Van-e számlaadási kötelezettségük a

kalmarkalman 2005.08.13 09:08:36

Nagyon köszönöm!

HPéter1978 2005.08.08 14:50:38

http://www.apeh.hu/informacio/lszovszla.htm

Ettől függetlenül:

Költségvetési intézménynél dolgozom, itt nagyon bonyorult számla nélkül bármit is kifizetni. Ezt a lakszöv. megértette, és ad az intézménynek (előleg)számlát a részbefizetésekről is... (a lakás az Intézményé)

Ugyanakkor számvitelesként a csekk mellé azért elvárnék legalább egy szabványlevelet, amiben leírják minimum azt, hogy melyik lakás, melyik havi közös költségét fizeti be a kedves ügyfél.

A melegvíz azért bonyorult, mert két szolgáltató van a képben: a vízmű, és a hőszolgáltató.

Ez esetben valszeg az épület saját hőközpontjában melegítik a vizet, és a mérő is ott van. A fogyasztást a szövetkezet fizeti ki a vízműnek, majd áthárítja a lakókra.

A hőenergia meg valszeg a fűtésszámlán jelentkezik.

Egyébként a havi közös költség beszedés alapja az előző évi elszámolás, amit a Közgyűlés hagyott jóvá.

Törölt nick 2005.08.08 13:03:24

OFF!

Biztos van nekik ilyesmilyük, mert a miénk is ad. De nem minden fizetésnél, hanem évente egyszer, összesítve.

kalmarkalman 2005.08.08 12:46:34

Az iránt érdeklődnék az ilyen ügyekben jártas emberektől, hogy a lakásszövetkezeteknek van-e számlaadási kötelezettségük a tagok felé. Csak mert nagyon unom már, hogy ha fizetni kell valamit (konkrétan a melegvízfogyasztásból a vízdij - ezt valami különös oknál fogva nem a vízműveknek fizetem, hanem a lakásszövetkezten keresztül megy)  akkor bedobnak egy kézzel kitöltött csekket én meg találjam, ki vajon, mi alapján számolták ki az összeget. Ha valami tv. paragrafust tudnátok erre adni. Köszönöm előre is a segítséget.