tankötelezettség

TaXiN 2006.02.16 08:10:48

Nos, a gyerek kissé problémás, de hát ez van.Az óvoda le akarja passzolni azt, hogy az ő aláírásuk legyen a papíron.Ezzel nincs baj.Azzal van baj, de ezt a békát le kell nyelnem, hogy egy hülye pitsához kellene vinnem a kölköt a papírért, aminek nem örülök kifejezetten. Már volt egy fél éves hozzájárkálásunk, aminek a végén megállapította, hogy testvérféltékenység van a kölök problémáinak hátterében. Vagy az, hogy rossz filmeket néz a tv-ben (nincs tv-nk) Vagy a szülők (mi) házasságának problémái. Vagy rossz álmok és fantáziaképek.Csak éppen azt nem mondta, hogy fogalma sincs mi az oka.De mondta, hogy lehetőség van gyógyszeres kezelésre is..."Te vinni akarod iskolába"Ha már így rákérdeztél... nem annyira. Ha megkapnánk a fejkvótát (amit az iskola kap) a két kölök után, akkor megfontolnám, hogy délelőtt otthon tanuljanak a büdös kölkök, délután meg menjenek szakkörbe, sportkörbe, zeneiskolába, hogy a közösség és az idegen felnőtt irányítása se maradjon ki az életükből :)Mindenesetre 1999-es a gyerek, tehát kinőtte az óvodát.

KANdur 2006.02.15 17:58:54

Szia!

Tulajdonképpen most mi a probléma: Te vinni akarod iskolába, az óvoda pedig nem javasolja? Mert ha így van, akkor azt hiszem az óvodának van igaza.  Egyébkét néhány héttel (kb. 2-3 héttel) ezelőtt megjelent Nők lapjában foglalkozott ezzel a témával a pszihológus. Ezt a cikket keresd meg! Itt a törvény száma is le van írva, ai ezzel foglakozik... stb. stb.

TaXiN 2006.02.15 17:03:46

Kedves Hozzáértők!"Beíratás az iskolába Az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, továbbá az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást""Az iskola igazgatója dönt a tankötelezettség kezdetéről, az óvoda véleménye alapján. Amennyiben a gyermek nem járt óvodába a döntést a nevelési tanácsadó véleménye alapján kell meghozni."---------Nos az óvoda a nevelési tanácsadóba akar minket küldeni. Ha én nem viszem el oda a gyereket (1999 szept születésű), akkor mi az ábra?Nem veszik föl iskolába?