Végrehajtás ingatlanon

Lazi Jani 2013.12.25 16:04:02

A Kúria 3. pontjához, amely a bankok jogszabály szerinti tájékoztatási kötelezettségéről beszél:2006 szeptemberi zárással megjelent a PSZÁF-nak egy tájékoztatója, amelyet annak idején a bankok ügyfélfogadó irodáiban helyeztek ki azzal a szándékkal, hogy az ügyfelek tájékozódhassanak az árfolyamváltozás törlesztőrészletekre gyakorolt hatásáról. Én (is) eltettem egy ilyen kiadványt, de pár napja megtaláltam a neten is: a Magyar Nemzeti Bank honlapján még ma is bárki megnézheti. Ez a PSZÁF tájékoztató 165-175-185 forintos CHF-fel számol akkor, amikor megjelenésekor, 2006 szeptemberében 170-175 volt a CHF. Ez a PSZÁF tájékoztató lényegében a megelőző évek (2000-2006)155-180 közötti árfolyamváltozásainak hatásával foglalkozik. Az MNB hivatalos deviza középárfolyamai is fent vannak a neten. 2006-2007-ben a bankok sem merhették ennél rosszabbul láttatni a jövőt. Nézze meg minden érintett a szerződésének részét képező tájékoztatókat, vagy kérjék ki a banktól a szerződéssel kapcsolatos összes dokumentumot. A hiteles másolatokat odaadják.

London-Jack 2013.12.22 08:21:56

Még egy adalék; ami lakáson banki jelzálog van, AZ NEM A TIÉD, hanem a banké !!

Hát de bizony, az az övé, nem pedig a banké. Annak adja el, akinek akarja, a banknak pedig ehhez kuss.

A banké a követelés és az ehhez kapcsolódó jelzálogjog.

Törölt nick 2011.07.26 15:39:45

"A verseny 2003-as devizahitelezés bevezetése óta odáig fajult, hogy 2006-2007 ben már jövedelem igazolás nélkül is adtak hiteleket.."

..annak, aki kérte.

mert az ügyfél volt az, aki bement a bankba, és hitelt akart felvenni.

Nem tartottak senkinek a fejéhez pisztolyt, hogy hitelt vegyen fel.

A minap voltam kaszinóban, és veszítettem.

A veszteség felét állja a kaszinó, a másik felét meg a magyar állam !

Megromlott a hús a fiókban, mert a hentes nem hívta fel rá a figyelmemet, hogy hűtve kell tárolni.

Fizesse ki a magyar állam !

Törölt nick 2011.07.26 15:23:16

"A hitel felvételekor, már előre kell beépíteni hitelfedezeti biztosítást, pl:max 2-év munkanélküliség, egészségügyi betegségre.stb..."

Egyetértek.

"Ha pedig végleg elveszíti a munkáját a futamidő felénél, akkor autómatikusan a Nemzeti eszközkezelő vegye tulajdonába, amit az adós bármikor visszavahet."

..de közben ketyeg a kamat !

Ezt tedd hozzá !

"A jobbik javaslata, most olvasom, a devizahiteleket felvételi árfolyamon kell forintosítani."

Meg a nagy francokat.

A devizahitelesek az alacsonyabb kamatért vállalták az árfolyamkockázatot.

"A különbözetet az állam meg a bankok osszák meg."

Az állam = a többi adófizető.

Én nem akarok fizetni egy devizahiteles miatt sem.

Te nyugodtan fizethetsz persze, hogy ha akarod !

otapi 2011.07.25 22:22:31

Arra nem írtál választ, mi alapján kellene az adófizetők pénzéből finanszírozni (akár csak felesben) ezt?

Tavaly váltottam CHF hitelt EUR-ba, a "szakértők" akkor is azt mondták, hogy túl erős a CHF, nem érdemes váltani, csak "realizálja az ember az árfolyamveszteséget". Mihez képest. Hát most még erősebb a CHF, és nem is látok semmi okot arra, hogy az EUR miért ne gyengüljön még tovább a CHF-fel szemben az elkövetkező 3-4 év során. Most már előjöttek olyan hangok is, hogy még könnyen eljöhet az 1:1 EUR CHF arány is.

Ez a jövedelemigazolásos történet pedig tipikusan magyar: a bankok csak idomultak az általános magyar szokáshoz, hogy az emberek egy jó része szürkén-feketén kézbe kapják a fizetését, így jövedelem igazolást sem tudnak róla hozni - a hitelt viszont elvben tudták zsebből fizetni ha nem üt be a válság és nem lesznek munkanélküliek.

otapi 2011.07.25 10:43:59

Több dolgot is írsz, de majdnem mindegyikben visszaköszön, hogy az állam fizessen a rossz adósok helyett. Remélem azért tisztában vagy, hogy az állam az emberektől beszedett adókból tud fizetni. Mégis, milyen alapon fizessék az adófizetők a rossz hitelesek részleteit? Arról nem is beszélve, hogy az az 1-2 millió adófizető matematikailag képtelen lenne mindenki helyett fizetni...

A forint +-10% sávban tartása iszonyú pénzeket emésztene fel. 2006-ig (asszem) a jegybanknak kötelessége volt 15%-os sávon tartani az euróval szemben, el is ment rá néhány milliárd csak erre. Aztán megszűntették a sávot, részben ezért, részben meg azért mert ez az előfeltétele az EUR csatlakozásnak.

Ezekkel a lakossági CHF-hitelekkel kell csinálni vlamit, ez így nem maradhat. - A céllal egyetértek, de úgy kellene, hogy se az - adott esetben nulla hitellel rendelkező - adófizetők ne rokkanjanak bele, se az ország ne menjen csődbe. Akkor már inkább a CHF hiteleket automatikusan váltsák át EUR-ra (és győzzék meg a bankokat hogy ne nézzék az aktuális  fedezeteket).

otapi 2011.07.24 01:13:16

Hát hajrá, a remény hal meg utoljára. Ezen csak a közreműködő ügyvédek nyerhetnek, mert tuti bukó az ügy, így a pert el fogják veszíteni, de a költségeiket azért a vesztes ügyfelekre hárítják. Még egy bőrt próbálnak lehúzni a már amúgyis bajban lévő hiteleseken.

- "Árfolyam fedezeti biztosítás": melyik az a biztosító, ahol árfolyamra lehet biztosítást kötni? Talán kevered a hitelfedezetivel.

- Automatikus forintosítás: aha, mert mondjuk a 10%-kal drágábban átváltott tőkére számított 2-3 szoros forintkamatnak nyílván örülne a többség. CHF-t például inkább érdemesebb EUR-ba váltani a jelen állapotok szerint. Ezt viszont bárki megcsinálhatta idejében a saját szakállára, ha bírta a fedezete; emiatt perelni a bankot dőreség. Nyilván nincs ingyen a pénznem váltás, mert gyakorlatilag új hitelről beszélünk, de naív az aki elvárja a bankoktól hogy ingyen dolgozzon.

- Mindenféle hitelnél a jövedelmekről csak egy pillanatfelvételt csinálnak, eleve nincs sok értelme csupán arra hagyatkozni 15-25 éves távlatban. Ezért is kell a jelzálog, annak az értéke biztosabb(nak tűnt a válság előtt). Az utóbbi években ez a probléma (is) hatványozottan kijött: hiába volt jó jövedelem igazolása az adósnak a hitel felvételekor, ha egyszer csak elveszti a munkáját. Így sokszor az sem elég, ha valóban betartották a 30%-os szabályt.

Törölt nick 2011.07.21 11:50:18

Elhülve olvasom az itteni hozzászólásokat.. akik deviza alapú hitelt vettek fel (CHF, EUR, vagy Jen alapon) az az alacsonyabb kamatért cserébe vállalták az árfolyammozgás kockázatát; tulajdonképp egy határidős devizaüzletet kötöttetek.

Ha csökkent volna az említett devizák árfolyama, és ezzel együtt a törlesztőrészletetek is, akkor is szaladnátok pereskedni..?

Nagyon remélem, hogy a bankok minél előbb behajtják a nem fizető adosok hátralékát.

Még egy adalék; ami lakáson banki jelzálog van, AZ NEM A TIÉD, hanem a banké !!

Merthogy a bank pénzéből vetted !!

Végrehajtásnál a bank csak visszaveszi a pénzét.

andreass1984 2010.08.07 19:15:36

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy jelzálog van a lakkáson. Ezt egy idöben nem fízettük. Felmondták a hitelt. Azota is rendesen fízetjük és folyamatosan levelezünk a bankkal, hogy állitsák vissza! Mi kifizettük amit kértek (azért, hogy visszaállitsáők a hitalt), de semmi nem történt és a mi nyakunkon ujabb hitel van! Most azzal fenyegetöznek, hogy kilekoltattnak minket, és eladják a lakásunk!

Hiába mondjuk, hogy mi megtettük amit kértek. Még a fiók vezető intézte, és azt igérte, hogy 100% a visszaállítás!

A bank azzal érvel, hogy nem fízetünk eleget. Hiába mondom, hogy nem én vagyok az ügyintéző aki kiszámolja, hogy a "paraszt" mennyit fízesen!

A pszának már írtunk, de választ nem kaptunk!

Kérem aki tud adjon tanácsot, mert nem akarom elveszteni a lakásom!

andreass1984 2010.08.07 19:15:04

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy jelzálog van a lakkáson. Ezt egy idöben nem fízettük. Felmondták a hitelt. Azota is rendesen fízetjük és folyamatosan levelezünk a bankkal, hogy állitsák vissza! Mi kifizettük amit kértek (azért, hogy visszaállitsáők a hitalt), de semmi nem történt és a mi nyakunkon ujabb hitel van! Most azzal fenyegetöznek, hogy kilekoltattnak minket, és eladják a lakásunk!

Hiába mondjuk, hogy mi megtettük amit kértek. Még a fiók vezető intézte, és azt igérte, hogy 100% a visszaállítás!

A bank azzal érvel, hogy nem fízetünk eleget. Hiába mondom, hogy nem én vagyok az ügyintéző aki kiszámolja, hogy a "paraszt" mennyit fízesen!

A pszának már írtunk, de választ nem kaptunk!

Kérem aki tud adjon tanácsot, mert nem akarom elveszteni a lakásom!

tarilaci 2010.06.20 06:05:02

Egy kilakoltatott édesanya levele Orbán ViktorhozTisztelt Miniszterelnök Úr!Szeretném megköszönni Önnek, hogy a választásokon tett ígéretét, idézem: "miszerint egyetlen magyar családot sem lehet utcára tenni" felettébb látványos módon betartotta...Remélem, az Ön gyermekeit és édesanyját, valamint a családja egyetlen tagját sem fogja 300 fős kommandós sereg megtámadni!Remélem, mindig lesz hol a fejüket álomra hajtani!Remélem, lesznek barátai, akik mindig kiállnak Ön mellett!Remélem, soha nem kell rettegniük a minden törvény és jog felett álló végrehajtóktól!Remélem, megmarad az ősei birtoka, és nem veheti el Öntől maffiamódszerekkel senki sem!Remélem, soha nem fogják üldözni, ha el meri mondani az igazságot!Remélem a nemzetközi sajtó előtt sem fog szégyenkezni a magyar emberek földönfutóvá tétele miatt!Tisztelt Miniszterelnök Úr!Én, mint kisember, aki egyébként öt gyermek édesanyja vagyok, azért bátorkodtam Önnek nyílt levelet írni, mert a tucatnyi személyes S.O.S. segítségkérésemre nem reagált!Szeretném Önt ezúton tájékoztatni, hogy az Ön "jóléti" államának rendőrhadserege 2010. június 15-én kivégezte a családomat! Elvették a házunkat, ezáltal az egész életünket! Hét embert végeztek ki az Ön tudtával azon a napon!Három csöpp gyermekem, a nagylányom és az idős, beteg édesanyám, aki mellesleg majdnem belehalt az Ön "nem lehet egyetlen magyar családot sem utcára tenni" hangzatos kijelentésébe!Mert piciny gyerekek és asszonyok veszélyesek Önre és a magyar nemzetre nézve, ezért aztán 300 fős hadsereget kell rájuk küldeni. Amúgy tájékoztatásául közlöm: közel kétmillió család vár ugyanerre a sorsra! Esetleg azt a 873 milliárd forintot, mely a bankok nyeresége volt a tavalyi évben, nem lehetett volna ezeknek a családoknak a megsegítésére fordítani?Tisztelt Miniszterelnök Úr!Rendkívül sajnálom azokat az embereket, akik hittek Önben! (Nem tudták, mit cselekszenek.)Ön magára hagyta nemzetét a magyar családokat és a jövőjét a magyarságnak! Mindaddig, amíg a korrupt bírósági titkárok és a maffiózó végrehajtók, akik rendőrkapitányoknak dirigálhatnak és dönthetnek emberi életekről, azt hiszem, el kellene gondolkodnia azon, hogy az Ön önkényuralmi rendszere hova fajulhat!Ugyanis Önnek van, lett volna lehetősége egyes-egyedül arra, hogy több százezer ember, család életét egyetlen tollvonással megmentse!Nem vagyok elkeseredve, mert a mi esetünk végre felnyitotta a magyar emberek szemét, hogy a magyar önmagán és a barátain kívül senkire nem számíthat eme csodálatos ősi hazában!Üdvözlettel:Tauzin Krisztinaegy földönfutóvá tett ötgyermekes családanya és családja

felucca 2010.06.02 18:50:03

Van egy idegességre okot adó ügyem. Építkeztünk, az építési hatóság szerint egyszerűen engedély nélkül, szerintem ennél sokkal árnyaltabb a kép (az engedély jogerőre emelkedése előtt kezdtünk neki, stb.), de nem tudok ellenükben lépni. Nekik törvényi kényszer alapján ki kell szabniuk a bírságot, ki is szabták, majdnem kétmillió forintot.Nem csak kétmilliót, de 20 ezret sem tudnék most fizetni, nagyon le vagyunk gatyásodva, adósságok és családi költségvetési deficit hónapról hónapra.Az éphatóság által szabott határidő júni közepén lejár. Fizetni nem tudunk. Ennyi pénz körülbelül a családunk egyévi jövedelme.Tudom, hogy a meg nem fizetett bírság köztartozás és az APEH hajtja be. Felkerestem az APEH-et (próbáltam konstruktív lenni), jelezve, hogy lesz egy ügyem velük, de nagyon kedvesen visszautasítottak, hogy ők csak akkor lesznek illetékesek, ha hozzájuk kerül az ügy. Zárójelben: hogy akkor esetleg kérhetem a tartozás elengedését. Hivatkozni csak a három kiskorú gyerekre tudok és a jövedelmi viszonyaimra, amit az APEH jobban ismer, mint én magam.Nekem az fúrja még az oldalamat, hogy itt egy olyan követelésről van szó, ami mögött nincs bevétel (csak további kiadás:)), tehát ez esetleg másképp ítélhető meg, bár ez nem valószínű...Tehát szerintetek mire számítsak? Zárolják a jövedelmemet és éhenhalunk egy éven át, vagy elárverezik a házunkat, mivel más elárverezni valót nem fognak találni a 300 ezer forintot érő Opel Astra mellett (amit addig el kellene adnunk?) Vagy mi lesz? Utazzunk el örökre?Köszönettel....

mammamija 2007.03.30 10:26:23

Köszönöm..

satellite five 2007.03.29 13:22:01

Meg lehet előtte tekinteni.

mammamija 2007.03.29 10:15:12

Még valamit szeretnék kérdezni tőled.Ha valaki így vesz lakást árverésen, azt meg lehet nézni, vagy látatlanban veszi meg? vagy esetleg magában a lakásban történik az árverés?

Modestinvs 2007.03.28 19:26:46

Ott is. De a bíróságon mindenképpen.

mammamija 2007.03.28 13:40:23

Nem az önkormányzatnál vannak kitéve a hirdetmények?

mammamija 2007.03.28 13:39:50

A "milyen okból"-hoz elég annyi, ha az egyik fél (házaspárról van szó) elveszti a munkáját és nem kell sehova.Akkor már ugorhat a lakás, pláne ha sok rajta a hitel - ugyanúgy, mint a "bankos" kocsiknál. Nekem hála égnek nincs ilyen tapasztalatom, de a fodrászlány ilyen helyzetben van. Bujkál az APEH elől, mert van 1 milla tartozása....

Modestinvs 2007.02.12 16:13:56

Tamerlan, ha ebben a témában akarsz rtájékozódni, javaslom ballagj el a legközelebbi bíróságra, és böngészd a hirdetőtáblájukat.

binlaci5 2007.02.12 14:40:08

Hát igen. Ha az állambácsinak tartozik valaki azt meg lehet úszni valahogy, de ha nem neki és az a szervezet bank, szolgáltató magénszemély stb. akarja akkor a végtelenségig kifacsarhatja a tartozást a kamatokkal együtt.

Államnak elég, ha nincs vagyonod és ahol laksz nincsen lefoglalható ingóságod vagy nincs kereseted, bevételed számládat eltitkolod és az örökségedet nem tudja meg. Ezt is jobb kifizetni, mert erős idegzet kell a bújkáláshoz.

Más szervezetnek meg kipréseli belőled, mindíg nyomoz utánad, sose hagy békén.

Külföldi munka amit itthon titkolni kell, talán ez a megoldás.

tamerlan 2005.04.05 23:22:33

Annak lehet örülni..........    Te örülsz neki? Mennyire?

BONNIE 2005.04.05 22:39:55

szerencsere 0 tapasztalat ezugyben :-)

tamerlan 2005.04.05 22:38:05

Kinek volt ,kinek van?Milyen okból?Miért ?Hogyan?Tapasztalatok?

Buta és okos tanácsok is jöhetnek.