Autópályás visszaélések??

tboti 2005.12.14 16:54:23

Kérdés: faterom idén május végén eladta a kocsiját majd most a napokban kapott egy pótdíjbefizetési felszólítást, hogy lefilmezték novemberben valamelyik autópályán.Írt szépen egy levelet nekik, mellékelte az adásvételi szerződést, amire azt a választ kapta, hogy a nyilvántartás szerint az ő nevén van az autó, és neki kötelessége lett volna az autó eladásánal ezt (15 napon belül) jelezni az okmányirodán.Most az ügy ott tart, hogy beküldtem atyámat az okmányhivatalhoz, adja le az adásvételi szerződés másolatát, kérjen igazolást (ha lehet ) arról hogy mikor adta el a kocsit, és ezt küldje el az autópályásoknak.Másik vonalon meg kiderült: a vevő, aki cég nevére az autót már továbbadta a kocsit, azaz ő is tojt a bejelentési kötelezettségére. na most ha a véletlenül kiderül, hogy ki az új tulaj akkor reménykedjünk ő méltóztatik kifizetni...Mi a véleményetek mi lesz a vége?

Mártianyu 2005.09.23 21:05:57

Megnéztük a fozótókat. A fénykép nagyon rossz minőségű volt (ráadásul faxolták), a rendszám stimmelt, de a típus nem! Öcsémnek golf-ja van, ez meg vélhetően transporter volt, a vw embléma látszott, plussz a lámpák és ebből szerencsére egyértelműen kiderült. Mondjuk szerintünk "buherált" rendszám volt, mert azon látszódtak olyan sérülések, amik a miénken nem, például a nullában volt egy pötty, ami akár 6-os is lehetett volna. Szóval tisztázódott, pénzt visszakapja, és tett egy feljelentést ismeretlen tettes ellen. És ha jön még papír (nagy rá az esély), akkor azokkal mind be kell fáradnia hozzájuk, hogy töröljék.

papa50 2005.09.23 18:00:46

Esetleg körül kell nézni a "baráti kör" által tulajdonlott azonos tip. kocsik körül. Hátha van haragos, vagy csak egy cm-es szig.szalag....és a rendszám ok.?

Piri 2005.09.23 15:10:45

mi a rendszáma?

Törölt nick 2005.09.23 14:01:27

Sajnos 0 ötletem van.

Mártianyu 2005.09.23 13:55:19

Sziasztok!

Elmesélnék egy esetet, szeretném ha megírnátok a véleményeket, illetve megoldási módokat ha esetleg már valakivel előfordult ilyen.

Öcsémnek sororzatosan jönnek a büntetései az Állami Autópályakezelő Rt-től, miszerint matrica nélkül használta az M3-as autópályát. Bár szerinte nem használta a pályát az adott időpontban, az első büntetést befizette, mert azt a felvilágosítást kapta, hogy bizonyítsa be ő, hogy nem ment akkor a pályán! Aztán jött a második büntetést, és ma kapott újabb kettőt, úgy, hogy a kocsi itt áll a kertben és biztos, hogy nem ment vele a pályán. Ráadásul ezek egymás utáni napokra szólnak, és félő, hogy kapunk még. Ami még érdekes, hogy a büntetésen olyan kilóméterszakaszt jelölnek meg, ahol még akkor sem szokott közlekedni, amikor egyébként matricával használja a pályát.

Egyik feltetlezésünk, hogy a ÁAK kipécézte őt és sorra küldözgeti neki a büntetést, hiszen úgysem tudja ennek ellenkezőjét bizonyítani.

Másik lehetséges ok, esetleg valaki csináltatott egy kamurendszámot és azzal vígan járja az utakat, az öcsém meg fizet. Ha így van, akkor ebben az esetben mit tehetünk? Feljelentés ismeretlen tettes ellem?

Harmadik. A lefényképezett autó rendszámán piszok, csavar stb van, és így a rendszer rosszul értelmezi a leolvasott rendszámot.

Egyébként ha minden igaz, még ma megnézhetjük a fotót, ami alapján a bírságot kiküldték. Lehet, hogy akkor már okosabbak leszünk.

Ha valakinek van a megoldásra vonatkóan használható ötlete, kérem írja le.

Mártianyu