknak ki kutyát. Megjegyezték a rendszámot és bejelentették.A kerítésen kiszökött kutya gazdája meg nincs tisztába a büntetőjogi és kártérítési felelősségével, ha a kutya rosszat tesz.

Infomaker 2006.03.29 10:06:20

Érdekes, de nálunk vidéken ilyenről alig hallani. Inkább az van, hogy kiszökött. De úgy bezsélnek arról, hogy kiszökött, mintha teljesen normál dolog lenne, hogy szar a kerítés..Nekünk olyan kerítés van, hogy azon egy medve is nehezen menne át, hacsak nem ugorja át. Pedig nem erődítmény, csak normális szerkezet hegesztve.Mondjuk a Goldenünk nem szökik ki..olyan félős, hogy csak na, pedig 45 kiló :D

Miki69 2006.03.28 22:07:44

Vagy mert kicsapják. Amíg a a kölyökkutya kicsi és aranyos, a gyerek is jót játszik vele, kell. De az annyja úristenit nem felnő az a kutya? Már mindenki unja az etetését, lakótlepi emberek a napi sétáltatást mint egyre nagyobb kényszert és nyűgöt. Ki vele hát az erdő szélére, és gázt az autónak. Elfér a szeméthalom mellett.Ez a magyarországi valóság. Döbbenetesen bunkó népség. Állítólag egész Európában Magyarországon dobják ki a legtöbb állatot. Szégyenmagyarok.

Infomaker 2006.03.28 10:11:02

Most nem azért, de:Csak abba gondoljatok bele, hogy normális esetben annak a fogalomnak, hogy "elveszett a kutyám" ismeretlennek kellene lennie.Miért veszik el egy kutya? Szar a kerítés.Az nagyon ritka, hogy sétálás közben elszalad, mert elszakad a póráz (póráz nélkül eleve megintcsak nem kéne)

kriszpi76 2006.03.27 16:33:37

Köszönöm, igen, asszem veszek egy kutyariasztót, muszály. Az ára nekem megéri a biztonságért cserébe.

Miki69 2006.03.22 21:07:17

Ne reménykedj, nem fog változni semmi ebben az országban. Szarok bele ország. Impotens helyhatóságok, agresszív nemtörődöm kutyások. A törvények maximálisan a törvénysértőket védi, mert alkotóik ezt képzelik demokráciának.Azt javaslom ne edd magad ezen, mert akkor 20 év múlva is bosszankodni fogsz. Ahogy látom többször is majdnem megjártad, és nagy problémát jelentenek az elszabadult kutyák. Muszály leszel magadat megvédeni, mert senki más nem fog. Én a te helyedben vennék egy önvédelmi gázsprayt (legálisan megveheted), vagy létezik hordozható ultrahangos kutyariasztó (Dazer márkájú). Úgy tudom kísérlet képpen valahol postásokat szereltek ezzel föl, teljes sikerrel. Teljesen legális eszköz. A Neten megtalálod ha rákeresel. Kb 25000 Ft ami nem kevés, de minden telatív, kinek mi éri meg. Ha min. egyszer megóv egy csúnya harapástól, már megérte!

kriszpi76 2006.03.21 09:26:13

Felháborító a kutyatulajdonosok arcátlansága (tisztelet a kivételnek): manapság már nem tud az ember kockázat nélkül vállalkozni egy biciklitúrára, mert kiteszi magát kóbor, elszabadult kutyák támadásának.Jónéhányszor kellett mentenem már az irhámat, csoda,hogy EDDIG megúsztam. Mindegyik nagy "állatbarát" a jogaival tisztában van,csak a kötelességeit nem teljesíti. Felhívnám a figyelmüket,hogy vagy kössék meg a kutyájukat,vagy biztonságos erős, zárt kapus kerítés mögött tartsák az ebeket. Kicsiny vaddemokráciánk jellemzője, a szabályok figyelmen kívül hagyása , a kissebbségi komplexusokból eredő "kuruckodás", kiskapuk,joghézagok kihasználása, +a tehetetlen hatóság. Meg a kutya szempontjából sem értem a tulajdonosaikat:nem érdekli,hogy elkóborol a kutyája, nem érdekli mi történik vele? Pl. a prosztó háza mellet nincs kerítés a pusztában, DE A Kutya már ott acsarog, és megkötve sincsen.Nademár álljon meg a menet! Amúgy nemcsak a bringázásnál,hanem pl,gyalogtúrázásnál is veszélyt jelentenek,ha pl. ilyen helyek mellett turistaút vezet. Ld.piros sáv jelzés,Csillaghegy után, a Nagy-Kevély hegy felé. Az ottani hétvégi telkekről kiszabaduló kutyák,nemegyszer fenyegették testi épségemet/illetve társaim testi épségét. Hasonló a helyzet a szentedrei-sziget Horány üdülőtelepén,ahol sokat bringázom.Felhívom az illetékes önkormányzatok figyelmét,hogy SZEREZZENEK ÉRVÉNYT A TÖRVÉNY BETŰJÉNEK, szigorúan büntessék meg a felelőtlen kutyatulajdonosokat, a kóbor kutyákat pedig szállítsák a sintértelepekre. Az élethez, testi épségemhez,egészségemhez, biztonságomhoz való ALKOTMÁNYOS JOGAIM SÉRÜLNEK FOLYAMATOSAN!!!A kutyatartás felelősségteljes,komoly dolog,aki erre nem képes,vagy nem hajlandó betartani az alapvető szabályokat, az NE TARTSON KUTYÁT.

Miki69 2006.03.18 18:39:11

Mondasz valamit. Talán egy jó erős gázspray is megteszi. Kapjon az orrába, szemébe, azonnal nyüszítve a földön fog rángatózni.Legközelebb ha meglát elbújik.

gombóc63 2010.03.13 10:49:37

Köszönöm a válaszodat. Bár mi egy 16-18 nm-es kennelben tartjuk a kutyánkat ( szombat-vasárnap kiengedjük) de nem gondolom, hogy szenvedne tőle. Ellenben a kertünkben egy autószerelőműhelyt működtetünk és amikor az ügyfél kiszáll és a kerítésnek nekiugrik egy bernáthegyi és egy másik keverék nagytestű kutya.....szóval inkább az embert védjük. Nagyon sokan megijednek és ezért kértük, hogy zárják el őket, mert normális kerítést viszont pénzhiányában nem tudnak építeni. Még egyszer köszi.

Beubabu 2010.03.12 15:22:58

Kedves Gombóc63!

A helyileg illetékes önkormányzatnál vagy a helyi jegyzőnél tudsz érdeklődni a pontos számról. Általában egyébként 2 kutya tartható, de ez kerületenként (vagy falunként-városonként) változó. Az tuti, hogy a kutya gazdáinak kell gondoskodnia arról, hogy a kutyái senkiben és semmiben ne tudjanak kárt tenni, tehát pl. a megfelelő kerítésről neki kell gondoskodnia. Nem köteles viszont kennelben vagy láncon  tartania őket - ez nem is lenne túl kutyabarát megoldás.

gombóc63 2010.03.02 15:08:23

Egy ingatlanon a jelen helyzetben hány kutya tartható? Kötelezhető-e a gazda, hogy kennelbe zárja a nagytestű kutyákat ha a szomszédos ingatlan kerítésének nekimennek és az ottlévőket félelemben tartják!?

Pötty1 2009.10.15 20:13:54

Lenne egy olyan kérdésem, hogy kinek kell az állatorvos illetve az eljárás költségeit viselnie akkor, ha a kutya kerítésen belül van, ki sem tudja dugni a fejét és valaki benyúl simogatni, az meg megkapja. Mert az a helyzet, hogy az én nyakamba akarják varrni az egész eljárás költségeit csak azért mert egy barom úgy gondolta jó ötlet egy kaukázusit megsimogatni. Én úgy gondolom ez a saját birtokomon belül történt, amit egyébként a megharapott is elismert, mármint, hogy ő nyúlt a kerítésen belülre.Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert én nem vagyok tisztában a jogi szabályozással, de szerintem ez esetben jogtalan lenne velem kifizettetni ezt a költséget.

MadDekken 2008.11.04 22:04:50

Családon belüli esetről van szó, feljelentés nem lesz. Köszönöm a válaszod!

csakegynick 2008.11.04 16:33:01

szia,

a kutyaharapást ellátó orvos hivatalból jelenti az esetet. A kutya tulajdonosát kötelezni fogják majd, hogy jelenjen meg a kutyával és az oltási könyvvel a kerületi /területi/ állatorvosnál asszem kétszer, hogy megnézze a kutyát.

a többi meg azon múlik, hogy akinek a gyerekét megharapta a kutya, az tesz-e feljelentést a kutya gazdája ellen.

az, hogy most kuvasz vagy sem, szerintem teljesen tökmindegy. egy harapásnál mindig a kutya gazdáját terheli a felelősség. az állat sosem tehet semmiről, de ez a magánvéleményem.

MadDekken 2008.11.04 13:52:00

Kutyatámadás esetén, ha a kutya kisgyereket támadott meg, akkor a gyereket ellátó orvosnak értesítenie hivatalból kell-e állatorvost, gyámügyet? A sérülések nem súlyosak, de szerintem a kutyát el kellene altatni (kuvasz kutya). A kutya gazdája erről hallani sem akar.

zdroid 2007.03.23 07:20:00

bocsi, nem vettem észre, h ez a jogi csoport. Teljesen jogos!

Modestinvs 2007.03.22 23:59:12

Mit keres ez a jogi rovatok között? Moderatos, pakold át a bulvárba.

zdroid 2007.03.22 17:54:35

Nyolcéves gyerekre támadtak a kutyák Nemtiben2007. március 22., csütörtök 16:34 (MTI) Életveszélyesen megsérült az a nyolcéves kisfiú, akit két nagytestű németjuhász kutya támadott meg a Nógrád megyei Nemtiben csütörtökön. A kisfiú a kerékpárját vitte ki a házuk kertjéből, amikor a szomszédban lakó rokonainál tartott két kutya rátámadt. A gyerek kiabálását a szomszédok hallották meg, akik vasvillákkal és egyéb eszközökkel kergették el a kutyákat. Nem tisztázott, hogy az állatok hogyan tudtak átmenni a kertbe, és az sem, hogy miért támadták meg a gyereket. A gyereket a mentősök kórházba szállították, az állatokat megfigyelésre Salgótarjánba vitték. A bátonyterenyei rendőrkapitányság megkezdte az ügy vizsgálatát. A gyerek mindkét combján, lábszárán, valamint arcán és hasán vannak harapásos sérülések, a mentősök súlyos, életveszélyes állapotot diagnosztizáltak.

csakegynick 2007.03.12 17:44:20

általában nem az állat a hibás, hanem a gazdája... ebből a pár sorból nem lehet eldönteni, viszont arra pont elég ez a pár sor, hogy gyűlöletet keltsen a kutyák iránt... mindig ismerni kell a miértet. ha utálod a kutyákat, nézz be ide inkább:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9073100&la=62783176

zdroid 2007.03.11 21:00:21

Saját kutyája támadt a nyugdíjasra március 11. vasárnap 19:37; (MTI) Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt az idős nőt, akit vasárnap otthonában támadott meg saját rottweiler kutyája. Az idős nő segítségére sietett szomszédja, akit szintén megharapott az eb. A rendőrség a kutyát elzárta.

Bimbum 2007.03.04 00:01:35

Egy spray vagy egy ultrahangos riasztó azért egyszerűbben beszerezhető, s nem kell miatta ülnöd.

csandi67 2006.08.10 17:11:19

bix70!

Meg fogom tenni!! Mindig azt mondom,hogy eljön az igazság pillanata.

bix70 2006.08.10 16:19:42

A mai jogállamban csak JOGa van mindenkinek.Neked is jogod van,hogy helyre tedd a lelkivilágát.

csandi67 2006.08.06 16:29:21

A  X !!

Én most nagyon őszinte leszek hozzád! Már megfordult ilyesmi is a fejemben,persze nem akarok megölni senkit! De a gáz az,hogy én nem a kutyát szeretném elintézni,hanem.....

a_x 2006.08.06 14:29:37

Le kell lőni az ebet. Ez nem egyszerű, mert kell hozzá legális fegyver, és hogy az eb épp támadjon, valamint a lövés ne veszélytessen senkit.De aránylag egyszerűbb és főleg hatékonyabb, mint Bíróságra szaladgálni.

csandi67 2006.07.22 14:52:29

Szia!

Nem volt ügyvédünk. Az önkormányzatba adtuk be a papirt ,hogy nézzenek rá a kutyára,mert közveszélyes.A közjegyzőnél indultak a dolgok,aki meg is büntette.Júni 13.-án volt az utolsó tárgyalás,de engem ,mint felperest be sem idéztek.Azóta semmi papir nem jött,de a nyanya hangoztatja,hogy ő nyert.Érdekesnek tartom az egészet.Ráadásul az izomagyú unokája meg is fenyegetett bennünket.Azt mondta,hogy jó kapcsolatai vannak és ,majd elintéztet minket.Holnap megyünk nyaralni,de ha haza jövünk akkor azonnal bemegyünk a biróságra és megkérdezzük,hogy mi a valóság. Ja és a lényeg,hogy az egyik hamis tanú a haragosom,mert tavaly ráhivtam a köjált és jól kiciánozták a kéglijüket,mert elárasztotta a piszok miatt mindenféle élősködő. :(((( Szószó! Ezekkel vagyok körülvéve !

Miki69 2006.07.21 23:49:15

Döbbenetes történet. Az ügyvédednek rá kellett volna mennie a hamis tanuzásra. Avval is pórúl lehet ám járni. Jól be kellett volna ijeszteni.Amúgy meg nem értem. A harapások és a sérülések mit igazolnak a vénasszony oldalán? Ha van szájkosár a kutyáján hogy a fenébe tudott harapni? Erre nem jött rá a bíró?Volt egyébként ügyvéded?

csandi67 2006.07.18 15:29:07

Hello!

Nekem is van egy történetem és persze egy folyamatban lévő bírósági perem.Szeptemberben lesz 1 éve,hogy az akkor 11 éves fiam reggel fél 8-kor levitte a 6 éves mopszunkat sétálni.Lakik a házunkban egy 75 éves nő,akinek az unokája a rextől kihozott egy hatalmas kutyát.A néni nem bírja megtartani a kutyát és a séta kb 1 percig tart náluk.Szószó,a fiam jött a lépcső felé,a néni meg ment le,de a bokroktól nem látták egymást.Az öregasszony kutyája kitépte magát és neki a gyereknek meg a kutyának.A kisfiam védte a kiskutyáját így neki is jutott a térdére egy harapás.A mopszinak pedig átharapta a jobb első lábát.A gyerek sírva jött fel,én meg lementem,hogy felelősségre vonjam.Elhordott az öregasszony mindenféle idiótának és azt kiabálta,hogy nem érti mért sétaálunk arra ,amerre ő.Feljelentettem és csatoltam a zárójelentéseket.Van egy közért a házunk alatt és onnan a közértes meg a bennt vásárló férfi mindent hallottak és kijöttek.Látták,hogy a kutyán nincs szájkosár.A fiatalember eljött tanunak és érdekes módon az öregasszonynak is volt tanuja.(a szomszédnője).A kerület jegyzője megbüntette,de a nő fellebbezett.Június 13-án volt egy tárgyalás,ahova a mi tanunkat is behivták.A bírónő az öreglány pártján állt,hiszen már 2 hamis tanuval jelent meg.Mindenkinek dicsekszik,hogy pert nyert és beleröhög a szemembe.Igaz mi Június 13 óta semmiféle végzést nem kaptunk.Most pedig hallom a házban lakóktól,hogy fél a nő és 2 naponta hajnali 3-kor egyszer viszi le a kutyát.Nem értem az egészet és azt sem,hogy hol az igazság.Persze azt sem tudom mit tudnék tenni!

Rianon 2006.07.18 12:17:06

Sziasztok!

Ezzel kapcsolatban nekem van egy történetem. Igaz már nagyon régi, de azért elmesélem. Akkoriban 10 éves voltam (11 éve). Gyanútlanúl sétáltunk Gyálon az egyik utcában az uncsitesómmal amikor megpillantottam egy nyitott kaput és ott egy hatalmas kaukázusi kutya volt én mondtam, hogy forduljunk vissza inkább kerüljünk, de az unokatesóm győzött és tovább mentünk ekkor a kutya kiszaladt én megfordultam és csak arra emlékszem hogy a derekamat elkapta. A többire már csak elmesélésből. Az igazság az hogy elájultam. Előszőr a derekamat marcangolta majd a lábamat. És a morbid az benne amikor a másik kutyus egy húsdarabot vitt a gazdihoz ugyanis erre jöttek ki. Hetekig kórházba jártunk megjegyzem taxival mert anya egyedül nevel és sajnos kispénzüek voltunk vagyis nem volt pénz autóra és tömegközlekedéssel nem mehettem a nyilt sebek miatt. Gondolhatjátok mennyi pénzbe került. Amúgy meg majdnem belehaltam mert kb 1 cm volt még a vesémig hogy elérje a kutyus a fogával. Amúgy 10 000 Ft-ot kapott anya. Hát az akkor sem volt sok pénz, a kutyus él, a derekam és combom olyan amilyen. Viszont egy papírt aláírattak velünk hogy nem kérünk több pénzt. Hát igen aki nem ismeri ezeket az nem tudja.....

bix70 2006.06.06 22:52:56

Annak ellenére,hogy 3 kutyám van,teljesen egyetértek a felvetésben.Aki tart kutyát, igenis van kötelessége,de mint máshol ebben az országban mindenkinek csak joga van.

Ellenpéldát is tudok mondani.Töbször bejelentettek a kutyáim miatt,2-szer megpróbálták megmérgezni őket.Az ok egyszerű.A zárt kertembe,lakásomba nem tudnak vagy mernek bejönni lopni.Pedig a szomszédomnak nagyon fáj a foga valamire.Dehát 2 dobi és egy német juhász nagy úr a területén.

Náluk 3 év alatt 4 kutya pusztult el.Az egyik kánikulában az 50 cm-es lánccal ásta be magát a földbe víz és árnyékot keresve.Ezzel viszont senki nem hajlandó foglalkozni.Sem állatvédők,sem önkormányzat,sem rendőrség.

Na ez a szomorú.

Miki69 2006.03.29 23:00:32

Igen, a kidobás főleg a városokban jellemző. Pedig azért már büntetnek. Hallottam olyan esetről mikor meglátták a járókelők, hogy autóból raknak ki kutyát. Megjegyezték a rendszámot és bejelentették.A kerítésen kiszökött kutya gazdája meg nincs tisztába a büntetőjogi és kártérítési felelősségével, ha a kutya rosszat tesz.

Infomaker 2006.03.29 10:06:20

Érdekes, de nálunk vidéken ilyenről alig hallani. Inkább az van, hogy kiszökött. De úgy bezsélnek arról, hogy kiszökött, mintha teljesen normál dolog lenne, hogy szar a kerítés..Nekünk olyan kerítés van, hogy azon egy medve is nehezen menne át, hacsak nem ugorja át. Pedig nem erődítmény, csak normális szerkezet hegesztve.Mondjuk a Goldenünk nem szökik ki..olyan félős, hogy csak na, pedig 45 kiló :D

Miki69 2006.03.28 22:07:44

Vagy mert kicsapják. Amíg a a kölyökkutya kicsi és aranyos, a gyerek is jót játszik vele, kell. De az annyja úristenit nem felnő az a kutya? Már mindenki unja az etetését, lakótlepi emberek a napi sétáltatást mint egyre nagyobb kényszert és nyűgöt. Ki vele hát az erdő szélére, és gázt az autónak. Elfér a szeméthalom mellett.Ez a magyarországi valóság. Döbbenetesen bunkó népség. Állítólag egész Európában Magyarországon dobják ki a legtöbb állatot. Szégyenmagyarok.

Infomaker 2006.03.28 10:11:02

Most nem azért, de:Csak abba gondoljatok bele, hogy normális esetben annak a fogalomnak, hogy "elveszett a kutyám" ismeretlennek kellene lennie.Miért veszik el egy kutya? Szar a kerítés.Az nagyon ritka, hogy sétálás közben elszalad, mert elszakad a póráz (póráz nélkül eleve megintcsak nem kéne)

kriszpi76 2006.03.27 16:33:37

Köszönöm, igen, asszem veszek egy kutyariasztót, muszály. Az ára nekem megéri a biztonságért cserébe.

Miki69 2006.03.22 21:07:17

Ne reménykedj, nem fog változni semmi ebben az országban. Szarok bele ország. Impotens helyhatóságok, agresszív nemtörődöm kutyások. A törvények maximálisan a törvénysértőket védi, mert alkotóik ezt képzelik demokráciának.Azt javaslom ne edd magad ezen, mert akkor 20 év múlva is bosszankodni fogsz. Ahogy látom többször is majdnem megjártad, és nagy problémát jelentenek az elszabadult kutyák. Muszály leszel magadat megvédeni, mert senki más nem fog. Én a te helyedben vennék egy önvédelmi gázsprayt (legálisan megveheted), vagy létezik hordozható ultrahangos kutyariasztó (Dazer márkájú). Úgy tudom kísérlet képpen valahol postásokat szereltek ezzel föl, teljes sikerrel. Teljesen legális eszköz. A Neten megtalálod ha rákeresel. Kb 25000 Ft ami nem kevés, de minden telatív, kinek mi éri meg. Ha min. egyszer megóv egy csúnya harapástól, már megérte!

kriszpi76 2006.03.21 09:26:13

Felháborító a kutyatulajdonosok arcátlansága (tisztelet a kivételnek): manapság már nem tud az ember kockázat nélkül vállalkozni egy biciklitúrára, mert kiteszi magát kóbor, elszabadult kutyák támadásának.Jónéhányszor kellett mentenem már az irhámat, csoda,hogy EDDIG megúsztam. Mindegyik nagy "állatbarát" a jogaival tisztában van,csak a kötelességeit nem teljesíti. Felhívnám a figyelmüket,hogy vagy kössék meg a kutyájukat,vagy biztonságos erős, zárt kapus kerítés mögött tartsák az ebeket. Kicsiny vaddemokráciánk jellemzője, a szabályok figyelmen kívül hagyása , a kissebbségi komplexusokból eredő "kuruckodás", kiskapuk,joghézagok kihasználása, +a tehetetlen hatóság. Meg a kutya szempontjából sem értem a tulajdonosaikat:nem érdekli,hogy elkóborol a kutyája, nem érdekli mi történik vele? Pl. a prosztó háza mellet nincs kerítés a pusztában, DE A Kutya már ott acsarog, és megkötve sincsen.Nademár álljon meg a menet! Amúgy nemcsak a bringázásnál,hanem pl,gyalogtúrázásnál is veszélyt jelentenek,ha pl. ilyen helyek mellett turistaút vezet. Ld.piros sáv jelzés,Csillaghegy után, a Nagy-Kevély hegy felé. Az ottani hétvégi telkekről kiszabaduló kutyák,nemegyszer fenyegették testi épségemet/illetve társaim testi épségét. Hasonló a helyzet a szentedrei-sziget Horány üdülőtelepén,ahol sokat bringázom.Felhívom az illetékes önkormányzatok figyelmét,hogy SZEREZZENEK ÉRVÉNYT A TÖRVÉNY BETŰJÉNEK, szigorúan büntessék meg a felelőtlen kutyatulajdonosokat, a kóbor kutyákat pedig szállítsák a sintértelepekre. Az élethez, testi épségemhez,egészségemhez, biztonságomhoz való ALKOTMÁNYOS JOGAIM SÉRÜLNEK FOLYAMATOSAN!!!A kutyatartás felelősségteljes,komoly dolog,aki erre nem képes,vagy nem hajlandó betartani az alapvető szabályokat, az NE TARTSON KUTYÁT.

Miki69 2006.03.18 18:39:11

Mondasz valamit. Talán egy jó erős gázspray is megteszi. Kapjon az orrába, szemébe, azonnal nyüszítve a földön fog rángatózni.Legközelebb ha meglát elbújik.

gombóc63 2010.03.13 10:49:37

Köszönöm a válaszodat. Bár mi egy 16-18 nm-es kennelben tartjuk a kutyánkat ( szombat-vasárnap kiengedjük) de nem gondolom, hogy szenvedne tőle. Ellenben a kertünkben egy autószerelőműhelyt működtetünk és amikor az ügyfél kiszáll és a kerítésnek nekiugrik egy bernáthegyi és egy másik keverék nagytestű kutya.....szóval inkább az embert védjük. Nagyon sokan megijednek és ezért kértük, hogy zárják el őket, mert normális kerítést viszont pénzhiányában nem tudnak építeni. Még egyszer köszi.

Beubabu 2010.03.12 15:22:58

Kedves Gombóc63!

A helyileg illetékes önkormányzatnál vagy a helyi jegyzőnél tudsz érdeklődni a pontos számról. Általában egyébként 2 kutya tartható, de ez kerületenként (vagy falunként-városonként) változó. Az tuti, hogy a kutya gazdáinak kell gondoskodnia arról, hogy a kutyái senkiben és semmiben ne tudjanak kárt tenni, tehát pl. a megfelelő kerítésről neki kell gondoskodnia. Nem köteles viszont kennelben vagy láncon  tartania őket - ez nem is lenne túl kutyabarát megoldás.

gombóc63 2010.03.02 15:08:23

Egy ingatlanon a jelen helyzetben hány kutya tartható? Kötelezhető-e a gazda, hogy kennelbe zárja a nagytestű kutyákat ha a szomszédos ingatlan kerítésének nekimennek és az ottlévőket félelemben tartják!?

Pötty1 2009.10.15 20:13:54

Lenne egy olyan kérdésem, hogy kinek kell az állatorvos illetve az eljárás költségeit viselnie akkor, ha a kutya kerítésen belül van, ki sem tudja dugni a fejét és valaki benyúl simogatni, az meg megkapja. Mert az a helyzet, hogy az én nyakamba akarják varrni az egész eljárás költségeit csak azért mert egy barom úgy gondolta jó ötlet egy kaukázusit megsimogatni. Én úgy gondolom ez a saját birtokomon belül történt, amit egyébként a megharapott is elismert, mármint, hogy ő nyúlt a kerítésen belülre.Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert én nem vagyok tisztában a jogi szabályozással, de szerintem ez esetben jogtalan lenne velem kifizettetni ezt a költséget.

MadDekken 2008.11.04 22:04:50

Családon belüli esetről van szó, feljelentés nem lesz. Köszönöm a válaszod!

csakegynick 2008.11.04 16:33:01

szia,

a kutyaharapást ellátó orvos hivatalból jelenti az esetet. A kutya tulajdonosát kötelezni fogják majd, hogy jelenjen meg a kutyával és az oltási könyvvel a kerületi /területi/ állatorvosnál asszem kétszer, hogy megnézze a kutyát.

a többi meg azon múlik, hogy akinek a gyerekét megharapta a kutya, az tesz-e feljelentést a kutya gazdája ellen.

az, hogy most kuvasz vagy sem, szerintem teljesen tökmindegy. egy harapásnál mindig a kutya gazdáját terheli a felelősség. az állat sosem tehet semmiről, de ez a magánvéleményem.

MadDekken 2008.11.04 13:52:00

Kutyatámadás esetén, ha a kutya kisgyereket támadott meg, akkor a gyereket ellátó orvosnak értesítenie hivatalból kell-e állatorvost, gyámügyet? A sérülések nem súlyosak, de szerintem a kutyát el kellene altatni (kuvasz kutya). A kutya gazdája erről hallani sem akar.

zdroid 2007.03.23 07:20:00

bocsi, nem vettem észre, h ez a jogi csoport. Teljesen jogos!

Modestinvs 2007.03.22 23:59:12

Mit keres ez a jogi rovatok között? Moderatos, pakold át a bulvárba.

zdroid 2007.03.22 17:54:35

Nyolcéves gyerekre támadtak a kutyák Nemtiben2007. március 22., csütörtök 16:34 (MTI) Életveszélyesen megsérült az a nyolcéves kisfiú, akit két nagytestű németjuhász kutya támadott meg a Nógrád megyei Nemtiben csütörtökön. A kisfiú a kerékpárját vitte ki a házuk kertjéből, amikor a szomszédban lakó rokonainál tartott két kutya rátámadt. A gyerek kiabálását a szomszédok hallották meg, akik vasvillákkal és egyéb eszközökkel kergették el a kutyákat. Nem tisztázott, hogy az állatok hogyan tudtak átmenni a kertbe, és az sem, hogy miért támadták meg a gyereket. A gyereket a mentősök kórházba szállították, az állatokat megfigyelésre Salgótarjánba vitték. A bátonyterenyei rendőrkapitányság megkezdte az ügy vizsgálatát. A gyerek mindkét combján, lábszárán, valamint arcán és hasán vannak harapásos sérülések, a mentősök súlyos, életveszélyes állapotot diagnosztizáltak.

csakegynick 2007.03.12 17:44:20

általában nem az állat a hibás, hanem a gazdája... ebből a pár sorból nem lehet eldönteni, viszont arra pont elég ez a pár sor, hogy gyűlöletet keltsen a kutyák iránt... mindig ismerni kell a miértet. ha utálod a kutyákat, nézz be ide inkább:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9073100&la=62783176

zdroid 2007.03.11 21:00:21

Saját kutyája támadt a nyugdíjasra március 11. vasárnap 19:37; (MTI) Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt az idős nőt, akit vasárnap otthonában támadott meg saját rottweiler kutyája. Az idős nő segítségére sietett szomszédja, akit szintén megharapott az eb. A rendőrség a kutyát elzárta.

Bimbum 2007.03.04 00:01:35

Egy spray vagy egy ultrahangos riasztó azért egyszerűbben beszerezhető, s nem kell miatta ülnöd.

csandi67 2006.08.10 17:11:19

bix70!

Meg fogom tenni!! Mindig azt mondom,hogy eljön az igazság pillanata.

bix70 2006.08.10 16:19:42

A mai jogállamban csak JOGa van mindenkinek.Neked is jogod van,hogy helyre tedd a lelkivilágát.

csandi67 2006.08.06 16:29:21

A  X !!

Én most nagyon őszinte leszek hozzád! Már megfordult ilyesmi is a fejemben,persze nem akarok megölni senkit! De a gáz az,hogy én nem a kutyát szeretném elintézni,hanem.....

a_x 2006.08.06 14:29:37

Le kell lőni az ebet. Ez nem egyszerű, mert kell hozzá legális fegyver, és hogy az eb épp támadjon, valamint a lövés ne veszélytessen senkit.De aránylag egyszerűbb és főleg hatékonyabb, mint Bíróságra szaladgálni.

csandi67 2006.07.22 14:52:29

Szia!

Nem volt ügyvédünk. Az önkormányzatba adtuk be a papirt ,hogy nézzenek rá a kutyára,mert közveszélyes.A közjegyzőnél indultak a dolgok,aki meg is büntette.Júni 13.-án volt az utolsó tárgyalás,de engem ,mint felperest be sem idéztek.Azóta semmi papir nem jött,de a nyanya hangoztatja,hogy ő nyert.Érdekesnek tartom az egészet.Ráadásul az izomagyú unokája meg is fenyegetett bennünket.Azt mondta,hogy jó kapcsolatai vannak és ,majd elintéztet minket.Holnap megyünk nyaralni,de ha haza jövünk akkor azonnal bemegyünk a biróságra és megkérdezzük,hogy mi a valóság. Ja és a lényeg,hogy az egyik hamis tanú a haragosom,mert tavaly ráhivtam a köjált és jól kiciánozták a kéglijüket,mert elárasztotta a piszok miatt mindenféle élősködő. :(((( Szószó! Ezekkel vagyok körülvéve !

Miki69 2006.07.21 23:49:15

Döbbenetes történet. Az ügyvédednek rá kellett volna mennie a hamis tanuzásra. Avval is pórúl lehet ám járni. Jól be kellett volna ijeszteni.Amúgy meg nem értem. A harapások és a sérülések mit igazolnak a vénasszony oldalán? Ha van szájkosár a kutyáján hogy a fenébe tudott harapni? Erre nem jött rá a bíró?Volt egyébként ügyvéded?

csandi67 2006.07.18 15:29:07

Hello!

Nekem is van egy történetem és persze egy folyamatban lévő bírósági perem.Szeptemberben lesz 1 éve,hogy az akkor 11 éves fiam reggel fél 8-kor levitte a 6 éves mopszunkat sétálni.Lakik a házunkban egy 75 éves nő,akinek az unokája a rextől kihozott egy hatalmas kutyát.A néni nem bírja megtartani a kutyát és a séta kb 1 percig tart náluk.Szószó,a fiam jött a lépcső felé,a néni meg ment le,de a bokroktól nem látták egymást.Az öregasszony kutyája kitépte magát és neki a gyereknek meg a kutyának.A kisfiam védte a kiskutyáját így neki is jutott a térdére egy harapás.A mopszinak pedig átharapta a jobb első lábát.A gyerek sírva jött fel,én meg lementem,hogy felelősségre vonjam.Elhordott az öregasszony mindenféle idiótának és azt kiabálta,hogy nem érti mért sétaálunk arra ,amerre ő.Feljelentettem és csatoltam a zárójelentéseket.Van egy közért a házunk alatt és onnan a közértes meg a bennt vásárló férfi mindent hallottak és kijöttek.Látták,hogy a kutyán nincs szájkosár.A fiatalember eljött tanunak és érdekes módon az öregasszonynak is volt tanuja.(a szomszédnője).A kerület jegyzője megbüntette,de a nő fellebbezett.Június 13-án volt egy tárgyalás,ahova a mi tanunkat is behivták.A bírónő az öreglány pártján állt,hiszen már 2 hamis tanuval jelent meg.Mindenkinek dicsekszik,hogy pert nyert és beleröhög a szemembe.Igaz mi Június 13 óta semmiféle végzést nem kaptunk.Most pedig hallom a házban lakóktól,hogy fél a nő és 2 naponta hajnali 3-kor egyszer viszi le a kutyát.Nem értem az egészet és azt sem,hogy hol az igazság.Persze azt sem tudom mit tudnék tenni!

Rianon 2006.07.18 12:17:06

Sziasztok!

Ezzel kapcsolatban nekem van egy történetem. Igaz már nagyon régi, de azért elmesélem. Akkoriban 10 éves voltam (11 éve). Gyanútlanúl sétáltunk Gyálon az egyik utcában az uncsitesómmal amikor megpillantottam egy nyitott kaput és ott egy hatalmas kaukázusi kutya volt én mondtam, hogy forduljunk vissza inkább kerüljünk, de az unokatesóm győzött és tovább mentünk ekkor a kutya kiszaladt én megfordultam és csak arra emlékszem hogy a derekamat elkapta. A többire már csak elmesélésből. Az igazság az hogy elájultam. Előszőr a derekamat marcangolta majd a lábamat. És a morbid az benne amikor a másik kutyus egy húsdarabot vitt a gazdihoz ugyanis erre jöttek ki. Hetekig kórházba jártunk megjegyzem taxival mert anya egyedül nevel és sajnos kispénzüek voltunk vagyis nem volt pénz autóra és tömegközlekedéssel nem mehettem a nyilt sebek miatt. Gondolhatjátok mennyi pénzbe került. Amúgy meg majdnem belehaltam mert kb 1 cm volt még a vesémig hogy elérje a kutyus a fogával. Amúgy 10 000 Ft-ot kapott anya. Hát az akkor sem volt sok pénz, a kutyus él, a derekam és combom olyan amilyen. Viszont egy papírt aláírattak velünk hogy nem kérünk több pénzt. Hát igen aki nem ismeri ezeket az nem tudja.....

bix70 2006.06.06 22:52:56

Annak ellenére,hogy 3 kutyám van,teljesen egyetértek a felvetésben.Aki tart kutyát, igenis van kötelessége,de mint máshol ebben az országban mindenkinek csak joga van.

Ellenpéldát is tudok mondani.Töbször bejelentettek a kutyáim miatt,2-szer megpróbálták megmérgezni őket.Az ok egyszerű.A zárt kertembe,lakásomba nem tudnak vagy mernek bejönni lopni.Pedig a szomszédomnak nagyon fáj a foga valamire.Dehát 2 dobi és egy német juhász nagy úr a területén.

Náluk 3 év alatt 4 kutya pusztult el.Az egyik kánikulában az 50 cm-es lánccal ásta be magát a földbe víz és árnyékot keresve.Ezzel viszont senki nem hajlandó foglalkozni.Sem állatvédők,sem önkormányzat,sem rendőrség.

Na ez a szomorú.

Miki69 2006.03.29 23:00:32

Igen, a kidobás főleg a városokban jellemző. Pedig azért már büntetnek. Hallottam olyan esetről mikor meglátták a járókelők, hogy autóból raknak ki kutyát. Megjegyezték a rendszámot és bejelentették.A kerítésen kiszökött kutya gazdája meg nincs tisztába a büntetőjogi és kártérítési felelősségével, ha a kutya rosszat tesz.

Infomaker 2006.03.29 10:06:20

Érdekes, de nálunk vidéken ilyenről alig hallani. Inkább az van, hogy kiszökött. De úgy bezsélnek arról, hogy kiszökött, mintha teljesen normál dolog lenne, hogy szar a kerítés..Nekünk olyan kerítés van, hogy azon egy medve is nehezen menne át, hacsak nem ugorja át. Pedig nem erődítmény, csak normális szerkezet hegesztve.Mondjuk a Goldenünk nem szökik ki..olyan félős, hogy csak na, pedig 45 kiló :D

Miki69 2006.03.28 22:07:44

Vagy mert kicsapják. Amíg a a kölyökkutya kicsi és aranyos, a gyerek is jót játszik vele, kell. De az annyja úristenit nem felnő az a kutya? Már mindenki unja az etetését, lakótlepi emberek a napi sétáltatást mint egyre nagyobb kényszert és nyűgöt. Ki vele hát az erdő szélére, és gázt az autónak. Elfér a szeméthalom mellett.Ez a magyarországi valóság. Döbbenetesen bunkó népség. Állítólag egész Európában Magyarországon dobják ki a legtöbb állatot. Szégyenmagyarok.

Infomaker 2006.03.28 10:11:02

Most nem azért, de:Csak abba gondoljatok bele, hogy normális esetben annak a fogalomnak, hogy "elveszett a kutyám" ismeretlennek kellene lennie.Miért veszik el egy kutya? Szar a kerítés.Az nagyon ritka, hogy sétálás közben elszalad, mert elszakad a póráz (póráz nélkül eleve megintcsak nem kéne)

kriszpi76 2006.03.27 16:33:37

Köszönöm, igen, asszem veszek egy kutyariasztót, muszály. Az ára nekem megéri a biztonságért cserébe.

Miki69 2006.03.22 21:07:17

Ne reménykedj, nem fog változni semmi ebben az országban. Szarok bele ország. Impotens helyhatóságok, agresszív nemtörődöm kutyások. A törvények maximálisan a törvénysértőket védi, mert alkotóik ezt képzelik demokráciának.Azt javaslom ne edd magad ezen, mert akkor 20 év múlva is bosszankodni fogsz. Ahogy látom többször is majdnem megjártad, és nagy problémát jelentenek az elszabadult kutyák. Muszály leszel magadat megvédeni, mert senki más nem fog. Én a te helyedben vennék egy önvédelmi gázsprayt (legálisan megveheted), vagy létezik hordozható ultrahangos kutyariasztó (Dazer márkájú). Úgy tudom kísérlet képpen valahol postásokat szereltek ezzel föl, teljes sikerrel. Teljesen legális eszköz. A Neten megtalálod ha rákeresel. Kb 25000 Ft ami nem kevés, de minden telatív, kinek mi éri meg. Ha min. egyszer megóv egy csúnya harapástól, már megérte!

kriszpi76 2006.03.21 09:26:13

Felháborító a kutyatulajdonosok arcátlansága (tisztelet a kivételnek): manapság már nem tud az ember kockázat nélkül vállalkozni egy biciklitúrára, mert kiteszi magát kóbor, elszabadult kutyák támadásának.Jónéhányszor kellett mentenem már az irhámat, csoda,hogy EDDIG megúsztam. Mindegyik nagy "állatbarát" a jogaival tisztában van,csak a kötelességeit nem teljesíti. Felhívnám a figyelmüket,hogy vagy kössék meg a kutyájukat,vagy biztonságos erős, zárt kapus kerítés mögött tartsák az ebeket. Kicsiny vaddemokráciánk jellemzője, a szabályok figyelmen kívül hagyása , a kissebbségi komplexusokból eredő "kuruckodás", kiskapuk,joghézagok kihasználása, +a tehetetlen hatóság. Meg a kutya szempontjából sem értem a tulajdonosaikat:nem érdekli,hogy elkóborol a kutyája, nem érdekli mi történik vele? Pl. a prosztó háza mellet nincs kerítés a pusztában, DE A Kutya már ott acsarog, és megkötve sincsen.Nademár álljon meg a menet! Amúgy nemcsak a bringázásnál,hanem pl,gyalogtúrázásnál is veszélyt jelentenek,ha pl. ilyen helyek mellett turistaút vezet. Ld.piros sáv jelzés,Csillaghegy után, a Nagy-Kevély hegy felé. Az ottani hétvégi telkekről kiszabaduló kutyák,nemegyszer fenyegették testi épségemet/illetve társaim testi épségét. Hasonló a helyzet a szentedrei-sziget Horány üdülőtelepén,ahol sokat bringázom.Felhívom az illetékes önkormányzatok figyelmét,hogy SZEREZZENEK ÉRVÉNYT A TÖRVÉNY BETŰJÉNEK, szigorúan büntessék meg a felelőtlen kutyatulajdonosokat, a kóbor kutyákat pedig szállítsák a sintértelepekre. Az élethez, testi épségemhez,egészségemhez, biztonságomhoz való ALKOTMÁNYOS JOGAIM SÉRÜLNEK FOLYAMATOSAN!!!A kutyatartás felelősségteljes,komoly dolog,aki erre nem képes,vagy nem hajlandó betartani az alapvető szabályokat, az NE TARTSON KUTYÁT.

Miki69 2006.03.18 18:39:11

Mondasz valamit. Talán egy jó erős gázspray is megteszi. Kapjon az orrába, szemébe, azonnal nyüszítve a földön fog rángatózni.Legközelebb ha meglát elbújik.

gombóc63 2010.03.13 10:49:37

Köszönöm a válaszodat. Bár mi egy 16-18 nm-es kennelben tartjuk a kutyánkat ( szombat-vasárnap kiengedjük) de nem gondolom, hogy szenvedne tőle. Ellenben a kertünkben egy autószerelőműhelyt működtetünk és amikor az ügyfél kiszáll és a kerítésnek nekiugrik egy bernáthegyi és egy másik keverék nagytestű kutya.....szóval inkább az embert védjük. Nagyon sokan megijednek és ezért kértük, hogy zárják el őket, mert normális kerítést viszont pénzhiányában nem tudnak építeni. Még egyszer köszi.

Beubabu 2010.03.12 15:22:58

Kedves Gombóc63!

A helyileg illetékes önkormányzatnál vagy a helyi jegyzőnél tudsz érdeklődni a pontos számról. Általában egyébként 2 kutya tartható, de ez kerületenként (vagy falunként-városonként) változó. Az tuti, hogy a kutya gazdáinak kell gondoskodnia arról, hogy a kutyái senkiben és semmiben ne tudjanak kárt tenni, tehát pl. a megfelelő kerítésről neki kell gondoskodnia. Nem köteles viszont kennelben vagy láncon  tartania őket - ez nem is lenne túl kutyabarát megoldás.

gombóc63 2010.03.02 15:08:23

Egy ingatlanon a jelen helyzetben hány kutya tartható? Kötelezhető-e a gazda, hogy kennelbe zárja a nagytestű kutyákat ha a szomszédos ingatlan kerítésének nekimennek és az ottlévőket félelemben tartják!?

Pötty1 2009.10.15 20:13:54

Lenne egy olyan kérdésem, hogy kinek kell az állatorvos illetve az eljárás költségeit viselnie akkor, ha a kutya kerítésen belül van, ki sem tudja dugni a fejét és valaki benyúl simogatni, az meg megkapja. Mert az a helyzet, hogy az én nyakamba akarják varrni az egész eljárás költségeit csak azért mert egy barom úgy gondolta jó ötlet egy kaukázusit megsimogatni. Én úgy gondolom ez a saját birtokomon belül történt, amit egyébként a megharapott is elismert, mármint, hogy ő nyúlt a kerítésen belülre.Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert én nem vagyok tisztában a jogi szabályozással, de szerintem ez esetben jogtalan lenne velem kifizettetni ezt a költséget.

MadDekken 2008.11.04 22:04:50

Családon belüli esetről van szó, feljelentés nem lesz. Köszönöm a válaszod!

csakegynick 2008.11.04 16:33:01

szia,

a kutyaharapást ellátó orvos hivatalból jelenti az esetet. A kutya tulajdonosát kötelezni fogják majd, hogy jelenjen meg a kutyával és az oltási könyvvel a kerületi /területi/ állatorvosnál asszem kétszer, hogy megnézze a kutyát.

a többi meg azon múlik, hogy akinek a gyerekét megharapta a kutya, az tesz-e feljelentést a kutya gazdája ellen.

az, hogy most kuvasz vagy sem, szerintem teljesen tökmindegy. egy harapásnál mindig a kutya gazdáját terheli a felelősség. az állat sosem tehet semmiről, de ez a magánvéleményem.

MadDekken 2008.11.04 13:52:00

Kutyatámadás esetén, ha a kutya kisgyereket támadott meg, akkor a gyereket ellátó orvosnak értesítenie hivatalból kell-e állatorvost, gyámügyet? A sérülések nem súlyosak, de szerintem a kutyát el kellene altatni (kuvasz kutya). A kutya gazdája erről hallani sem akar.

zdroid 2007.03.23 07:20:00

bocsi, nem vettem észre, h ez a jogi csoport. Teljesen jogos!

Modestinvs 2007.03.22 23:59:12

Mit keres ez a jogi rovatok között? Moderatos, pakold át a bulvárba.

zdroid 2007.03.22 17:54:35

Nyolcéves gyerekre támadtak a kutyák Nemtiben2007. március 22., csütörtök 16:34 (MTI) Életveszélyesen megsérült az a nyolcéves kisfiú, akit két nagytestű németjuhász kutya támadott meg a Nógrád megyei Nemtiben csütörtökön. A kisfiú a kerékpárját vitte ki a házuk kertjéből, amikor a szomszédban lakó rokonainál tartott két kutya rátámadt. A gyerek kiabálását a szomszédok hallották meg, akik vasvillákkal és egyéb eszközökkel kergették el a kutyákat. Nem tisztázott, hogy az állatok hogyan tudtak átmenni a kertbe, és az sem, hogy miért támadták meg a gyereket. A gyereket a mentősök kórházba szállították, az állatokat megfigyelésre Salgótarjánba vitték. A bátonyterenyei rendőrkapitányság megkezdte az ügy vizsgálatát. A gyerek mindkét combján, lábszárán, valamint arcán és hasán vannak harapásos sérülések, a mentősök súlyos, életveszélyes állapotot diagnosztizáltak.

csakegynick 2007.03.12 17:44:20

általában nem az állat a hibás, hanem a gazdája... ebből a pár sorból nem lehet eldönteni, viszont arra pont elég ez a pár sor, hogy gyűlöletet keltsen a kutyák iránt... mindig ismerni kell a miértet. ha utálod a kutyákat, nézz be ide inkább:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9073100&la=62783176

zdroid 2007.03.11 21:00:21

Saját kutyája támadt a nyugdíjasra március 11. vasárnap 19:37; (MTI) Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt az idős nőt, akit vasárnap otthonában támadott meg saját rottweiler kutyája. Az idős nő segítségére sietett szomszédja, akit szintén megharapott az eb. A rendőrség a kutyát elzárta.

Bimbum 2007.03.04 00:01:35

Egy spray vagy egy ultrahangos riasztó azért egyszerűbben beszerezhető, s nem kell miatta ülnöd.

csandi67 2006.08.10 17:11:19

bix70!

Meg fogom tenni!! Mindig azt mondom,hogy eljön az igazság pillanata.

bix70 2006.08.10 16:19:42

A mai jogállamban csak JOGa van mindenkinek.Neked is jogod van,hogy helyre tedd a lelkivilágát.

csandi67 2006.08.06 16:29:21

A  X !!

Én most nagyon őszinte leszek hozzád! Már megfordult ilyesmi is a fejemben,persze nem akarok megölni senkit! De a gáz az,hogy én nem a kutyát szeretném elintézni,hanem.....

a_x 2006.08.06 14:29:37

Le kell lőni az ebet. Ez nem egyszerű, mert kell hozzá legális fegyver, és hogy az eb épp támadjon, valamint a lövés ne veszélytessen senkit.De aránylag egyszerűbb és főleg hatékonyabb, mint Bíróságra szaladgálni.

csandi67 2006.07.22 14:52:29

Szia!

Nem volt ügyvédünk. Az önkormányzatba adtuk be a papirt ,hogy nézzenek rá a kutyára,mert közveszélyes.A közjegyzőnél indultak a dolgok,aki meg is büntette.Júni 13.-án volt az utolsó tárgyalás,de engem ,mint felperest be sem idéztek.Azóta semmi papir nem jött,de a nyanya hangoztatja,hogy ő nyert.Érdekesnek tartom az egészet.Ráadásul az izomagyú unokája meg is fenyegetett bennünket.Azt mondta,hogy jó kapcsolatai vannak és ,majd elintéztet minket.Holnap megyünk nyaralni,de ha haza jövünk akkor azonnal bemegyünk a biróságra és megkérdezzük,hogy mi a valóság. Ja és a lényeg,hogy az egyik hamis tanú a haragosom,mert tavaly ráhivtam a köjált és jól kiciánozták a kéglijüket,mert elárasztotta a piszok miatt mindenféle élősködő. :(((( Szószó! Ezekkel vagyok körülvéve !

Miki69 2006.07.21 23:49:15

Döbbenetes történet. Az ügyvédednek rá kellett volna mennie a hamis tanuzásra. Avval is pórúl lehet ám járni. Jól be kellett volna ijeszteni.Amúgy meg nem értem. A harapások és a sérülések mit igazolnak a vénasszony oldalán? Ha van szájkosár a kutyáján hogy a fenébe tudott harapni? Erre nem jött rá a bíró?Volt egyébként ügyvéded?

csandi67 2006.07.18 15:29:07

Hello!

Nekem is van egy történetem és persze egy folyamatban lévő bírósági perem.Szeptemberben lesz 1 éve,hogy az akkor 11 éves fiam reggel fél 8-kor levitte a 6 éves mopszunkat sétálni.Lakik a házunkban egy 75 éves nő,akinek az unokája a rextől kihozott egy hatalmas kutyát.A néni nem bírja megtartani a kutyát és a séta kb 1 percig tart náluk.Szószó,a fiam jött a lépcső felé,a néni meg ment le,de a bokroktól nem látták egymást.Az öregasszony kutyája kitépte magát és neki a gyereknek meg a kutyának.A kisfiam védte a kiskutyáját így neki is jutott a térdére egy harapás.A mopszinak pedig átharapta a jobb első lábát.A gyerek sírva jött fel,én meg lementem,hogy felelősségre vonjam.Elhordott az öregasszony mindenféle idiótának és azt kiabálta,hogy nem érti mért sétaálunk arra ,amerre ő.Feljelentettem és csatoltam a zárójelentéseket.Van egy közért a házunk alatt és onnan a közértes meg a bennt vásárló férfi mindent hallottak és kijöttek.Látták,hogy a kutyán nincs szájkosár.A fiatalember eljött tanunak és érdekes módon az öregasszonynak is volt tanuja.(a szomszédnője).A kerület jegyzője megbüntette,de a nő fellebbezett.Június 13-án volt egy tárgyalás,ahova a mi tanunkat is behivták.A bírónő az öreglány pártján állt,hiszen már 2 hamis tanuval jelent meg.Mindenkinek dicsekszik,hogy pert nyert és beleröhög a szemembe.Igaz mi Június 13 óta semmiféle végzést nem kaptunk.Most pedig hallom a házban lakóktól,hogy fél a nő és 2 naponta hajnali 3-kor egyszer viszi le a kutyát.Nem értem az egészet és azt sem,hogy hol az igazság.Persze azt sem tudom mit tudnék tenni!

Rianon 2006.07.18 12:17:06

Sziasztok!

Ezzel kapcsolatban nekem van egy történetem. Igaz már nagyon régi, de azért elmesélem. Akkoriban 10 éves voltam (11 éve). Gyanútlanúl sétáltunk Gyálon az egyik utcában az uncsitesómmal amikor megpillantottam egy nyitott kaput és ott egy hatalmas kaukázusi kutya volt én mondtam, hogy forduljunk vissza inkább kerüljünk, de az unokatesóm győzött és tovább mentünk ekkor a kutya kiszaladt én megfordultam és csak arra emlékszem hogy a derekamat elkapta. A többire már csak elmesélésből. Az igazság az hogy elájultam. Előszőr a derekamat marcangolta majd a lábamat. És a morbid az benne amikor a másik kutyus egy húsdarabot vitt a gazdihoz ugyanis erre jöttek ki. Hetekig kórházba jártunk megjegyzem taxival mert anya egyedül nevel és sajnos kispénzüek voltunk vagyis nem volt pénz autóra és tömegközlekedéssel nem mehettem a nyilt sebek miatt. Gondolhatjátok mennyi pénzbe került. Amúgy meg majdnem belehaltam mert kb 1 cm volt még a vesémig hogy elérje a kutyus a fogával. Amúgy 10 000 Ft-ot kapott anya. Hát az akkor sem volt sok pénz, a kutyus él, a derekam és combom olyan amilyen. Viszont egy papírt aláírattak velünk hogy nem kérünk több pénzt. Hát igen aki nem ismeri ezeket az nem tudja.....

bix70 2006.06.06 22:52:56

Annak ellenére,hogy 3 kutyám van,teljesen egyetértek a felvetésben.Aki tart kutyát, igenis van kötelessége,de mint máshol ebben az országban mindenkinek csak joga van.

Ellenpéldát is tudok mondani.Töbször bejelentettek a kutyáim miatt,2-szer megpróbálták megmérgezni őket.Az ok egyszerű.A zárt kertembe,lakásomba nem tudnak vagy mernek bejönni lopni.Pedig a szomszédomnak nagyon fáj a foga valamire.Dehát 2 dobi és egy német juhász nagy úr a területén.

Náluk 3 év alatt 4 kutya pusztult el.Az egyik kánikulában az 50 cm-es lánccal ásta be magát a földbe víz és árnyékot keresve.Ezzel viszont senki nem hajlandó foglalkozni.Sem állatvédők,sem önkormányzat,sem rendőrség.

Na ez a szomorú.

Miki69 2006.03.29 23:00:32

Igen, a kidobás főleg a városokban jellemző. Pedig azért már büntetnek. Hallottam olyan esetről mikor meglátták a járókelők, hogy autóból raknak ki kutyát. Megjegyezték a rendszámot és bejelentették.A kerítésen kiszökött kutya gazdája meg nincs tisztába a büntetőjogi és kártérítési felelősségével, ha a kutya rosszat tesz.

Infomaker 2006.03.29 10:06:20

Érdekes, de nálunk vidéken ilyenről alig hallani. Inkább az van, hogy kiszökött. De úgy bezsélnek arról, hogy kiszökött, mintha teljesen normál dolog lenne, hogy szar a kerítés..Nekünk olyan kerítés van, hogy azon egy medve is nehezen menne át, hacsak nem ugorja át. Pedig nem erődítmény, csak normális szerkezet hegesztve.Mondjuk a Goldenünk nem szökik ki..olyan félős, hogy csak na, pedig 45 kiló :D

Miki69 2006.03.28 22:07:44

Vagy mert kicsapják. Amíg a a kölyökkutya kicsi és aranyos, a gyerek is jót játszik vele, kell. De az annyja úristenit nem felnő az a kutya? Már mindenki unja az etetését, lakótlepi emberek a napi sétáltatást mint egyre nagyobb kényszert és nyűgöt. Ki vele hát az erdő szélére, és gázt az autónak. Elfér a szeméthalom mellett.Ez a magyarországi valóság. Döbbenetesen bunkó népség. Állítólag egész Európában Magyarországon dobják ki a legtöbb állatot. Szégyenmagyarok.

Infomaker 2006.03.28 10:11:02

Most nem azért, de:Csak abba gondoljatok bele, hogy normális esetben annak a fogalomnak, hogy "elveszett a kutyám" ismeretlennek kellene lennie.Miért veszik el egy kutya? Szar a kerítés.Az nagyon ritka, hogy sétálás közben elszalad, mert elszakad a póráz (póráz nélkül eleve megintcsak nem kéne)

kriszpi76 2006.03.27 16:33:37

Köszönöm, igen, asszem veszek egy kutyariasztót, muszály. Az ára nekem megéri a biztonságért cserébe.

Miki69 2006.03.22 21:07:17

Ne reménykedj, nem fog változni semmi ebben az országban. Szarok bele ország. Impotens helyhatóságok, agresszív nemtörődöm kutyások. A törvények maximálisan a törvénysértőket védi, mert alkotóik ezt képzelik demokráciának.Azt javaslom ne edd magad ezen, mert akkor 20 év múlva is bosszankodni fogsz. Ahogy látom többször is majdnem megjártad, és nagy problémát jelentenek az elszabadult kutyák. Muszály leszel magadat megvédeni, mert senki más nem fog. Én a te helyedben vennék egy önvédelmi gázsprayt (legálisan megveheted), vagy létezik hordozható ultrahangos kutyariasztó (Dazer márkájú). Úgy tudom kísérlet képpen valahol postásokat szereltek ezzel föl, teljes sikerrel. Teljesen legális eszköz. A Neten megtalálod ha rákeresel. Kb 25000 Ft ami nem kevés, de minden telatív, kinek mi éri meg. Ha min. egyszer megóv egy csúnya harapástól, már megérte!

kriszpi76 2006.03.21 09:26:13

Felháborító a kutyatulajdonosok arcátlansága (tisztelet a kivételnek): manapság már nem tud az ember kockázat nélkül vállalkozni egy biciklitúrára, mert kiteszi magát kóbor, elszabadult kutyák támadásának.Jónéhányszor kellett mentenem már az irhámat, csoda,hogy EDDIG megúsztam. Mindegyik nagy "állatbarát" a jogaival tisztában van,csak a kötelességeit nem teljesíti. Felhívnám a figyelmüket,hogy vagy kössék meg a kutyájukat,vagy biztonságos erős, zárt kapus kerítés mögött tartsák az ebeket. Kicsiny vaddemokráciánk jellemzője, a szabályok figyelmen kívül hagyása , a kissebbségi komplexusokból eredő "kuruckodás", kiskapuk,joghézagok kihasználása, +a tehetetlen hatóság. Meg a kutya szempontjából sem értem a tulajdonosaikat:nem érdekli,hogy elkóborol a kutyája, nem érdekli mi történik vele? Pl. a prosztó háza mellet nincs kerítés a pusztában, DE A Kutya már ott acsarog, és megkötve sincsen.Nademár álljon meg a menet! Amúgy nemcsak a bringázásnál,hanem pl,gyalogtúrázásnál is veszélyt jelentenek,ha pl. ilyen helyek mellett turistaút vezet. Ld.piros sáv jelzés,Csillaghegy után, a Nagy-Kevély hegy felé. Az ottani hétvégi telkekről kiszabaduló kutyák,nemegyszer fenyegették testi épségemet/illetve társaim testi épségét. Hasonló a helyzet a szentedrei-sziget Horány üdülőtelepén,ahol sokat bringázom.Felhívom az illetékes önkormányzatok figyelmét,hogy SZEREZZENEK ÉRVÉNYT A TÖRVÉNY BETŰJÉNEK, szigorúan büntessék meg a felelőtlen kutyatulajdonosokat, a kóbor kutyákat pedig szállítsák a sintértelepekre. Az élethez, testi épségemhez,egészségemhez, biztonságomhoz való ALKOTMÁNYOS JOGAIM SÉRÜLNEK FOLYAMATOSAN!!!A kutyatartás felelősségteljes,komoly dolog,aki erre nem képes,vagy nem hajlandó betartani az alapvető szabályokat, az NE TARTSON KUTYÁT.

Miki69 2006.03.18 18:39:11

Mondasz valamit. Talán egy jó erős gázspray is megteszi. Kapjon az orrába, szemébe, azonnal nyüszítve a földön fog rángatózni.Legközelebb ha meglát elbújik.

gombóc63 2010.03.13 10:49:37

Köszönöm a válaszodat. Bár mi egy 16-18 nm-es kennelben tartjuk a kutyánkat ( szombat-vasárnap kiengedjük) de nem gondolom, hogy szenvedne tőle. Ellenben a kertünkben egy autószerelőműhelyt működtetünk és amikor az ügyfél kiszáll és a kerítésnek nekiugrik egy bernáthegyi és egy másik keverék nagytestű kutya.....szóval inkább az embert védjük. Nagyon sokan megijednek és ezért kértük, hogy zárják el őket, mert normális kerítést viszont pénzhiányában nem tudnak építeni. Még egyszer köszi.

Beubabu 2010.03.12 15:22:58

Kedves Gombóc63!

A helyileg illetékes önkormányzatnál vagy a helyi jegyzőnél tudsz érdeklődni a pontos számról. Általában egyébként 2 kutya tartható, de ez kerületenként (vagy falunként-városonként) változó. Az tuti, hogy a kutya gazdáinak kell gondoskodnia arról, hogy a kutyái senkiben és semmiben ne tudjanak kárt tenni, tehát pl. a megfelelő kerítésről neki kell gondoskodnia. Nem köteles viszont kennelben vagy láncon  tartania őket - ez nem is lenne túl kutyabarát megoldás.

gombóc63 2010.03.02 15:08:23

Egy ingatlanon a jelen helyzetben hány kutya tartható? Kötelezhető-e a gazda, hogy kennelbe zárja a nagytestű kutyákat ha a szomszédos ingatlan kerítésének nekimennek és az ottlévőket félelemben tartják!?

Pötty1 2009.10.15 20:13:54

Lenne egy olyan kérdésem, hogy kinek kell az állatorvos illetve az eljárás költségeit viselnie akkor, ha a kutya kerítésen belül van, ki sem tudja dugni a fejét és valaki benyúl simogatni, az meg megkapja. Mert az a helyzet, hogy az én nyakamba akarják varrni az egész eljárás költségeit csak azért mert egy barom úgy gondolta jó ötlet egy kaukázusit megsimogatni. Én úgy gondolom ez a saját birtokomon belül történt, amit egyébként a megharapott is elismert, mármint, hogy ő nyúlt a kerítésen belülre.Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert én nem vagyok tisztában a jogi szabályozással, de szerintem ez esetben jogtalan lenne velem kifizettetni ezt a költséget.

MadDekken 2008.11.04 22:04:50

Családon belüli esetről van szó, feljelentés nem lesz. Köszönöm a válaszod!

csakegynick 2008.11.04 16:33:01

szia,

a kutyaharapást ellátó orvos hivatalból jelenti az esetet. A kutya tulajdonosát kötelezni fogják majd, hogy jelenjen meg a kutyával és az oltási könyvvel a kerületi /területi/ állatorvosnál asszem kétszer, hogy megnézze a kutyát.

a többi meg azon múlik, hogy akinek a gyerekét megharapta a kutya, az tesz-e feljelentést a kutya gazdája ellen.

az, hogy most kuvasz vagy sem, szerintem teljesen tökmindegy. egy harapásnál mindig a kutya gazdáját terheli a felelősség. az állat sosem tehet semmiről, de ez a magánvéleményem.

MadDekken 2008.11.04 13:52:00

Kutyatámadás esetén, ha a kutya kisgyereket támadott meg, akkor a gyereket ellátó orvosnak értesítenie hivatalból kell-e állatorvost, gyámügyet? A sérülések nem súlyosak, de szerintem a kutyát el kellene altatni (kuvasz kutya). A kutya gazdája erről hallani sem akar.

zdroid 2007.03.23 07:20:00

bocsi, nem vettem észre, h ez a jogi csoport. Teljesen jogos!

Modestinvs 2007.03.22 23:59:12

Mit keres ez a jogi rovatok között? Moderatos, pakold át a bulvárba.

zdroid 2007.03.22 17:54:35

Nyolcéves gyerekre támadtak a kutyák Nemtiben2007. március 22., csütörtök 16:34 (MTI) Életveszélyesen megsérült az a nyolcéves kisfiú, akit két nagytestű németjuhász kutya támadott meg a Nógrád megyei Nemtiben csütörtökön. A kisfiú a kerékpárját vitte ki a házuk kertjéből, amikor a szomszédban lakó rokonainál tartott két kutya rátámadt. A gyerek kiabálását a szomszédok hallották meg, akik vasvillákkal és egyéb eszközökkel kergették el a kutyákat. Nem tisztázott, hogy az állatok hogyan tudtak átmenni a kertbe, és az sem, hogy miért támadták meg a gyereket. A gyereket a mentősök kórházba szállították, az állatokat megfigyelésre Salgótarjánba vitték. A bátonyterenyei rendőrkapitányság megkezdte az ügy vizsgálatát. A gyerek mindkét combján, lábszárán, valamint arcán és hasán vannak harapásos sérülések, a mentősök súlyos, életveszélyes állapotot diagnosztizáltak.

csakegynick 2007.03.12 17:44:20

általában nem az állat a hibás, hanem a gazdája... ebből a pár sorból nem lehet eldönteni, viszont arra pont elég ez a pár sor, hogy gyűlöletet keltsen a kutyák iránt... mindig ismerni kell a miértet. ha utálod a kutyákat, nézz be ide inkább:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9073100&la=62783176

zdroid 2007.03.11 21:00:21

Saját kutyája támadt a nyugdíjasra március 11. vasárnap 19:37; (MTI) Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt az idős nőt, akit vasárnap otthonában támadott meg saját rottweiler kutyája. Az idős nő segítségére sietett szomszédja, akit szintén megharapott az eb. A rendőrség a kutyát elzárta.

Bimbum 2007.03.04 00:01:35

Egy spray vagy egy ultrahangos riasztó azért egyszerűbben beszerezhető, s nem kell miatta ülnöd.

csandi67 2006.08.10 17:11:19

bix70!

Meg fogom tenni!! Mindig azt mondom,hogy eljön az igazság pillanata.

bix70 2006.08.10 16:19:42

A mai jogállamban csak JOGa van mindenkinek.Neked is jogod van,hogy helyre tedd a lelkivilágát.

csandi67 2006.08.06 16:29:21

A  X !!

Én most nagyon őszinte leszek hozzád! Már megfordult ilyesmi is a fejemben,persze nem akarok megölni senkit! De a gáz az,hogy én nem a kutyát szeretném elintézni,hanem.....

a_x 2006.08.06 14:29:37

Le kell lőni az ebet. Ez nem egyszerű, mert kell hozzá legális fegyver, és hogy az eb épp támadjon, valamint a lövés ne veszélytessen senkit.De aránylag egyszerűbb és főleg hatékonyabb, mint Bíróságra szaladgálni.

csandi67 2006.07.22 14:52:29

Szia!

Nem volt ügyvédünk. Az önkormányzatba adtuk be a papirt ,hogy nézzenek rá a kutyára,mert közveszélyes.A közjegyzőnél indultak a dolgok,aki meg is büntette.Júni 13.-án volt az utolsó tárgyalás,de engem ,mint felperest be sem idéztek.Azóta semmi papir nem jött,de a nyanya hangoztatja,hogy ő nyert.Érdekesnek tartom az egészet.Ráadásul az izomagyú unokája meg is fenyegetett bennünket.Azt mondta,hogy jó kapcsolatai vannak és ,majd elintéztet minket.Holnap megyünk nyaralni,de ha haza jövünk akkor azonnal bemegyünk a biróságra és megkérdezzük,hogy mi a valóság. Ja és a lényeg,hogy az egyik hamis tanú a haragosom,mert tavaly ráhivtam a köjált és jól kiciánozták a kéglijüket,mert elárasztotta a piszok miatt mindenféle élősködő. :(((( Szószó! Ezekkel vagyok körülvéve !

Miki69 2006.07.21 23:49:15

Döbbenetes történet. Az ügyvédednek rá kellett volna mennie a hamis tanuzásra. Avval is pórúl lehet ám járni. Jól be kellett volna ijeszteni.Amúgy meg nem értem. A harapások és a sérülések mit igazolnak a vénasszony oldalán? Ha van szájkosár a kutyáján hogy a fenébe tudott harapni? Erre nem jött rá a bíró?Volt egyébként ügyvéded?

csandi67 2006.07.18 15:29:07

Hello!

Nekem is van egy történetem és persze egy folyamatban lévő bírósági perem.Szeptemberben lesz 1 éve,hogy az akkor 11 éves fiam reggel fél 8-kor levitte a 6 éves mopszunkat sétálni.Lakik a házunkban egy 75 éves nő,akinek az unokája a rextől kihozott egy hatalmas kutyát.A néni nem bírja megtartani a kutyát és a séta kb 1 percig tart náluk.Szószó,a fiam jött a lépcső felé,a néni meg ment le,de a bokroktól nem látták egymást.Az öregasszony kutyája kitépte magát és neki a gyereknek meg a kutyának.A kisfiam védte a kiskutyáját így neki is jutott a térdére egy harapás.A mopszinak pedig átharapta a jobb első lábát.A gyerek sírva jött fel,én meg lementem,hogy felelősségre vonjam.Elhordott az öregasszony mindenféle idiótának és azt kiabálta,hogy nem érti mért sétaálunk arra ,amerre ő.Feljelentettem és csatoltam a zárójelentéseket.Van egy közért a házunk alatt és onnan a közértes meg a bennt vásárló férfi mindent hallottak és kijöttek.Látták,hogy a kutyán nincs szájkosár.A fiatalember eljött tanunak és érdekes módon az öregasszonynak is volt tanuja.(a szomszédnője).A kerület jegyzője megbüntette,de a nő fellebbezett.Június 13-án volt egy tárgyalás,ahova a mi tanunkat is behivták.A bírónő az öreglány pártján állt,hiszen már 2 hamis tanuval jelent meg.Mindenkinek dicsekszik,hogy pert nyert és beleröhög a szemembe.Igaz mi Június 13 óta semmiféle végzést nem kaptunk.Most pedig hallom a házban lakóktól,hogy fél a nő és 2 naponta hajnali 3-kor egyszer viszi le a kutyát.Nem értem az egészet és azt sem,hogy hol az igazság.Persze azt sem tudom mit tudnék tenni!

Rianon 2006.07.18 12:17:06

Sziasztok!

Ezzel kapcsolatban nekem van egy történetem. Igaz már nagyon régi, de azért elmesélem. Akkoriban 10 éves voltam (11 éve). Gyanútlanúl sétáltunk Gyálon az egyik utcában az uncsitesómmal amikor megpillantottam egy nyitott kaput és ott egy hatalmas kaukázusi kutya volt én mondtam, hogy forduljunk vissza inkább kerüljünk, de az unokatesóm győzött és tovább mentünk ekkor a kutya kiszaladt én megfordultam és csak arra emlékszem hogy a derekamat elkapta. A többire már csak elmesélésből. Az igazság az hogy elájultam. Előszőr a derekamat marcangolta majd a lábamat. És a morbid az benne amikor a másik kutyus egy húsdarabot vitt a gazdihoz ugyanis erre jöttek ki. Hetekig kórházba jártunk megjegyzem taxival mert anya egyedül nevel és sajnos kispénzüek voltunk vagyis nem volt pénz autóra és tömegközlekedéssel nem mehettem a nyilt sebek miatt. Gondolhatjátok mennyi pénzbe került. Amúgy meg majdnem belehaltam mert kb 1 cm volt még a vesémig hogy elérje a kutyus a fogával. Amúgy 10 000 Ft-ot kapott anya. Hát az akkor sem volt sok pénz, a kutyus él, a derekam és combom olyan amilyen. Viszont egy papírt aláírattak velünk hogy nem kérünk több pénzt. Hát igen aki nem ismeri ezeket az nem tudja.....

bix70 2006.06.06 22:52:56

Annak ellenére,hogy 3 kutyám van,teljesen egyetértek a felvetésben.Aki tart kutyát, igenis van kötelessége,de mint máshol ebben az országban mindenkinek csak joga van.

Ellenpéldát is tudok mondani.Töbször bejelentettek a kutyáim miatt,2-szer megpróbálták megmérgezni őket.Az ok egyszerű.A zárt kertembe,lakásomba nem tudnak vagy mernek bejönni lopni.Pedig a szomszédomnak nagyon fáj a foga valamire.Dehát 2 dobi és egy német juhász nagy úr a területén.

Náluk 3 év alatt 4 kutya pusztult el.Az egyik kánikulában az 50 cm-es lánccal ásta be magát a földbe víz és árnyékot keresve.Ezzel viszont senki nem hajlandó foglalkozni.Sem állatvédők,sem önkormányzat,sem rendőrség.

Na ez a szomorú.

Miki69 2006.03.29 23:00:32

Igen, a kidobás főleg a városokban jellemző. Pedig azért már büntetnek. Hallottam olyan esetről mikor meglátták a járókelők, hogy autóból raknak ki kutyát. Megjegyezték a rendszámot és bejelentették.A kerítésen kiszökött kutya gazdája meg nincs tisztába a büntetőjogi és kártérítési felelősségével, ha a kutya rosszat tesz.

Infomaker 2006.03.29 10:06:20

Érdekes, de nálunk vidéken ilyenről alig hallani. Inkább az van, hogy kiszökött. De úgy bezsélnek arról, hogy kiszökött, mintha teljesen normál dolog lenne, hogy szar a kerítés..Nekünk olyan kerítés van, hogy azon egy medve is nehezen menne át, hacsak nem ugorja át. Pedig nem erődítmény, csak normális szerkezet hegesztve.Mondjuk a Goldenünk nem szökik ki..olyan félős, hogy csak na, pedig 45 kiló :D

Miki69 2006.03.28 22:07:44

Vagy mert kicsapják. Amíg a a kölyökkutya kicsi és aranyos, a gyerek is jót játszik vele, kell. De az annyja úristenit nem felnő az a kutya? Már mindenki unja az etetését, lakótlepi emberek a napi sétáltatást mint egyre nagyobb kényszert és nyűgöt. Ki vele hát az erdő szélére, és gázt az autónak. Elfér a szeméthalom mellett.Ez a magyarországi valóság. Döbbenetesen bunkó népség. Állítólag egész Európában Magyarországon dobják ki a legtöbb állatot. Szégyenmagyarok.

Infomaker 2006.03.28 10:11:02

Most nem azért, de:Csak abba gondoljatok bele, hogy normális esetben annak a fogalomnak, hogy "elveszett a kutyám" ismeretlennek kellene lennie.Miért veszik el egy kutya? Szar a kerítés.Az nagyon ritka, hogy sétálás közben elszalad, mert elszakad a póráz (póráz nélkül eleve megintcsak nem kéne)

kriszpi76 2006.03.27 16:33:37

Köszönöm, igen, asszem veszek egy kutyariasztót, muszály. Az ára nekem megéri a biztonságért cserébe.

Miki69 2006.03.22 21:07:17

Ne reménykedj, nem fog változni semmi ebben az országban. Szarok bele ország. Impotens helyhatóságok, agresszív nemtörődöm kutyások. A törvények maximálisan a törvénysértőket védi, mert alkotóik ezt képzelik demokráciának.Azt javaslom ne edd magad ezen, mert akkor 20 év múlva is bosszankodni fogsz. Ahogy látom többször is majdnem megjártad, és nagy problémát jelentenek az elszabadult kutyák. Muszály leszel magadat megvédeni, mert senki más nem fog. Én a te helyedben vennék egy önvédelmi gázsprayt (legálisan megveheted), vagy létezik hordozható ultrahangos kutyariasztó (Dazer márkájú). Úgy tudom kísérlet képpen valahol postásokat szereltek ezzel föl, teljes sikerrel. Teljesen legális eszköz. A Neten megtalálod ha rákeresel. Kb 25000 Ft ami nem kevés, de minden telatív, kinek mi éri meg. Ha min. egyszer megóv egy csúnya harapástól, már megérte!

kriszpi76 2006.03.21 09:26:13

Felháborító a kutyatulajdonosok arcátlansága (tisztelet a kivételnek): manapság már nem tud az ember kockázat nélkül vállalkozni egy biciklitúrára, mert kiteszi magát kóbor, elszabadult kutyák támadásának.Jónéhányszor kellett mentenem már az irhámat, csoda,hogy EDDIG megúsztam. Mindegyik nagy "állatbarát" a jogaival tisztában van,csak a kötelességeit nem teljesíti. Felhívnám a figyelmüket,hogy vagy kössék meg a kutyájukat,vagy biztonságos erős, zárt kapus kerítés mögött tartsák az ebeket. Kicsiny vaddemokráciánk jellemzője, a szabályok figyelmen kívül hagyása , a kissebbségi komplexusokból eredő "kuruckodás", kiskapuk,joghézagok kihasználása, +a tehetetlen hatóság. Meg a kutya szempontjából sem értem a tulajdonosaikat:nem érdekli,hogy elkóborol a kutyája, nem érdekli mi történik vele? Pl. a prosztó háza mellet nincs kerítés a pusztában, DE A Kutya már ott acsarog, és megkötve sincsen.Nademár álljon meg a menet! Amúgy nemcsak a bringázásnál,hanem pl,gyalogtúrázásnál is veszélyt jelentenek,ha pl. ilyen helyek mellett turistaút vezet. Ld.piros sáv jelzés,Csillaghegy után, a Nagy-Kevély hegy felé. Az ottani hétvégi telkekről kiszabaduló kutyák,nemegyszer fenyegették testi épségemet/illetve társaim testi épségét. Hasonló a helyzet a szentedrei-sziget Horány üdülőtelepén,ahol sokat bringázom.Felhívom az illetékes önkormányzatok figyelmét,hogy SZEREZZENEK ÉRVÉNYT A TÖRVÉNY BETŰJÉNEK, szigorúan büntessék meg a felelőtlen kutyatulajdonosokat, a kóbor kutyákat pedig szállítsák a sintértelepekre. Az élethez, testi épségemhez,egészségemhez, biztonságomhoz való ALKOTMÁNYOS JOGAIM SÉRÜLNEK FOLYAMATOSAN!!!A kutyatartás felelősségteljes,komoly dolog,aki erre nem képes,vagy nem hajlandó betartani az alapvető szabályokat, az NE TARTSON KUTYÁT.

Miki69 2006.03.18 18:39:11

Mondasz valamit. Talán egy jó erős gázspray is megteszi. Kapjon az orrába, szemébe, azonnal nyüszítve a földön fog rángatózni.Legközelebb ha meglát elbújik.