Új - Közlekedési Adó Bp-en a vállal

rev251 2004.10.16 15:44:52

Ez tökmindegy! Mint ahogy az is, hogy mire hivatkoznak, mikor kivetnek egy adót.

Igazságra, arányosságra, bármire. Meg hogy hova folyik be vagy el.

Ez csak sóhajtozás.

A lényeg az, hogy hatóság hajtja be, tehát ott a kényszer. Csak törvényesen (kiskapukkal) próbálkozhatsz. Na de mifélékkel?

runnner 2004.10.16 13:50:48

igylátszik demszki unja a horvát nyaraloját.épitkezne a bahamákon.mert ezt a pénzt sosem fogja a bkv látni

rev251 2004.10.16 12:28:14

Szóval egy újabb fejadó.

Kérdés, hogy mi az adó alapja.

Elvileg mindenki munkavállaló. Bár vállalkozásra és létszám szerint vetik ki.

Vagy gépkocsinként?

Mik a kiskapuk?

Elköltöztetni a székhelyet? Nagyon macerás.

Bp-i. telephely esetén kivethetik, ha a székhely nincs itt?

És az 1-2 személyes bt/kft, ahol nincs munkavállaló, csak a tagok dolgoznak?

runnner 2004.10.13 20:52:33

egyébként a sulyado után én már nem csodálkozom semmmin.a történelem orán tanitották átkosban az elnyomo imprilstapistamocskok adoit.pl középkor ala most:

füst ado=zöldkártya,utado=autopályadij,

runnner 2004.10.13 20:44:36

4 honapja "zsiros maszekként"(tevékenység:autoszerelés)komoly megélhetési gondjaim vannak.vicces mi?sajnos komoly. a nyugdijas szüleim segitik a csekkháboruimat megvivni. ismerös vállalkozokkal beszélgetve az esetem nem egyedi .szégyelje magát az utobbbi évtized összes pártja hogy hagyta az ország középrétegét eladosodni ,leamortizálodni.

Hun Worx 2004.10.13 20:24:34

Elnézést a topic teljes címe ez akart lenni: Új - Közlekedési Adó Bp-en a vállalkozóktól a BKV-nek De miért? Mi közük a vállalkozóknak a BKV veszteségéhez? Egyáltalán az egész BKV-hez? Nem vonnak le így is eleget tőlünk???!!! Mennyi prémiumot is kapott nemrég a BKV vezetője? Nem szívják eléggé a vérünk? Nem elég, hogy alig marad valami adózás után? Hogy ez az állam (bármelyik párt is vezeti) örökké a vállalkozások ellen van - nem elég? Alig van támogatás, minimális visszaigénylés, minimális juttatások, extrém hitelek, brutális törvények, szankciók és további atrocitások a hazai vállalozók ellen. Főleg a kisvállalkozókról van itt szó, akik alig tudnak megélni. Miért van arca valaki(k)nek ilyet kitalálni, hogy egy olyan dologért fizessünk mi ami mások miatt veszteséges és nekünk ehhez semmi közünk? Mekkora háza van a BKV vezetőjének? És mekkora az átlagos vállalkozónak? Legközelebb azért kell fizessünk évi 20 ezret, mert például a mecseki bányák veszteségesek vagy mert a sztrádákra való pénzt ellopták... Meddig van arcuk elmenni egyeseknek a mások vérszívásában?

Hun Worx 2004.10.13 20:18:31

"Jön a közlekedési adó? Index 2004. október 13., szerda 15:23 A vállalkozók kommunális adójából, azaz az új közlekedési adóból fedezné a főváros a BKV több tízmilliárdos veszteségét. Az erről szóló módosító indítványt ma nyújtották be a parlamentnek, amely az adótörvények változásával egy csomagban, jövő héten tárgyalja a javaslatot. Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének! Nyomtatható változat h i r d e t é s Munkavállalónként évi 20 ezer forinttal terhelné jövőre a budapesti gazdasági társaságokat a vállalkozások kommunális adója. Mint Bőhm András, a módosító indítványt benyújtó szabad demokrata képviselő elmondta, a befolyó összegből a BKV-t támogatná a főváros. A módosítás szerint az új adófajtát nem a kerületek, hanem a főváros vetné ki az iparűzési adóhoz hasonlóan. Tíz plusz tíz Mint arról az InfoRádió korábban beszámolt, a közlekedési adó bevezetését a BKV javasolta a fővárosi önkormányzat vezetésének, ahol támogatták az ötletet. A javaslatot jövő héten tárgyalja a parlament, az adótörvények módosításával egy csomagban. Az InfoRádió értesülései szerint a fővárosnak azért fontos az új adó, mert a BKV jövőre csak úgy kap tízmilliárd forintos támogatást a központi költségvetésből, hogyha Budapest is melléteszi a másik tízmilliárd forintot. A város vezetői korábban többször elmondták, hogy a főváros nem tud kigazdálkodni ekkora összeget. 45 milliárdos BKV-adósság A BKV legutóbbi információk szerint 45 milliárdos adósságot halmozott fel idén, ezért jövőre már nem hitelképes. Emellett a cég üzleti terve mintegy 20 milliárdos veszteséggel számol 2004-ben. A BKV és a főváros részéről korábban elhangzott, hogy a társaság a jelenlegi pénzügyi feltételek mellett 2005 februárig képes finanszírozni a szolgáltatást. A kommunális adó nem ismeretlen Budapesten. A jelenlegi jogszabályok szerint a kerületek vethetik ki, ám ritkán élnek vele. Lakossági kommunális adót Óbuda próbált bevezetni nyáron, ám az adót a nagy tiltakozás miatt ősszel vissza is vonta a kerület. Több városrész viszont kiveti a kommunális adót a vállalkozásokra. A teher mértéke jelenleg évi 12 ezer forint vállalkozásonként."