Átvert az építési vállalkozó

Shantall 2013.07.01 15:39:31

Segítséget szeretnék kérni, az asztalos aki a konyhánkat csinálta volna, szörnyedvény munkát végzett és ráadásul most még ő követel, hová fordulhatok?

Csináltam egy blogot mert jó sok képünk van. Szerintetek ez normális? Igy kell kinéznie?

http://egyatepitesviszontagsagai.blogspot.hu/

valaki5491 2012.11.06 13:56:52

Újabb átverés! Augusztus 14.-én becsengetett egy Lipták Balázs nevű fickó, új nyílászáró beépítését ajánlva. Közöltem vele, hogy nem rendelem meg. Addig-addig, amíg rávett arra, hogy a küszüböt és a zárakat cseréltessem ki, összesen 20 ezer ft.-ért. A munka elvégzését aug. vége, szept. elejére ígérte, ill. jelölte meg a vállalkozói szerződésen. Szept. 3.-án felhívtam telefonon, azt ígérte, hogy utána néz a dolognak, és visszahív......Nem részletezem, de okt. 4.-én felhívott az EU-THERMO Kft.-től valaki (3531. Miskolc, Nyírfa u. 11.  adószám: 1168184205, telefonszám: 70-9490-756, és 20-2178-178), hogy még azon a héten jönnek a munkát elvégezni. 7.-én meg is jelent két ember, azzal, hogy megbízásból jöttek ("alvállalkozóként") a munkát elvégezni. Itt derült ki, hogy ők ablakszigetelésre jöttek, nem  küszöb javításra. Egyikőjük Dudás Csabának nevezte magát. Felhívta - valószínű, hogy a fenti 70-es számot -, hogy nem azt az anyagot hozták, amire szükség lenne (pl. küszöb). Én is felhívtam fenti számot a két ember előtt, aki felvette a telefont, azt ígérte, hogy a 10 ezer ft foglalót visszaküldi. Jó néhány telefont, sms-t bonyolítottam, hol a fenti 70-es számmal, hol Lipták Balázzsal. (Az ő száma: 30-674-5648, illetve 1-7976367) Lipták szerint a fenti két személy kollégája, nem pedig alvállalkozó volt. E két utóbbi ember pl. a nyílászáró cserét 500 e ft-ért ajánlotta, míg ugyanezt Lipták Balázs 7-800 ezer ft-ért. Az "olcsóbbik" ajánlatot tevő lelkemre kötötte, hogy véletlenül sem szóljak erről az "olcsó" ajánlatról. Utána néztem Lipták telefon számainak, a 30-as Piff Krisztina (Bp. VII.ker.), az 1-es Piff Krisztina (Bp. IX.ker.) néven van a neten. Természetesen a 10 ezer ft-omnak a mai napig sem híre, sem pora! Senki ne álljon szóba ezekkel a szélhámosokkal!

lkriszti74 2011.12.04 22:15:20

Tóth Barnabás és rokonai (Marosán Mónika, Attila, Andrea) által fémjeleztt cégek, MBM csoportok, MAMERO Kft.,és a Smaragd Bau Tóth Barnabás általi kivitelezéseitől meneküljön mindenki!

A munkákat, kivitelezést nem végzi el határidőre, a kiszolgáltatott megrendelőitől az utolsó pénzüket is kiénekli azzal, hogy már csak ennyi vagy annyi pénz kell, és 2 hét múlva költözhető az ingatlan (...6 hónap után a megállapodott időponthoz képest...), persze még 2 év elteltével sincs minden készen, ami igen, azzal pedig csak gond van. Mindenből a legolcsóbbat, legrosszabb minőségűt építi be, a munkásait szó szerint az út széléről szedi fel, akik mindíg ahhoz értenek, amit el kell végezni, és csak későn, már a "munka" elvégzése után derül ki, hogy mégsem értettek hozzá, akkor láttak először laminált parkettát, vagy a külső színezéshez szükséges anyagot.

A cégeit sorra felszámoltatja, és rokonai, barátai nevével újakat alapít, elkerülve ezzel a felelősségre vonást.

Csömörről egyik napról a másikra elköltözött, hogy az átvert vevői, alvállalkozói ne találják meg.

Kis segítség minden átvertjének, akik elől bújkál: Fótligetre költözött, a bejáratnál rögtön balra, majd az első lehetőségnél újból balra, ott a 3. ház.

A porta beenged, talán még útba is igazít, ha megmondja, kihez megy.

willwill 2011.02.05 22:58:57

Új házam, (újházam) kft Dunakeszi! Garanciális javításban nem korrekt!

monsorow 2010.09.15 08:48:06

Vigyázzatok!Jónás Péter és a BAU-VITA Kft. hónapok óta nem fizette ki az alvállalkózoit!

Modestinvs 2008.02.27 14:39:32

Azt neked kell eldöntened. Én a magam részéről csak azt tudom megmondani, mit tehetsz, és annak valószínűleg milyen következményei lesznek.

Törölt nick 2008.02.27 11:46:10

Segítség !

Szóban ,tanuk nélkül, szerződés nélkül megállapodtam 1 kivitelezővel .

Az elvégzett munka után a megbeszélt összeg dupláját kéri.

Számlát az anyagról és a munkadíjról csak saját, általa kiállítottat tud adni

amire azt ír amit és amennyit akar.

Mit tegyek?

Előre is köszönöm a segítséget.

Modestinvs 2008.01.02 11:25:45

Mégis, mit vársz a törvényektől meg a jogállamtól, ha magad nem csinálsz semmit? Pereld be, jelentsd fel!

saci1974 2008.01.01 14:18:14

Akkor az én történetem:2005-ben szerződést kötöttünk egy budapesti vállalkozóval. A szerződésben elvállalta egy 68 négyzetméteres könnyű szerkezetes ház építését kulcsrakészen. Az első részletet szerződéskötéskor kellett utalni ami 1 millió forint volt. Az „úriember „ mindig jött és beszéltük a részleteket, nagyon segítő kész volt. Aztán átutaltattuk a következő 1 milliót. És utána még kettőt, hogy végre el kezdje a házat. Ezekről az átutalásokról papirjaink vannak, és a szerződésről is. A vége az lett, hogy nála volt négy milliónk, de még semmit nem kezdett el. Sőt!Utána legalább három hónapig nem láttuk, csak telefonon magyarázkodott, hogy az építési engedélyekre vár, stb… És ez így ment 2006 tavaszáig , amikor elkezdte az alapot csinálni. Utána megint állt a munka több hónapig. Könyörögtünk neki, hogy építse a házat, mert a húgom költözne oda a kislányával, és szeretnének már egy kész házat. Július környékén megint építette egy kicsit, ocska OSB lapokat szerelt fel. Aláírt egy ködbéres papírt is, hogy legkésőbb 2006. szeptember 30 ig kész lesz a ház. De nem lett! Mi már idegileg teljesen ki voltunk, próbáltuk valahogy visszakapni a pénzünket. Állandóan hitegetett, hogy meg fog épülni. Aztán eltűnt, telefonálgattunk neki, de ő pofátlanul lerázott minket. 2007 –ben elmentünk ügyvédekhez, és ekkor jött a fekete leves!Az ügyvédek azt mondták, hogy bottal üthetjük a pénzünket, mert soha nem lehet behajtani ezektől. Szóval egy Jogállamban, ahol kemény adókat fizetünk, ilyen rútul becsaphatják az embereket! És még az ilyen bűnözőknek felelni sem kell a törvény elött! A segítségeteket szeretném kérni. Ha valaki tudna nekünk segíteni, hogy mit csináljunk, hogy kapjuk vissza a pénzünket. A húgom most albérletben él a kislányával, a család teljesen ki van. Nem tudom elhinni, hogy a Magyar törvények ilyenek! Bűnözőké az ország, mi meg kisemberek le vagyunk…. Kérem segítsen valaki!

dombi1 2005.04.06 20:47:23

Miért nincs fejlemény?

Üdv.

rev251 2004.12.21 12:14:36

NE dolgoztassatok egy PRINCZ ANDRÁS nevű építési vállalkozóval, generálkivitelezővel. (Budapest, a székhelye elvileg az óvoda u.) (Budapest). Úgy sem, hogy a körmére néztek! A munka, amit az emberei elvégeznek, hozza a magyar átlagot, helyenként többet. Főleg az elején, amíg tart a pénz. DE: Rossz a memóriája, viszont semmit nem ír fel. Számonkérni is nehéz a terveket. Kritikára bólogat, de az is kimegy a fejéből v. direkt másképp csinálja A pénz a tervezettnél jóval előbb elfogy (pl, mert nem ép.anyag nagykerben vásárol, hanem pl. Praktikerben). Ekkor nem szól, hogy mi legyen (hol húzzunk), hanem elkezd a tervektől súlyosan eltérni, szar anyagokat beépíteni. A külcsín jó lesz, belül szar lesz. Szar a szervezés, a logisztika (pl. előbb festet, semmint kész lenne az asztalosmunka). Az ilyenek miatt is hamarabb fogy el a pénze, csúszik a határidő (ami amúgy is fog, de ez az elkerülhető rész lenne) Garancia a beépített részegységekre nincs. Gyakran, mert számla sincs, pl. lopott holmi beépítése miatt. Természetesen ő maga sem vállalja a garanciát. Asztalosmunkát - kisebb javítások kivételével - nem szabad vele csináltatni Fűtési rendszer telepíttetésekor vigyázni, nem mindig megy át a kéményseprői ellenőrzésen. (Pl. vegyestüzelésű kazán) Statikus dolgot ne bízzatok rá, akármit mond. Fogalma sincs az egészről, specifikáció szinten sem Gyakori, hogy többször számol el valamit (több sorban szerepel ugyanaz). Avagy megegyezés ellenére többet számol (Pl: én is hozok 10eFt-ért, mondja, ha vmit olcsóbban tudsz, azután megpróbál 130eFt-t elszámolni)

EgyP 2001.03.02 19:30:06

ndetti Nem értem: - lenyúlnak 2 milliót tőled, és hagyod az egészet. Elnézést, de ilyen jól el vagy engedve? Bocs, nem megbántani akarlak. - a cuccért még aznap el kellett volna menni. - szerződést kötöttél vele, papír van. Menj a Rendőrségre, ügyvéd, APEH, TB, bármi, de a pénzed ne hagyd. Minél hamarabb beszélj egy ügyvéddel. Kopaszsas - 4x150 kg emberkék, hülyeség. Mert mi van, ha ő meg egy kézigránátot dobat be az ablakodon válaszul. Hallottam már rá esetet.

kopaszsas 2001.02.12 01:25:40

Nem segít itt már senki sem csak a piócás ember!

De ez sokkal komolyabb dolog, hogy ezen vicceljen az ember. A következőt kell tenni: fogadj fel 4 150kg-os fickót, vázolni kell nekik az átb@szás tényét. A megbízottaknak elfogod mondani az óhajod:

1, simogassák ki a _vállalkozóból_ a 3 milliót! 2, úgy törjék össze, hogy 1 évig gipszágyban feküdjön, az se baj, ha adnak a nőjének is, Ő is költötte a pénzeteket: pláza, nyaralás, stb! 3, Apeh felejtsd el! 4, A púpos-béna rendőrök az ilyen vállakozókat védik! 5, vállalkozónak előleget soha ne adj, átb@sznak!

Sas!

Pocak 2001.02.08 14:57:43

Pontosabban visszadátumozott számlát visszadátumozott átvétellel nem szabad átvenni.

Pocak 2001.02.08 14:54:01

Jézus! Szvsz azonnal fel kell jelenteni! Egyrészt a rendőrségen, másrészt APEH-nál is lehet (APEH bűnüldözési ez-az, megmondják a számát a központban). A 4 milkáról van átvételi elismervény? Adott róla számlát? Ha van átvételi elismervény de nincs számla, akkor máris bukik, mert előlegszámlát kellett volna adnia 8 napon belül. Ha utólag akar ilyen számlát adni, ne vedd át. A pénzedről ne mondj le, régi trükk!

Törölt nick 2001.02.07 15:08:23

bemész és elmeséled, hogy négymillióról mutatott számlát kétmilliós valós értékről. ennyi.

ndetti 2001.02.07 14:53:13

Az Apeh vizsgálatot milyen címszóval lehet kérni? Csak bemegyek és kérem hogy vizsgálják meg a cégét?

Törölt nick 2001.02.07 14:45:59

de van még: gazdasági versenyhivatal kereskedelmi és iparkamara fogyasztóvédelmi felügyelőség helyi újság országos napilap ilyesmi

az APEH hatásos

attól függ mire érzékeny és hogy te mennyire vagy erre érzékeny. pl. megeshet, hogy ő is kér rátok egy apeh vizsgálatot és az meg nektek nem tetszene ...

ndetti 2001.02.07 14:42:04

Nekem már az is elég lenne a visszaadná a cuccainkat és soha többé nem látnám.

Törölt nick 2001.02.07 14:33:52

Hülye fogalmaim vannak, de nálam ezt úgy hívják, hogy lopás. Vagy gazdasági bűncselekmény. Építési vállalkozó tapasztalataim szerint legjobban az adóhatóságtól fél. De úgy tűnik, hogy csak akkor mutatta be nektek a számlákat, amikor már baj volt, és nem havonta tételesen számolt el a költségekkel, megmutatva mi hová is került a házatokban. Nehéz ügynek tűnik, mert mintha nem tudnátok bizonyítani az átadott összegek nyomát. Fenyegesd meg, hogy kérsz ellene egy APEH vizságlatot.

ndetti 2001.02.07 14:28:06

Nem tudom mit tegyek, teljesen tanácstalan vagyok. Akinek van valamilyen ötlete segítsen pls. A történet röviden: Tavaly nyáron egy építési vállalkozóval szerzodést kötöttünk a házunk felújítására és tetotér beépítésére. A Vállalkozó 5.5 millióért vállalta a papírmunkától egészen a bútorok az átépítés alatti tárolásáig. Megindult az átépítés, a vállalkozó jött a pénz részleteiért s eloszor úgy tünt jól halad a dolog, majd egyre gyakrabban jött pénzért az építkezés pedig egyre lasabban haladt. Végül eljött a karácsony és mi elkezdtünk aggódni mert a teto még le sem volt fedve. Ekkor már 4 milliót kifizettünk a fickónak. Hosszas unszolás után eloállt azzal hogy még 4 milliót kér ahhoz hogy be tudja fejezni az építkezést. Mi persze ezt nem értettük és kértük hogy számoljon el az eddig átadott pénzzel. A vállalkozó elo is állt a számlákkal, melyek jóval több anyagról és szállítási költségekrol szóltak. Felkértünk egy függetéen szakértot hogy mérje fel mi az az összeg ami beépítésre került a házba. A szakérto ezt 2 millióra becsülte. Ami nem is meglepo hiszen csak a falak álltak és a fa tetoszerkezet volt meg, az ablakok, ajtók, cserép és a belso munkák sem voltak meg. Amikor a vállalkozóval közöltük az eredményt o akkor bejelentette hogy levonul a területrol, de pénzt nem ad vissza, viszont elvihetjük a tetoablakokat és a zsindelyt amit már megvett. Ez január közepén volt. Ebbe mi már bele is törodtünk volna és magunk vettük kezünkbe a dolgot tárgyaltunk kömuvessel, áccsal... stb és most februárban elkezdtük tovább építeni a házat. A napokban elmentünk a vállalkozóhoz hogy elhozzuk az ablakokat, a zsindelyt és azokat a bútorokat melyeket az átépítés idejére a vállalkozónál tároltunk. Az uriember ekkor azonban közölte velünk, hogy csak akkor vihetjük el a dolgainkat ha kifizetjük a raktározás díjat amely novembertol februárig 240 000 HUF.... Ez kicsit betett a családnak, nem elég hogy ellopott 2 milliót még van képe havi 60000 huf raktározási díjat kérnie. Tanácstalanok vagyunk, a nála maradt bútorok nem jelentenek nagy értéket, de a 6 tetotéri ablak maga 360000 HUF. Ami még hab a tortára hogy a gáz nyomásszabályzót nem az eloírásoknak megfelelo helyen helyezte el, s ezt át kell tetetnünk laza 150000 HUFért. Minden tanácsot örömmel vennék. Köszönöm Detti