Köztisztvisel?k

crawen 2005.11.05 22:18:01

Itt vannak a köztisztviselői elbocsátások. Hogy látjátok, kivülről-belülről?

A közigazgatásban dolgozom, úgyhogy belülről látom a dolgokat. Szerintem ez az egész elbocsátósdi egy vicc. Így akarnak ügyfélközpontú közigazgatást???? Nevetséges.........

Állambácsik ébresztő!

Egyébként nagyon sok önkori van iszonyatos anyagi helyzetben, amiről persze sok esetben az adott helyi vezetés is igencsak tehet.

scopolamine 2005.11.04 19:23:13

Na élesszük csak egy kicsit újra ezt a topikot.

Itt vannak a köztisztviselői elbocsátások. Hogy látjátok, kivülről-belülről? Mert szerintem abszolút nem a racionalitás dominál. Egyáltalán, aki a pénzt adja, de inkább nem adja, állam bácsi, tudja egyáltalán, hogy mit akar? Most ez az állapot van és ide akarok eljutni, ez a cél? Így fog jól működni a szerkezet? Szerintem egy nagy káosz az egész leépítés, és megint az szop, aki rendesen akar dolgozni.

X-mas 2005.01.26 11:26:41

Elméletileg egyszerűsítik az adózást most...

Az APEH nem jelezte, hogy az adójóváírás és a kiegészítő adójóváírás ezt valójában bonyolítja és még többlet papírmunkával is jár?

Egyébként az adójóváírás rendszere oda-vissza megfeltethető adókulcsoknak. Ezáltal legalább a papírmunka megszűnne az adójóváírást illetően. Igaz, rosszul mutatna, hogy 7 adósáv van, pedig ez van...

Egyébként nálunk meg tavaly a szappant hagyták el, minek az. Egy félévig volt, mostmár mindenki ápolt kell legyen, felesleges azt fenntartani. Előbb utóbb jön az öntisztulás...

zoloúr 2004.12.01 18:09:56

Hello!

Lehet, hogy nem pont ide illene írnom, de talán mégis.

Jómagam is köztisztviselőként dolgozom, igaz nem régen...és szerencsére nem is sokáig. Másfél éve kezdtem, és januárig vagyok.

Bár végzettségem szerint a gazdasági szférába tartoznék, de az ott eltöltött pár év (akkor még) kiábrándító volt. Dolgoztam egy külföldi tulajdonú multinál, ahol alibi hülyeségek tömkelegével tágították a fejünk, értem ezalatt azt, hogy gyakran kultúridegen dolgokat húztak ránk, amivel egy magyar ember (még) nem igen tud mit kezdeni. Tréningek, stb, ami külföldön kiválóan betöltötte a funkcióját, de nálunk nem. Na mindegy, lényeg a lényeg: volt egy lehetőség, hogy köztisztv. legyek.Pályáztam, 37 embert magam mögé szorítva én jutottam az álláshoz, úgy, hogy semmiféle ismeretségem, protekcióm nem volt. Ellenben volt egy-két jónak tűnő elképzelésem, ötletem, ezt fejtettem ki, tártam a "felvételi bizottság" elé.

Bejutottam egy önkormányzathoz....sőt mondhatni közel a tűzhöz. Egy új formáció szerveződött ennél az önkormányzatnál...valami olyasmi, mint mondjuk a MEH (vagy kancellária...ha úgy tetszik). Ennek lettem tagja. Nem igazán körvonalazódott, hogy milyen jellegű feladatai is lesznek ennek a szervezeti egységenek, de a saját posztom biztos volt.Gondoltam a kreativitásom talán használhatom, illetve mindemellet nem vagyok egy ilyen büszke gőgös fajta, voltam én már kocsirakodó is ( szegény sorból sikerült megszereznem a diplomám). Szeretem a rendet, ilyenek, tehát készen álltam bármire:-)

Csak arra nem ami következett.

A kollégákkal nagyon jól kijöttem, ez most is így van. Látom belülről is a hivatali gépezet működését, és az általános közvéleménnyel ellentétben én azt látom ezek az emberek sokat dolgoznak, és jól. Nem mindenki dolgozik ügyfelekkel, de őket nem irigylem. Aki emberekkel foglalkozik, azt hiszem tudja miről van szó. Szóval a kollégák jól kezelik a dolgokat.

Azonban számomra egyszerűen felfoghatatlan az, hogy egy vezető milyen határtalan diktatúrát tud kialakítani. Nem értem a jelenlegi jogi szabályozást. Gyakorlatilag a polgármester azt csinálhat amit csak akar. Nálunk a emberi méltóság sárbatiprása már egy megszokott dolog. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy aki nem "szimpla" ügyfélfogadó, az a PM bábuja. Számomra újdonság volt az, hogy azon feladatokat, amire oly büszke egy város, vagy egy régió: igen gyakran a hetedik ajtónálló referens, vagy akármi találja ki, hajtja végre, majd ellenőrzi. Majd jön a vezetőség, és learatja a babérokat. Mindenki tudja, hogy ezt x, y csinálta, de a sajtóban, vagy más települések felé (vagy egyáltalán) ez úgy jelenik meg, hogy a főnök az ász. Az osztályvezetők egytől egyig bólogató Jánosok. Persze ennek az is oka lehet, hogy egy olyan régióban élek, élünk, amelyet borzasztóan sújt a munkanélküliség. Ha behódolsz, meleg sz...-ig nyalsz (bocs), a magánéleted teljesen feláldozod, önmagadból szinte kifordulsz, egy gerinctelen valaki leszel...nos akkor talán van esély arra, hogy továbblépj. Sőt. Amennyiben valamelyik politikai tömörülés (párt) tagja vagy, akkor pedig még nagyobb az esélyed. Személy szerint engem jól kifúrtak, amit így utólag nem bánok. Napi 14-15 órát dolgoztam, és ha jól emlékszem egyszer dicsértek meg. Az elmúlt időszakban több millió Ft-ot nyertem meg pályázatokon (melynek mind a pénzügyi, mind a tartalmi, mind az adminisztratív részét(gépelés, postázás) magam készítettem. Sajnos ezen a területen még nem volt a vezetőségnek ismeretsége, hogy egy havernak kiadják a pályázatot jó pénzért készítse el. Hadd ne mondjam egy-egy terület ..pl. a pénzügyi mennyire távol áll tőlem). Közölték, hogy ez munkaköri kötelességem. Mindezen túl rendezvényszervezői feladatokat is kaptam. Sok olyan rendezvényt szerveztem INGYÉR, amely azért tényleg ott volt. Ezek között volt pl. egy világrendezvény is, sportrendezvény. Nos, a saját főnököm szerint ez ugye munkaköri kötelezettség, így a társszervező intézmény támogatott meg némiképpen anyagilag-látván, hogy azért ja. Sajnos itt minden pénzügyi döntés egy személyhez kötődik. Valahogy addig csűrték-csavarták a jogot, hogy ez persze teljesen legális. Mivel még fiatal vagyok nemritkán hirtelen színpadösszeszerelő munkás, vagy éppen mikrofontartó droid lettem. Majd másnap alapító okiratot írtam, harmadnap egy 60 oldalas koncepciót készítettem, aztán pedig futottam EU-s ünnepséget szervezni. Aztán amikor látta a főnököm (aki a második ember a PM után, és nem a jegyző:-)) hogy nem hódolok, csak dolgozok, és néha lázadok a lehetetlen helyzet ellen, akkor már furcsán nézett. Persze hozzá kell tennem, hogy a főnököm abszulut politikai alapon került jelenlegi posztjába. Egy igazi psziho-eset. Paranoiás (őt mindenki ki akarja fúrni), üvöltözős idegroncs, hataloméhes, megalomániás maximalista. Egyszer kifejtette, hogy ő azért dolgozik napi 20 órát, mert természetesen céljai vannak vele. Még feljebb a hatalomban. Magánélete=0.

Aztán a technikai felszereltség: egy 1 Gb-os winchesterem van. A PC-mre nem lehet, sem NET-et, sem nyomtatót telepíteni. Igaz van tollunk, meg papírunk. De más nem.

A székemen már nincs huzat..szinte csak a fa. Nem ám forgószék...hóhóóó:-) A főnökömnek pedig most vettek bőr ülőgarnitúrát, laptopot, valamint új igen drága irodabútort. Na neeeee.

Ja és, ha pl. utazunk egy konferenciára, akkor azt saját zsebből fizesd, és ha utólag mégis úgy gondolják:erre minek mentél (pedig Ő MONDTA!!) nem fizetem ki, akkor nézhetek. Könyörgő leveleket kell írnom azért, hogy pl. az általam nyert pénzből költhessek (aminek előre lefektetett költségvetése van ugye). Kb. 7 kört tesz meg a könyörgésem ( főnököm, utalvány, pénzügy, jegyző, pm, pénzügy, pénztár, én)...és ha valamelyik prominens épp nincs bent, akkor nemritkán két hetet is késik.

És ez még csak a jéghegy csúcsa.

Azonban úgy döntöttem ebből tovább nem kérek. Nem tudom máshol hogy van (állítólag néhol jobb a helyzet) de az emberi tényezőt szinte teljesen kiiktatva, a méltóságot sárba taposva, politikai céloknak alárendelve (és nem közcéloknak...legfeljebb annak álcázzák haha), a kirúgás demoklész kardja alatt (úgyis van a helyedre fiatal diplomás 100 is-ez pedig igaz) nyögve, egy totális diktatúrában dolgoztatva...és ami a legszörnyűbb, hogy "ugye milyen jó neked itt"-feelinget gerjesztve dolgoztatnak, szép rabszolgasosrsban. Köszönöm elég volt!

lipcsi 2004.11.22 14:03:28

Kedves Che!

Ha még egyáltalán elvetődsz ide...

Hosszú szünet oka, hogy az időközben átalakult fórumban elég rutintalanul nem találtam meg ezt a topikot. :-)

Az ügyelettel az volt a gond, hogy az ügyeletet órákon át egy üzenetrögzítő "testesítette" meg, "akivel" az adott helyzetben nem lehetett érdemben semmit megtárgyalni.

Hogy a Western Unionossal miért nem akartak beszélni? Ez az, amit mi sem bírtunk felfogni. Lehet, hogy még egy nyavalyás telefonhívás árát sem akarta a konzulátus ránk pazarolni?! Mindenestre kösz, így utólag is. Kár, hogy szerepcsere sose lesz.

Szerencsére sok szép hely van a környékünkön Olaszországon kívül is, ráadásul jobban fel is készülünk azóta a "váratlan" eseményekre.

cHe2 2004.08.20 22:29:53

Kedves Lipcsi!

Ne haragudj, eddig nem volt időm írni, de már régen elolvastam amit írtál.

Mit lehet erre mondani. A konzul a magyar állampolgárokat képviseli a konzuli kerületében, de csak annyit tehet, amennyit a jogszabályi keretek megengednek neki. A ti sajnálatos esetetek nap mint nap előfordul Olaszországban, ezért is ajánlatos az elővigyázatosság. Persze látszik, hogy leírásod alapján nem voltak túl empatikusak. Egyszer egy hozzám vendégségbe érkezett román barátommal esett meg hasonló. Ellopták mindenét a vonaton. Egyedül a hazatérési igazolványt állították ki számára Románia Nagykövetségén és annak az illetékét is behajtották rajta otthon. Semmi egyéb segítséget nem tudtak nyújtani, mert az ország törvényei csak ezt tették lehetővé.

Az eset mindenesetre tanulságos. Miért nem hívtátok az ügyeletet? Miért nem akartak beszélni a Western Unionossal?

lipcsi 2004.06.07 15:53:35

A rendőrségi jkv-et útiokmányként felhasználva némi útitervmódosítással folytattuk nyaralásunkat. Egész jól elvoltunk ezzel az "útlevéllel" is,láthatólag nem lepődtek meg, mindenhol elfogadták, mindenki tudta mit kezdjen az esettel a kempingestől a múzeumi jegyárusig, kivéve a magyar követséget. Ők egyébként 3 nap múlva kezdtek el minket a mobilon keresni, megvagyunk-e még? No hiszen! Kimértek voltunk, megmondtuk, hogy majd, ha arra járunk, beugrunk az ideigl. útlevelekért. Erre nem átallja azt mondani, de előtte telefonáljunk oda! Miért, süteménnyel akar várni?? Amikor tényleg eljutottunk Rómába /benne volt az utitervben, csak nem úgy és nem akkor/ éppen aug. 15-e volt, Nagyboldogasszony ünnepe, tudtuk, hogy ez az olaszoknál munkaszünet. Követségen is az, bár Magyarországon nem. Aztán hétvégi napok jöttek, /mi bejártuk a várost, nagyon klassz/, majd legközelebb aug. 20-án jártunk volna arra, de persze a követségen ez is ünnepnap volt, értsd munkaszünet. Sejtettük, hogy így lesz, egy gyors telefon meg is erősített ebben /automata hosszas szövege/, úgyhogy 21-én előzetes bejelentkezés nélkül egyszerűen beállítottunk. Kb. fél órán át "dolgoztattuk" az apparátust, mire kezünkben voltak a papírok, de persze a sopánkodást hallgathattuk, hogy miért nem szóltunk előre. Hát mit mondjak, zsák sz@rért. Az egyetlen, ami belőlük sugárzott az, hogy "hagyjatok minket békén, szegény az eklézsia, nem tudunk pénzt adni". Pedig mi a legeslegelső mondatunkban azt mondtuk, nem pénzt kérünk, még kölcsönbe se, hanem segítséget nyelvileg egy hivatalosnak tűnő közegtől telefonon. Mindössze el kellett volna mondani a Western Unionos trafikosnak olaszul, hogy ezek itt az én állampolgáraim, akik hozzám fodultak, hivatalos okiratokért, és amíg azt nem tudom átadni nekik, igazolásul fogadják el a rendőrségi jkv-et, és az én szóbeli igazolásomat, hogy hozzájuthassanak a SAJÁT pénzükhöz. Ennyi. Egy fillérjébe nem került volna a magyar államnak és a követségnek se. Abban az időben sokat beszélgettünk róla, hogy ez a "magas szintű profizmus" az ügyek intézésében csak az anyaország állampolgárainak szól, vagy minden téren így mutatkoznak be. Jobb nem belegondolni, milyen hírünket kelti ez a nagyvilágban. Én nagyon remélem, hogy csak nekünk volt "szerencsénk" egy ilyen nagyon silányat kifogni, és azért a többi követségeken tényleg profik dolgoznak "kifelé" és "befelé" is jó arcot mutatva az ügyfeleknek. És azt se hiszem, hogy hasonló esetben egy német is ugyanezt a tortúrát kell hogy végigcsinálja. Nekik biztos van valami normális forgatókönyvük az ilyen esetekre, és nem a nullszaldó a hivatal egyetlen szempontja és mozgatórugója.

lipcsi 2004.06.07 14:45:29

Akkor okulásként ime: Olaszországban jártunk pár éve a családommal (3 gyerek, kocsi, sátor stb, csak hogy a viszonyokat érzékeltessem ) meglehetősen délen, amikor fényes délután az utazásunk 3. napján "nyílt utcai harcban" motoros fiatalok elvették a férjemtől a brifkóját, benne bankkártya, jogsi, forgalmi, útlevelek és kp. sok. Hogy ez mennyire volt elővigyázatos, az már jogos kérdés, de az az igazság, hogy mi az autót jobban féltettük, ráadásul az ember egy meglehetősen marcona kinézetű 2 m magas nagydarab pasi, nem gondoltuk, hogy megpróbálkoznak vele. De a nagy eset sajnos megesett. Rögtön járőr, rendőrség meg minden ami ilyenkor szokásos. Szerencsére a mobil az autóban felejtődött, igy az megmaradt. Kártya azonnal letilt, a rendőrségről követség felhív. Kb. fél 3 kor. Hosszas szöveg az automatáról magyarul, hogy mi a teendő az útlevél elvesztése esetén, aminek a lényege, hogy fordulj a követséghez, /megjegyzem épp azt próbáltuk tenni/ de az automatán kívül senki nem "akart" foglalkozni velünk. Többedik próbálkozás után /mindannyiszor végighallgatva azt a kb.3 perces szöveget az autom.ról/ feladtuk, telefon haza barátnak, kérdezze már meg, mikor lehet a római nagykövetséget valahogy elérni. Válasz: külügy intézkedik, ha elég sokáig várunk a telefonban, rögzítőre rámondhatjuk, hogy mit akarunk, 3 óra után már csak ügyelet van, de majd az ügyeletes intézkedik. Rámondtuk. Kb. este 6 kor sorra kerültünk a rendőrségen, hogy felvegyék a jegyzőkönyvet, addig ügyeletes sehol. Tulajdonképpen az ügyeletes azért kellett volna, hogy mivel nem vagyunk otthon az olasz nyelvben, esetleg telefonon segíthetett volna, hogy az és úgy kerüljön a jegyzőkönyvbe ami nekünk kell. Végül került a rendőrségen egy bájos hölgy, aki jól tudott angolul / mi inkább a németet preferáltuk volna /, és valahogy összehoztunk két jkvet, egyet olaszul és egyet angolul. Már az egész ceremónia vége felé jártunk, mikor befutott a mobilon "az ügyeletes". Rendőrök vigyorogtak, /"nem kapkodta el"/ mi próbáltuk neki elmagyarázni, hogy nem kérünk pénzt, de egy s másban a segítségére szorulunk. Pl. küldenének nekünk itthonról pénzt /Western Union/ de azt dokument híján nem tudjuk felvenni, esetleg ha beszélne a unionos hivatalnokkal /mint itthon a trafikos/, mert az leginkább csak olaszul ért. Nem lehet. Értsük meg, el kell jutnunk Rómába, ott kiállít vmi ideigl. okmányt, azzal igazolhatjuk magunkat. Nem fogta fel, hogy 600 km-re vagyunk Rómától, 15 l benzinnel a tankban és kb. 1000Ft-nak megfelelő apróval a zsebünkben, + 3 halálra rémült gyerekkel. A legjobb javaslata az volt, hogy ember hagyjon minket ott a helyszínen, menjen vonattal R.-ba mert szabadjegyet azt tudnak a rendőrségen keresztül biztosítani, útközben csináltasson magáról fényképet és jkv-vel fényképpel állítson be a követségre hivatali időben, akkor kaphat dokumentet. /nem kérdeztük, hogy szerinte hol kéne ellennünk addig, parkban? híd alatt? 1 nő +3 gyerek/ Na ez volt az a pont, ami után nem kerestük egy darabig a kapcsolatot a köv.gel, mert arra jutottunk, hogy minden telefon, amit rájuk szánunk, ablakon kidobott pénz, és épp elég nagy mínuszban voltunk úgy is. A zsandárok egyébként tök rendesek voltak, elképedtek azon, hogy bánhat egy követség a saját bajbajutott állampolgáraival, szereztek nekünk szállást, azzal hogy majd kifizetjük, ha hozzájutottunk a pénzünkhöz, próbáltak javítani a hangulatunkon. A pénzhez egyébként egy jó fél napos küzdelem után sikerült hozzájutni, több ember jóindulatát kellett megszerezni hozzá, de ez egyszerűbbnek tűnt, mint bármiben is a követséghez fordulni.És a storynak még nincs vége. Folyt. köv.

cHe2 2004.06.04 18:04:20

Egy részük igen, tehát nem mindenki. Az eset érdekelne.

EdgE 2004.06.04 00:38:38

Szerintem köztisztviselők a követségen dolgozók. De ez csak tipp.

cHe2 2004.06.03 23:01:07

Engem érdekelne a dolog.

EdgE 2004.06.03 14:38:44

Én ezt a topicot más oldalról közelítettem meg. Ugyanis a topicnyitóval együtt én hivatalban dolgozó köztisztviselő vagyok, aki az állam eszetlenül kivitelezett megszorító intézkedései miatt panaszkodik... Tamaravera azon hozzászólására reagáltam főleg, hogy nem kapnak tollakat takarékosság címszó alatt. Mert nálunk is kábé ilyen a helyzet.

lipcsi 2004.06.03 14:25:46

Pár évvel ezelőtt néhány külföldön ellopott okmányt /útlevelek, jogsi, stb./ próbáltunk pótolni a III. kerületi okmányirodában. Kb. 5 féle dokument /pl. rendőrségi jkv., határátlépési ig., személyi, stb./ kellett még hozzá a faliújságra kiírt szokásos dolgokon kívül, mint igénylőlap okmánybélyeg fénykép meg ilyenek, és az ügyintéző hölgy képes lett volna ezeket egyenként úgy értem alkalmanként egyet egyet benyögni. Az első alkalmat még megszívtuk, értsd sikerült valami hiány miatt elhajtania minket, de ezután már teljes irattárral érkeztünk, be kellett látnia, hogy hiába próbálkozik, mi innen dolgukvégezetlenül nem távozunk. Pedig próbálkozott kitartóan: mindig bedobott egy iratot, ami még kell, mi egymásra néztünk, hogy olyanunk van? keresés /eközben a nőci már tolta félre a mi cuccunkat, és nézett a mögöttünk álló ügyfélre némi sajnálkozó vállvonogatás közben/ és lám csak az irat megkerült. Ezt így vagy négyszer előadtuk mire diadalmasan távozhattunk. Ha az első próbálkozása bejön, négy alkalommal négy sorbanállással tudjuk csak ugyanezt megoldani. Jancsibohóc legyek, ha ennek ez a normális menete. Az meg, hogy mi zajlott külhonban a követségen, ami ennek az ügynek az előzménye volt, kész horror. Majd egyszer megírom, ha valakit érdekel. Tényleg a követségi dolgozók köztisztviselők?

lipcsi 2004.06.03 13:47:53

Ha csak spórolnának, az talán még érthető is lenne, de vajon mivel spórolnak "nadamhu" esetében?? Az ő és a felesége idejével és energiájával biztosan nem, de ha huszadik nekifutásra sikerül elintézniük azt az ügyet, amit kis odafigyeléssel empátiával max. 2 jelenéssel is el lehetne, akkor a sajátjukkal és a hivatalokéval sem. Egyébként is miért kell nekem, ha valami ügyemet kell intéznem,úgy éreznem magam, hogy én egy kis hüje izé vagyok, aki merészelek kavicsot dobni a NAGY HIVATALOK sima állóvizébe, és csip-csup ügyeimmel zaklatom a FENSÉGES URAKAT/HÖLGYEKET.

EdgE 2004.06.02 19:58:33

Hát igen. Most a "húzzuk összébb a nadrágszíjjat" korszakot éljük, szerintem a közigazgatás minden szintjén. Én is tudnék mesélni mik vannak az ÁNTSZ-nél. Ahol csak lehet spórolnak. Néha még a bérkifizetéseket is késleltetik. :(

nadamhu 2004.03.10 17:59:14

Egyebkent a tulajdoni lapot barkinek kiadjak 3000 Ft-ert es kb. 1 ora heringmodjara valo sorbanallasert. Akkor konyorgom, nem egyszerubb lenne ezt a publikus informaciot az internetre rakni? Es a hivatalok is elerhetnek, es nem kuldozgetnek az kedves ugyfeleket a foldhivatalba igazolasert?

:((((((

nadamhu 2004.03.10 17:49:53

Ejjj, de messze vagy meg E-Magyarorszag...

Bocs a helyesirasi hibakert.

nadamhu 2004.03.10 17:29:26

Szoval egyre jobban utalom az allamot. Ott szivatjak a becsuletes allampolgarokat, ahol erik. Allandoan lehetetlenhelyzetekbe hoznak, mintha bunozo lennek. Allami szervek egymassal ellentmondasban vannak, ugyfelszolgalatokon kicsong a telefon, de nem veszik fel (APEH), nem talalhato semmilyen erdemi informacio az interneten....

Na, mondom a sajat problemamat... Augusztusban vettem el a felesegemet, aki Szlovakiai magyar. Namost a Magyar allam sz@rik ra, legszivesebben szetvalasztanak minket, mint a birkakat. Eddig dolgozott, szoval a tartozkodasi engedelyt nagy nehezen kiszenvedtuk 1 evre. Most viszont tanul, ezert ujabb tartozkodasi engedely kell kernunk, most csaladegyesites alapon. Ehhez illetekbelyegek es utanajarasok tokelege kell, de szamomra a penz mar nem is erdekes, azt megoldom. A legujabb szuk keresztmetszet, hogy eltartasi nyilatkozatot kell tennem, es jovedelemigazolast kell vinnem. (Az egyik hivatal havi lebontasban keri a jovedelmet, mig az APEH nem volt hajlanso ilyet adni, csak eves bontasban.) Namost nekem van egy BT.-m amiben csak minimalbert keresek, de mivel EVA-zok e felett jelentos jovedelmem van, ami utan szepen adozok is. A minimalbert attol felek kevesellni fogjak, ezert megprobaltam igazolast kerni a ceges bevetelekrol is. Itt teljes a bizonytalansag, hogy ezt elfogadjak-e, raadasul 2-en vagyunk a BT-ben, szoval kerdeses, hogy ebbe hogy kotnek bele. De idaig nem jutottam el, mert a baratsagtalan APEH-os ugyintezo (2 orahossanyi sorbanallas utan) azt talata, hogy nekem az 1999-es adom nincs bevallva, meg 'a foglalkoztatottsag nincs bejelentve'! 99-ben! Tuti, hogy volt bevallas 99-ben, raadasul hogyan lehettem EVA-s, ha ilyen hezagok vannak a ceg multjaban. Atkuldott a szembe levo pulthoz, hogy potoljam a hianyossagaimat! Mivel fogalmam sincs, hogyan potolhatnam minden anyag nelkul, ezert az ujabb 2 orahosszat mar nem volt turelmem vegigallni. Jelenleg itt tartok. Szornyen utalom a magyar burokraciat, es ilyen tehetetlen kiszolgaltatottsagot, soha nem ereztem az elet mas teruleten. (Pl. az piaci szektorban sokkal vidamabb es emberibb az elet.)

PS: Nem tudja valaki, hogy az EU csatlakozas utan milyen szabalyok alapjan tartozkodhat a felesegem Magyarorszagon? Megyunk az EU-ba vagy nem? Nyitogathatnam a kavehazakat Becsben nem?

Tamaravera 2004.03.01 21:56:05

Ha van érdekl?dés megbeszélhetjük a közszférát érint? kérdéseket

rajta!